${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: יענקל'ה שיין פותח בר אסייתי חדש

בר דים סאם חדש ייפתח בסמוך לשיין אנד שארפ, מסעדה חדשה במוזיאון תל אביב ובאיזה בית קפה תוכלו לקטוף בעצמכם את הירקות לסלט שלכם?

תגובות

יענקל'ה שיין אולי ידוע כאיש בשר, אבל כבר שנים רבות שהוא מתהלך עם חשק לפתוח מקום אסייתי. כשהקים את הסטייק האוס, שיין אנד שארפ, לפני שנה וחצי הצהיר כי בסמוך אליו ייפתח בר שכולו דים סאם עוד לפני שזה היה פופולארי. החלל תפקד כאזור העישון של המסעדה והשבוע נפתח במקום Yum Cha - בר אוכל אסייתי, כתשובה הקלילה לארוחות הבשר המושחתות שמוגשות ליד. בחמש שנים האחרונות הקשר של שיין לאוכל האסייתי הלך והתהדק, "העתיד הוא בשילוב טעמים מכל העולם. הכפר הגלובלי מגיע גם לאוכל", אומר שיין. "הרעיון היה לשלב יחד מגוון טעמים לא כפיוז'ן אלא כאוכל זול וטעים. התחלנו עם דים סאם, הוספנו קארי וסלטים ולפתע נוצר תפריט". שיין מקדיש לדים סאם מחלקה שלמה בתפריט, כמו למשל כופתאת בס אורגני ואספרגוס, דים סאם שרימפס עם ערמוני מים, דים סאם בקר עם כמהין, דים סאם עוף עם ירקות, דים סאם פטריות ועוד. לצד הכופתאות מופיעות מנות באו עם מילויי ברווז, עוף ברוטב אויסטר ופטריות וטופו משי. במנות הראשונות תמצאו גאדו גאדו - סלט חם קר של ירקות טריים ומאודים עם כרובית ברוטב בוטנים, מנת ג'או של עלי חסה אייסברג, עשבי תיבול וברווז פריך בוויניגרט הוייסין, ספרינג רול וייטנאמי, הונג קונג ווון טון ועוד. בעיקריות יוגשו מנות כמו קארי ירוק תאילנדי עם עוף, ירקות, מורנינג גלורי ובאק צ'וי, שרימפס ברוטב טום יאם - באק צ'וי, סינטה או עוף בקארי אדום עם פיטריות, גזר ואפונה ירוקה ועוד. בתקופת ההרצה שהחלה לפני שבוע Yum Cha תפעל במתכונת צהריים בלבד באמצע השבוע, בין 17:00-12:00. בתום ההרצה יורחבו שעות הפעילות והמסעדה תפעל לאורך כל השבוע ובשעות הערב.

יאם צ'ה - יגאל אלון 65, תל אביבשיהיה לכם יום כתום. דים סאם סקלופס ושרימפס (צילום: רותם מימון)

לקראת סוף השבוע תיפתח מסעדת פאסטל של תדי שאולי ואיציק חנגל (בעלי דובנוב 8, ואקס ג׳קומטי שפעל במוזיאון), צביקי עשת (מבעלי הביסטרו החדש גרינברג ומנכ"ל קבוצת ארקפה לשעבר) ודוד קישקה (מנהל מסעדת רפאל לשעבר). פאסטל היא בראסרי מודרני שיוביל השף הצרפתי טיבו ברה, שהיה עד לא מזמן ולמשך ארבע שנים השף של שגריר צרפת בישראל. ברה יצר תפריט עם מנות המשלבות בין קלאסיקות ידועות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי עם טכניקות בישול עדכניות. כיאה לבראסרי אפשר למצוא בתפריט מנות כמו שניצל עגל ודגים, פירות ים, פסטות וסלטים. מעבר לתפריט נראה שעיקר הייחוד של פאסטל הוא מיקומו בלב האגף החדש של המוזיאון, מול גן הפסלים, אך הכניסה אליו פתוחה לא רק לאורחי המוזיאון וגם מחוץ לשעות הפעילות הרגילות שלו. על העיצוב הופקדו האדריכלים אלון ברנוביץ' ואירינה קרוננברג שיצרו שלושה חללים - כל אחד בעל אופי אחר המתאים לזמן הביקור במקום אך עדיין כחלק אינטגרלי מהאגף החדש.

פאסטל - האגף החדש של מוזיאון תל אביב

"אספרנסה היא האמא והבת של אקליפטוס", אומר השף משה בסון, הבעלים של מסעדת הבשרים הירושלמית אקליפטוס וכעת של בית הקפה החדש שנבנה מעליה. בכל אחד מגלגולי מסעדת אקליפטוס נהג בסון להקים גינת ירק ממנה היה עושה שימוש במנות שונות ועד לא מזמן שימש גג המסעדה ככזה. עם הזמן גילו הסועדים את הסוד וביקשו לעלות אל הגג, "האזור נעשה נורא נעים ובין כה הגשנו שם אוכל אז הגשמתי את החלום של מטבח חלבי כשר והגינה הפכה לבית קפה. על אף שאקליפטוס היא מסעדת בשרים ואספרנסה הוא בית קפה חלבי, יש חוט שני שעובר ביניהן ומנות שהולכות איתי מתחילת הדרך לצד מנות חדשות בהשראה איטלקית" כמו הפרמז'נה - מנה איטלקית שפחות מוכרת בארץ ומזכירה קצת מוסקה של חצילים מטוגנים ממולאים בגבינה ושוחים ברוטב עגבניות. גם היום החיבה לגינה לא נעלמה, היא רק הוחלפה באדניות שמקיפות את בית הקפה מכל עבר. בימים אלה מכניס בסון לתפריט מנה שנקראת "קטוף את הסלט שלך" בו מוזמנים הלקוחות להסתובב בין האדניות והערוגות ולבחור את הירקות שהם רוצים. את התפריט של אספרנסה (למעט כמה מנות דגל של בסון) בנה השף המלווה תומר - שף חרדי צעיר ומבטיח שבסון נתן לו יד חופשית לעשות כרצונו במטבח. תומר יצר תפריט שבו ארוחות בוקר כמו קרואסון טרי ממולא בגבינת שמנת, ביצה עלומה, גבינות, רוטב הולנדייז, ותרד מוקפץ שמוגש עם סלט תרד קר, או שקשוקה פיקנטית עם לחם ומטבלים תוצרת בית ועוד. בשאר היום תוכלו להזמין פוקצ'ה מסאחאן עם בצל שחום וסומק, חציל שרוף על האש עם טחינה הר ברכה וזילוף של יוגורט ורימונים, או ניוקי סלק ממולא קממבר ופיסטוק חלבי בחמאת מרווה, פיצת זכרונות עם פטריות פורצ'יני כמחווה לאחת הפיצות הטובות ביותר שאכל בסון באיטליה או פיצת רגלת גינה ועוד.  

קפה אספרנסה - חטיבת ירושלים 14, חוצות היוצר, ירושליםעשו זאת בעצמכם. קפה אספרנסה (צילום: בן יוסטר)

סבידה: מסעדת שף חדשה בעכו

בחודשים האחרונים נפתחו מספר מקומות אוכל מסקרנים בעכו וכעת מצטרפת סבידה - מסעדת שף ובר מאכלי ים קטן שדוגל בטכניקת בישול של אש על פחמים בלבד ונפתחת ממש היום. סבידה שואבת השראה מברי האוכל הקטנים של פורטוגל וספרד, בהם צולים סרדינים ופירות ים טריים על גחלים, לכן לא תמצאו פה צ'יפסר או גז אלא רק גריל ותנור באבן עתיקה (טאבון) ומנות על בסיס שלל הדייגים באותו היום. "כל התפיסה היא של חומרי גלם טריים מהאזור ודגים שבדרך כלל לא מגיעים לתפריטים רגילים", מספר השף דן שמולוביץ', "זו מסעדת שוק. אנחנו מביאים סחורה טרייה מהדייג שנמצא במרחק שתי דקות ומהשוק". הרעיון מאחורי סבידה נולד מניסיון של 14 שנים במטבחי מסעדות יוקרה בארצות הברית, בהן התמחה ועבד שמולוביץ' לאחר לימודיו בקורדון בלו, "גורמה הוא בסך הכל משחק. מבחינתי האיכות הכי טובה זה לעשות אוכל פשוט שמתבסס על מקומיות – בלי רטבים מיפן או דרום אמריקה. עכו היא מקום מדהים למי ששכח מה זה אוכל אמיתי". שמולוביץ' חבר אל המעצב אוהד הורוביץ ויחד הקימו את סבידה. התפריט מחולק למנות ראשונות (20-40 שקלים) ועיקריות (40-70 שקלים) עם דגים כבושים, סלטים כמו טבולה עם אצות ים בטוויסט שמתאים לאזור, סביצ'ה דג ים טרי, סינייה של דג וכמובן שרימפס, קלמרי ודגים כמו אראסים, מוסר, סרדינים ופלמידה לבנה בטאבון, סרטנים ולובסטרים מהסביבה והכל בהמלצה חמה לאכול בידיים. מלבד זה, סבידה היא אחד הקומות הבודדים בהם ניתן יהיה לשתות בירת טייבה מהחבית. הורוביץ עצמו יצר בר העשוי מסירה עתיקה של משפחת בוני סירות מהעיר.

אז למה דווקא עכו?"עכו היא קרקע מדהימה גם מבחינת חומרי הגלם וגם מבחינת האווירה, עיר עתיקה שעדיין גרים בה אנשים והיא לא רק אתר תיירות. האווירה של החומות והים עושים את שלהם. שעות הערב בעכו מגניבות - פתאום יש איפה להסתובב, יש תיירים מכל העולם וגם הצעירים פה צמאים לבילויים. אנחנו מנסים לתת מענה של בילוי ב-70 שקלים ולא 300, גורמה נגיש יותר".

סבידה - הבזאר הטורקי, עכו

ערב הסנדוויצ'ים של איט וויט

נדמה שהמגמה הבולטת של שנת 2013 היא החיפוש אחר ארוחות מרגשות וזו אחת הסיבות  שהארוחות המחתרתיות ומסעדות הפופ אפ הפכו למוקד העניינים בקיץ הזה. צלם האוכל חיים יוסף משתף פעולה כבר זמן מה עם פרויקט איט וויט, שמארגן ארוחות פרטיות אצל בשלנים שונים כשהסועדים אינם מכירים אחד את השני. החל ממחר בערב (רביעי, 31.7) ישחזר יוסף את ערב הסנדוויצ'ים הנודע שלו ל-20 סועדים בכל פעם. "כל הארוחה מתבססת על סנדוויצ'ים ועל אוכל שאפשר להחזיק ביד", מספר יוסף, "לכן אלו ארוחות כיפיות וקלילות ולא מאוד יקרות". מחר יארח הצלם את השף והמסעדן עודד חצבני (אקס בר יין) ויחד יכינו ארוחה מלאה שכוללת מנת פתיחה של מרק קר עם פחמימה קלה ליד, סלט עגבניות עם פירות ים בפיתה, סנדוויץ' הפתעה של עודד והמבורגר קלאסי. "למה סנדוויץ'? כי זה קליל יותר ויחד עם האלכוהול נוצר וייב אחר", מספר יוסף. "האנשים שמגיעים לערב הזה באים מתחום האוכל או מתחום הצילום או גם וגם ומה שיוצא בסוף זה קהל מגוון שמתחבר בשניות".

אם כל זה עשה לכם חשק לבקר בערב הסנדוויצ'ים של חיים ועודד, לחצו כאן כדי להרשם. מחיר הארוחה כולל האלכוהול – 120 שקלים.וזה מה שיחכה לכם שם. ערב הסנדוויצ'ים (צילום: חיים יוסף)

לידיעת המטיילים בדרום: שוק האוכל של שדה בוקר חוזר לחיים

השוק הירוק של שדה בוקר נולד לפני שלוש שנים כרעיון של היזמת עופרה יצחק, תושבת מדרשת בן גוריון ונסגר אחרי שנה וחצי של פעילות, על אף ההצלחה לה זכה. נורית גיא, שעבדה עד אז כמנהלת תחום התרבות והאירועים במועצה האזורית רמת נגב, הבינה את הפוטנציאל שטמון במקום מפגש של יצרנים מהאזור עם תושבי האזור והחליטה לפתוח אותו מחדש. מאחורי היוזמה עומד הרעיון לחבר בין כל ישובי המועצה, לקדם את הכלכלה המקומית ולהוסיף גם אלמנט תרבותי. "לא רציתי לפתוח מהר כי זה שוק שבא להישאר, אבל מצד שני נתקלתי בהרבה מאוד קשיים בדרך, סירובים ודחיות" מספרת גיא. אחרי שנה של מאבקים הצליחה גיא לאסוף את מיטב מגדלי האזור לפסטיבל מקומי שנערך בכל יום חמישי במרכז המדרשה עם דוכנים קבועים ומתחלפים. בין הקבועים אפשר למצוא את הירקות האורגניים של טבע הבשור וירקות מפתחת ניצנה, לחמים של מאפיית לשה ממצפה רמון, עוגות ועוגיות וקוסקוס של תושבת המדרשה אריאלה, עוגות בריאות מהמטבח של אוקסנה מקדש ברנע ואוכל הודי ממצפה רמון. גם המסעדות ובתי הקפה מסביב משתתפים באירוע: הכנעניה - מעדנייה מקומית שמייצרת סנדוויצ'י גורמה עם נקניקים וגבינות ובירות מכל העולם, בפאב ג'ומעה מכינים המבורגרים וחומוס ובפיצריה המקומית מייצרים פיצות מיוחדות. "זה כיף להגיע לשוק שכל תוצרתו מהנגב. מגיעות משפחות שלמות שאוכלות ומבלות יחד ותמיד יש פעילויות תרבותיות. אחרי שנה של מאבקים ושכנועים השוק הזה הפך ממש לבייבי שלי ואנשים מרגישים את זה".

השוק הירוק במדרשת בן גוריון, כל יום חמישי 19:30-16:30מפריחים את השממה. השוק הירוק (צילום: באדיבו נורית גיא)ונזכור את כולן

על כל מסעדה שנפתחת צריך לזכור את אלה שסגרו דלתות בצער. משהו לא טוב קורה כנראה במתחם נגה. אחרי שהביא הבטחה גדולה למתחם אלטרנטיבי ונסגרה בו בשבוע שעברה האיטלקיה בפשפשים אקספרס, נסגרה גם מסעדת זיגל הגדול של איש העסקים רימון מילר והשף אריאל כהן, מי שהיה הבעלים של המסעדה הקודמת שפעלה במקום - פויקה. זיגל הגדול נפתחה במרץ האחרון מתוך תקווה להביא למתחם את המטבח היפואי והרוח הייחודית שלו. למרבה הצער, זה כנראה לא הספיק.

פותחים מקום חדש, משנים תפריט, מרחיבים פעילות, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר לכולם  food.prod@mouse.co.il

*#