${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: השמיים הכחולים של מאיר אדוני

השף פותח מסעדה חדשה וכשרה על גג מלון קרלטון, בית קפה-קונדיטוריה חדשה בכפר גלעדי ומה חושבים בעיתון USA TODAY על המילקשייק של מקס ברנר?

תגובות

אין ספק שזה הקיץ של מאיר אדוני. מי שחשב שעיסוקיו תמו עם המעבר של כתית מרחוב היכל התלמוד למשכנה החדש בנחלת בנימין ופתיחתה המחודשת לקראת סוף השבוע, לצד השלמת השיפוץ של המזללה וההתחדשות במטבח חדש ושקוף - יכול לחשוב שוב. השבוע פתח אדוני את בלו סקיי, מסעדת שף כשרה שהתמקמה על אחד הגגות היפים בעיר ומקווה להמשיך את הקו המדוקדק בו פועלות אחיותיה הגדולות. בלו סקיי יוצאת דופן לא רק בהיותה המסעדה הכשרה של אדוני שידוע בחומרי הגלם המיוחדים בהם הוא משתמש, אלא גם בזה שהיא מתבססת באופן מוחלט על דגים ומנות חלביות, כמו סביצ'ה וטרטר וגם על סוללת הקינוחים המרשימה של כתית. את המקום עיצב האדריכל גדי הלפרין, שיצר מסעדה שקופה עם טרסה המשקיפה על תל אביב והים מלמעלה. התפריט שבנה אדוני מכיל מנות יצירתיות ועדכניות, כמו מנת אגס בנדיקט "ים"  של סלמון כבוש, אבוקדו, גבינת עיזים, טוסט בריוש הולנדז טרגון וביצי סלמון (89 שקלים); מנת "ריזוטו" אל דנטה מחמישה דגנים (97 שקלים); מנת סשימי טונה אדומה עם מנגו ירוק, כרוב מעושן, מלפפונים, בצל ירוק, נענע, ליים, סוכר דקלים, רוטב דגים ובוטנים (108 שקלים); טורטליני גבינת עיזים וזעתר עם ארטישוק קונפי, עגבניות קיץ, קרם חצילים, זיתי קלמטה, בוינגרט חם של עגבניות ופרמזן (135 שקלים); מנת טרטר לוקוס עם פונדו כרישה ואצות וואקמה, ביצה עלומה, "קוויאר" ים ורוטב חמאה לבנה (112 שקלים) ועוד, וכמובן קינוחים ברוח כתית. אם כל זה לא מספיק, כבר כעת עובד אדוני על מסעדה רביעית בקבוצה, הפעם הכיוון הוא ים תיכוני, בדגש על בשר, ושוב מדובר במסעדה כשרה, שהפעם תמשיך את הקו הקולינרי של המזללה.בלו סקיי - אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל אביבעל גג העולם. בלו סקיי (צילום: דניאל לילה)גאווה ישראלית: המילקשייק של מקס ברנר נבחר כאחד הטובים באמריקה אחרי שעוגת השמרים של סניף מאפיית לחמים בניו יורק נבחרה לטובה ביותר בניו יורק, כעת מגיע תורו של סניף מקס ברנר במנהטן. בכתבה שערך העיתון ה-USA TODAY ובה נבחרו משקאות המילקשייק הטובים בארצות הברית, נבחר המילקשייק של מקס ברנר כאחד מעשרת המילקשייקים הטובים בכלל המסעדות בארצות הברית.

בכתבה הגדירו את "השוקולד מהאדם הקירח" כחוויה ניו יורקית. במסעדה מוגשים 11 סוגי מילקשייק והעיתון ממליץ במיוחד על המילקשייק שוקולד גרניטה טהור, גנאש שוקולד חלב עם קרח כמשקה שאסור לוותר עליו. מקבוצת שטראוס בירכו על הבחירה: "אנו גאים בבחירה של העיתון ולא פחות מכך - בבחירתם של עשרות אלפי הלקוחות שנכנסים מדי יום לסניפי מקס ברנר ברחבי העולם ובוחרים לטעום מהשוקולדים ומוצריהם שנולדו ופותחו כאן בישראל".ליושבים בציון אין מה לחשוש: המילקשייק הנבחר, בדומה למילקשייקים האחרים, נמכר גם במסעדות מקס ברנר בישראל.אחד הטובים. מילקשייק של מקס ברנר (צילום: יח"צ)

במאי האחרון העביר עודד חצבני את מפתחות מסעדתו בר יין, לידי השפים עומר בן גל ויואב ביינבך. חילופי התפקידים חותמים ארבע וחצי שנות פעילות של חצבני וצוותו במקום. השפים בן גל (אקס ליליות והשף האחרון של השאפה בר) וביינבך (בוגר בר יין בעצמו) חיפשו הרבה זמן אחר לוקיישן - לא יותר מדי קטן, אבל גם לא גדול, ולאחר ששמעו על רצונו של חצבני להעביר את בר יין הלאה גמלה ההחלטה ללכת על המקום. בר יין עבר שיפוץ של כמה ימים בו שמרו על רוח המקום, אבל את עיקר השינויים עשו השניים בתפריט שקיבל נופך יותר איטלקי עם מנות כמו: עגבניות וריקוטה תוצרת בית (44 שקלים); מלנזנה אלה פרמז׳נה - פולנטה, חצילים ורוטב עגבניות (52 שקלים); טליאטלה זוקיני וקרם מוצרלה טריה (64 שקלים); קלמרי חריף על הפלנצ׳ה עם צ'ילי ירוק, עגבניות צלויות וחציל קלוי (54 שקלים); סביצ'ה דג ים וזוקיני כבוש (62 שקלים); פנצנלה עם קציצות סרדינים או פלאפל עדשים טבעוני (48 שקלים); מקרל בעישון ביתי עם תפוחי אדמה, שעועית ירוקה וביצה חצי קשה (52 שקלים); לינגוויני שחור  עם מולים מעושנים וקלמרי (78 שקלים) ועוד. מהתפריט הוותיק של בר יין נותרו ברוסקטות טרטר בקר, רק הפעם בנוסח סיציליאני עם אנשובי ושומר (45 שקלים)ף ושייטל וביצת עין (68 שקלים). "עומר ואני נפגשנו בבר יין כך שזו סגירת מעגל מבחינתנו", אמר אז היינבך. "הפכנו לחברים טובים והמשכנו לעבוד אחר כך בכל מיני פרויקטים אישיים. בשבילי זו חזרה למקום מוכר אבל ממקום קצת שונה שאני מאמין ואוהב. בהחלט אפשר להגיד שהקו הכללי הוא דומה מבחינת האופי וסגנון הבישול הים תיכוני".בר יין - נחלת בנימין 36 פינת מונטיפיורי, תל אביבמתחדשים. בר יין (צילום: באדיבות המקום)

כשמיכל שורץ יצאה לחופשת לידה היא מעולם לא חשבה שתמיר את עולם הביטוח במתוקים. בזמן שהתינוקת הקטנה נמנמה ניצלה מיכל את הזמן לאפייה, "ופשוט גיליתי שבא לי לאפות", היא אומרת. "התחלתי לאפות למשפחה ולחברים. במקביל נרשמתי לקורס אפייה בבצק סוכר והתחלתי להכין בבית קאפקייקס". כששמעה על יריד מכירה שנערך בעמק חפר הציעה את עצמה ואת הקאפקייקס בספונטניות מבלי להבין ממש במה מדובר. מה שהיה עד כה נחלת המשפחה והחברים בלבד, קיבל  פתאום פידבק מיידי: "רואים על הילדים שהם מאושרים ומיד הבנתי שעשיתי משהו נכון", היא משחזרת. משם, הדוכן החד פעמי התגלגל לדוכן קבוע ומיכל שורץ הפכה "למישמיש", ומכרה את מוצריה מידי יום שישי במתחם אלונית בקיבוץ משמר השרון. בדוכן מכרה קאפקייקס עם בצק סוכר או עם קרמים ועוגות קטנות - "כי תמיד יש מי שעובר ובדיוק צריך כזאת ליום הולדת". משם התגלגל הדוכן לכפר ויתקין והוא פועל בכל יום שישי עם דגש על עוגות ביתיות – שמרים, בחושות, קוגלהוף ועוד (35 שקלים לעוגה, 60 לשתיים) וקאפקייק (בין 12-15 שקלים). "הדגש בעוגות הסוכר הוא על שימוש בחומרים טבעיים בלבד, כשגם העוגה שמתחת היא עוגת שוקולד משובחת, והכל נעשה באהבה", אומרת מיכל. מעבר לכל אלה התחילה מיכל למכור עוגות מעוצבות בהזמנות פרטיות לפי שיגעון המבקש – צורות מצורות שונות, כיד הדמיון (החל מ-200 שקלים, בהתאם לבקשות). בנוסף מיכל עורכת גם סדנאות אפיה וסדנאות יצירה בבצק סוכר. "הדבר הבא הוא לפתוח מקום – השאלה היא האם לפתוח בתל אביב או לפתוח בעמק חפר". אנחנו אומרים, גם וגם.

מישמיש. להזמנות ופרטים נוספים - לחצו כאן שיהיה מתוק. מישמיש (צילום: באדיבות המקום)

אם יש שף שדואג לכך שהדרום ימשיך להופיע על מפת הקולינריה, זה גיא פרץ. אחרי שפתח בחודש מרץ האחרון את אנדיב במלון ווסט, הוא לא עוצר לרגע ופתח לפני מספר שבועות את קפה G, שמסתמן כבר עכשיו אחד הלהיטים הגדולים של התקופה באשדוד. עם פתיחת G קפה על שפת האגם המלאכותי שהוקם בפארק אשדוד ים (מול חוף הקשתות) משיק פרץ רשת עתידית של בתי קפה שתתמקם באתרי תיירות ברחבי הארץ. "לא לחינם בחרנו בלוקיישן המיוחד הזה", הוא אומר. "כילידי העיר, שמאמינים בפוטנציאל התיירותי האדיר שלה. התלהבנו מהפארק היפהפה וזה הכתיב את האסטרטגיה שלנו לרשת כולה - לא בקניונים, לא במרכזים מסחריים ולא ליד עוד סניפים של רשתות, אלא מיקומים אקסקלוסיביים באתרי תיירות, בסמוך למקורות מים ובאווירה של טבע וחופשה, כדי לספק לסועד חוויה כוללת של פינוק והתנתקות, אף אם מדובר בארוחה בלבד". הקפה בעל המטבח החלבי יציע מלבד ארוחות בוקר, גם מנות פסטה ודגים ובשעות הערב יתפקד כטאפאס בר עם קוקטיילים ואלכוהול. בין המנות בתפריט: פוקאצ'ות מהטאבון; ארטישוקים צרובים עם שבבי פרמזן; קונפי טונה לבנה עם לימונים כבושים, ביצה, זיתי קלמטה, קורנישון, צלפים ואריסה; פסטייה גבינות – סיגר פריך במילוי מיקס גבינות, חמוציות, שקדים ובצל מטוגן בזילוף טחינה; פילה סלמון בטאבון; פילה בס ים תיכוני; קריספי ברבוניות; ומיני רביולי עם גבינת עיזים וסלק או ארטישוק וריקוטה או בטטה וערמונים.

קפה G - פארק אשדוד יםטבע דומם. G קפה (צילום: אדי ישראל)

לא בכל יום מגיע לארץ אחד מבכירי ענף היין ונפגש עם אנשי התחום לשיחה ולטעימות, אבל השבוע זה קרה. נשיא יקב מאסי האיטלקי, ד"ר סנדרו בוסקאיני, הידוע גם בכינויו ד"ר אמרונה, נחת בארץ ואנשי היין התייצבו לשמוע את משנתו בטעימה מקצועית של יינות, בפעם הראשונה בארץ. בוסקאיני בחר לקיים בישראל את הטעימות של חמישה יינות אמרונה, היינות האדומים החשובים מצפון איטליה, הנחשבים בעולם לפסגת היינות בזכות השימוש בטכניקות מסורתיות, לצד טכנולוגיות חדשניות. יקב מאסי פועל עם מתודות היסטוריות מהתקופה הרומית בייצור היין, החל מגידול הענבים ועד השלב הסופי של היין עצמו. בשנת 1772 התיישבה משפחת בוסקאיני באזור וואליפוליצ'לה הסמוך לוורונה ומשם התחילה ליצור יין מזני ענבים הייחודיים לאזור ההררי. מאז נפוצו היינות ב-90 מדינות בעולם וזכו בשבחים רבים, בהם פרס היקב האירופי של השנה ולציונים גבוהים על ידי מבקר היין רוברט פרקר. כיום מוביל סנדרו את היקב כדור שישי למשפחת המייסדים ובימים אלה מוציא לאור את הספר "אמרונה - יצירת יין איטלקי שהפך לתופעה". לרגל ביקורו בארץ נערכו סבבי טעימות אורך ורוחב של יינות אמרונה משנים נדירות יחסית כמו 1995, 2000 ו-2006 שנחשבת לשנת בציר היסטורית.

*#