אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המכולת החדשה של אייל שני

מידי יום שישי פותח השף דוכנים מיוחדים בצפון אברקסס. וגם: מיכאל אלוני פותח בר אוכל ואמנות, סושי בר חדש בשדרות רוטשילד, תערוכת הבירות 2013 יוצאת לדרך ואיפה תוכלו לקנות ירקות ופירות מיוחדים קרוב לבית?

תגובות

פעם היה לאייל שני חלום לפתוח מכולת. אבל לא מכולת רגילה כזאת שמוכרת מוצרי חלב ובשר של התאגידים הגדולים, אלא כזו עם סחורה שעוברת בלי הרבה ידיים בין היצרן ללקוח. אז מכולת הוא לא הקים, אבל שלוש וחצי שנים אחרי פתיחת צפון אברקסס, הוא ינסה להתקרב אל החלום ההוא ולמכור, מידי יום שישי, את חומרי גלם שבהם ידועה המסעדה יחד עם מוצרים של ספקים שאוהבים שם במיוחד.

אייל שני, מה פתאום מכולת?"אני חי בבית, האשה שלי עושה קניות והסיכוי שלי להוציא אוכל נפלא מאותו חומרי גלם הוא חסר סיכוי. כאן חומר הגלם הוא עם כוונה, עם הצרכים שלי, מה שצריך בשביל שיקרה טוב. לכוונן לך את החומרים כמו שהמגדל התכוון שיכנסו למשפחה שלך. כל המטרה של המכולת היא "בואו תתחלקו איתנו בחומרי הגלם", מאיפה שנוצר הכל, לא יד שניה. בחמש השנים האחרונות זכינו להעניק לכם את האוכל שאנחנו מאמינים בו בכל מאודנו אבל מעולם לא היתה לנו הזכות לשתף אתכם ברגעים הכי אישיים שלנו, הכי אינטימיים שלמענם אנחנו קמים כל בוקר. הרגעים שבהם אנו עומדים מול חומרי הגלם ומבינים שמהם אנחנו יכולים לעשות ולהבין הכל. חומרי היסוד שמהם עשוי האוכל שלנו".

בהתאם למשנתו של השף נמכרים כאן חומרי הגלם שחלקם מגיעים הישר מהחקלאים וחלקם הישר מהמטבח של השף. ומה במכולת? בגזרת הירקות: שעועית ירוקה ערבית, זר עשבי ציד של מרוות הרים וזעתר, עלה לשון הפר בקטיף ידני, כרוב ערבי, שעועית לימה מהרי האנדים להכנת מסבחה, הכרוביות של אייל שני וכמובן - עגבניות. בגזרת הבשר מתחלקת המכולת לפרה וטלה, עם בשר מעדר פרות זימנטל במרעה חופשי מהן ניתן לרכוש חומרי הגלם לכמה מהמנות הידועות של המסעדה כמו מינוט סטייק (27 שקלים למנה) או קרפצ'ו (38 שקלים למנה), ופטיש איום (32 שקלים). מהטלה אפשר לרכוש נתחים גדולים של צלעות, צוואר, סינטה, שוק, כתף ועוד. מלבד כל אלה לא מעט תוצרי המכולת הם חומרי גלם שמכינים במסעדה עצמה, כמו פרפום עגבניות, קצף עגבניות, מטבוחה, רוטב עגבניות, טחינה, סרדינים כבושים, טונה מפלמידה אדומה, זיתים שחורים וקיטים מוכנים להכנת הפוקצ'ה והלחם של המסעדה בבית, וכמובן מוס השוקולד של המסעדה. אחרי שקונים את חומרי הגלם של אייל שני, אפשר גם לבשל כמוהו באמצעות סדרת סרטוני יו טיוב שפרסמו שחר סגל ואייל שני בשנה האחרונה בהם נחשפו המתכונים ושיטות הבישול של המסעדה. אחרי כל זה מרגישים קצת כמו מאסטר שף.

היכן: צפון אברקסס - לילינבלום 40, תל אביבמתי: מידי יום שישי, בין השעות 11:00-16:00

אפשר לרשום? המכולת של צפון אברקסס (צילום: רותם מימון)טיילור מייד: בר האוכל והאמנות של מיכאל אלוני

לפני מספר שבועות סיפרנו לכם על בר חדש ומסקרן שעתיד להיפתח במקום בו פעלה במשך 15 שנים מסעדת סטפן בראון (שעברה למקום בו פעל רדיו רוסקו) והנה בתחילת שבוע יצא לדרך טיילור מייד, המיזם החדש בו שותפים, בין היתר: עידן מרדכי (מבעלי הנלסון 33, יא-יא ובר הסושי והיין טורי), מור ועידן אבידן (שותפיו של מרדכי ומבעלי המלכי), אושיות הלילה דן ברק ורועי וולמן (סאבלט וקלמנטיין) והשחקן ומנחה הטלוויזיה מיכאל אלוני. טיילור מייד שקם בהצדעה לפרוון סטפן בראון ולמסעדה שפעלה בחלל התל אביבי כל כך הוא בר עם טאפאס, אמנות והופעות. הדגש על אמנות והופעות הוא גדול, ולשם כך הובאו שני מביני עניין בתחום המוזיקה לבניית התוכן במקום - אוריה קלפטר (הבן של) ואסי רון מהבארבי. פעמיים בשבוע מתוכננות פה הופעות ובכל מצב המוזיקה תיתן את הטון. בתחום האוכל הכיוון הוא ספרד ועל המטבח הופקד השף בני אזולאי, בן טיפוחיו של השף פול אסנהיים (שעתיד גם הוא לפתוח בקרוב מסעדה). בבר כמה חללים שונים שכל אחד מהם ייתן מענה לצורך אחר: חלל הופעות, בר עישון בפטיו בחצר, בר מרכזי וחללי אכילה גבוהים ונמוכים, כשגם המיקום מול בית הכנסת הגדול ייצר שיתופי פעולה לאירועים שונים. החיבור בין אוכל למוזיקה יבוא לידי ביטוי גם בפסנתר כנף שנמצא בחלל המקום ויאפשר אכילה עליו ונגינה במקביל.

עידן מרדכי, למה טיילור מייד?"למקום קראו סטפן בראון והחלל עצמו הוא מבנה תל אביבי ישן שניסינו לשמר בו את תל אביב הישנה והאותנטית עם תמימות של פעם. סטפן בראון היה פרוון וחיפשנו חיבור מקשר גם בשם ובהתאם אנחנו מחפשים לעשות מוצר שמתאים בדיוק לאנשים כמו בגד שנתפר "טיילור מייד". אנחנו מחפשים לחבר את הלקוח לפי מה שהוא אוהב - מוזיקה, אוכל טוב ורמה גבוהה עם תכנים איכותיים".

טיילור מייד - אלנבי 99, תל אביב.א'-ה': 19:00 - לקוח אחרון. ו'-שבת: בתום תקופת ההרצה המקום יפעל החל משעות הצהריים.

יחכה על הבר? מיכאל אלוני (צילום: מנחה נופה)טייגר לילי: תאילנדית חדשה ברמת החי"ל

למי שחשש לרגע שהגל האסייתי בא אל קיצו עם בואן של המסעדות האנוי ווונג, באה טייגר לילי ומוכיחה שגם לתאילנד יש עוד מה להגיד. טייגר לילי היא מסעדה תאילנדית חדשה שנפתחה לקהל בימים אלה לאחר הרצה שקטה. המסעדה לא מנסה לתת פרשנות ישראלית  למנות תאילנדיות אהובות, אלא להביא את הטעמים האותנטים של תאילנד עצמה. את המקום פתח אייל לנגליב, שכבר מנוסה במטבח אסייתי לאחר שהיה מבעלי סאטורי וטוקטוק. אל המסעדה הביא לנגליב את השף יניר גרין, שניהל בעבר את מטבחי הג'ירף ומועדון הקצינים. לקראת הקמת המסעדה נסע יניר להשתלם וללמוד בתאילנד, בדגש על אוכל רחוב, יחד עם השפית והיועצת הקולינרית התאילנדית סוואלי אלדר (אקס שנגרילה). על מנת להעמיק את הנאמנות למקור, מלבד השף רוב הצוות של המסעדה הוא תאילנדי: הטבחים, המארחת ואפילו כמה מהמלצרים. "ההשראה העיקרית למנות מגיעה מרחובות בנגקוק", אומר השף. "אנחנו ננסה לשחזר חלק מהחוויה התאילנדית ולצורך כך הקמנו במסעדה עמדה מיוחדת להכנת הסום טאם שמתבצעת מול עיני הסועדים. המטבח שלנו פתוח והסועדים מוזמנים להיכנס ולהציץ בזמן הכנת המנות". השף ממשיך ואומר: "האוכל התאילנדי בישראל משמש בדרך כלל כחלק מתפריט כל-אסייתי ולא עומד מובחן בפני עצמו. בטייגר לילי האוכל יהיה תאילנדי בלבד ונאמן ככל האפשר למקור. זה מחייב אותנו להשתמש בחומרי גלם מקוריים, שאותם אנחנו מייבאים מתאילנד". בתפריט עצמו שילב גרין מקבץ לא קטן של מנות שלא מאוד מוכרות לחך הישראלי כמו פלא מוק קאתייאם - מנה ראשונה של קלמרי, ראשי קלמרי, קריספי שום, עם רוטב צדפות וכוסברה (32 שקלים) או מו סאוואן - מנה של רצועות בשר לבן פריכות בתאי וויסקי ותבלינים (42 שקלים). המנות העיקריות מתחלקות למנות ווק, תבשילי קארי, פירות ים ובשר. למי שמצפה לרמת המחירים של הקוואסן כדאי שישכח מזה מיד, כיוון שבדיוק כמו בבית תאילנדי, כאשר רוצים להיות נאמנים למקור זה עולה כסף. מחירי המנות הראשונות נעים בין 22-42 שקלים, מרקים בין 52-56 שקלים, מנות ווק בין 52-62 שקלים, קארי 62-69 שקלים, ופירות ים ובשר בין 53-94 שקלים. בנוסף, בקרוב יחולו במסעדה אירועים וסדנאות תאילנדיות וטיולים קולינריים בשווקים של בנגקוק. סוואדי קאפ.

טייגר לילי  - רח' הברזל 32, תל אביבבנגקוק בלוז. טייגר לילי (צילום: יח"צ)

אפונה וגזר מגיעים לתל אביב

אין ספק שהשנים האחרונות הן גן עדן לחובבי הבישול הביתי, לאחר לא מעט שנים שחונות עם חומרי גלם דלים בארץ. היום בכל שוק איכרים כבר אפשר להשיג לא מעט פירות וירקות מיוחדים שחורגים בהרבה מגבול המלפפון, עגבניה וכרוב, אבל החל מסוף השבוע הקרוב אפשר יהיה להשיג את אותם ירקות מיוחדים מדי יום, כשיפתח בהדר יוסף  סניף של הרשת החדשה אפונה וגזר. רשת החנויות מאפשרת להשיג פירות וירקות מיוחדים ובלתי שגרתיים מבלי לחכות לאותם שוקי איכרים כאלה ואחרים. הרשת נולדה בחודש שעבר על ידי פיני שטרית, לשעבר המשנה למנכ"ל קו אופ, מתוך מחשבה ורצון לייצר מהפכה בתחום הפירות והירקות בישראל, כך שחובבי הבישול המיוחד יחוו חוויית קנייה חדשה עם מינים וזנים שהם לא יכולים להשיג בכל מקום ובזמינות גבוהה, כמו: פפאיה, פטאיה, קרמבולה, דלעת ערמונים, פיג'ויה, אנונה, תפוח אדמה נשיקות, קישוא זוקיני, אגס חום, לימון סיני, קישוא עגול, עגבניות שרי מנומרות, עגבניות שרי צהובות ועוד. מלבד פירות וירקות באפונה וגזר. בחנות יימכרו גם גאדג'טים לבישול, תבלינים, רטבים מיוחדים, פירות יבשים ועוד. בחזונו השאפתני משהו של שטרית הסניף הראשון בתל אביב הוא רק אחד מתוך מאה סניפים שעתידים לקום ב-6 השנים הקרובות ברחבי הארץ. שיהיה בהצלחה.

אפונה וגזר - קהילת סלוניקי 11 תל אביביושבים במקרר. אפונה וגזר (צילום: אייל קרן)

סושה: סושי בר חדש ברחוב רוטשילד

מתחם הרצל רוטשילד לא נח לרגע; ביום הוא לב מרכז העסקים הראשי של תל אביב ובערב הוא צומת מרכזי לבליינים. לכן זה לא מפתיע שכל הזמן נפתחים פה מקומות בתמהיל כזה שיתאים גם לקהל העסקי וגם לקהל הבלייני, קצת מהיר ובעיקר לא מזיק בכיס. אחרי שלל פתיחות בחודשים האחרונים (וגם סגירת סניף של פרנק יש לציין), אנחנו צפויים בקרוב למטר נוסף של מזללות וסנדוויצ'יות, וגם מה שחסר באמצע כמו סושה – סושי בר. אם השם סושה נשמע לכם מוכר, זה לא בכדי: סושה, החלה את דרכה בראשון לציון בנובמבר 2008 וחרתה על דגלה לא רק סושי אלא גם עיצוב שמצדיע לקומיקס היפני ומעוצב בהתאם. בימים אלה עושה הרשת את צעדיה הראשונים בתל אביב ופותחת את הבר במקום בו פעלה הקישריה שנסגרה לפני מספר חודשים. בסושה מן הסתם אפשר למצוא סושי, אבל בטוויסטים מערביים עדכניים, ולא פחות חשוב גם נודלס וקומבינציות דים סאם (בין 25-28 שקלים). הרעיון מאחורי סושה הוא מקום שאפשר לפתוח בו את סיבוב הבילויים בערב, או מצד שני לסגור בו את הרעב הלילי עם ארוחת לייט נייט. מצד שני, אנשי עסקים (אבל לא רק) יכולים לקפוץ לכאן לארוחת צהריים מהירה. חוץ מסוגים שונים של סושי, אפשר לפתוח פה ארוחה עם מנות קטנות כמו אינארי- כיסוני טופו במילוי אורז, דוקסל פטריות, ג’ינג’ר ובצל ירוק בנגיעת טריאקי (20 שקלים), או אצבעות סלמון פריכות עם ספייסי מיונז וטריאקי (25 שקלים), אגרול במילוי אבוקדו, עם עגבניות מיובשות ומטבל קשיו (36 שקלים). ובתחום הנודלס והאורז לא מעט אופציות בין 30-56 שקלים.

סושה - הרצל 12, תל אביבלצהריים וללייט נייט. סושה הרצל (צילום: שי בן אפרים)

תערוכת ביר 2013 חוזרת

חובבי הבירות התעוררו. פסטיבל הבירות השנתי והמקיף חוזר שוב להיכל נוקיה ויתקיים בשבוע הבא בימים שלישי ורביעי (8-9 בדצמבר). כבכל שנה יציגו גם הפעם מבשלות הבוטיק הישראליות את הקולקציות החדשות שלהן ולתערוכה יצטרפו מבשלות בוטיק חדשות שזו להן החשיפה הראשונה בציבור. לצידם יופיעו יבואני הבירה שיביאו את מותגי הפרימיום הנחשבים מכל העולם, ובסך הכל למעלה מ-200 סוגי בירה שונים ימזגו לחובבים האדוקים. בשעות הצהריים תוקדש התערוכה לקהל מקצועי מתחום הברים והמסעדות, והחל מהשעה 17:00 תיפתח התערוכה לקהל הרחב לטעימות ולרכישת בקבוקים ישירות מהמבשלות במחירים מיוחדים. מחיר הכניסה לקהל הרחב: 60 שקלים הכוללים 5 קופוני טעימה וכוס זכוכית מתנה.תערוכת בירות 2013 - לכל המידע

פותחים מקום חדש, משנים את התפריט, מרחיבים פעילות, עושים אירוע מיוחד, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר את זה לכולם food.prod@mouse.co.il

*#