טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: בדרך לאילת עוצרים בצל תמרים

כביש הערבה מתרענן עם מתחם חדש שמציע אופציות קולינריות מעניינות, חומוסיה טבעונית חדשה נפתחה בלבונטין, כתית עוזבת את נווה צדק ושלוותה מתכננת לכם קיץ יווני במיוחד

תגובות

בעיה מוכרת בקרב מי שהחליט לנסוע ברכב לאילת היא איפה עוצרים לאכול או להתרענן בדרך. אחרי שש שנות תכנון ובנייה והשקעה של 20 מיליון דולרים, חאן דרכים חדש בשם "צל תמרים" נפתח לאחרונה בכניסה לקיבוץ יהל בערבה הדרומית. הרי לא משנה כמה אתם קרובים לאילת, תמיד יש מישהו באוטו שרעב או צריך לשירותים. המתחם החדש הבנוי כמגדל מדברי מוקף אגמים מעוטרי חבצלות מים, ומסכי מים בבנייה מותאמת לסביבה שנועדו לצנן את האזור. מעבר למתקני משחקים לילדים המתבקשים, הוא מכיל גם חנות נוחות וספא ואפילו כמה פתרונות בתחום הקולינרי: בכל יום חמישי יתקיים במקום שוק איכרים מהערבה, מי שמחפש אופציות מלאות יותר יוכל למצוא סניף חדש של מסעדת כפות תמרים מקיבוץ אילות, ומי שחייב מותגים מוכרים יוכל למצוא כאן סניף חדש של רשת קקאו, ובנוסף גם מסעדת בשרים מהירה ואת הגלידרייה של דלי קרים.

כתית נפרדת מהיכל התלמוד זה הולך להיות קיץ מעניין וגדוש באירועים עבור השף מאיר אדוני. עוד לפני שמתחילים לדבר על שתי מסעדותיו הכשרות החדשות העתידות להיפתח בחודש הקרוב, הראשונה בעוד כשבועיים במלון קרלטון והשנייה מספר שבועות אחריה אף היא בסמוך לים, צריך לחזור אל זו שממנה התחיל הכל – כתית. אחרי שבע שנים בהיכל התלמוד תיפרד כתית בתחילת יולי מהמבנה בו שכנה במשך שבע השנים האחרונות ותעבור אל חלל חדש במתחם מסעדתו השנייה של אדוני - המזללה.

כתית נוסדה לפני קצת יותר מעשור במושב כפר רות, בהמשך עברה לקיבוץ נצר סירני ולפני שבע שנים השתקעה בבניין היפהפה משנת 1911 ברחוב היכל התלמוד בתל אביב, שנועד כעת לשימור.

כיאה לאדוני, הפרידה של כתית מהחלל שכה אפיין אותה לא תעבור בשקט אלא בסדרה בת 7 ארוחות שיחלו כבר בשבוע הבא (ב-18 ביוני), בהן יתארחו מיטב השפים שאדוני אוהב וסו שפים של כתית מכל שנות פעילות המסעדה. בין השפים שיתארחו אפשר למנות את מיקה שרון וירון קסטנבאום (18.6), קובי אבן עזרא ואהרל'ה מנקובסקי (19.6), יוסוף (זוזו) חנא (בקצה הנחל, תנורין) וג'וני גוריק (לגסי בוטיק מזרח ירושלים), מישל בין שיטרית (המלך שלמה) וגולן ישראלי (הרודס ת"א) ב- 26.6 ושלושה ימים אחר כך יתארחו סו שפים של אדוני. את הארוחות יחתמו שלום קדוש (לאונדרנו פלאזה ירושלים) ועזרא קדם (ארקדיה) ב-2.7 ולמחרת השף יורם ניצן ממול ים וחיים טיבי ממוסקט.

כתית - היכל התלמוד 4, נווה צדק

להתראות נווה צדק, שלום נחלת בנימין. כתית (צילום: אורן זיו)

החזית העממית: חומוסייה טבעונית למהדרין בשקט בשקט רחוב לבונטין בתל אביב מסמן את עצמו כרחוב החומוסיות האלטרנטיביות. לאחר הפתיחה של הסניף התל אביבי של חומוס אליהו לפני חודשיים, מצטרף אל המתחם (בצד השני של הכביש) שחקן חדש. המיקום מעט בעייתי: סמוך למועדון לבונטין המצליח התחלפו בשנים האחרונות לא מעט בתי אוכל, ביניהם קפה שרגא שהגיח לרגע, ו-7.5 שכמעט נתן לנו תקווה שאפשר לעשות במתחם גן החשמל בית אוכל מוצלח באמת. במקומו נפתחה בחודש שעבר החזית העממית - חומוסייה טבעונית למהדרין. נכון, זו לא ממש חוכמה לעשות חומוס טבעוני, שכן חומוס הוא כבר מאכל טבעוני. אך אל החזית העממית לא נכנסת אף ביצה, לא חלב על כל מוצריו, וגם לא דבש או שאר מרעין בישין.

אל הקמת החזית העממית חברו ארבעה שותפים בעלי כברת דרך בחיי הלילה התל אביביים - רני שטיינר (ריף ראף ז"ל), אורי להב וחן ג'יין זוהר (הר סיני, יבל"א) והשף אופיר זנטי שלא רק יצר את תפריט המקום, אלא גם עיצב אותו. שטיינר חלם מאז ומתמיד לפתוח חומוסייה, אבל מה שהתחיל כדיבורים עם החבר'ה הפך לעניין רציני, והחיפוש אחר המיקום המושלם הוביל אותם אל גן החשמל. החזון המקורי עבר לא מעט גלגולים עד שהתייצב על הקונספט הטבעוני, שכבר נותן אותותיו במקום. השף זנטי יצר בתפריט מעבר למסבחה (20 שקלים) וחומוס גרגרים, גם את חומוס העממית (צלחת גדושה עם גרגרי חומוס, חצילים קלויים, טחינה גולמית ובצל ירוק - 23 שקלים), גם פלאפל שעשוי 50% חומוס ו-50% ירוקים, גם סלט שורשים וגם את מנת הדגל: המאולתרת - מג'דרה עם עדשים וחיטה המוגשת עם סלט (26 שקלים). דווקא בצד הקינוחים מסתמן הסוס השחור בדמות מלבי (15 שקלים), שאת החלב בו המירו לחלב קוקוס והוא מסתמן כלהיט של המקום.

החזית העממית - רחוב לבונטין 7, תל אביב. שעות פתיחה: א'-ש' 11.00-00.00. טלפון: 052-8040080

אלכוזול: איפה שותים בזול בעיר? מי שחשב שעליית מחירי האלכוהול תעבור בשקט טעה. אלכוזול - קבוצה חדשה בפייסבוק מאיימת להיות המדריך השלם למבלה המחפש אלכוהול זול, בתקווה שגם בתי העסק יבינו כי הקהל מצביע בארנק. הכל התחיל מזה שאסף לבנון, עיתונאי טכנולוגיה עד לא מזמן, ישב בשבוע שעבר בבר אילקה בדיזינגוף, שתה שני חצאי ליטר בירה והוסיף צ'ייסר. סביר, אבל הוא לא באמת חשב שהחשבון הבלתי סביר שיגיע בסוף יישק ל-80 שקלים. "זה בר מאוד נחמד, אבל זה היה נראה לי מטורף לשלם סכום כזה", מספר לבנון, "אז חשבתי שצריך להתחיל לשנות את הרגלי היציאה, כשהפקטור הוא לא רק מקום שיש בו אווירה טובה או קרוב לבית, אלא תמחור האלכוהול בזול כמדיניות".

לצורך העניין מקווה לבנון שהישראלים, שאלופים בקיטור על המצב, ייפתחו גם מודעות צרכנית אקטיבית: "אם נספק מידע איפה יש מקום לבלות בזול, מבצעים ותפריטים, אני מקווה שהקהל יצביע ברגליים ואז למקומות הבילוי לא תהיה ברירה אלא להתאים את המחירים".

בינתיים הולכת הקבוצה וגדלה ותוך שבוע בדיוק היא כבר נושקת ל-500 חברים פעילים, כאשר גם בתי העסק ומקומות הבילוי מוזמנים להודיע בו על מבצעים כאלה ואחרים - "בתנאי שמדובר באמת בדיל אטרקטיבי, כי הקבוצה נועדה לקדם רק את אלה שנותנים מחירים טובים". לבנון מקווה שהקבוצה תתפתח בהמשך לקבוצה אמיתית בעלת כוח כלכלי שתוכל להשיג גם הנחות וכל בר ירצה ייצוג בה. אנחנו בעד.

קבוצת אלכוזול בפייסבוק - www.facebook.com/Alcozol

אם שותים - לא משלמים ביוקר. אלכוזול (צילום: עמוד הפייסבוק)

יאמאס: טאפאס בר יווני בשלוותה כמו רפלקס מותנה, כבכל שנה עם בוא הקיץ תל אביב מנסה להידמות ליוון. כי אם אנחנו לא טסים לשם, אז לפחות שנרגיש אותה ברוחנו. פתאום שומעים מוזיקה יוונית מכל מקום, ערבי קונספט יווניים פושטים ברחבי העיר ובלא מעט מקומות התפריט יותר ממתכתב עם איי יוון. גם שלוותה הוותיקה בנמל תל אביב לא יושבת בשקט ומנצלת את הים שממול בשביל להביא את מיקונוס לתל אביב ומתהדרת החל מהשבוע ביאמאס - טאפאס בר ששינה כיוון מספרד ליוון וייפתח בדק העליון של המקום.

יאמאס, כמו שלוותה, מגיע מבית היוצר של האחים רל ומיכל נדל הבעלים של המקום. יאמאס יישא אופי יווני לא רק במראה שלו ובמוזיקה אלא גם באוכל. התפריט החדש מבוסס על מנות טאפאס (או מאזטים, אם כבר אנחנו ביוון) המוגשות על מגש גדול בו ניתן לבחור בין: זיתי טאסוס וקלאמטה שמיובאים במיוחד מיוון במרינדה של שמן זית ולימון כבוש; קוביות גבינת פטה כבשים בסגנון יווני עם שמן זית ואורגנו; עלי גפן ממולאים באורז ואוכמניות של מעדניית אברמנטו; פלפלים אדומים וירוקים חריפים הקלויים על הגריל שמוגשים עם שמן זית יווני, לימון ושום טרי; סלט חצילים בלאדי קלויים על הגריל; שעועית בובס אדומה אפויה בתנור ברוטב עגבניות טריות ושום; סלט ציזיקי המורכב מיוגורט כבשים מלפפונים ירוקים קצוצים דק, שום טרי, שמיר טרי ונענע מיובשת; וטחינה מתובלת במיורן מוגשת עם שמן זית יווני. מחירן של  6 מנות טאפאס - 65 שקלים. יאסו.

שלוותה - התערוכה 3, מתחם הנמל

היווניה הגדולה שמחה. שלוותה (צילום: יח"צ)

מבזקונים: פתיחות פתיחות פתיחות » ג'יבריש - בית קפה בר יפואי חדש נפתח במתחם שוק הפשפשים על ידי הברמן של צפון אברקסס לשעבר, אוהד לוי.

» דאבל אספרסו - עוד בית קפה חדש ביפו, הפעם ברחוב יהודה הימית עם מאפי בוקר שמגיעים היישר מצרפת.

» טמפל בר - יש מי שיראה בזה את תחילת הסוף, יש גם לא מעט שיישמחו – על חורבות מסעדת אנבל'ס ייפתח בקרוב הסניף התל אביבי הראשון של הבר האירי טמפל בר.

» פה למטה - דוכן סנדביצ'ים כל כך קטנטן שבקלות ניתן לפספס נפתח ברחוב יהודה הלוי. הקונספט: סנדביצ'ים טריים בעשייה ביתית.

פותחים מקום חדש, משנים תפריט, מרחיבים פעילות, עושים אירוע מיוחד, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר לכולם - food.prod@mouse.co.il

*#