${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: רפי כהן מכין סלטים

השף משיק את ספר המתכונים הראשון שלו, שעוסק בסלטים. וגם: מעדניית גורמה חדשה ברמת הגולן, וויסקי בר ראשון בראשון לציון וגלידריה נוסטלגית בתל אביב

תגובות

ימים מרגשים עוברים על השף רפי כהן. רגע לפני שהוא פותח את מסעדתו החדשה במלון הבוטיק אדיב בתל אביב ("עוד חודשיים, אם לא יהיו עיכובים של הרגע האחרון", אומר כהן) הוא משיק לראשונה בקריירה שלו את ספר הבישול - "סלטים" (בהוצאת כתר), שכבש תוך שבועיים את טבלאות רבי המכר של חנויות הספרים. "הרבה זמן עבדתי על הספר הזה", אומר כהן. "אני חושב ששף צריך לעבוד ולאסוף הרבה מתכונים ושפה משלו לפני שהוא מוציא ספר. ניסיתי לעשות את זה בעבר, אבל עכשיו הרגשתי שאני מוכן ושזה הזמן המתאים". הבחירה לפתוח את סדרת ספרי הבישול העתידית שלו דווקא עם סלטים היא לא מפתיעה: "סלטים זה אחד הדברים הכי פופולריים בישראל. זה משותף לכל האזור - לספרדים יש טאפאס, לטורקים יש מזטים ואצלנו כל ארוחה נפתחת בסלטים". כהן מספר כי המתכונים שנבחרו לספר הוכנסו לפי טכניקות ההכנה שלהם, מה שהפך בהמשך לחלוקת הספר לפרקים: קערה - סלטים עם ירקות חיים, כמו סלט ערבי, סלט עגבניות חריף, לפת בהריסה ועוד; על האש - עם מתכונים כמו באבא גנוש, סלט משוויה, פלפלים שרופים ועוד; בתנור - סלטים שנדרשת בהם אפיה כמו עגבניות צלויות עם אנשובי וקלמטה, כרובית בטחינה, סלק עם קרם פרש ועוד; סיר - סלטים מבושלים כמו מטבוחה מרוקאית, תרד בשמנת חמוצה, גזר מרוקאי ועוד; ומחבת - עם מתכונים של סלטים מטוגנים, כמו סביח חצילים, ספיחה, פאתוש, אספרגוס בוויניגרט. מעבר למתכונים אפשר למצוא בספר מתכוני בסיס כמו פלפלצ'ומה, הריסה, לימון כבוש, איולי ועוד וכמובן טיפים של כהן כיצד לנהוג בחומרי הגלם והמלצות קטנות אך מועילות כיצד הכי טוב לטפל בהם.

רפי, זה הספר הראשון שלך. עושה תיאבון לעוד?"בהחלט. ואני כבר עובד על הספר השני בסדרה שיעסוק בממולאים, כשעכשיו אנחנו בדיוק מסיימים לצלם את כל ירקות החורף שנעלמים עכשיו מהמדפים. בהמשך הסדרה יהיו גם ספרים שנקדיש לבשר, דגים וקטניות".

» "סלטים" מאת רפי כהן. הוצאת כתרפותחים שולחן. מתוך ספר הסלטים של רפי כהן (צילום: דן פרץ)

דודיס - מעדניית שף חדשה ברמת הגולן

תכירו את דודיס - מעדנייה כפרית במושב גבעת יואב שנפתחה בתחילת שבוע שעבר. מעבר להיותה מעדניית השף הראשונה בגולן, היא גם מציעה לא מעט חומרי גלם ומוצרים של יצרנים מקומיים שאי אפשר למצוא במקומות אחרים למעט רמת הגולן. "המקום נולד כרעיון למצוא מקורות תעסוקה לילדים שלנו" אומר יגאל פוקס, שהקים את המעדניה יחד עם חתנו ,דודי זנגי, שהתמחה במסעדות בצפון בשנים האחרונות. "ראינו שחסר מקום ייחודי, קטן ואינטימי שיכול לספק את צרכי הבילוי והצרכנות של תושבי רמת הגולן ומטיילים שמגיעים לכאן. בנינו מוצר שמאפשר לספק למי שמגיע לכאן איכות, בילוי ותרבות. זה לא בית קפה או פאב או מצד שני סופרמרקט, אלא שילוב ייחודי לנו של הכל". לצד המוצרים, תוכלו למצוא בדודיס גם בר שיציע קפה איכותי מאיטליה וכן ברז של בירה לה שוף וכריכים אותם מכין דודי עם גבינות, נקניקים וחומרי גלם איכותיים. בין היצרנים המקומיים שאפשר למצוא במקום: בירות של בזלת, דבש ממשק אלין, המיצים הטבעיים של מושב קשת, הריבות והפסטות של המפעל הנוצרי בית אל שמתמחה בייצור ריבות, ממרחים ורטבים בסגנון גרמני כפרי מסורתי, פרלינים מקומיים, גרנולה מנדל שמיוצרת בבני יהודה, שמן זית מאליעד, סיידר של קיבוץ אל רום, עוגות מהקונדיטוריה הסמוכה ועוד. מלבד כל אלה מציע המקום כאמור גם כריכים מלחם באפיה מקומית (15 שקלים לכריך נקניקים, 20 שקלים לגבינות). בהמשך מתוכננים בימי שישי בצהריים אירועים במרפסת המעדניה, בהם קבלות שבת.

יגאל, עכשיו אתה גם חקלאי וגם בעל מעדנייה?"זה מעניין. אני נהנה מזה, אבל המטרה היא לתת לילדים שלנו את המקום הזה כי מקורות הפרנסה בגולן הם מוגבלים וכל אחד צריך למצוא לעצמו נישה".

דודיס - לשעות פעילות ולכל הפרטיםחלוץ ברמת הגולן. דודיס (צילום: רותם מימון)

גולדה גולד: גלידרייה החדשה מבית גלידרייה אניטה 

איך יודעים שמגיע הקיץ? ברחבי הארץ צצים סניפים חדשים של גלידריות. אם בשנה שעברה נסגרו במפתיע כמה סניפים גדולים בתל אביב, השנה הרוחות אופטימיות יותר. בשבוע הבא יפתח לקהל הסניף התל אביבי הראשון של גלידרייה גולדה, מבית הגלידרייה אניטה. גולדה נפתחה לפני מספר שנים כמותג חוץ תל אביבי עם סניפים בחדרה ובעפולה ומהותה הומאז' לגלידריות הקטנות והשכונתיות של פעם, לפני עידן גלידריות הענק. זה בא לידי ביטוי בעיצוב הוינטג' של המקום, ממשיך בתפריט המתומחר בלירות וכלה באביזרים ותמונות של גולדה מאיר. גם בטעמים ממשיכה גולדה את ההתרפקות על העבר עם מבחר גלידות שמנת עם טוויסט עדכני: קוקימן ביסקוויט שוקולד ונשיקות, שוקולד שקדים וקרמל, ערמונים, קרם אגוזי לוז, פבלובה פירות יער, היער השחור-רום, אגוזים, שוקולד ופירות יער, שוקולד לבן תפוז וג'ינג'ר, קרמה קטלנה, פסיפלורה, קלמנטינה, לימונצ'לו, פירות יער, תפוח, בננה תמר, קמפארי אשכוליות וגם מנות דיאט לשומרים. המחירים ינועו בין 14-23 שקלים לכוסות וקילו גלידה יגיע ל-80 שקלים. לאחר פתיחת הסניף התל אביבי עתידה גולדה להמשיך במגמת ההתרחבות ולהגיע לנס ציונה ויבנה.

גלידריית גולדה גולד - אבן גבירול 19, תל אביב. הפתיחה ביום א', 26.5בטעם נוסטלגיה. גלידריית גולדה גולד (צילום: יח"צ)לחיים, מתילדה: וויסקי בר חדש בראשון לציון

מה קורה כשבחדר אחד שוכבים על הרצפה בייקר, מהנדס בגוגל, ברמן בגמלאות ונערת ברים עם טמפרמנט של שחקן רוגבי וכולם, איך לומר בעדינות, מעט שיכורים? התשובה - הם פותחים בר. ולא סתם בר, אלא וויסקי בר שמכיל למעלה מ-90 סוגי וויסקי וכן בקבוקי רום שנאספו על ידי הבעלים מכל רחבי העולם. ראשון לציון הפכה בשנים האחרונות ליעד אטרקטיבי לבילויים, אבל עדיין חסרים בה מקומות בילוי קטנים ושכונתיים. על הצורך הזה בא מתילדה בר לענות ומחר, יום חמישי, 23.5, יציינו כאן את סוף תקופת ההרצה ואת מסיבת הפתיחה של המקום. "הרעיון של מתילדה בר הוא פאב שכונתי קלאסי שהכל בו נע מסביב לאלכוהול איכותי - וויסקי, רום ובירות. כל השאר הם עזרים תומכים", אומר גרי, מבעלי המקום. "יש אוכל איכותי, אבל זה לא ה-מקום לבוא לפתוח שולחן, כי זה האוכל הוא משני לאלכוהול המשובח". למרות ההצהרה הזו, משקיעים במתילדה במנות בר קלאסיות, יחד עם כמה מנות מהמטבח הבווארי. מלבד אוכל ואלכוהול, במתילדה מקפידים גם על מוזיקה,  עם רשימות השמעה על טהרת הרוק והמטאל. בהמשך מתוכננים במתילדה גם אירועים בתחום, כמו הופעות וליינים קבועים של מוזיקת רוק ועוד. 

מתילדה - משה בקר 13, ראשון לציוןמביאים את הרוק לראשון לציון. מתילדה (צילום: באדיבות המקום)המדור חולק כבוד לשפית היפנית איה אימטני, שהלכה אמש לעולמה. אימטני נולדה וגדלה בעיירה קובה ביפן למשפחת בשלנים אשר החזיקו בסושי בר בעיר והעניקו לאיה את כישורי הבישול היפני בהם התמחתה. לאחר שסייעה בהקמת מסעדות יפניות ברחבי העולם, הגיעה לישראל בשנת 96  והיתה ממובילי הגל היפני והיכרות הקהל הישראלי עמו. בהמשך לתפקידה כיועצת היתה לשפית המובילה של המסעדת "טאקאמרו" ואחריה עברה להיות השפית הראשית של מסעדת אונאמי בתל אביב, פתחה קייטרינג והוציאה במקביל ספר בישול שעוסק בסושי ומטבח היפני. בשנת 2009 יצאה מתל אביב ופתחה בהוד השרון את מסעדתה היפנית ימאטויה, שם שמרה על האופי האותנטי היפני של המנות. יהי זכרה ברוך.איה אימטני (צילום: יח"צ)פותחים מקום חדש, משנים תפריט, מרחיבים פעילות, עושים אירוע מיוחד, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר לכולם   food.prod@mouse.co.il

*#