${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המסעדה שנותנת ללחם את הכבוד שמגיע לו

מקום חדש יגיש לכם לחם לראשונה, לעיקרית ולקינוח. וגם: מסעדה איטלקית כשרה חדשה בתל אביב, האוסקר של ספרי הבישול הולך למול ים והאם נמצא האוכל שיכול להציל את החיים של כולנו?

תגובות

בשבוע שעבר סיפרנו לכם איך מאפיית לחמים מנסה להביא את ישראל למנהטן. השבוע נספר לכם על Bread story, ששואב השראה דווקא ממאפיות ובתי הקפה של ניו יורק. מדובר במקום שמשלב בין מאפיה למטבח קלאסי, כאשר בחלק מהותי מהמנות מככב הלחם (כפי שניתן להבין מהשם). לטובת הקונספט החדשני פיתח השף-קונדיטור ירון שנלר לחמים מיוחדים ומגוונים תוך שימוש בשיטות אפייה קלאסיות לצד מודרניות ועדכניות ויחד עם השף יוגב ירוס (אקס מל ומישל) בנו השניים תפריט שכולל ארוחות בוקר, עסקיות צהריים, ארוחות ערב ומנות לשעות הקטנות של הלילה, כך שאפשר למצוא פה מנות כמו פרנץ' טוסט שעשוי מקוגלהוף חמוציות, כריך טוניסאי בלחם צ'ומה שמזכיר מאוד פריקסה, סלט פנצנלה עם שבבי לחם דורום ועשבי תיבול, המבורגר בלחמניית גבינה ובצל מטוגן, גלידה בלחם בריוש ועוד לא מעט הפתעות שמייחדות את שני השפים. כיוון שמדובר גם במאפיה אחרי הכל, חלק ניכר מהלחמים ניתן לרכוש הביתה. Bread story נפתח במקום בו פעל בית הקפה אמיליה. מאחוריו עומדים אנשי בנדיקט והוויקי כריסטינה והוא שיתוף הפעולה הראשון עם השף ירוס, בדרך למסעדה שעתידה לקום במתחם שרונה.Bread story - דיזינגוף 88, תל אביבלחם עם הכל. ברד סטורי (צילום: אורן זיו)

הסושי עושה קאמבק ומתיישב בצפון תל אביב

אחרי שטרנדים חדשים ניסו לנגוס בתהילתו, הסושי חוזר ובגדול. לראייה - שלושה מקומות חדשים שנפתחו בחודשיים האחרונים ואנחנו כבר יודעים לספר על סושיות נוספות בדרך. אחרי נאם נאם בכיכר דיזנגוף וסושה בהרצל, השבוע נפתח סושי טארה, בר סושי בבית מסעדת היוקרה סיטארה. סושי טארה מציג תפריט אותו בנו שפים יפנים שבעברם התמקצעו במסעדת זומה בלונדון ושמו דגש כעת על חומרי הגלם והמרכיבים הטריים והמובחרים ביותר, ויצרו מנות של רולים קלאסיים וספיישלים, הכוללים מרכיבים כמו ביצי שליו, ביצי דגים ושימוש בפירות עונתיים ובהשראת זומה - בצורה אסתטית. על מנת שלא לקפח את באי מסעדת סיטארה הסמוכה, החליט הבעלים הראל בלו כי אורחי המסעדה יוכלו גם הם להזמין סושי מהבר הסמוך. את הבר עיצב בהשראה ניו יורקית המעצב אורי בן דרור, שיצר מקום שקורץ לחיי הלילה עם מערכת סאונד שנועדה לשוות למקום אופי בלייני לא פחות מאשר הצד הקולינרי.

SUSHI-TARA - רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביבסושי על הים. סושי טארה (צילום: בן יוסטר)פפרדלה - איטלקיה חדשה באבן גבירול

בדרך כלל זה קורה הפוך – מסעדה מצליחה מאוד בתל אביב, ומנסה את מזלה גם מחוץ לעיר. לא במקרה של פפרדלה, מסעדה איטלקית חדשה שהתמקמה באבן גבירול, במקום בו פעלה במשך שנים מסעדת למון גראס, ותנסה לתת פייט למסעדות איטלקיות כשרות הפועלות בהצלחה בעיר, כמו אונו וטרנקווילה. פפרדלה פועלת ברחובות כבר שבע שנים, וכעת מנסה לחדור אל השוק התל אביבי עם מטבח איטלקי כשר מבלי לוותר מיטב הלהיטים האיטלקיים – פיצות בטאבון, פסטות תוצרת בית מקמח איטלקי המיובא במיוחד לפפרדלה, אנטיפסטי ודגים טריים. כיאה למטבח שדגל בשימוש בתוצרת מקומית, בפפרדלה מקפידים גם על קשר ישיר עם מגדלי בוטיק ברחבי הארץ: שמן זית ממושב חגור, עגבניות שרי מיובשות ממושב חצב, יינות מקדש ברנע, דגה טרייה ובירות בוטיק ישראליות. ובתפריט אפשר למצוא: מיקס ראשונות – פוקצ'ה אישית, חציל בלאדי, ברוסקטה, אנטיפסטי, סלט קפרזה (49 שקלים); ברוסקטה פפרדלה – לחם איטלקי, פטריות טריות מוקפצות בשמן זית, שום ופטרוזיליה (32 שקלים); פיצות (44-48 שקלים); פוקאצ'ות תוצרת בית – קפרזה, ביאנקה, ונציאנית, טוניסאית, חציל קלוי (44-48 שקלים); פסטות במגוון רטבים איטלקיים – (42-58 שקלים); וכמובן - לזניות, קנלוני, ניוקי ורביולי תוצרת בית. הרעיון, אומרים הבעלים, הוא ליצור שילוב בין המטבח האיטלקי לטעם הישראלי, נגיש ומהיר בצהריים ושקט ורומנטי בערב. שיהיה בהצלחה.

פפרדלה - אבן גבירול 22, תל אביבטעמים של איטליה. פפרדלה (צילום: אבי צפירה)

באוסקר של ספרי הבישול דווקא כן זכינו

מה לא נאמר על הסיפודפדיה, ספר הבישול של מסעדת מול ים? כן, יש לנו ספרי בישול מרשימים (לצד כאלה שפחות), אבל סיפודפדיה הרשים בזכות ההשקעה הרבה, העיצוב המרהיב ובגלל שעד אז לא ראינו כזה ספר תוצרת הארץ. עכשיו מגיעה תהילת עולם: בסוף השבוע שעבר קיבל הספר את המקום הראשון בקטגוריית ספרי בישול בתחום הדגים ופירות הים, בתחרות ספרי בישול יוקרתית שהתקיימה במסגרת תערוכת העיצוב הבינלאומית Gourmand International, הנחשבת על ידי פודיז וחובבי אוכל ועיצוב כ"אוסקר של ספרי הבישול". בנימוקי השופטים ציינו מעניקי הפרס את איכות הצילום והעיצוב של הסיפודפדיה והגדירו את הספר כ"מדריך המקיף ביותר שיצא לאור בשנים האחרונות בתחום הדגה ופירות הים", ואילו מארגני התחרות מסרו כי "הסיפודפדיה מסקרנת ומציבה את ישראל במרכז המפה הקולינרית העולמית. המדריך הקולינרי של מול ים בהוצאת A' Point Books הינו ספר חובה לכל מי שמגדיר עצמו כמבין בקולינריה". עוד הוסיפו כי "הסיפודפדיה של מול ים מוכיח לנו שיש הרבה מה ללמוד מישראל על פירות ים ודגים".  מלבד אנשי מול ים – שלום מחרובסקי והשף יורם ניצן, השותפים להפקת הספר דן אלכסנדר מהוצאת  A' Point Books, והשף יאיר יוספי. סיפודפדיה גבר בתחום הדגים ופירות הים על ספרים מסין, הולנד ופורטוגל. בנאום הזכייה שלו אמר שלום מחרובסקי כי "הזכייה בפרס האוסקר של ספרי הבישול היא הישג עצום שאנו מתגאים בו בכל ליבינו. הפרס הוא חותם להשקעה ולמפעל חיים. אני בטוח שזהו הישג אחד מיני רבים וכי הפרס יסלול את הדרך להכרה בינלאומית רחבה במול ים. אנו רואים לנגד עינינו את הסיפודפדיה כמדריך בינלאומי שמקומו בכל בית של מי שמעריך קולינריה, אומנות ואיכות ". והאוסקר הולך ל... סיפודפיה (צילום: קליי מקלקלין)

האם אוכל יכול לרפא אתכם?

אם יש חומרי הגלם שיכולים לרשום לעצמם הצלחה אדירה בכניסה למטבח הביתי אז אלו הם הפטריות, שעשו מהפך בשנים האחרונות ועברו מקופסאות השימורים לשימוש במגוון העצום של פטריות טריות. עכשיו, עושות הפטריות עוד צעד אחד קדימה כך שגם מי שאולי לא ממש מחבב פטריות, עשוי למצוא את עצמו מנשנש אותן, בזכות הסגולות הרפואיות שלהן. שיתוף פעולה יוצא דופן יוצא בימים אלה לדרך כשמסעדת פריים וחברת מיקוליביה פטריות מרפא, יצרו יחד מתכונים חדשים שכוללים פטריות מרפא אורגניות בעלות סגולות רפואיות. בין היתר עשויות הפטריות במנות החדשות להפחית כולסטרול, לסייע בטיפול במיגרנות ואף לסייע במניעת התפתחות תאים סרטניים. ומה בתפריט הבריאותי? 300 גרם בשר אנטריקוט טרי מיושן שלצידו מוגשת פטריית מלך היער צלויה ברוטב CHOYA UME , רצועות עוף עם פטריית פלואור וטוס וירקות חתוכים ברוטב צ'ילי פיקנטי, מאקי סלומון וטונה במילוי שמנת על מצע פטרייה או פטריית צדף צלויה במילוי פטריות שמפניון,מוקפצות בסויה עם זילוף שמן צ'ילי בשביל הטבעונים. גם הקינוחים מציעים פתרון יצירתי בדמות קרם ברולה בליווי פטריית פלואורוטוס מקורמלת וציר בננות מקורמלות. עכשיו נשאלת השאלה מתי ימציאו פטריה שמפחיתה במשקל?

ונזכור את כולן

קצת קשה להאמין שמוסד קולינרי כמו יועזר בר יין כבר לא עמנו, אך בשבוע שעבר נסגרה המסעדה באופן פתאומי. בהודעה שהתקבלה ממשרד עורכי הדין של המסעדה נכתב כי "לאחר מותו המצער של שאול אברון ז"ל, נוכח הנסיבות הכלכליות והאישיות שנוצרו, לאחר שבעלי המסעדה עשו כל שביכולתם לשימורה ולאור העובדה שללא הזרמת כספים המסעדה אינה יכולה עוד ליתן שירותים לקהל לקוחותיה, לא נותר לבעליה אלא להשלים עם העובדה, כי לעת הזו המסעדה תפסיק לפעול במתכונתה הנוכחית". אך בנימה אופטימית הוסיפו כי בעלי המסעדה מחפשים שותף שיסייע בהחייאת המוסד.

גם בית הקפה מנווה צדק – טאצה דורו שעבד משנת 1999, סוגר אף הוא דלתות ויפנה עצמו. במקומו יפתח במקום משק ברזילי שיעבור אל העיר הגדולה ממושב ירקונה. מקום נוסף שסגר דלתות לאחרונה הוא קפה אסקוט, קפה-בר ישראלי שנפתח ביולי האחרון. עם פתיחתו בנקודה שנחשבת למקוללת בקצה שדרות רוטשילד, הפיח לרגע תקווה כי הקללה הוסרה מן המקום, אבל מסתבר שהסטטיסטיקה לא משקרת.

» פותחים מקם חדש, משנים את התפריט, מרחיבים פעילות, עושים אירוע מיוחד, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר לכולם  food.prod@mouse.co.il

*#