טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יום עצוב לקולינריה המקומית: מסעדת יועזר בר יין נסגרה

היכל היין והבשרים הוותיק ביפו העתיקה, סבל מקשיים אחרי מותו של שאול אברון, ולא הצליח להתאושש מהם

תגובות

מכה לחובבי הגורמה: יועזר בר יין, מסעדתו המיתולוגית של שאול אברון בכיכר השעון ביפו, סוגרת את שעריה ומקפלת את הבסטה. תקופת השיפוצים שנכנסה אליה המסעדה, הפכה לסוג של לוויה מוקדמת, כך אישרה מקור רשמי במסעדה.

יועזר בר יין שוכנת במבנה ערבי אותנטי ביפו העתיקה, המציעה לסועדים שילוב של יין איכותי וגורמה צרפתי. היא נפתחה לפני 17 שנים על ידי המסעדן והעיתונאי שאול אברון ז"ל, שנפטר לפני כארבעה חודשים. אברון פתח את מסעדהבשנת 1995 יחד עם צפורה אסף , שהיתה תחילה בית יין אשר הציע לסועדים מגוון יינות מרחבי העולם. עם הזמן העשיר אברון את התפריט והוא כלל מנות בשר שהפכו לאגדות תל אביביות. בין המנות המיתולוגיות שהפכו למיתולוגיות במשך השנים ניתן למנות את האגס בנדיקט ופסטת ארבעים חלמונים.

לפני כשנה עברה המסעדה סוג של שינוי תדמיתי ותפריטי, כשהרעיון היה להפוך אותה למה שכיוון אברון כשפתח אותה ב־1995: ליצור מקום שבו יוכלו לשבת זה לצד זה אדם שאוכל ארוחה מלאה ושותה יין יקר, ומי שאוכל נשנוש קל ומסתפק בכוס יין פשוט, ולהתענג באותה מידה. אלא שהביקורות והכתבות העבירו מסר של אוכל ויין באלפי שקלים, ויצרו תדמית אחרת לגמרי. ייתכן התדמית הזו, בעידן של משבר כלכלי והחלשות מעמד הביניים, נגסה באחוריה של יועזר.

שאול המלך: החיים החדשים של "יועזר בר יין"סופה של תקופה. יועזר בר יין (צילום: אורן זיו)

*#