${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הערב החדש של בנדיקט

בנדיקט מציגה ארוחות בוקר שמתאימות דווקא לערב, מיזם חדש של יקב 1848 ינסה לעודד מצביעים לצאת לקלפי, טשרניחובסקי 6 תחגוג חודש של מטבח פורטוגלי ועוד חדשות

תגובות

אחרי שש שנים בהן לימדו אותנו שיש חיים מעבר לארוחת בוקר ישראלית, מנסים כעת אנשי בנדיקט להשריש קונספט מחודש בכל הסניפים: ארוחת בוקר היא לא מתי שאוכלים אלא מה שאוכלים, כלומר - ז'אנר קולינרי. בפועל, מדובר בארבע ארוחות בוקר חדשות שנועדו למתג את בנדיקט דווקא כמקום ההולם ביותר לארוחת ערב. כלומר, לארוחת בוקר - אבל בערב. אז איך עושים את זה?"ארוחת בוקר בערב זו בריחה שלא מתיישבת עם הנורמות", אומר יאיר קינדלר מבעלי בנדיקט, "אם כשפתחנו המאבק היה להרגיל את הקהל לארוחת בוקר רחבה יותר מארוחה ישראלית, היום אנחנו רוצים לעודד את האורחים שלנו לבוא לארוחת בוקר בערב. לא מדובר רק בשעה אחרת אלא בארוחת בוקר אחרת. הקהל של הערב רוצה לאכול יותר בשר ולמרות שהיו לנו מנות כמו סטייק אנד אג'ז, אנשים מחפשים יותר רטבים, מנות חמות ולחמים שמתאימים יותר לשעות האלה, למרות שהם יוגשו פה 24 שעות".

למה לכם לקרוץ לערב דווקא?"בשביל לספר את הסיפור שלנו. אנחנו לא משנים נוסחה, אלא מחדדים אותה. אני לא מאמין בלקפוא על אותן ארוחות בוקר. זה הגיע אלינו דרך האנשים שלנו וחברי מועדון ארוחת הבוקר. אנחנו מרחיבים את המושג ארוחת בוקר וזו המחויבות שלנו".

במסגרת החידושים נסעו אנשי בנדיקט ברחבי העולם על מנת ללקט מנות שעשויות להתאים לחך הישראלי, עם דגש גדול יותר על בשרים. כך נכנסו לתפריט מנות כמו ברקפסט טאקו, גרסת ארוחת הבוקר לאוכל הרחוב המקסיקני עם טורטיות פריחולס, ביצה מקושקשת ונקניקיות צ'וריסו (69 שקלים). ארוחה אחרת מגיעה מצפון אפריקה ונקראת בהתאם בוקר מוגרבי, כלומר תבשיל בשר טחון עם תפוח אדמה וצנוברים בבהרט עם טחינת יוגורט וסומק, עגבניות צלויות, פלפלים חריפים, סלט טאבולה, פיתה מהמאפייה של של בנדיקט ושתייה (67 שקלים). עוד בשר תמצאו בארוחת סלסיצ'ה אי פפרוני - נקניקיות צ'וריסו מוקפצות עם פלפלים על פולנטה קשה וביצה עלומה (69 שקלים). הארוחה האחרונה מבהירה יותר מכל את הכיוון החדש של בנדיקט: פילי צ'יז-סטייק סנדוויץ' -  גרסת ארוחת הבוקר לסנדוויץ' המפורסם מפילדלפיה: ג'בטה עם נתחי שייטל צרובים במחבת עם פטריות, גבינת גאודה, איולי צ'יפוטלה וביצי עין. השתייה שמוגשת עם הארוחה הזאת היא בירה (73 שקלים). "הכנסנו ארוחות שרצינו להכניס כבר מזמן, אבל פחדנו בגלל כמויות גדולות יחסית של בשר. שלחו לנו המון הצעות, בחנו הרבה מנות ואלו נבחרו. לא סתם המוטו שלנו הוא: "מסתבר שארוחת הערב הטובה ביותר היא ארוחת בוקר"".לעת ערב. פילי צ'יז-סטייק (צילום: סטודיו דן לב)

כשבקבוק היין שלכם משכנע אתכם להצביע הבחירות לכנסת מעלות הילוך והופכות לנושא חם. כל כך חם עד שלאנשים מסוימים אכפת מאוד שתלכו לקלפי. בין יתר הקמפיינים שרצים עכשיו (ע"ע קיציס וכבוד הנשיא) מצטרפת לראשונה חברה מסחרית שמעודדת את הציבור האדיש משהו, לקום וללכת להצביע. בעלי יקב הפרימיום ''1848'' החליטו לעורר את הקהל ולשווק סדרת יינות עם תוויות מיוחדות לעידוד הציבור להשתתף במערכת הבחירות. על התוויות בחרו בסלוגן: "בחרת - השפעת".

צבי וילדר, דובר היקב, למה לכם הקמפיין הזה?"אכפתיות ומעורבות קהילתית. יקב 1848 החליט להרים את הכפפה של הקמפיין שיזם נשיא המדינה, שמעון פרס, שקורא לציבור לצאת ולהצביע. הם החליטו להיות החברה המסחרית הראשונה שעושה את זה במטרה שיצטרפו אליה עוד חברות, כדי להלחם באדישות של הציבור כמו שהיה בבחירות האחרונות".

נשיא המדינה יזכה לקבל את שני הבקבוקים הראשונים הנושאים את התוויות החדשות. יקב 1848 הוא מראשוני היקבים בארץ ונוסד בשנה זו במרתף צמוד לכותל היהודי. כיום מנוהל היקב על ידי הדור השמיני שלו, יצחק גלינא –שור.קחו לגימה וצאו להצביע. בקבוקי היין של יקב 1848 (צילום: באדיבות יקב 1848)ליסבון זה כאן: חודש פורטוגל בטשרניחובסקי 6 אירוחים של שפים מחו"ל הם לא דבר חדש במחוזותינו. גם לא ספיישלים של מטבחים זרים. רק לאחרונה ראינו רכבת אווירית של שפים שהגיעו מאנגליה, מספרד ומצרפת. לעומת זאת, שפים מפורטוגל לא ראינו פה הרבה זמן. בכלל נראה שהמטבח הפורטוגלי הלך קצת לאיבוד בין שלל המטבחים שיצא לנו להכיר בשנים האחרונות, ועכשיו הגיע הזמן לתיקון. ביסטרו טשרניחובסקי 6 מרים את הכפפה ועושה לנו היכרות עם המטבח שלא כל כך מוכר לסועד הישראלי. החל מיום שני הבא (14 בינואר) ולמשך חודש שלם יחגגו את המטבח הזה כשאת ראשית החגיגות ילווה השף מילטון פרירה מפורטוגל, שף היקב הנחשב Portal.

אייל מרון, שף ובעלים של טשרניחובסקי 6, מה לך ולפורטוגל?"מלבד היותי שף, אני גם אני יבואן של יינות מפורטוגל יחד עם ד"ר דורון בהר. נדלקנו על המטבח הזה והחלטנו לחשוף אותו לקהל הישראלי. פורטוגל היתה שנים רבות תחת דיקטטורה קשה, ורק באמצע שנות ה-90 התחילו להשקיע שם בתשתיות לתיירים, אבל יצא לה דימוי של הדלת האחורית של אירופה. בין ההילה של צרפת, ספרד ואיטליה, היא נעלמה".

מה מאפיין את המטבח הפורטוגלי?"האוכל הפורטוגלי מתאפיין במרכיב גדול של דגה, כי המדינה יושבת על האוקינוס. המאכל הלאומי שלהם זה בלקאו - דג בקלה מומלח. זה מטבח עם דגש גדול על חומרי גלם אזוריים, עם תיבול פשוט של מלח ופלפל, ונקניקים שנותנים טעם. הם נורא אוהבים מרקים, מאכלי טלה וחלקי פנים, משתמשים המון בביצים, גם בקינוחים, ויש להם מטעי זיתים מטורפים. זו מדינה עשירה מאוד במשאבים של אוכל ויש להם תרבות יין מפתיעה ועשירה".

כמחווה למטבח הזה יכין השף מרון יחד עם השף מילטון מנות שמתאימות במיוחד לביסטרו עם חיבה ליינות העולם הישן, שיהיו חלק מהארוחה. בתפריט, שישתנה מידי יום, יוצגו בין היתר מנות של: תבשיל דייגים פורטוגלי (עם קוד טרי או מומלח), לביבות קוד עם תפוחי אדמה; פאייה בציר אווז עם נקניקים ומולים, קדירת צדפות; סלט של דגים עם חומוס וכוסברה; מרק עם קייל, כרוב, תפוחי אדמה ונקניקים; פיז'ואדה - תבשיל של שעועית אדומה, בשר ונקניקים; סלט קלמרי ועוד. בצד השני של הרחוב, באדגה - חנות היין של המסעדה, יימכרו גם יינות פורטוגליים וגם חומרי גלם ברוח החגיגה.ביסטרו טשרניחובסקי 6  - חודש פורטוגל יתחיל ביום שני, 14.1, ויממשך כחודש

כמו בפורטוגל. סלט קלמרי (צילום: יסמין ברדה)שניר ממאסטר שף יצטרף לצוות יאמי

יאמי הוא אתר אוכל שהושק לאחרונה ומאפשר להזמין הביתה כמעט כל אוכל ביתי שעולה על דעתכם: בבישול ביתי קלאסי, מנות בריאות, צמחוני/טבעוני, אסיאתי, אירופאי, מרוקאי, עיראקי, ועד לקינוחים, עוגות ועוגיות. בניגוד לטייק אווי ממסעדות, כאן מדוובר בבישול הוא ביתי כשההזמנה נעשית 24 שעות מראש. כעת מצטרף אל נבחרת יאמי גם שניר נקר, מתמודד בתכנית מאסטר שף, שמציע תפריט גורמה ומנות קלאסיות בטוויסט של שף. כך הוא יכין את לזניית הראגו שהכין בתכנית עם תבשיל בשר ורוטב באשמל, דג דניס בויניגרט חם על אצבעות פילו וסחוג גבינה, פרפה כבד עוף עם ג'ל סלק ויין לבן, סלט חסה וקדאיף, מרק גזר וקציפת ערמונים, רול עוף, כנאפה מלוח; ועוד.יבשל לכם קלאסי. שניר נקר (צילום: ינאי יחיאל)

ונזכור את כולן

על כל מסעדה שנפתחת בשמחה ובתרועות יח"צ, צריך לזכור את אלו שבצער רב סגרו דלתותיהן, והפעם נפרד מסושי בר באזל. המסעדה היתה מחלוצי הסושי בתל אביב ונפתחה בקיץ 1997 על ידי השף יוסי חולו שדבק במטבח יפני לא מתפשר. היא החלה כמסעדה קטנה שהלכה וגדלה עם ההצלחה ונחשבה במשך שנים לאחד ממסעדות הסושי האותנטיות, היוקרתיות והטובות בעיר. נקווה שעוד תשוב. עוד מוסד ותיק שסגר לאחרונה את שעריו הוא בית הקפה השכונתי סוכר ברחוב פינסקר בתל אביב, שמשך בשנים שנים לא מעט לקוחות שהפכו אותו למשכנם הקבוע.

ובפינתנו "זה היה מהיר" - אחרי פחות מחודשיים שהיה פתוח תחת השם מוסטפא TLV ונסגר לשיפוצים מחודשים, נפרד מחלק מהבעלים (אלי ראכלין מערוץ 10 למשל) ונפתח מחדש תחת השם איטליז. הקונספט: בשר על הפלנצ'ה.

פותחים מקום חדש, משנים את התפריט, מרחיבים פעילות, עושים אירוע מיוחד, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר את זה לכולם food.prod@mouse.co.il

*#