${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: האם הוסרה הקללה מפינת הרחובות דוד המלך ואבן גבירול?

בר אוכל חדש נפתח בפינת הרחובות. וגם: מסעדת אוכל ביתי במתחם נוגה, בית קפה-מסעדה באווירה ביתית בפלורנטין, טאפאס בר חדש ברעננה וגמר מאסטר שף החרדי יוצא לדרך

תגובות

מה עושים אנשי הלילה אחרי שהם מתבגרים? פותחים ברים. אנשי לנדוור הוכיחו שאין דבר כזה פינות מקוללות, כשהם פתחו את סניף לנדוור הראשון בפינת הרחובות אבן גבירול ודוד המלך בתל אביב, נקודה שידעה הרבה מאוד ידיים עד שהגיעה לנחלה. כעת הם מתלבשים על עוד לוקיישן בעל היסטוריה ארוכה של בתי קפה ומסעדות (פביאנה, ביסטרו דוד המלך למשל) שחלפו בו ופותחים את TKB - או בשמו הארוך יותר: Tel Aviv Kitchen Bar. הפרויקט נולד אחרי הרבה זמן בו חיפשו חברי הקבוצה, אנשי לילה במקורם, מקום שבו אנשים בגיל 30 פלוס, שעייפו ממגה ברים וסצנות, יוכלו לבלות. מצד שני לא התחשק להם עוד מסעדת שף, על שלל גינוניה וטקסיה, אז הם החליטו לשלב בין השניים ולהפגיש בין בר ואוכל טוב, יצירתי ומוקפד. ברוח התקופה בה לא מעט ברים משקיעים בגזרת המטבח (ע"ע קפה אירופה) TKB מהלך גם הוא על התפר הדק שבין בר למסעדת שף ומביא מנות יצירתיות לבר גדול עם אווירה לא מחייבת. "זה קו דק אבל מאוד ברור", אומר אורן מאור, מבעלי המקום. לצורך העניין הביאו אנשי ה- TKB את השף שמלווה את רשת לנדוור - שחר ברנע, ושיתפו איתו פעולה במקום החדש. "אנחנו מכירים את שחר ואת הידיים שלו הרבה מאוד זמן. היד שלו כמו חיכתה להתפוצץ. בלנדוור הוא לא יכול להשתגע ולהיות מאוד יצירתי כי הוא מחויב לקונספט של בתי קפה, ואנחנו לא יכולים להביא ללנדוור אווירת בר, לכן זה מקום ששני הצדדים יוכלו להשתגע ". ברנע יצר תפריט שהקו הקולינרי שלו מתבסס על מנות מוקפדות שהולכות טוב ליד אלכוהול, אך עונה גם על הצרכים של מי שרוצה לפתוח שולחן, בסטייל. "כל המנות מבוססות על טריות ועונתיות עם חומרי גלם מקומיים בעיקרם", מסביר ברנע. זאת הסיבה שהלחם המקומי הוא בריוש שמוכן במתכון מיוחד עבור המקום והתפריט מכיל שני אלמנטים מרכזיים: פס קר שמבוסס על מנות סלטים, סביצ'ה וטרטרים עם תיבול ים תיכוני (אל תפספסו את סלט העוף העותומאני), והאלמנט השני מגיע מהפס החם בו נכנסת למשחק המעשנה של המקום, שתפקידה לתת טעם עדין של עישון וגחלים לחלק מהמנות החמות. את הכל, מדגישים כאן החברים, מייצרים במקום.

אורן, אז מה ההבדל ביניכם למקומות האחרים?"קיטשן בר זה לא סתם סיסמה אלא זה עוגן. בשביל לשתות יש אלף ואחד מקומות בעיר, אבל אנחנו שמים את האוכל במרכז".

נקודת בונוס נוספת לזכות המקום היא האפשרות לאכול בשעות הקטנות של הלילה ונובעת בעיקר מהעובדה שמדובר במטבח פתוח שמתקשר עם מה שקורה בבר, מנות הפס הקר מוכנות מול הסועדים, והמטבח נגיש עד לקוח אחרון. שיהיה בהצלחה.

קיטשן בר - דוד המלך 1, תל אביבלייט נייט בסגנון אחר. קיטשן בר (צילום: דודו שמואלי)

חדש בדרום תל אביב: המעון 4

מה המשותף לחלוצים 3, זבולון 10 ומעון 4? מלבד העובדה שכולם מציינים בשמם את כתובתם ונולדו בשנה האחרונה, כל השלושה מגדירים כל אחד בתחומו וסגנונו את המקומות החדשים שכובשים אט אט את אזור פלורנטין, ומהווים אלטרנטיבה במלוא מובן המילה למקומות הגדולים והמיינסטרימיים. בניגוד לשניים הראשונים שהתמקמו בסביבות שוק לוינסקי, מעון 4, המצטרף הטרי לרשימה, בחר את אזור הנגריות ובתי המלאכה בדיוק בצד השני של השכונה. במבנה עם גג רעפים אדום, במקום שבו פעלה במשך 40 שנה רפדיה, פתחו בנות הזוג עדי שטרן ויפה סימן טוב את מעון 4 המעוצב כסלון שהכניסה אליו תשלח אתכם לטיול מהיר בנבכי הזיכרון עד שתרגישו כמו בבית של סבתא. הקונספט של המקום מציע שילוב בין בית קפה ובר, "תלוי בשעה ובכמות האנשים", אומרת שטרן. אם השמות של השתיים מוכרים לכם, זה לא בכדי. שטרן הגיעה מהבר של צפון אברקסס בו עבדה תקופה לא קצרה ואילו סימן טוב אוחזת ברזומה נאה משלל מסעדות העיר, מניר צוק ועד חיים כהן. הרעיון מאחורי המקום מגיע מאהבתן של השתיים לתחום כולו, בדגש על אירוח. כמו בבית של סבתא, המקום נותן פייט למקומות הקונבנציונליים בעיר, ומציע ישיבה בפינות סלון שונות לערב עם חברים, לדייט אינטימי, או לחגוג יום הולדת במקום שהוא מעין בית, רק שלא נשארים בסוף עם הניקיון והכלים. כיאה למקום שחורג מההגדרות המקובלות, גם הפלייליסט עליו אמונה עדי שטרן בעזרתה של אביטל ברק הוא מושקע, מתוחכם, משתנה לפי הווייב ולא מתבייש לנוע בין הפאנק לג'ז, עם נגיעות פיפטיז והסביבה. מלבד הפלייליסט ועיצוב של סלון ביתי, במעון 4 תפריט אוכל של מנות טעימות ולא יקרות, הנעות סביב ה-30 שקלים למנה, כשהרעיון המוביל הוא אוכל שמתחבר טוב לאלכוהול ולהשלמת החוויה מוגש בצלחות ביתיות. ומה אוכלים כאן? דגים מעושנים ומלוחים כמו מטיאס, איקרה, כריך רוסטביף חם , קרעפלך בשר המוגש עם ערימת בצל מטוגן ושמנת, עלי גפן חמים ועוד. בקינוחים תמצאו בלינצ'ס גבינה וצימוקים, וקינוח של בננות מקורמלות עם שוקולד ושמנת חמוצה. חוץ מכל אלה, מדי יום מכינה סימן טוב מנות ספיישל נוספות. בהמשך מתכוונות השתיים לפתוח בסופי השבוע משעות הצהריים לקבלת שבת בימי שישי וג'אם סשן בשבת. אנחנו בעד.

מעון 4 - מעון 4, תל אביבהמעון נפתח. מעון 4 (צילום: באדיבות מעון 4)

פליקנו: טאפאס בר חדש ברעננה

מי אמר שכולם הולכים בתלם? הנה כמה שחרגו מהמסלול. במקום לעשות טיול אחרי הצבא, בגיל 23 החליטו יואל רצוני ואמיר שמיאן לחסוך את הכסף שלהם למשהו שהם באמת אוהבים. אחרי שנתיים של עבודה קשה וגיוס עוד שלושה שותפים (כולם בממוצע נושקים לגיל 25), הגשימו את החלום ופתחו את פליקנו - טאפאס בר חדש ברעננה. הרעיון הוא פשוט: בשעות היום פליקנו, בהתאם למיקומה בלב אזור ההיי טק של רעננה, היא מקום מפלטם של עובדי האזור שמחפשים עסקיות טובות ולא יקרות (סביב 55 שקלים), ובשעות הערב משנה המקום את עורו לכיוון מסעדת הטאפאס שבאה לנער את הסביבה ופונה לחתך גילאים מבוגר יותר. בעשר בלילה המקום מתפקד כבר לכל דבר ועניין עם קוקטיילים שבנו אנשי ה-223 ובו 12 בירות מהחבית ועוד בירות בוטיק. לפני בניית התפריט נסעו בעלי המקום לברצלונה על מנת למוד ולחקור את מטבח הטאפאס, וכתבו יחד עם השף שחר ברנע (TKB ולנדוור) תפריט נגיש בגובה העיניים ששם במרכז השולחן מנות חלוקה כמו: קאמרונס - שרימפס בציפוי פצפוצי אורז וקשיו על סלט עלים ושורשים באיולי וג’ינג’ר, או פריטו קוליפלור - פרחי כרובית בפירורי זהב. בספיישלים תמצאו כאן מניפת אנטריקוט עם רוטב ליצ'י או שרימפס באגסים. בשעות המאוחרות יותר מציע פליקנו גם תפריט לייט נייט, בכיכוב פיקניו המבורגסה - שלישיית מיני המבורגר עם פטאטס ברוואס ליד. על העיצוב הניו יורקי משהו, אחראי לא אחר מאשר יובל בראשי, מבעלי הסושיאל קלאב והגסטרופאב.

אם יורשה לנו לומר - תל אביב עוד לא ממש גילתה את מתחם נוגה. כמו שכונות אחרות בעיר, אפשר למצוא פה בשעות היום תמהיל מיוחד של מוסכים, בתי מלאכה וגלריות כשבפרונט אולם תיאטרון נוגה שמושך קהל קצת אחר בשעות הלילה. בשנים האחרונות, כנראה לאור יוקר המחייה התל אביבי, זלגו לשכונה לא מעט אנשי בוהמה ואמנות. מבחינת אוכל זה יצר עד כה שילוב של סנדוויצ'יות, בתי אוכל עממיים וכן מקומות כמו פויקה, קפה עמליה ובר היין קארדו. כעת מצטרף לשכונה חבר חדש בשם לינו'ס שיזגזג על הפרדוקסים שמרכיבים את האזור. בפועל, לינו'ס מתפקד כבית קפה שכונתי שנותן מענה גם לאנשי המוסכים וגם לאנשי הגלריות, ברמה של אוכל ביתי ובריא. מאחורי לינו'ס עומדים חן אורן, הייטקסיט עם חיבה גדולה לאוכל, ויניב חדד, עורך דין ומורה בחל"ת, שהחליטו לנצל את שנת החופשה של חדד לצורך הקמת המקום. "לאזור יש קסם מיוחד שנובע מהשילוב של האוכלוסיה שעובדת כאן לתושבים. אנחנו רק מחדדים את הניגודיות הזו", אומר אורן. כחלק מהניגודיות מביאה לינו'ס אוכל בריא עם מצרכים טבעיים, כמו ביצי חופש וקינואה בסלט שכבר צבר לו מעריצים באזור. "המקום מתיימר להיות קצת בית, קצת וינטג', קטן וחמים", מסביר אורן את הרעיון ומציג את האוכל הביתי שמוכן פה מידי יום כמו מפרום עם קוסקוס או דג אפוי. את שעות הבוקר פותחים כאן עם קפה ומאפים שמוכנים במקום, כריכים וארוחות בוקר סטייל ארוחת לינו'ס, שכוללת פריטטה עם זוקיני ובצל או עם תפוח אדמה חרוך בתנור, סלט טרי, לחמים של לחמנינה ומזטים שמכינים כאן (48 שקלים). בשעות הצהריים נכנסים לתפריט מרקים, סלטים וכריכים, פסטות ומוקפצים. האם המקום ייתן מענה גם בשעות הלילה? "זה מקום של בוקר וצהריים בעיקר", מסבירים במקום, אבל בהחלט שוקלים לקראת הקיץ להרחיב עוד את שעות הפעילות. בינתיים יוכלו תושבי השכונה והעובדים באזור להתנחם ב-15 אחוזי הנחה. ואנחנו אומרים - מתי הקפה השכונתי שלנו ילמד מזה?

לינו'ס - פוריה 12, תל אביב

מביאים משהו אחר לשכונה. לינו'ס (צילום: באדיבות לינו'ס)

מי תהיה המאסטר שף החרדית?

בזמן שהעונה השלישית של מאסטר שף קורעת את טבלאות הרייטינג, תחרות דומה מתנהלת בשקט בעולם החרדי, ובאופן מפתיע, זו הפעם השישית. הערב תגיע התחרות לשיאה בגמר אליו הגיעו שלוש מועמדות סופיות, לאחר שאת הטלוויזיה החליף רדיו קול חי, יוזם התחרות. התחרות שפתוחה לנשים חרדיות בלבד הושקה בתכנית רדיו בערוץ ועם ההכרזה הוצפה במאות מועמדות שרצו להיקרא ה"השפית הבאה" של העולם החרדי. כל המועמדות נבחנו באתגרים כמו מנה שמייצגת את המתמודדת, משימת ממולאים, משימת "ביס קטן עם טעם ענק" (הרבה טעמים במנה קטנה ומדויקת), בישול מתכון אחיד לכולן, בישול חמוץ מתוק מחומר גלם אחד, הכנת הפסטה, ומשימת התמודדות עם ארוחת השבת באופן חדשני. שלוש המתמודדות צלחו את המשימות ועלו לשלב הגמר. שלא כמו בתכנית האם, כאן יגיעו הפיינליסטיות עם מנה מוכנה מהבית ולאחר טעימת השופטות תודח אחת המשתתפות שתזכה במקום השלישי. שתי המתמודדות הסופיות יתחרו ראש בראש מול הקהל בבישול מנה. הקריטריונים שעמדו לנגד עיני שופטות התחרות תואמים את רוח המגזר החרדי בדגש על מנות גדולות שמתאימות למשפחות מרובות ילדים תוך שמירה על חסכוניות, כשרות וכמובן, טעם. את תפקיד אייל שני וחיים כהן תופסות שופטות התחרות: מירי זורגר, שפית ,קונדיטורית ויועצת קולינרית ואלישבע גליקסברג, מנכ"ל 'יופי של אירוע' ובית הספר הגבוה לעיצוב. הגמר ייערך במשכן האירועים קונקרוד בבני ברק, הכניסה לנשים בלבד.

ונזכור את כולן

על כל פתיחה חגיגית צריך לזכור את אלה שנסגרות בצער והפעם: המסעדות רדיו רוסקו וסטפן בראון יתאחדו למסעדה אחת שתשלב את הפיצות של רדיו רוסקו והבשר של סטפן בראון ותפעל בחלל של המסעדה האיטלקית. את מקומו של סטפן בראון ימלא כבר בעוד שבועיים טאפאס בר חדש של אנשי אוקינאווה ונלסון.

פותחים מקום חדש, משנים את התפריט, מרחיבים פעילות, עושים אירוע מיוחד, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר את זה לכולם food.prod@mouse.co.il

*#