${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: יום שלישי לא צמחוני בטאפאס בשוק

המסעדה תערוך ערב בשרים קרניבורי במיוחד ביום שלישי הקרוב. וגם: איפה תוכלו לאכול את קינוח האטלס המפורסם, קרין'ס דלי - מעדנייה חדשה בתל אביב, עיסקית חדשה בצפון אברקסס ומה מכינים במנזר לצמחונים?

תגובות

צחוק צחוק, אבל עם כל ימי שני ללא בשר, נדמה שאירועים ששמים במרכזם בשר הולכים ומתמעטים. יוצאת דופן במובן הזה היא מסעדת טאפאס בשוק שתציין ביום שלישי הבא, 11.12, אירוע מאוד לא צמחוני בו ישתף השף ברק אהרוני פעולה עם השכנים שלו לשוק נמל תל אביב, איוו קצבים, ויארח אותם לערב שלם שכולו בשר. "זה לא קונטרה לימי שני צמחוני, אלא אירוע שאנחנו עובדים עליו כבר הרבה זמן", מסביר אהרוני. "הרעיון הוא לשלב את הבשר האיכותי של הקצבייה עם הרעיונות והעשייה שלנו וליצור חוויה של בשר איכותי במגוון וריאציות וטעמים". התוצאה בין שילוב הקצביה והידיים של השף היא שלערב אחד תיפרד טאפאס בשוק מהתפריט הרגיל שלה, לטובת מנות עם חלקים שבדרך כלל לא זוכים כאן לייצוג, כך שאם אתם מחובבי מוח עגל, פריים ריב, שוק טלה או לשון – ברק אהרוני מכין לכם כמה הפתעות. אהרוני יחרוג מגבולות ספרד, יתפרס על פני אגן הים התיכון ויביא מנות כמו מנת החורף האולטימטיבית קסולה של עוף, ומנות נוספות של נקניקיות ופטריות, ויטלו טונטו של עגל חלב ואנשובי אורטיז, ברוסקטה לשון, או Brains&Eggs - מח עגל עם מרווה, ביצים אורגניות וציר בקר, לצד מעורב חלקי פנים של טלה עם יוגורט, צלעות טלה, ספריבס וכמובן את טרטר הבקר המפורסם של אהרוני ועוד. אם כל זה לא מספיק לכם, אהרוני מתכנן לתלות מעל הפלנצ'ה נתח של אסאדו שיטפטף כל הערב על תפוחי אדמה לבנים וראטה של החורף. תבואו רעבים. מאוד.טאפאס בשוק - שוק הנמל תל אביביום שלישי, 11.12.נותנים פייט. מנה של טאפאס בשוק (צילום: ברק אהרוני)באלדג: פיש אנד צ'יפס בקונוס במחנה יהודה בגיל שבו רוב האנשים חולמים על פרישה, אלי בירן, מורה ירושלמי לשעבר בן 67, מתעקש לא לנוח. החלום שלו הוא להקים רשת של מסעדות פיש אנד צ'יפס שתקום לאט לאט ברחבי הארץ. הוא החליט לצאת לדרך כשהוא בוחר מי האנשים שילוו אותו בדרך ואת המקומות בהם יקומו המסעדות. לצורך העניין, הוא פנה אל גדי ניר, חבר של בנו מימי הצבא, ויחד יצאו לחפש מקום בירושלים שיהלום את הרעיון. הבחירה נפלה על שוק מחנה יהודה, בצידו הפתוח בו תעבורת האנשים גבוהה, ואין מסעדה איכותית שפתוחה גם בשעות הערב. כיוון שמדובר בחזון שאפתני ליצור רשת עתידית, שבמהלך היום תפעל בקונספט מהיר ובערב תלבש מראה של בר, חברו השניים אל המעצב המוערך ניר ייני ויחד עברו תהליך של בחירת לוגו, עיצוב וקונספט, שמזכיר באמת למה נועדו העיתונים: לעטוף דגים. הקו שהנחה את המעצב ניר ייני נובע מהשאלה למה אין אוכל בקונוסים בארץ? לפיכך יציעו בבאלדג מנה שלמה בקופסת קרטון מיוחדת ומעוצבת או חצי מנה בקונוס, שהוא לא פחות מהברקה המוכיחה כי הפרינט לא מת: הקונוס, בו אפשר יהיה לשים דג או צ'יפס, עשוי מקרטון דמוי העיתון המקומי של המסעדה, שבו כתבות על דגים ועל ירושלים שנכתבו בעבר בעיתון דבר לצד כמה פברוקים של המסעדה. בנוסף, לכל דג יש קופסה או קונוס בצבע אחר, כך שאם תזמינו ברבוניה סביר להניח שתקבלו קופסה / קונוס בצבע כחול ואם תרצו דג קוד תקבלו אותם בצבע הצהוב. כעת מגיע שלב האוכל: קודם כל בוחרים חצי מנה (קונוס) או מנה (קופסה), אחר כך בוחרים את סוג הדג: קוד, ברבוניה, טונה אדומה או סלמון ובוחרים ציפוי לדג: ציפוי פנקו או ציפוי לחם בירה. ממשיכים עם בחירת סוג הצ'יפס, עבה או דק, וגם סלט - ישראלי או עונתי. הבחירה האחרונה היא  בין אחד מארבעה רטבים ביתיים: טרטר, איולי, חמוץ מתוק ושמן סומסום. המחירים, כיאה לשוק, ברצפה - המנה השלמה הזולה ביותר תעלה 34 שקלים (דג קוד), טונה וסלמון יעלו כ-45 שקלים (הקונוס כמחצית), כולל הצ'יפס והסלטים. החל מהשעה 21:00 התאורה תתעמעם, תתאים את עצמה לשוק הלילי והאלכוהול יתחיל לזרום. ביום שישי הקרוב, ה-7.12 יתקיים אירוע פתיחה חגיגי החל מהשעה 11:00 ועד כניסת השבת.

גדי ניר, לאן פניכם מועדות?"תל אביב זה היעד הבא שלנו. אנחנו חולמים על זה כבר הרבה זמן ואנחנו נגשים את זה. עוד חצי שנה אנחנו עתידים לפתוח באלדג באזור המרכז".

ואיך אומרים את השם הזה שלכם?"באלדג זה כמו בלאדי, כמו בא לה דג, באלדג".באלדג - מחנה יהודה 10, ירושלים דג בקופסה. באלדג (צילום: באדיבות המסעדה)איפה תאכלו את קינוח האטלס המפורסם?

ביצת פברז'ה של מול ים וקינוח אדמה של כתית יאלצו לפנות מקום בפסגת הקינוחים השאפתניים, המרשימים והמושקעים בעיר, לטובת קינוח שתוך שבוע בלבד הספיק להיות אחד הדברים הלוהטים בשוק. איפה תצליחו לאכול את הקסם הזה (ומניסיון, זה חתיכת דבר מרהיב)? במסעדת ברטי של השפים רועי ענתבי ואור ברי. אם כן, לכל מי שמיהר להספיד את הטלוויזיה והשפעתה, באה התכנית מאסטר שף והפכה משימה כמעט בלתי אפשרית לשיחת היום. לטובת מי "שלא נוהג לצפות בשטויות האלה בטלוויזיה" נגלה שמדובר בקינוח של השף קונדיטור ערן שוורצברד שמורכב מלא פחות מתשעה מתכונים, והיה לאחת ממשימות ההדחה הקשות בתכנית. זה מתחיל בכדור שוקולד מטומפרר, ממשיך עם קראנץ' נוגט, פונדנט שוקולד, קרמו שוקולד חלומי, קראמבל שוקולד, מקרון פטל, קוואייר פטל, קולי פטל וכן גם קצת פירות אדומים. "לאחר התכנית חיפש שוורצברד מסעדה לשתף עמה פעולה, ושתסכים להכניס את הקינוח כספיישל", אומר השף רועי ענתבי. "חשוב שזו תהיה מסעדה שהגשת קינוח כזה תעשה בה בכבוד ובאיכות שערן ידוע בה. בין ערן לברטי ישנה חברות, אם זה כלקוח ואם זה כחבר אישי שלנו". כל התענוג, יעלה לכם 55 שקל.ברטי - קינג ג'ורג' 88, תל אביבלא מהעולם הזה. קינוח אטלס (צילום: מעיין נדיר)

וייטנאמית חדשה ברוטשילד

תראו מה זה גל. רק לפני שלושה שבועות סיפרנו לכם על מסעדה ויינאמית חדשה שם האנוי, אחרי שנים של ניסיונות ומנות ספורות במסעדות אסייתיות, חסרו בעיר מנות וייטנאמיות למהדרין, והנה בתוך שלושה שבועות ובמרחק של פחות ממאה מטרים זו מזו (בקו אווירי), נפתחה לפני שבועיים להרצה מסעדה וייטנאמית חדשה בשדרות רוטשילד, וונג. המסעדה הוקמה במקום בו פעלה בעבר סושידו, שנסגרה בתחילת הקיץ האחרון. בעלי המסעדה הם ענבל ואיב זרוק מבעלי זה סושי מרחוב באזל שהדרימו מעט אל רוטשילד, חברו אל לירון ברנר (יוצא אונמי) והביאו מנות מהמטבח הווייטנאמי. המנות מחולקות לקטגוריות שונות החל מסלטים, דרך דמפלינגס ודים סאם, ממשיכות בשלושה סוג באן (כדאי להתמקד על לחמניית באן עם בשר, עשוי מצוין), שלושה סוגי מרק פו וייטנאמי וכלה בנודלס. המנה היקרה בתפריט אינה עולה על 60 שקלים, כך שניתן להרכיב ארוחה שלמה באזור ה-100 שקלים לסועד. אם הנוכחות במשכנה של המנוחה סושידו יעורר בכם געגועים עזים לסושי, תשמחו לגלות כי היא גם מתהדרת בתפריט סושי לא קטן בכלל ובעמדת סושי מן בבר. בוקר טוב וייטנאם?וונג - רוטשילד 15, תל אביב

לאט ובשקט, הופך רחוב טשרניחובסקי בתל אביב ממתחם של מעצבים למתחם קולינרי שכונתי שכל אחד יכול למצוא בו מה שהוא אוהב: מאוכל רחוב מצטיין (הסביח של אפי) ועד מסעדות שף (אואזיס של רימה אולברה), בין לבין אפשר למנות גם את המעדנייה ובר היין אדגה, טשרניחובסקי 6, קפה בצלאל, פלאפל בנין, את וכעת תוסיפו לרשימה גם את קרין'ס דלי, שילוב יפהפה בין מעדנייה, דלי וחנות אלכוהול של הזוג קרין ברקוביץ' וצביקה ליבוביץ'. קרין היא שפית שהחלה את דרכה בכרמלה בנחלה ועברה אחר כך במטבחים של מרתה ושל ניקו (עליה השלום, ר.מ.). אחר כך באו שנים ארוכות בבית הקפה של מסעדת טוטו, אותו ניהלה. בין לבין, היא הכירה את צביקה, איש חיי לילה שברזומה שלו אפשר למצוא את הבר השמח וייס וכיום הוא מנהל שיווק בי"ד אלכוהול. זה אולי מסביר את העובדה שהמקום כאילו מחולק לשניים:בצידו האחד קיר אלכוהול מרשים ומולו קיר מעדנייה מרשים לא פחות. כתושבי השכונה, השניים חלמו הרבה זמן על מקום בו יביאו לידי ביטוי את כל מה שהם אוהבים לעשות ושישלב בין שני העולמות. סגירתה של חנות בגדי וינטג' פינתה מקום ברחוב וזה היה הסימן שהגיע הזמן לממש אותו. הרעיון הוא פשוט, כמו גם הקריטריון לכל מה שנמצא כאן - רק דברים שהשניים אוהבים, וזה אומר: גבינות מרחבי העולם (קממבר וגאודה מהולנד, דנא בלו מדנמרק, טלג'יו ופרמזן מאיטליה, תום ישראלית ועוד), סרדינים כבושים מיוון, ריבות ומרקחות בייצור עצמי, כמו גם ממרחים, זיתים, ארטישוקים, שוקולדים של אמיליה, קרקרים, חלבות מיוחדות, וופל הולנדי, תינים, פסטות יבשות, נאצ'וס וטורטיות, רטבים, ניוקי ואפילו קוואייר אדום ופירות ים. בקיר שממול תמצאו את מיטב תוצרת האלכוהול במחירים שפויים מאוד, במתכוון, על מנת להוות אלטרנטיבה טובה ונוחה במרכז תל אביב. בין שני הקירות בא לידי ביטוי הדלי: מקרר גבינות, נקניקים ושאר מעדנים כמו כבד קצוץ ופלפלונים ממולאים, דלעת גמדית במילוי שמנת, אותם מכינה קרין וכן גם סנדוויצ'ים (בין המחירים 28-38 שקלים).

קרין, מולכם יש את המעדנייה וחנות היין אדגה, מה ההבדל ביניכם?"זה נכון ששני המקומות יושבים תחת אותו הטייטל, אבל הם מדברים בשפות אחרות לגמרי. הם למשל מוכרים יין שמתמחה בפורטוגל, אנחנו באים לתת מענה של כמה שיותר מדינות וכמה שיותר טעמים ואיך למקסס ביניהם. 99.9% מהמוצרים שתמצאו פה יכולים להיכנס אלינו הביתה".

תגידו מה שתגידו, למנזר יש דימוי של היכל בשרים מושחת והוא מוכר כאחד מברי האוכל הטובים בתל אביב. המקום חורג מכל אוכל ברים שגרתי, הרי באיזה עוד בר מכינים כבד קצוץ במקום או קורנדביף, סטייקים והמבורגרים, גולאש וביום טוב גם קוסטיצה מופלאה? בשבוע האחרון הורעשה הרשת מתמונות שצולמו במנזר של מנה ממש לא אופיינית (בלשון המעטה) - המבורגר צמחוני. היינו חייבים לפנות אל ליאור הרגיל, שף ובעלים על מנת לברר את העניין.

ליאור, האמנם יש אצלכם המבורגר צמחוני?"אנחנו משנים את התפריט על בסיס יומי, חוץ מהמנות המאוד קבועות שלנו. לצערי הרב (צוחק), חלק מהצוות של המקום הוא צמחוני וגם יש עליה בביקוש, אז עשינו בתפריט לפחות חמש מנות צמחוניות מושקעות, בדיוק כמו לבשריים, אבל אין לנו מחויבות למנה ספציפית, אלא אם כן היא להיט".

וזה היה להיט?"לצערי כן. מנות כאלה מופיעות בעיקר בסופי שבוע ולא באופן קבוע, אבל בהחלט קיים סיכוי שההמבורגר הזה עוד יחזור".מנזר - אלנבי 60, תל אביבמתאימים לכולם. המנזר (צילום: ניר כפרי)

ונזכור את כולן

על כל פתיחה חגיגית צריך לזכור בצער את אלו שלא האריכו ימים. הפעם אנחנו נפרדים ממסעדת הבשרים ופירות הים שרלוט, גלגולה בצורת ביסטרו של מסעדת הצלע השמינית שפעלה במדרחוב נחלת בנימין. שרלוט חרתה על דגלה שילובים יוצאי דופן במנות, וסגרה את הדלתות זה מכבר. עוד זאת הולכת לעולמה וכבר במקום מתקיימים שיפוצים לקראת הדבר הבא שייפתח שם. שיהיה בהצלחה.

פותחים מקום חדש, משנים את התפריט, מרחיבים פעילות, עושים אירוע מיוחד, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר את זה לכולם -food.prod@mouse.co.il

*#