אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מיקי חיימוביץ' תגרום לכם להפסיק לאכול בשר

אשת התקשורת משיקה את פרויקט המיטלס מאנדיי להפחתת צריכת הבשר במבחר מסעדות מובילות בתל אביב

תגובות

במסיבת עיתונאים שנערכה היום השיקההעיתונאית ואשת התקשורת, מיקי חיימוביץ', את פרויקט ה- Meatless Mondays - ימי שני ללא בשר, שיושק במסעדות נבחרות. "אני יודעת שזה פופולרי לכנס בימים אלו מסיבות עיתונאים, ולהכריז על הקמת מפלגה, אבל אני לא מבקשת שתצביעו לי, אלא מבקשת לבחור לא לאכול בשר פעם בשבוע", אומרת חיימוביץ'.  פרויקט ימי שני ללא בשר החל בשנת 2003 בארצות הברית, כפרויקט של בית חולים כפעולת מנע להשמנה. יום שני נבחר כי הוא היום הראשון אחרי סוף השבוע.  לחולים ובחדר האוכל הוגשו מנות צמחוניות, ובעקבות ההצלחה אימצו את היוזמה בתי חולים נוספים. משם המשיך הפרויקט לבתי ספר והתפשט ברחבי ארצות הברית כ"יום שני ללא בשר" במסעדות נבחרות, בין היתר ברשת מסעדותיו של השף מאריו בטאלי.  התוצאה לא איחרה לבוא, ובעוד מדברים על עליה בצריכת הבשר בעולם, הפרויקט הביא לירידה של 12 אחוזים בצריכת הבשר בארצות הברית. באנגליה מוביל את הפרויקט סר פול מקרטני, צמחוני אדוק כבר שנים רבות, שהשיק את הפרויקט בשנת 2009, כשאליו הצטרפו יוקו אונו, קייט מוס, סיימון קאוול ועוד. אז מה זה בעצם יום שני צמחוני והאם יום בשבוע זה מספיק? עקומת צריכת הבשר עולה בהתמדה ואיתה תעשיית הבשר, מה שמביא לנזקים סביבתיים.  תעשיית הבשר אחראית ל-18 אחוזים מפליטות גזי חממה, כשדו"ח אחר חשף בשנת 2011 שמדובר ב-51 אחוזים (!) מפליטת גזי החממה. כך או כך הנתון גבוה יותר מאחוז פליטות גזי החממה עליו אחראים אמצעי התחבורה. הנזק בא לידי ביטוי בצריכת מים מוגברת לקיום המשק החי, כריתת יערות והגדלת תופעת המידבור. יצור בשר דורש כ-25 אחוזים יותר משאבים מאשר מזון מן הצומח, לדוגמה: כדי ליצר קילו בשר מבזבזים פי 10 משאבים מאשר לייצר קילו חיטה. בהיבט הבריאותי, צריכת יתר של בשר תורמת להגברת ההשמנה ועלית הכולסטרול בגוף, ומחקרים מראים שהדור הצעיר לא אוכל מספיק פירות וירקות. "חלק ממה שהקמפיין ינסה לעשות הוא לעורר מודעות לאכילה נכונה ולמחיר הסביבתי. יום אחד ללא צריכת בשר שווה ערך ל-500,000 מכוניות שיורדות מהכביש, וחיסכון של 100 מקלחות בחודש לאדם." בשלב הראשון ישתתפו בפרויקט מסעדות מובילות בארץ, כאשר בהמשך צפוים להצטרף מוסדות וחברות נוספים שהביעו עניין בפרויקט, כמו בית חולים בני ציון בחיפה ואסותא בתל אביב. בפרויקט צפויים לקחת חלק המסעדות הבאות: דיקסי, יפו תל אביב, רפאל, שולחן, חדר אוכל, הרברט סמואל, התרנגול הכחול, קימל, דלאל, אדורה, בראסרי, מסה, קפה איטליה, שגב אקספרס, יונה, מנטה ריי, רוקח 73, אורנה ואלה, קיטשן מרקט, טנדורי ופרונטו.                              (צילום: רונן פדידה)לפני שנתיים היה ניסיון להשיק פרויקט דומה אבל הוא לא התרומם. למה שעכשיו זה יצליח? "זה נכון, היה ניסיון של "על השולחן" להוביל פרויקט דומה, אבל יש הבדל מהותי: הפרויקט ההוא היה מקומי ובמימדים קטנים, ואין ספק שהוא מהווה את הבסיס למה שקורה פה עכשיו. ההשקה היום באה אחרי שנה של עבודה בה נרקמו שיתופי פעולה ונכונות של האנשים לקחת חלק בפרויקט, לא מתוך כפייה אלא מתוך וולנטריות. אנחנו הולכים ללוות אותם לאורך כל הדרך. המסעדות הן אמנם הפרונט של הפרויקט אבל אנחנו בדרך לקהל הרחב. על מנת לוודא שזה אכן קורה במסעדות אני מתכוונת להפגגש עם צוותי המסעדות שמשתתפות על מנת לרתום אותם לשווק את הפרויקט ללקוחות." מה מבחינתך תהיה הצלחה?"זה קמפיין לטווח ארוך. אני אשמח חמש שנים להציג מספרים דומים לאלו של ארצות הברית כשחשוב להזכיר שכרגע ישראל נמצאת במגמת עליה בצריכת הבשר. כרגע הפרויקט מושק בתל אביב אבל יש כבר פניות מערים אחרות בארץ שמביעות התענינות. כבר בשבוע הבא אני אדבר על הפרויט בחיפה,  ואין שום כוונה שהפרויקט ישאר כמשהו תל אביבי בלבד." פרטים נוספים תוכלו למצוא באתר הרשמי

*#