טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: כשרושפלד עושה אוכל כשר

האחות הכשרה של הרברט סמואל נפתחה בהרצליה, ביסטרו שף חדש בדרך לירושלים, הקומה השנייה של קפה אירופה עושה אוכל פולני ואיפה תוכלו לשבוע בעשרה שקלים בלבד?

תגובות

איזו שנה סוערת עוברת על יונתן רושפלד. אחרי שפתח את מסעדת עלמה במלון הבוטיק ורגע לפני עליית העונה החדשה של מאסטר שף, השיק אתמול השף יחד עם עדי ועירית שטראוס את מסעדת הרברט סמואל הכשרה, שממוקמת במלון ריץ-קרלטון במרינה הרצליה. » פרסי עכבר העיר - הכנסו והצביעו» המסעדות הכשרות הטובות בארץ"אין לי ספק שהמסעדה תרענן את סצנת המסעדות בישראל", אמר רני רהב, מנהל יחסי הציבור של קבוצת "עדי'ס לייף סטייל", במסיבת עיתונאים שהתקיימה במסעדה החדשה. המשיך אותו עדי שטראוס שאמר: "יצרנו מכלול שלם של מלון ומסעדה. השתדלנו להביא את ה-DNA של הרברט סמואל מתל אביב לכאן, ויחד עם זאת, יש פה משהו מאוד מרענן, בלי חמאה ושמנת". לדברי שטראוס, לקח זמן לשכנע את רושפלד להסכים למסעדה כשרה, אבל לבסוף הבין השף את הפנייה לקהל הרחב. "אפשר לתרגם אוכל בלי בעיה, אם אוהבים אוכל ואם אוהבים אנשים. הקבוצה הזאת היא התשובה לאיך לפתוח מסעדות בצורה הנכונה", אמר רושפלד. "מהרגע שהפכתי שופט במאסטר שף, כל הזמן שאלו אותי אם יש לי מסעדה כשרה. אני לא חושב שזה מטבח פחות טוב אם אין בו שמנת וחמאה. יש פה דור שרוצה לאכול טוב ורוצה לדעת שאין שרימפס וחזיר במקרר".

בהתאם לכך, התפריט במסעדה החדשה, שמתכתבת בעיצובה המבהיק עם מסעדת האם (מינוס הבר האהוב) מתבססת על דגים ובשר ומציגה שיטות עבודה קלאסיות לצד מנות מורכבות יותר. בין המנות בתפריט אפשר למצוא את סלט העגבניות של הרברט (ללא גבינה), ניוקי כמהין וערמונים, סשימי טונה בסלק אדום, פסטה של ראגו ברווז טוסקני, צלעות טלה עם תערובת עשבים פראית, ילוטייל טטאקי, שום פריך ובטונים בסויה, טרטר סלמון עם רוטב הבנרו, כמהין ושומשום שחור ועוד. השף בפועל הוא אדיר כהן (24), שמלווה את רושפלד כבר שנים ממסעדתו יבנה מונטיפיורי ומי שמנהל כיום את המטבח בהרברט סמואל הוותיקה. "הוא מכניס רוח שמעט שפים מביאים איתם", אומר רושפלד על השף הצעיר, "ואם אני צריך לבחור אז אני מסמן אותו כיונתן רושפלד הבא". הרברט סמואל הרצליה - מלון ריץ קרלטוןכשר ולעניין. הרברט סמואל הרצליה (צילום: מתיו שו)גורמה בדרך לירושלים: מוזה בהר בימים הקרובים סביר להניח שלא מעט מטיילים יעשו את הדרך לירושלים, במטרה לתפוס קצת שלג. אלה הרעבים, יוכלו לעצור ולשבוע במוזה בהר - ביסטרו שף עדכני שממוקם רגע לפני ירושלים, במושב שורש שבהרי יהודה. את הביסטרו פתחו ירון ויפעת ארמוזה יחד עם השף קובי קטני, שחזר לישראל בתחילת השנה אחרי עשור של פעילות קולינרית באוסטרליה, שם היה, בין היתר, השף של המסעדות הנחשבות middle Brighton bath & Melbourne wine room, chez Olivier ועוד. קטני בנה תפריט שנמתח משעות הבוקר ועד הערב, שמציע שלוש ארוחות ביום ומשלב בין קלאסיקות למנות עדכניות, כמו סלט חם של ירקות שורש עם קרם ערמונים, שרימפס בחמאת פרנו וטרגון עם שומר מקורמל, לצד מנות מורכבות יותר כמו תבשיל רגל טלה בבירה ודבש עם אורז פרא ובטטה, או קדירת פירות ים בביסק סרטנים. בתפריט הבוקר אפשר למצוא מגוון רחב של מנות כמו חביתה עם צ׳ילי, כוסברה ופטריות אנוקי, מנת שקשוקה פרובנסיאלית עם זיתים שחורים ועוד רבות אחרות. כמו שמסתמן כרגע, היתרון הגדול של מוזה בהר הוא לא רק החלונות הגדולים המשקיפים אל הנוף עוצר הנשימה של כרמים וטרסות, והאוכל היצירתי של השף אלא האפשרות למצוא ביסטרו שף, החורג מהשגרה ופתוח בשבת.

מוזה בהר - מושב שורש

הנוף הוא לא היתרון היחיד. מוזה בהר (צילום: בן יוסטר)

היום זאת לא חכמה גדולה לדבר בשבחי המזון הבריא ולהגיש אותו, אבל בשנת 2007, כשקפה לואיז החל את דרכו בחיפה, היה מדובר ביצור נדיר. דפנה ואלי הכהן חברו אל ליאורה ודני ברק, ויחד פתחו בית קפה-מסעדה עם אוריינטציה בריאה, מבלי לוותר על החוויה הקולינרית. זה התחיל עם בית קפה קטן בסמוך לשדרות מוריה שמשך אליו לא מעט אנשים (הרבה בזכות ארוחת הבוקר המעולה) ומאז קמו עוד שבעה סניפים ברחבי הארץ (בקריות, בטבעון, ברמת השרון, בבני דרור ובתל אביב), כשהאחרון להצטרף הוא סניף הדגל שנפתח בתחילת השבוע בשדרות רוטשילד. כמו בכל סניף, גם ברוטשילד אפשר למצוא מעדנייה עם מוצרי בריאות וטבע תוצרת המקום, כמו גם תערובת קפה, הלחמים של לואיז באפייה מקומית, הממרחים המפורסמים (כמו ממרח השום), גרנולות מיוחדות ועוד.בנוסף לכך, פתיחתו של הסניף החדש סימנה את מעבר הרשת כולה לתפריט החורף החדש. "הרעיון מאחורי תפריט החורף הוא לגבש אג'נדה בריאה חדשה", אומר שף הרשת אוהד קורי. "אנחנו מספקים אוכל בריאותי על בסיס יומיומי כחלק מאורח חיים בריא, מה מאפשר לאנשים לאכול אצלנו שלוש ארוחות בריאות ביום. אנחנו מקפידים על שימוש בחומרי גלם איכותיים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים שלפעמים פחות מוכרים לקהל הרחב, במטרה ליצור אוכל בריא שאנשים יאהבו לאכול".קפה לואיז - שדרות רוטשילד 9, תל אביב

מאכלים של חורף.  קפה לואיז (צילום: אנטולי מיכאלו)

בסוף דצמבר יפוג חוזה השכירות של מסעדת מאראבו של השף יואב בר ובכך יבואו אל קיצן שש שנות פעילות, בהן היתה אחת מנקודות האור הקולינריות במתחם הבורסה ברמת גן. בר החליט שלא לחדש את השכירות ולצאת לדרך חדשה עם מיזם קולינרי חדש, שייקרא CHEF TO GO שסניפו הראשון ייפתח בחודשים הקרובים. "בסוף דצמבר השכירות מסתיימת, אבל התשוקה לגוון את העשייה והביקוש לאוכל מוכן ברמה גבוהה במחירים 'שווים לכל נפש', גרמה לי להרים את הכפפה ולהקים את המיזם החדש", אומר השף. במסגרת המיזם ימכור בר אוכל מוכן לבית או למשרד במחירים נוחים, "כאילו אתם אוכלים מנות שף במסעדה". את חגיגות הפרידה ממארבו יציינו בשתי ארוחות מיוחדות: ארוחת הפרידה הרשמית תתקיים ב-26.12 בה יוגשו כל מנות הדגל של המסעדה, כמו ניוקי כמהין פיטריות ושמנת, ראגו בקר, פסטה מדליוני פילה בקר וריזוטו פירות ים. הארוחה תכלול כוס יין, מנת פתיחה, מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה וקינוח (185 שקלים). ארוחת הפרידה הסופית תהיה גם ארוחת הסילבסטר. עצוב.מארבו - אבא הלל 4, רמת גןולפעמים החגיגה נגמרת. יואב בר במאראבו (צילום: דרור כץ)

*#