${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: קונפורטי עושה אש ורושפלד עושה כשר

אבי קונפורטי פותח את טופולופומפו לקהל, יונתן רושפלד פותח גרסה כשרה להרברט סמואל, אוכל איטלקי ב-19 שקלים, מינה טומיי חוזרת לתל אביב ועוד

תגובות

התרדמה היחסית שאפפה את הביצה הקולינרית בחודשים האחרונים התנדפה, בדיוק כשמכל עבר נשמע "משבר כלכלי". שני מגה סטארים משיקים בימים אלה פרויקטים מדוברים - אבי קונפורטי עם המסעדה עתירת הציפיות טופולופומפו ויונתן רושפלד עם הרברט סמואל הכשרה. לצד כל אלה – נמשכות מגמות המשנה של התקופה האחרונה המסעדה האסייתית מינה טומיי חוזרת לתל אביב, ברי האוכל מושקעים נפתחים בבניין לשימור וגם פסטה ב-18 שקלים. טופולופומפו: אבי קונפורטי מביא את הגריל האסייתי לתל אביב

אחרי אינספור שמועות, ספקולציות, דיבורים וריכולים, בתחילת השבוע הבא תפתח את שעריה לקהל מסעדת טופולופומפו, מטבח הגריל האסייתי של אבי קונפורטי (צפרה, מוזס, זוזוברה). במסעדה החדשה, שנפתחה בהשקעה של מיליוני שקלים, עושה קונפורטי שימוש בטכניקות בישול וצלייה שנאספו ברחבי אסיה והמזרח הרחוק כמו תנורי אבן סיניים, גריל להבות יפני, גריל קוקוס ובוטנים אינדונזי, גריל ברזל קוריאני, תנורי קיטור, ג'אמבו פיט ויטנאמי ועוד. התפריט מחולק לקטגוריות שונות כמו: "אש", "אש ומקלות", "שולחן האש של אבי קונפורטי" ו"אש באסכלה", ומציעות צלחות גדולות שהן אישיות, זוגיות וחברתיות, ומיועדות לשלושה סועדים או יותר. לאלה שלא רוצים לחלוק מציעים "צלחות קטנות" לטעימה של מגוון רחב יותר של מנות שונות.

טופולופומפו - שד' ההשכלה 117, ת אביבמדליקים את הלהבה. טופולופומפויונתן רושפלד מציג: הרברט סמואל, הגרסה הכשרה

נראה שהשפים הגדולים מבינים שלמרות  השבחים שהם קוצרים מהקהל, ישנו עדיין חלק מהותי שלא יכול ליהנות ממעשה ידיהם - שומרי הכשרות. הפתרון נמצא בדמות מסעדות יוקרה במלונות כפי שעשה לאחרונה מאיר אדוני, שפתח בתחילת הקיץ את בלו סקיי. כעת ממשיך את המגמה יונתן רושפלד, אחד שמבין דבר או שניים על מסעדות יוקרה בבתי מלון ולקח יחד עם קבוצת עדי'ס לייף סטייל את המותג המצליח ביותר בקבוצה – הרברט סמואל ומעתיק אותו לגרסה כשרה שעתידה להיפתח בחודש דצמבר במלון ריץ, שמוקם בימים אלה בסמוך למרינה הרצליה. הרברט סמואל נפתחה לפני שש שנים, וסימנה את חזרתו של השף למרכז הבמה, לאחר כמה שנות שתיקה. בהרברט סמואל התבסס רושפלד על מטבחים אהובים עליו בעולם, שנתן להם פרשנות אישית ובשנתיים האחרונות דיבר לא מעט על הרצון לחדור גם לתחום הכשר. כעת אומר רושפלד: "כשרות היא דרך חייהם של אנשים רבים בארץ ובעולם, ובכוונתי לענג גם אותם".הרברט סמואל הכשרה - מלון ריץ-קרלטון, הרצליהמתאים לכולם. טרטר סלמון בהרברט סמואל הכשרה (צילום: איליה מלינקוב)

אבושדיד: קיטשן לאונג' עם עבר רומנטי 

כל עונה צריכה את המקום הלוהט שלה. הרשו לנו להמר שאם האביב והקיץ היו שייכים לבר הקוקטיילים אימפריאל, המקום החדש שהולך לכבוש את הקהל  הוא אבושדיד - פנינה חדשה שהתמקמה בבניין לשימור בעל ייחוס היסטורי וסיפור רומנטי לא פחות. אבושדיד הוא קיטשן לאונג' שיושב באחד הבניינים היפים ברחוב לבונטין בהם גרו איתמר בן אב"י ואהובתו לאה אבושדיד, שניהלו סיפור אהבה סוער. ברוח האהבה הים-תיכונית יצרו בעלי המקום אייל דיין (מנדי'ס וקרלטון און דה ביץ'), הפרסומאי הדר גולדמן, אבי מטלון (סומלייה קלואליס ואיש היין של הסושיאל קלאב), באז נוביק (הברמן המיתולוגי של הסושיאל קלאב), אורן רוזנברג (הלמון) ואורן טופט (הדי.ג'יי והמפיק המיתולוגי), חלל שיתכתב עם אותה האווירה ויציע  קוקטיילים ומטבח ים תיכוניים, בפירושו של השף וובה טשנייב (אקס כתית). "חשבנו הרבה לפני שפתחנו את המקום" אומר נוביק. "הרעיון עבר הרבה גלגולים אבל לבסוף החלטנו על קיטשן לאונג' בגלל שהשקענו באוכל, אבל גם במוזיקה, בקוקטיילים ובאווירה שפונה בעיקר לקהל יותר מבוגר שרוצה לשתות ולאכול". ומה אוכלים שם? תפוצ'יפס מבושם (18 שקלים), סרדינים טריים כבושים (38 שקלים), בוריק מנגולד פיקנטי/שרימפס טרגון (25 שקלים), רוסטביף סינטה קר עם בצל כבוש (52 שקלים), כיסוני מנטי במילוי דלעת ותבלינים (35 שקלים) או שדיד-קבב - קבב טלה על פיתה, יוגורט ושום (20-55 שקלים) ועוד. בהמשך עתיד המקום להיפתח גם בשעות הצהריים.

אבושדיד - לבונטין 16, תל אביב לקהל הבוגר. אבושדיד (צילום: רותם מימון)

מינה טומיי חוזרת לתל אביב

הרבה לפני טאיזו, אי שם בקיץ 2006, נפתחה באבן גבירול מסעדת מינה טומיי שהפכה את האוכל האסייתי לא רק לכזה טעים, אלא גם לסקסי, והסניף השני לא אחר לבוא. שנתיים לאחר מכן נסגרו המסעדות בקול דממה דקה והשאירו אחריהן שובל של מעריצים מאוכזבים וכמה מנות שהספיקו להיכנס למיתולוגיה. לפני כשלוש שנים חזר השם מינה טומיי לכותרות, והפעם במיקום חדש - חיפה. הסניף החיפאי אמנם נשא את אותו השם, אך בינו לבין המסעדה ההיא אין דבר משותף, לא הבעלים וגם לא התפריט. כעת, שש שנים אחרי שעזבה את תל אביב, חוזר השם מינה טומיי לתל אביב. המסעדה החדשה תתמקם ברחוב הארבעה, כשאל שמה יצטרף השם "מרקט". מאחורי "מינה טומיי מרקט" עומדת קבוצת מסעדנים שבבעלותם מינה טומיי ורפאלו החיפאיות יחד עם השף משה בדישי (השף בפועל של המסעדות) ורונן דיין. כבר מהשם אפשר להבין כי ההשראה למסעדה התל אביבית מגיעה מהשווקים ודוכני האוכל של המזרח. "לפני שלוש שנים פתחנו את מינה טומיי עם DNA מסויים שמאוד מתאים לחיפה, ובתל אביב אנחנו הולכים לבסס את המסעדה על חמישה שווקים מהמזרח, בעיצוב שיכלול מטבח ארוך ופתוח", אומר בדישי. לשאלה האם יהיה הבדל בין התפריטים ענה בדישי כי "הקהל של תל אביב מחפש תחכום, אבל עדיין יהיו שם מנות מחיפה כמו הבומביי באטר צ'יקן לצד לא מעט מנות חדשות כמו ברווז וייטנאמי שלם צלוי עם למון גראס, ותפוחי אדמה עם מרק ציר ברווז בצד". מינה טומיי מרקט עתידה להיפתח בתחילת ינואר באותו התזמון בו אמור להיפתח מתחם שרונה המסקרן שצפוי לאכלס לא מעט מסעדות אסייתיות, שיצטרפו לגל שכבר שוטף את תל אביב. "יש היום הרגשה שהשוק רווי, אבל אנחנו חושבים שאפשר להביא מטבחים שאינם מספיק מוכרים פה כמו ההודי, הקוריאני או הסיני המודרני. הכל עם אדפטציה לחך המקומי". מינה טומיי מרקט - הארבעה 19, תל אביבבקרוב בתל אביב. מינה טומיי חיפה (צילום: בועז לביא)

איפה עוד אפשר לאכול פסטה ב-19 שקלים?

אחרי פסטה בסטה, זינק והמזנון האיטלקי בשוק לוינסקי - כעת גם אזור יגאל אלון מקבל אוכל איטלקי מוזל. הכירו את מילייה - מסעדה איטלקית קטנה שהתמקמה במקום בו פעלה בעבר חנות יין וסיגרים. בראש המטבח עומד השף גרמן כץ, שבשעות בוקר מפעיל השף במקום את שירות המשלוחים שלו - טורטלינה - לעסקי הסביבה. משעת הצהריים פועלת מילייה כמסעדה איטלקית חלבית (ודגים) כשרה, ובשעות הערב לובש המקום מראה של בר עם מנות תומכות אלכוהול ואלכוהול מוזל, בזכות החנות שעוד פועלת כאן."המטרה שלנו להיות הכי זולים בתחום", אומר כץ, "אנחנו רוצים שאנשים לא יחשבו פעמיים כשבא להם לאכול פסטה". השף כץ לא מבין למה מנות פסטה צריכות להיות יקרות כל כך, והוא בהחלט מבין על מה הוא מדבר, שכן הוא החל את דרכו בפרונטו שם עבד כעשר שנים ומשם עבר לפסטה מיאה, רוסטיקו ופאפא'ס. בתקופת ההרצה יגיש כץ פסטות (עגבניות ואליו אוליו), כריכים, טוסטים וטורטיות במחיר של 19 שקלים (כל תוספת בשלושה שקלים), אך גם בתום התקופה המחירים לא צפויים להאמיר בהרבה. מנות הדגים כאן יתבססו על פורלים ונסיכת הנילוס, דגים הנחשבים לזולים יותר ויתומחרו בהתאם  59 שקלים או 69 שקלים. ומנות נוספות שייכבו כאן הן ניוקי, לזניה ורביולי, במחירי 50-40 שקלים.

מילייה - יגאל אלון 121, תל אביב עודף מ-50. מסעדת מילייה (צילום: רותם מימון)ע(ו)ד העצם אקספרס: סניף שני לרשת בתל אביב חובבי המבורגרים ומאנץ' - הכינו את עצמכם. ביום חמישי הארחון נפתח לקהל הסניף השני של רשת עד העצם אקספרס ברחוב קינג ג'ורג', אח לסניף אבן גבירול שנפתח לפני כשנה. אם אתם תוהים מה השתנה בין השני הסניפים, התשובה היא - כלום (חוץ מהכתובת כמובן). "לא שינינו דבר מסניף אבן גבירול", אומר הבעלים אפי שמש, "זה אותו ההמבורגר באותה צורה ההכנה". הבחירה במיקום הזה אינה מקרית: "יש המון משפחות שמתגוררות באזור, וגם הרבה בני נוער וצעירים, אבל המטרה שלנו היא להחיות את חיי הלילה באזור. חוץ מהסטריטס, אין מקומות שפתוחים באזור הזה בשעות הלילה". רגע לפני שהשמחה על הסניף הבא הקרוב לביתיכם סוחפת אתכם, מרגיע שמש, "נכון לעכשיו, אנחנו לא מתכננים לפתוח סניפים נוספים של עד העצם אקספרס". אז כנראה שנתראה בקינג ג'ורג'.

עד העצם אקספרס - קינג ג'ורג' 77, תל אביבמעירים את השכונה. עד העצם אקספרס (צילום: ערן לאור) ליטל איטלי: הדבר הבא במתחם שרונה

פתחו את היומנים  ואל תקבעו כלום לחודש פברואר - סוף סוף רואים סנונית הראשונה ממתחם שרונה. ליטל איטלי הוא מתחם קולינרי שיוקם בין הרחובות לאונרדו דה וינצ'י וקפלן על ידי שלושה גופים חזקים מאוד בתחום המסעדנות בארץ- קבוצה 141 (מבעלי מסעדת ויקי כריסטינה), גיורא אשכנזי (מבעלי מסעדת (NG ויוגב ירוס (השף והבעלים לשעבר של מסעדת מל ומישל).

ליטל איטלי עתיד לאגד תחתיו ארבע חוויות קולינריות שונות, שוק אוכל בוטיקי וקצת תרבות איטלקית, מתוך כוונה להעביר תחושה של ביקור באיטליה באמצע תל אביב. בין היתר יהיו שם: טרטוריה - מטבח איטלקי בניחוח ים תיכוני השואב את השראתו מדרום איטליה. התפריט, שמורכב מחומרי הגלם מובחרים וטריים, ישים דגש על דגים, פירות ים ופסטות בתוצרת עצמית של ירוס. פיקניק - שילוב של דוכני אוכל גורמה איטלקי לצד שוק אוכל בוטיקי בו ניתן לרכוש מוצרים שונים מתוצרת איטליה ויפעל 24 שעות ביממה. ווינריה - בר וחנות יין בהשראה ונציאנית, עם תפריט אוכל המורכב בעיקרו מ"צ'יקטי",  סוג של טאפאס איטלקי שמקורו בוונציה וקרנבירה, קונספט ייחודי בהשראת צפון איטליה שיציע שילוב בין בשר לבירה. הארוחה בקרנבירה בנויה ממסלולי בחירה שכוללים מבחר אנטיפסטי מיוחדים, תוספות חמות וקינוחים כאשר נותני הטון הם הבשר והבירה. בקיצור, יש למה לחכות.

כבר חצי שנה פועלת בירושלים בהצלחה לא מבוטלת מסעדה בשם המזנון, שמציעה אוכל ביתי, כנראה שחצי שנה במונחים ירושלמים שזה מספיק, כי לפני כחודשיים נפתח הסניף התל אביבי של המזנון הירושלמי, על ידי מירב שפילמן, אחותו של בעל המזנון הירושלמי ובנה, אגם. אגב, שם המקום שונה ל"מטבח", משום ש"מזנון" כבר היה תפוס. במסעדת מטבח מציעה משפחת שפילמן מגוון מאכלי עדות, "המטבח הוא ארץ ישראלי אקלקטי וכל מנה מספרת סיפור", אומרת מירב שפילמן. "הבסיס נותר זהה בין המסעדה הירושלמית לזו שבתל אביב, אבל אני מביאה טאץ' משלי למנות, כמו גם ספיישל של מנות מתחלפות". מטבח מציעה מנות דגים וחלביות כשרות כמו: ריזוטו פטריות (48 שקלים); סלמון על עדישם (86 שקלים); ארוחות בוקר ובראנצ'ים כמו "ברצלונה" - פריטטה עם ירקות גינה וסלסלת לחמים; וקינוחים כמו טירמיסו (28 שקלים), כולם מוכנים במקום מידי יום. המטבח - אבא אחימאיר 29, תל אביבחדשים בשכונה. המטבח (צילום: באדיבות המסעדה)

*#