${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: קבוצת מחניודה לא נחה לרגע

בר חדש לקבוצה הכי עסוקה בירושלים, ערבי יין ואוכל טוב ביפו, ממי נפרדים השבוע ואיפה תוכלו לשתות קפה ואלכוהול במחירי רצפה?

תגובות

אחרי מחניודה, הסדנא, יודל'ה ומונא, הייתם מצפים שקבוצת מחניודה תנוח על זרי הדפנה. במקום, הם הלכו ופתחו מקום חדש. טלביה הוא ה"בייבי" החדש של הקבוצה - שילוב בין בית קפה בשעות היום, לבר יין בשעות הערב. אז למה הם לא נחים? "קבוצה מחניודה, יוסי, אסף ואורי, שואפים לגעת בכמה שיותר תחומי תרבות קולינריים בירושלים. הם יצרו בר יין כמו שבר יין טוב צריך להראות בעיניהם", אומר יהב יעקב מקבוצת מחניודה. על המטבח של טלביה מופקד השף ניר לוי, שעבר במטבחים של מסעדות אחרות מהקבוצה, עד שעצר בטלביה. כאמור, בשעות הבוקר אפשר למצוא בטלביה קפה ומגוון מאפים טריים שמוכנים ונאפים במקום, לדוגמת קרואסון קממבר, תאנים ורוקט. החל משעות הערב המקום הופך לבר יין אלגנטי שמציע מגוון מנות קטנות לצד היין, בטווח מחירים של עד 50 שקלים. במקום חלל בר וחלל נוסף שמעוצב כסלון אינטימי עם ספות מעור, מנורות צד בסגנון וינטג', שולחן צד קטן ופסנתר עתיק ומרשים. "אם יוד'לה הוא האח הקטן של מחניודה, טלביה הוא האח הקטן של מונא", מוסיף יעקב. "הוא אלגנטי ורגוע יותר, ובעתיד אנחנו מקווים ומתכננים לקיים הופעות חיות במקום". אם חשבתם שעכשיו הגיעו חברי הקבוצה למנוחה ולנחלה, תחשבו שוב, שכן  הגרסה הלונדונית של מחניודה צפויה להפתח במהלך החלק הראשון של שנת 2014. יש למה לחכות. טלביה - שופן 5, ירושליםהאח הקטן של מונא. טלביה (צילום: יהב יעקב)מהדקים חגורות: גל של הוזלות מחירים במסעדות ורשתות הקפה כנראה שאפקט קופיקס שמציע קפה במחיר מוזל והגלים שהכה הבר התל אביבי 22, עדיין רחוקים מלהירגע. לפני כיומיים הודיע רשת קפה קפה, שהיא גם רשת בתי הקפה הגדולה בישראל, על השקת תפריט חדש "המבטא את מחויבותה ללקוחות על ידי מהלך הוזלת מחירים במנות האהובות והפופולריות ביותר ברשת", כך לדבריהם. המשמעות היא שמחירן של המנות הנמכרות ביותר - כריך חביתה, סלט ישראלי ופסטה נפוליטנה - יוזל בכ-40-30 אחוזים ויעמוד כעת על 29 שקלים. גם המשקאות החמים יוזלו ומחירם החדש יהיה שמונה שקלים, בהתאם להוזלה במחירי הקפה שעשתה רשת ארומה ישראל. גם תחום האלכוהול לא שוקט על השמרים: רשת ההמבורגרים, אגאדיר, מוזילה את מחירי האלכוהול שנמכרים בסניפיה. כך תוכלו למצוא כוסות של ערק, אוזו, סמירנוף, ג'וני ווקר אדום ועוד במחיר של 11 שקלים; כוסות ג'וני ווקר שחור, גלנפידיך 12, קמפרי ופסטיס ב-21 שקלים; וג'וני ווקר גולד, רמי מרטן וי.אס.או.פי, וגלן מורנג'י ב-41 שקלים. גם מסעדת עשר מציעה תפריט אלכוהול מוזל לאורך כל ימות השבוע, בין השעות 19:00-12:00, בו אפשר ליהנות משליש גולדסטאר ומלכה ב-19 שקלים, כוס יין בלאן דה בלאן סיינט מישל ב-15 שקלים, קמפרי ובלנטיין ב-10 שקלים לצ'ייסר ו-20 שקלים לדרינק, וערק עלית בשמונה שקלים לצ'ייסר ו-10 שקלים לכוס. אלה מצטרפים כאמור לבר 22 שמציע אלכוהול במחיר 22 שקלים לכוס, ולאחים, שמציעים אלכוהול במחירים סיטונאים ונמוכים במיוחד.קפה קפה - לכל הסניפיםאגאדיר - לכל הסניפיםעשר - קרליבך 10, תל אביביותר מטרנד. אלכוהול (אילוסטרציה: dreamstime)ג'אפה: ערבי שף ויינות ביפו דולב גבעון-רוטר חזר ארצה מהיורו-טריפ שעשה אחרי הצבא, אחרי שליקט במסעו בין איטליה לספרד המון יינות משובחים, אותם ביקש לחלוק אותם עם חבריו. "חשבתי שכדאי להזמין חברים לטעום מהיין שהבאתי ולספר על הקטע שלהם", מספר גבעון-רוטר. "יותר אנשים התחילו לבוא ולאט לאט פיניתי את מקומי לייננים מומחים. ואם כבר עוסקים ביין אז חייבים גם אוכל טוב, אז הבאתי גם שפים". כך נולד המיזם ג'אפה, שמתרחש, כפי שניתן להבין, בביתו שביפו. מדובר בערבי קונספט של יין ואוכל שמתקיימים שלוש פעמים בשבוע. כל ערב מועבר על ידי יינן אורח משתנה מיקבי בוטיק ברחבי הארץ, שמסביר על היקב, היינות, תנאי הגידול, הטעמים והמחשבות, כשלצד כל יין מוגשות מנות של השף.

"זו פלטפורמה טובה גם לייננים שרוצים להיחשף לקהל שלרוב לא מגיע ליקבים קטנים ומרוחקים אבל גם לקהל עצמו", אומר גבעון-רוטר. "הרעיון הוא לקדם את תרבות היין הישראלית עם מפגשים חברתיים בין אנשים. הרעיון נולד מקומבינציות של אהבת הבישול, היין והמוזיקה. יש המון חובבי יין פוטנציאלים שמגיעים לפה מהגולן ומהמדבר, שלא נחשפים ליקבים קטנים". בשבועות הקרובים עתידים להשתתף יקב צ'ילאג ושטרנבך, ובינואר יקחו חלק באירועים יקבי תבור, שטרן, בן חיים, עמק האלה, עגור ויפו. על מנת לקבל מידע מפורט יותר על האורחים, פתח גבעון-רוטר עמוד פייסבוק בו אפשר להתעדכן באירועים עתידיים. דולב, מה הלאה?"אני מאוד מקווה שבעתיד יתקיימו ערבים דומים גם בחיפה ובירושלים באותו הזמן שמתקיים האירוע ביפו. בכל אזור ובאותה התדירות".להזמנת מקום - 052-3180033מחיר: 220 שקלים ליחיד; 400 שקלים לזוגאוכלים, שותים, לומדים. ג'אפה (צילום: רותם מימון)דשן: חנות גבינות חדשה בתל אביב מחלבת דשן פועלת כבר משנת 1904 כמחלבה משפחתית שעברה כמה וכמה גלגולים, ואפשר לומר שסיפורה ההיסטורי משקף את סיפורה של המדינה. משפחת כהן פרחיה התגלגלה לנמל יפו דרך יוון ותורכיה, התיישבו בתל אביב, בעזה ובכפר סבא ותמיד עסקו בגבינות. בשנות ה-60 הקימו על גבול תל אביב גבעתיים את מחלבת דשן שהתמחתה בייצור גבינות לפי מתכונים משפחתיים, גבינות מלוחות, בולגריות וכחושות. השבוע, לאחר ביקוש בלתי פוסק מצד הקהל, פתחו בסמוך למחלבה את חנות המפעל בה משווקות באופן בלעדי גבינות המחלבה. בחנות תוכלו למצוא: גבינות קשות מחלב עיזים עם תוספות של פטריות כמהין, בירה, יין ועשבי תיבול, צ'ילי ופלפלים חריפים, גבינות בולגריות, וגם גבינות צרפתיות מיובאות כמו ברי, סנט מור, ריקוטה וגבינות כחולות כמו רוקפור ובושה, גבינות כבשים ספרדיות, איטלקיות, הולנדיות ושוויצריות ומגוון רחב של גבינות רכות. כמו כן אפשר למצוא בחנות יינות עם דגש על יקבים ישראלים, לחמים, רטבים, שמנים, דגים ומחלקה למוצרי בריאות. מחלבת דשן - יגאל אלון 161, תל אביבעסק משפחתי. חנות מחלבת דשן (צילום: רמי כהן)ונזכור את כולן על כל פתיחה חגיגית צריך לזכור גם את אלו שסגרו דלתות בצער: אחרי הפתיחה מתוקשרת ומבטיחה בתחילת השנה, סגרו האחים ירזין באופן רשמי את אנג סו - המסעדה הסינגפורית שפתחו ברחוב בוגרשוב. גם בייקרי 29 סגר דלתות במפתיע, לאחר כמעט שלוש שנים של פעילות. המקום שפעל כמאפייה, מעדנייה ובית קפה ביום, נודע בעיקר בשל כוונתו לתרום 100 אחוז מהרווחים לקרן אימפקט שמעניקה מלגות לימודים מלאות לחיילים משוחררים מהמערך הלוחם. המזנון הבולגרי צ'יצ'ו וטנטי שפעל למרגלות בית ז'בוטינסקי והתמחה בקציצות, סגר אף הוא דלתות ובמקום מוצב שלט שמרמז על יציאה לשיפוצים וחזרה בשם אחר.ומה יקרה ליקב ססלוב? בשבוע שעבר נודע כי משפחת ססלוב מכרה את חלקה ביקב שהקים ברי ססלוב בשנת 1998בקיבוץ אייל. בתו רוני, ייננית היקב, עוזבת גם כן. האם חברת אלדן, רוכשת היקב תמשיך את הדרך? כרגע, אין לדעת.

*#