${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הדור הבא של הלאפה

המצאה חדשה שתגרום לכם לשכוח מפיתה ולאפה, המסעדה שמביאה גישה רעננה לאוכל, אסייתית חדשה בתל אביב ובית הקפה הכי ידידותי באזור

תגובות

אחת הבעיות הקשות (באופן יחסי כמובן) כשניגשים לאכול פיתה או לאפה, היא שבסוף היא תמיד נוזלת. השף והקונדיטור שימי סרן הקדיש שבע שנים למחשבה איך לעזאזל ממשיכים ליהנות מהבצק האהוב מבלי לטפטף, ומצא את התשובה בדמות כיס מאפה מיוחד שקרא לו פילי. "רציתי פתרון עדין וסקסי יותר מלאפה, ובעיקר בלי נזילות", אומר סרן. אבל מה זה בעצם אומר? פילי הוא סוג של לחם קראנצ'י שמוגש בצורת כוס. הלחם נאפה מול הלקוח, שמשתאה למראה הבצק שתוך דקה וחצי מקבל צורה ואז עובר לשלב המילוי. "הפטנט הוא בבצק, שלקח המון זמן לפתח ולשכלל אותו. עם השנים שכללנו גם את התנור בו הוא נאפה", מסביר סרן. 

ואחרי שדיברנו על הבצק, הגיע הזמן לדבר על המילויים, שמשתנים בהתאם לשעות היום, עם תפריטים מיוחדים לשעות הבוקר, הצהריים, הערב והלילה. בבוקר ניתן לבחור במקושקשת מעושנת, או פריטטה ירקות, ואפילו ללכת על גרסה מתוקה של פירות טריים עם קרם מסקרפונה (13-19 שקלים למנה או 19-24 שקלים לארוחה שכוללת שתייה חמה). בצהריים מככבים מיט בולס, או רוסטביף חרדל ודבש, חזה עוף בקארי ירוק, שווארמה הודו עם טחינה ולצמחונים טופו וירקות על הפלנצ'ה (26-36 שקלים). בערב, הפילי מוגש במילוי צ'וריסו על הפלנצ'ה עם תפוחי אדמה וצ'ילי מתוק (36 שקלים), במנת פאד-קפאו כבשר טחון על הפלנצ'ה עם עשבי תיבול עגבניות, בצל וצ'ילי (32 שקלים), או לקרניבורים - אסאדו עם פלפלים ורוטב ברביקיו (36 שקלים). תפריט הלילה דואג לגזרה ומציע מנות מתפריט הערב בפילי קטן יותר ובמחירים נמוכים יותר (20-29 שקלים).שימי, איך הקהל מגיב עד עכשיו?"אנשים המומים כי אנחנו ממש עושים מהפך בחשיבה על אוכל רחוב מהיר. אנשים נדהמים מהתנור ומהבצק. אני מקווה שאם זה יוכיח את עצמו כאן, פילי יתפשט ברחבי הארץ. אם לא על ידינו, בטח יהיו חיקויים".פילי - נחלת בנימין 59, תל אביבוככה זה נראה. פילי (צילום: בן יוסטר)אלמנטרי: גישה חדשה לאוכל

אנחנו חיים בעידן בו כל אחד חושב שהוא ממציא את הגלגל, אבל בעצם מחקה אחרים שעשו זאת קודם, על אחת כמה וכמה בעולם הקולינריה. תפריטים פיוטיים, עיצוב ראוותני במיליוני שקלים והפקות ענק הפכו לעיקר העניין ונראה שקצת שכחנו שלמסעדה הולכים כדי לאכול. זאת השקפת העולם של השף צחי מלול, שהחליט ללכת על קונספט אלמנטרי במסעדתו החדשה בשוק הפשפשים שנושאת את השם המתבקש - אלמנטרי. "העניין הוא אלמנטרי", אומר מלול, "הסועד מקבל מים ולחם כשהוא מתיישב במקום כי זו הגישה הכי בסיסית בעולם. אין סיבה לשלם 18 שקלים על לחם, או להתמודד עם תפריט מבלבל של 200 יינות יקרים. שמונה סוגים טובים שאפשר לקבל גם בכוס וגם בבקבוק, יספיקו בהחלט". הוא אומר, ומציע גישה רעננה לעולם הקולינריה שרובנו מכירים. "הרעיון של המסעדה הוא אוכל שהגישה אליו היא בטכניקה הכי גבוהה שאני יכול לעבודה בה כשף, אבל בסרוויס שהוא מאוד איזי גואינג, בלי גינונים וטקסים של מסעדת שף".מה הכוונה?"הכל מאוד בסיסי. אין תיאורי מחניודה ואייל שני. אני לא חושב שמעניין את הלקוח שדגו את השרימפס שבמנה שלו בארבע בבוקר מול חופי אשדוד. אני חושב שזה קצת מעייף. קצתי מזה".הקו הקולינרי של אלמנטרי מתבסס ברובו על חומרי גלם ים תיכוניים, אבל אפשר למצוא פה גם מרק עוף אסייתי, למשל. "התפריט משתנה פעם בשבוע כי אני ממוקם בדיוק בין הקצב לדייג. אני נכנס אליהם בבוקר, לוקח מה שבא לי, כותב תפריט ורץ איתו". ומה בתפריט? קציצות סרטנים ושרימפס עם סלט אבוקדו ומטבוחה, טייגר שרימפס צרובים חמאה, שום וצ'ילי, ניוקי ופסטות, נתח קצבים עם פירה, קדרת פירות ים ברוטב ציר סרטנים שהשף למד להכין בפרו. באלמנטרי יש כ-30 מקומות ישיבה, שינוי משמעותי עבור מלול, שהיה מאכיל מאות ואלפי סועדים ביום בסרוויסים ענקיים במלון ממילא בירושלים. "בשלוש השנים האחרונות עבדתי רק במקומות גדולים והיה חסר לי הקשר עם הלקוח, וזה הכיף שלי כאן. כדי להיות שף או מסעדן צריך ליהנות מלארח אנשים ולכן יצרתי את אלמנטרי כמקום כזה. יש מקום בתחום למסעדות של מיליוני שקלים וגם  למסעדות קטנות יותר. צריך להעיז". באלמנטרי תוכלו למצוא לאורך כל השבוע, כולל סופ"ש, עסקית צהריים משתלמת במיוחד (החל מ-59 שקלים הכוללים מנה ראשונה, עיקרית, לחם ועוד) וגם מנות ילדים שמוגשות בחינם בסופ"ש. "כהורה, אני יודע מה זה לצאת למסעדה עם הילדים, להזמין להם מנות ב-40 שקלים כשבסוף הם אוכלים חצי מזה. אז החלטתי לפרגן למשפחות שיבואו לעסקית בסופי השבוע".אלמנטרי - בית האשל 7, יפוזה מה זה בסיסי. אלמנטרי (צילום: יובל יוסף)קפה זריז: קפה הבימה מנייד אתכם ברחבי העיר

על מועדון לקוחות כבר שמעתם והטבות לחברים כבר ניסיתם, אבל קפה הבימה שבשדרות בן ציון בתל אביב לוקח את קשרי הלקוחות שלו צעד אחד קדימה, עם שירות השאלת אופניים חשמליים ללקוחות קבועים. "אנחנו מנסים ללכת לקראת הלקוחות הקבועים שלנו", אומר הבעלים, שגיא פטיש. "חשבנו איך אפשר לעזור להם להתנייד ממקום למקום אז הבאנו שישה זוגות אופניים חשמליים, שכל אחד יכול להשאיל ולהחזיר."הרעיון פשוט מאוד: הלקוחות הקבועים של בית הקפה נרשמים ברשימה שמאפשרת להם להשאיל את האופניים החשמליים ללא עלות וללא פיקדון, למשך כמה שעות שיצטרכו, אבל לא יותר מיום שלם. העיקרון מבוסס על יחסי שכנות וחברות שכן רק לקוחות קבועים, שמוכרים בסניף, הם אלה שיכולים להירשם לשירות הזה. "אם הביקוש יגדל, אולי נגדיל את מספר האופניים החשמליים, אבל אנחנו לא דוכן להשכרת אופניים", מוסיף שגיא. "המטרה שלנו היא לצ'פר את הלקוחות שלנו. יכול להיות שבעוד כמה שבועות נחשוב על דרך אחרת לצ'פר אותם". אן ספק, שווה להיות חברים של קפה הבימה.קפה הבימה - שדרות בן ציון תל אביבשתו קפה וצאו לדרך. קפה הבימה (צילום: יוראי רבן )השייח: מסעדה חדשה באום אל פאחם האם לחוסאם עבאס ממסעדת אל באבור יש סיבה לדאגה? יכול להיות, שכן מסעדה חדשה שנפתחה בכניסה הראשית לאום אל פאחם מנסה לפנות אף היא אל קהל הנוסעים והחוזרים מצפון. השייח היא מסעדתם של משפחת אבו ג'רור, שסוחבת מאחוריה 40 שנות ניסיון בתחום הבשר בעיקר, שהם מספקים למיטב המסעדות בארץ. המשפחה החליטה לעשות לביתה ולהתחיל להגיש את הבשר המשובח שלה בעצמם, לצד מנות שמגלמות את יסודות המטבח הערבי האותנטי בגישה חדשנית.

את הארוחה מתחילים עם כ-20 סוגי סלטים טריים (25 שקלים אם מזמינים מנה בשרית, 45 שקלים ללא הזמנה) וממשיכים אל מנות ביניים: סימפוניית חציל עג'מי - חציל בלאדי צלוי על האש עם טחינה גולמית ורוטב מתקתק (25 שקלים) או פטריות ממולאות ברוקפור, מוצרלה ופרמזן ברוטב בשמל (35 שקלים). אם עד עכשיו לא הרגשתם כמו שייחים מרוב האוכל, הנה מגיעות המנות העיקריות: כתף טלה ממולא (380 שקלים - מנה המתאימה לארבעה סועדים), צוואר טלה ממולא (180 שקלים ומיועדת לשני סועדים), צלעות טלה - 350 גר' בשר טלה בגריל מוגשות עם עגבניות ובצל צלויים (85 שקלים), קבב פיסטוק - בשר טחון עם פיסטוק חלאבי מוגש עם ירקות צלויים (65 שקלים), פיקטה - טבעות פילה עגל מוגש אנטיפסטי (85 שקלים), פילה דניס צלוי במחבת עם רוטב חמאה/שמנת (85 שקלים), או קוקטייל פירות ים בשום ולימון (90 שקלים). הקינוח והקפה על חשבון הבית, כמובן. שייחים אמרנו?

השייח - אום אל-פחם, צומת עין איברהים (כביש 65)לאכול כמו הסולטן. מסעדת השייח (צילום: טל-פז תקשורת)ווקי טוקי: מסעדה אסייתית חדשה בתל אביב רגע לפני שנת 2014, והגל האסייתי ששטף את תל אביב מסרב לדעוך. ההיפך הוא הנכון, נראה שהמסעדות האסייתיות רק הולכות ומתרבות, לדוגמה - ווקי טוקי - מסעדה חדשה שנפתחה ברחוב לינקולן בתל אביב ומציעה מטבח אסייתי מהיר. את הקו הקולינרי של המקום הרכיב היועץ הקולינרי והשף משה בדישי (מינה טומיי) והוא כולל את מיטב הטעמים הפופולריים של אסיה, לאחר שעברו אדפטציה לחיך המקומי. התפריט בנוי מחמש קטגוריות מזון מרכזיות: מנות ראשונות, גיוזה, ווק, פלנצ'ה וסושי, ומציע מגוון מנות, כמו אגרול אבוקדו, מיסו צ'יקן סלט, פאד קפאו, שוגון רול סושי, וכמובן - קינוח בננה לוטי. מאחורי ווקי טוקי עומדים אלי עוזר, שרון עוזר וכפיר חזיזה - שלושה שותפים שמגיעים ממשפחה ותיקה של מסעדנים. על עיצוב המקום הופקדו איש המיתוג אבי שטרית והאדריכל יוסי חיזמה, ששאבו את השראה מהאלמנטים שמאפיינים את הרחוב האסייתי. ווקי טוקי - לינקולן 11, תל אביב

*#