טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הגרסה האלכוהולית של קופיקס

וגם: סושי בר באזל חוזר לחיים, הסרווסריה של אנשי השישקו נפתחת, יוצאי הרברט סמואל עושים סביח וטרטוריה חדשה בשוק מחנה יהודה

תגובות

יום יבוא ומאמרים ייכתבו על השפעת כניסתה של רשת קופיקס למרחב הצרכני. כבר עכשיו אפשר לראות ניצנים ראשונים של שינוי, בדמות מקומות נוספים שמציעים קפה במחירים מוזלים או מסעדות שמציעות פסטה ב-18 שקלים. עכשיו מצטרף לרשימה הזו בר חדש שמציע את כל תפריט האוכל והאלכוהול במחיר של 22 שקלים בלבד, תחת השם המתבקש - 22. » קופיקס: המהפכה מתחילה בקפה גרוע"22" ממוקמת ברחוב ירמיהו, במקום בו פעלה עד לאחרונה מסעדת סילביו. "הרעיון הוא לתת לקהל את כל מה שצריך להיות בבר שכונתי מבלי לקרוע להם את הכיס", אומר רודי מינון, מבעלי המקום (יחד עם אחיו, טדי). בבר החדש תוכלו למצוא בירות מהחבית שנמכרות במחיר של 22 שקלים לפיינט, יינות שונים, כולל מבעבעים ומגוון משקאות אלכוהוליים כמו ג'ין, רום, טקילה, ג'ק דניאלס, רד לייבל, פיג'לינג, ועוד, שגם הם נמכרים ב-22 שקלים למנה. תפריט האוכל מציע 12 מנות, כולן - ניחשתם נכון - עולות 22 שקלים, ובהן: המבורגר שמוכן במקום, סלט עגבניות שרי עם פטה ושקדים, טורטיה בולונז, נאצ'וס ועוד.  "צריך להבין שאפשר להרוויח גם במחירים האלה", מוסיף מינון, "לא צריך להתחזר".הערב (יום ד', 20.11) תתקיים הפתיחה הרשמית של המקום במסיבה שמחה במיוחד שכוללת טעימות מהמטבח, צ'ייסרים ופינוקים נוספים מובטחים. בהמשך, אומר מינון, תופעל במקום עמדת די.ג'יי שתמשיך את האווירה השכונתית במקום, עם מוזיקת אינדי, אלקטרונית ומיינסטרים וגם דיל מיוחד של ימי הולדת, בו בעל השמחה לא משלם על המשקאות שהוא עצמו שותה. 22 - ירמיהו 52, תל אביבחדשות טובות: סושי בר באזל חוזר לתל אביב לפני שנה נפל דבר במתחם באזל בתל אביב - הסושי בר נסגר. המקום, שהיה למין מוסד תל אביבי, נפתח בשנת 1997, כשהאזור היה מין שילוב שכונתי של מוסכים, מעדניות ובתי קפה וסושי בר אחד, אחרי שהשף יוסי חולו חזר לארץ מסיבוב ארוך בארצות הברית, שם החלה תרבות הסושי להתעורר. טרנדים באו והלכו - והסושי בר בבאזל החזיק מעמד עד לפני שנה, אז הגיעה לשיאה מחלוקת נדל"ן שהכריעה אותו.

כעת, אפשר לומר מזל טוב: החיפושים אחר לוקיישן מתאים הסתיימו בגלריה קפה בפרישמן, שתהפוך למשכנו החדש של הסושי בר. המיקום החדש איפשר לרענן ולרווח את המנות, כך שהתפריט החדש מחולק על פי שיטות הבישול של המטבח היפני: טמפורה, יקיטורי, טפניאקי (פלנצ'ה), אידוי, וסטיר פריי, וברוח התקופה גם מנות רואו פוד (raw food). אבל אי אפשר לדבר על סושי בר באזל מבלי להזכיר את הדבר לשמו התכנסנו - הסושי. השף חולו יצר רשימה מרשימה של מנות סושי שכוללות רולים, קונוסים וניגירי, בהקפדה על דגים ופירות ים טריים. בפועל תמצאו כאן סונומונו - רצועות סרטן, שרימפס, וואקמה ומלפפונים ברוטב טוסאסו (36 שקלים), אוסוזוקורי - מניפת סשימי של דג לבן בחיתוך דק ורוטב פונז (55 שקלים), רול ספיידר - סרטן רך שריון בפנקו, מלפפון, אבוקדו, ספייסי מיונז ובצל ירוק, עטוף בביצי טוביקו ווסאבי (45 שקלים), מרק נאבה יאקי אודון - אטריות אודון, סלמון, בורי, שרימפס טמפורה, מקל סרטן, קלאמרי, בצל ירוק וביצה שלוקה (45 שקלים), יאקי סובה פירות ים - אטריות ביצים מוקפצות עם שרימפס, קלאמרי, צדפות (52 שקלים) ועוד. עכשיו רק צריך לקוות שמשנה מקום הוא לא משנה מזל.סושי בר באזל - פרישמן 20א', תל אביבדומו אריגטו. סושי בר באזל (צילום: יח"צ)

סרווסריה: האחות היפה של שישקו כשאנחנו מדברים על ספרד בהקשרים של אלכוהול ואוכל, אחת הקונוטציות הראשונות שעולות לראש היא טאפאס בר, קאווה ויין מבעבע. אבל מי שטייל אי פעם במדריד כבר עלה על ההבדל המהותי בין הברים של העיר לעומת הברים של ברצלונה: במדריד החליטו שקאווה זה לחלשים והם שותים יותר בירה. במדריד מעדיפים גם מנות קצת יותר גדולות מהטאפאס הקטלוני, שעם כל הכבוד, רק מדגדג את הבטן. גם לטל חוטינר, אחד מהשותפים בבר השישקו, האסימון נפל בביקור שערך במדריד לפני שנה: "זאת עיר שלא נגמרת, הרבה יותר מברצלונה, והתרבות והאוכל שם זה סרט אחר", הוא אומר. "הסתובבתי, שתיתי ואכלתי, וכשחזרתי, אמרתי לשותפיי בשישקו שהגיע הזמן לאח קטן. התלבטנו על הכיוון עד שלקחתי אותם איתי למדריד", הוא משחזר. "בקיץ האחרון נסענו ועשינו עבודת מחקר רצינית - עברנו 45 מקומות בשלושה ימים  וכשחזרנו התחלנו לגלגל את הסיפור". ומה היא בעצם סרווסרייה?"סרווסה היא בירה וסרווסריה היא מבשלת בירה. זה ממש לא טאפאס בר, כי בסרווסריה במדריד תמצא שהמנות גדולות יותר, והאוכל המדרידיסטי קצת שונה מהקטלוני, בזכות הכיבוש הערבי שהשאיר תבלינים וחומרי גלם שאין בברצלונה. אפשר לראות את זה במנות כמו קלמרי בוטיפורה - קלמרי על תבשיל חומוס ותרד, שילוב מדרידסטי קלאסי. גם תמר ממולא עם גבינה כחולה ובייקון על הפלנצ'ה היא מנה טיפוסית לאזור. אבל הסרווסריה היא בעיקר מקום לשתות בו בירה, ואצלנו תמצאו ארבעה ברזים של בירות, חלקן ספרדיות. יש להם גם דליים שהם מוציאים עם קרח וחמישה בקבוקים, אז גם את זה נעשה פה. דבר נוסף ששמנו לב אליו הוא שכל בר, גם הקטן ביותר, מחזיק כ- 20 סוגים של ג'ין, אז אנחנו עובדים על זה, מה גם שהרפורמה אפשרה לקנות משקאות ג'ין איכותיים יותר במחיר זול". ומה שלום שישקו?"שישקו הוא שישקו והמקומות מאוד מבודלים. שישקו הוא הכי פשוט שיש והסרווסריה היא יותר יפה, יש בה יותר אוכל, היא גם יותר מעוצבת ורצינית יותר". סרווסריה - בן יהודה 48, תל אביבאיי קאראמבה. סרווסריה (צילום: אלעד דור) כשהרברט סמואל עושה פלאפל וסביח כנראה שעולם החומוס בתל אביב כבר מזמן לא רתח ככה, לפחות מאז שאבו חסן שיפץ את המסעדה שלו לפני שנה. תכירו את מפגש אושר, חומוסיה שפתחו זה מכבר בנצי ארבל ועומרי קרביץ, שני טבחים שסוחבים אחריהם חברות ארוכת שנים ואת המתכון לסביח הכי מפתיע וטוב בתל אביב (מילה שלנו, בקרוב כולם ידברו עליו). ארבל וקרביץ, חברי ילדות שעשו ביחד הכל, אפילו למדו בישול במקביל, האחד בצרפת והשני באיטליה. כשחזרו ארצה שילבו שוב כוחות ועבדו יחד במסעדות שונות, כשאחת התחנות המהותיות בסיבוב המשותף היתה הרברט סמואל של השף יונתן רושפלד.

"כבר משנת 1991 ידענו שנעשה משהו ביחד, ולכן המקום נוסד קונספטואלית כבר אז", אומר בנצי ארבל. אבל מה לאנשי הרברט סמואל ולסביח? "תנועת הסלואו פוד באיטליה מזמינה לעשות שימוש בחומרי גלם מקומיים ובעונתם, וזה מה שאנחנו עושים, בדיוק כמו בהרברט סמואל. אין פה בישול בוואקום וברנר אלא סביח ופלאפל ששני אשכנזים עושים, אבל זה בדיוק מה שתרצה לקבל". אם גם אתם חושבים שחבל ששני טבחים מוכשרים יתבזבזו על פלאפל וסביח, מוצלחים ככל שיהיו, דעו שבכל שבוע שלישי מפגש אושר משנה אווירה והופך למסעדת שף קטנה שצריך להזמין בה מקום מראש, כשארבל וקרביץ מפציצים במנות שלא היו מביישות את מסעדת האם. מלבד זאת, תוכלו למצוא במפגש האושר מנת חברים שמכניסה אל פיתה אחת לבנה, חציל וגרגרי חומוס בקארי או סלט אושר - סלט קצוץ מאושר ומעושר עם טחינה ובורגול על לבנה. אל תפספסו גם את מיץ האושר - מיץ אננס עם נענע תמורת שני שקלים.  מפגש אושר - קינג ג'ורג' 105א', תל אביבנוסד קונספטואלית ב-1991. מפגש אושר (צילום: בנצי הראל)

שוק מחנה יהודה ממשיך לבסס את מעמדו כמתחם קולינרי מוביל. בין מאות דוכני אוכל, עשרות מסעדות עממיות וגם כמה פחות (מחניודה, המוציא ועוד) מצטרפת כעת לרשימה טרטוריה חבה, בית קפה-מסעדה שהיא גם מאפייה וממוקמת בכניסה לשוק. למרות שמה, זו אינה מסעדה איטלקית, אלא מסעדה משפחתית שמציעה תפריט ים תיכוני עם נגיעות איטלקיות. מאחורי המקום עומדים שמות בולטים בעולם האוכל: על קונספט והייעוץ הקולינרי אחראים רביבה אפל ושי מונטג (רביבה וסיליה), על התפריט מופקד השף מיכאל כץ (קבוצת מסעדות אדום), על הניהול חתום יזם הקולינריה רון ביאלה, ועל העיצוב אחראית נועה בקי מונטג, שעיצבה את הסניפים של רביבה וסיליה. שמו של המקום מגיע מבעליו, משפחת חבה, שמוכרת ברחבי העיר בזכות פועלה בתחום האפייה והקונדיטוריה משנות ה-50 ועד היום. התפרטי מציע מגוון מנות טאפאס כמו דלורית בשמן עשבי תיבול, סרדינים כבושים מהשוק,  או סלקים צלויים עם קציפת יוגורט וויניגרט שאלוט בטווח מחירים של 26-14 שקלים; מנות עיקריות של פסטות שמוכנות במקום, כמו רביולי ריקוטה בחמאת עגבניות (48-62 שקלים) או מנות דגים כמו לברק עם ירקות מהטאבון, עשבי תיבול ושום (94 שקלים), בהתאם למקום שמתפקד ככקונדיטוריה ומאפייה, הקינוחים מוצגים בוויטרינה גדולה, וכוללים טארט מנגו ואננס, טירמיסו, סברינה, ועוד (19-38 שקלים). אגב, את רוב המנות שנמכרות במקום ניתן לקחת הביתה, כמו גם לחמים, יינות, קפה, מיצים טבעיים, כריכים ועוד. טרטוריה חבה - יפו 119, כניסה לשוק מחנה יהודה, ירושלים צ'או, מחנה יהודה. טרטוריה חבה (צילום: דניאל לילה)

*#