טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בונז'ור עגבניה: אייל שני פותח את המזנון בפריז

מוזיקה ישראלית, כרובית צלויה והרבה פיתות - אייל שני פתח את הסניף הראשון של המזנון בפריז, עם לא מעט התרגשות והרבה טחינה. מיכאל צ'רני הגיע לרובע היהודי בפריז, ובדק הכ-כרוביתה

תגובות

כפי שדיווחנו לפני חצי שנה ואחרי חודשים של הכנות ותכנונים, אמש (יום ג') פתחו אייל שני, שחר סגל וקבוצת החבר'ה הטובים (בעלי צפון אברקסס, הסלון, ועוד) את הסניף הפריזאי של המזנון, שהכיר לתל אביב מנות כמו תפוח אדמה, כרובית, חריימה וגלידה בפיתה. "אין מספיק ישראלים בבירה בשביל להחזיק את המקום הזה", אומר דוד מויאל, המנהל של סניף המזנון הראשון ברובע המארה בפריז. הסניף, שהוא מעין טייקאוף כשר על שני אחיו התל אביבים, ניגן בערב הפתיחה מוזיקה ישראלית שמחה וצוהלת. "הקונספט נשאר כמו שהוא", מסביר מויאל, "אנחנו מגיעים הנה כישראלים כדי להישאר כאלה, ולא כדי להפוך לצרפתים. המזנון אמנם ממוקמת בינות לפלאפליות וחומוסיות, אך לדברי מויאל הדבר היחיד שמשותף בינם ובין דוכני האוכל האחרים הוא הפיתה". » מה נכנס אל הפיתות של אייל שני במזנון החדש?» המזנון: בין בדיחה לגאונותהפיתות במזנון הפריזאי ממולאות, כמו בארץ, בבשר איכותי, דגים וגם בגרסאות צמחוניות. למעוניינים אפשר ליהנות גם ממנת חציל וטחינה, ואיך לא, מהכרובית הקלאסית. לאלה נוסף גם תירס חם צלוי. המילויים השונים ירשמו בכל יום על לוח מחיק. המזנון יהיה פתוח כל יום מ-12:00 ועד חצות, וגם בשעות החשיכה הוא מבטיח אווירה שמחה וחלל מואר. שני אגב, שהה בפריז עד אתמול עבור ההכנות, חזר לפני ההשקה לארץ, ויטוס שוב לפריז עוד כשבועיים לחגיגת הפתיחה הגדולה של המקום. אווירה שמחה ומוזיקה ישראלית. המזנון בפריז (צילום: מיכאל צ'רני)המזנון, שנחשב למהיר מבין מסעדותיו של שני, נפתח בסוף ינואר 2011 ברחוב אבן גבירול בתל אביב והיה הראשון להגיש "פיתות גורמה" שחורגות מקו אוכל הרחוב הזול והמוכר, בעיקר בזכות חומרי גלם שנחשבים יקרים ויוצאי דופן. לא מעט גבות הורמו כאשר התמחור מנות המזנון גרם לראשונה לפיתות להגיע לסכום שעשוי לגרד את החמישים שקלים ובמקרים אחרים אף יותר, אבל הקהל עדיין נוהר. ההצלחה המשיכה עם סניף שני שנפתח ברחוב קינג ג'ורג' באוגוסט השנה, בו מוגשות גם מנות הדגים ופירות הים של שני.» מזנון פריז -  22rue des Ecouffes, 75004 Paris, France

*#