אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: איפה ייפתח הסניף השני של המזנון?

קבוצת המסעדות של אייל שני הודיעה כי תפתח סניף נוסף בתל אביב. וגם: מאפיה צרפתית-בלאדית ברמות מנשה, מסעדת שף חדשה ברמת גן, ומה זה בעצם "מסעדניה"?

תגובות

מסעדת יאמיסאן שנסגרה לאחרונה ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב היא הלוקיישן הנבחר לסניף השני של המזנון - דוכן הפיתות מבית היוצר של המסעדן שחר סגל והשף אייל שני. מקורות בקבוצה אישרו את דבר השיפוצים שיצאו לאחרונה לדרך, ששמו קץ לחיפוש הארוך אחר מקום שיאכלס את הסניף השני. המזנון השני יהיה בית האוכל החמישי של הקבוצה ויצטרף אל הסלון, צפון אברקסס, פורט סעיד והמזנון כמובן. בימים אלה מקימים גם סניף פריזאי של דוכן הפיתות שכנראה יתמקם ברובע המארה. » בונז'ור עגבניה: איך נראה המזנון בפריז?המזנון, סניף האוכל מהיר של שני, נפתח בסוף ינואר 2011 והיה הראשון להגיש "פיתות גורמה" שחורגות מקו אוכל הרחוב הזול והמוכר, בעיקר בזכות חומרי גלם שנחשבים יקרים ויוצאי דופן. לא מעט גבות הורמו כאשר תמחור מנות המזנון גרם לראשונה לפיתות להגיע למחירים שמגרדים את חמישים השקלים או יותר, אבל הקהל, כפי שאפשר לראות, עדיין נוהר. המזנון - קינג ג'ורג' 30, תל אביב (המקום יפתח בקרוב)

ראס אל חנות: מסעדניה חדשה בשוק הפשפשים

מתחם שוק הפשפשים מספק לאחרונה כמה פתיחות ראויות ומסקרנות. אחרי כריסטופר'ס ופליקס, מצטרף שחקן חדש בשם ראס אל חנות ועמו המושג - מסעדניה. האזור אמנם שוקק במסעדות ובתי אוכל מעניינים, אבל נראה שראס אל חנות מבקש לענות על מחסור של האזור - מקום אחד שירכז חומרי גלם איכותיים יחד עם מסעדה בה אפשר יהיה ליהנות מהם, ובאווירה של חמארה יפואית. "אפשר לשבת פה ולאכול אוכל מעדנייה איכותי במחירים הגיוניים", אומר אורי רוטנברג (לשעבר מבעלי בית הקפה אמיליה) שחבר אל אנשי מסעדת פלימרקט ויחד הקימו את המקום. הכוונה המקורית של רוטנברג היתה להקים עסק ששם את האוכל במרכז "עם כמה שפחות פחת", לדבריו. כמעדנייה מציעה ראס אל חנות מגוון גדול של דגים כבושים, ירקות חמוצים, דגי טונה איכותיים, נקניקים, גבינות הולנדיות ולחמים מבית היוצר של מאפיית בנדיקט כמו לחם תירס ודלעת או פיתה-פוקצ'ה שעליה שווארמה מתובלת בראס אל חנות, לצד 12 סוגי חומץ בלסמי, קלמרי ממולא, ריזוטו, פסטות צבעוניות עם צ'ילי ותרד ודפי לזניה. רוטנברג  לא מכחיש כי עליו להילחם בדעת הקהל שעדיין מביטה בחשדנות כלפי קופסאות שימורים ומסביר: "כשאתה רואה את הארטישוקים מסודרים בקופסה או כשאתה מוצא קופסת שימורים עם פילה של טונה לבנה, זה לא דומה בכלל לדברים שהכרנו כאן". במסעדה מגישים תפריט מסקרן לא פחות עם מנות שכוללות בחלקן את אותם חומרי גלם וקופסאות שימורים. "בכל מקום היום משתמשים בקופסאות שימורים, רק מסדרים את זה יפה בצלחת. פה אנחנו מגישים את האוכל עם הקופסה ואנשים מקבלים את זה מדהים". חלק שלם בתפריט נקרא "לצאת מהקופסה" ומציע לצד לחם אנשובי ספרדי או טונה ספרדית וסרדינים (48 שקלים), לצד מנות כמו "1,2,3 דג מלוח" - מטיאס שמאלץ, מקרל מעושן, שעועית ירוקה, איקרה ביתית ופלפל חריף קלוי (52 שקלים); "כל מיני דברים טעימים"- טעימות מסוג'וק, קורנישונים ובצלצלים, חרדל דיז'ון, ירק צלוי, רסק טרי וגבינות הולנדיות (52 שקלים); באגט דגים עם מטיאס שמאלץ, מקרל מעושן, אנשובי ספרדי עם איקרה ביתית, פלפל חריף ובצל בתחמיץ סלק  (41 שקלים); ברוסקטה הרינג עם שמנת חמוצה וסלט רוסי (36 שקלים); סנדבוויץ' סלט ביצים במיונז הולנדי, חסה רומית וגאודה מיושנת (32 שקלים); ועוד. בתום תקופת ההרצה תפתח ראס אל חנות משעות הבוקר ותציע גם ארוחות צהריים ברוח המקום.

ראס אל חנות - מרגוזה 10, יפו תתחילו לשנן "מסעדניה". ראס אל חנות (צילום: אורי רוטנברג)

קוקיה: מאפיה צרפתית-בלאדית חדשה

אזור רמות מנשה ראוי להיכנס לתודעה שלנו דווקא בזכות האוכל שהוא מציע. מלבד המזווה של ג'ייקוב במושב אביאל, מתהדר כעת מושב עמיקם בקוקיה - מאפיה קונדיטוריה שהיא גם נקודת מפגש בין הלקוחות לטבע, ושיתוף בין יצרנים מקומיים קטנים. נבות תמרי נדבק בחיידק האפייה כשיצא לדרכו הקולינרית לפני 15 שנה במטבחים של מסעדות תל אביביות, ובמהלכן יצא ללמוד בקורדון בלו בלונדון. כשחזר החל לעבוד בקונדיטוריה מזרין עד שהתגלגל לפני ארבע שנים למושב עמיקם, תוך כדי שהוא ממשיך להכין את הפיצות שנמכרו ברדיו EPGB. לפני כחצי שנה מצא חלל עבודה קטן במושב, קרא לו הקוקיה ופתח אותו בימי שישי בלבד למכירת לחמים, עוגות ועוגיות שיצר. "הכיוון העיקרי היה קונדיטוריה, אבל בהכשרתי אני יותר מרק קונדיטור", הוא מספר. בעקבות דרישת הקהל הקוקיה נפתחה לפעילות במהלך כל השבוע והפכה לקונדיטוריה-מאפיה הראשית באזור. החל מהשבוע שעבר ומדי יום חמישי, חזר תמרי להכין שוב את הפיצות אותן הגיש בוורסיות דומות ברדיו EPGB והקוקיה הפכה לגן שעשועים למבוגרים חובבי פחמימות. "הקוקיה משלבת את הבלאדי עם טכניקות צרפתיות, יחד עם חומרי גלם אורגניים וטבעוניים ובשיתוף פעולה עם יצרנים מקומיים, שגם מוכרים את התוצרת שלהם בכל יום שישי". תמרי ושכניו מנסים לשבור סכמות מוכרות מעסקים אחרים, "אני גם הלקוח של מישהו וגם הספק שלו. בעידן של ניכור זה נעים שיוצאת מזה שכנות טובה". ומה יוצר תמרי בקוקיה? בראוניז גבינה וקפה (30 שקלים לקופסה); שקוביות - מפגש פסגה בין טראפל לכדור שוקולד; בורקס מבצק חמאה בטכניקות של פייר ארמה עם מילויים על פי ההצע הטרי (15-28 שקלים); לחמי מחמצת - 100% כוסמין אורגני; ארמדילו - לחם אגוזים, צימוקים וקזורי מטי (עלי חילבה מיובשים). למעוניינים לשבת במקום מציע תמרי גם בורקס קומפלט עם מטבלים וחמוצים שהוא מכין בעצמו (38 שקלים); פוקצ'ות; חלות; וכמובן - הפיצות, שמוצעות עם תוספות כמו כמו קונפי שום, חציל קלוי, גבינות ממשקי האזור ואנטי פסטי.

קוקיה - מושב עמיקםאימפריה של פחמימות. הקוקיה (צילום: נבות תמרי)

סומסה: מסעדת שף חדשה ברמת גן

תכירו את  סומסה - מסעדה חדשה וכשרה שנפתחה בשבועות האחרונים ברמת גן ומעוניינת להביא לעיר מטבח שף בסגנון ים תיכוני-ספרדי. ופירוש השם Sumesa בספרדית הוא "השולחן שלך" - כלומר המהות המרכזית כאן היא פתיחת שולחן. מעבר למנות טאפאס, אפשר למצוא בתפריט: קראנץ' רול - טורטיה במילוי פרגיות ופטריות שמפיניון  בציפוי פירורי לחם יפנים (42 שקלים); טארטיין חצילים ועגבניות-  ספירלת עגבניות במילוי חצילים קלויים על גריל פחם וטבעת בצק עלים אפוי (39 שקלים); או שקדי עגל ופטריות על ציר עגל מצומצם ולחם קלוי (59 שקלים).  בגזרת העיקריות: פילה בקר צלוי עם זיתי טאסוס ועגבניות קונקסה (130 שקלים); קבב טלה על הגריל מוגש עם קרם חציל לימוני וסלט פלפלים קלויים (62 שקלים); ועוד.

סומסה - ז'בוטינסקי 1, רמת גןנותנים פייט לתל אביב. מסעדת סמוסה (צילום: חיים אפריאט)

הדסער: כל תוצרת הנגב הדרומי במקום אחד

קחו רועת צאן מהנגב ומנהל מסעדות מרמת הגולן, ערבבו אותם יחד ותקבלו את הדסער. סער והדס בדש עלו על כך שבנגב פזורים הרבה מאוד יצרנים קטנים שהקהל הרחב מפספס בזמן שיטוטיו באזור ועל כן החליטו לקבץ למקום אחד במצפה רמון את כל תוצרת הנגב הדרומי, החל מיינות מעשרה יקבי בוטיק מהאזור וצמחי מרפא מדבריים, עבור בגבינות מחוות הבודדים וכלה בביגוד ובאמנות מקומית. יצא שהדסער הוא שילוב של מעדנייה עם בית קפה טבעי בעל זיקה גם לתוכן עם ערבי מוזיקה, סדנאות והרצאות. המקום שם את הקיימות במרכזו, והעיצוב בהתאם – עם בנייה מעץ ממוחזר, בוץ וכמובן בדים, שמקנים למקום אופי שאנטי (בכל זאת, מדבר). אז מה אפשר למצוא כאן? יינות, גבינות עיזים בעבודת יד מחוות בודדים, מוצרי קרמיקה ועץ מקומיים, ירקות אורגניים, צמחי מרפא מקומיים, קמחים שמגיעים מהכושים העבריים בדימונה, ועוד.

הדסער - הר בוקר 6, מצפה רמוןיסגור לכם את הפינה. הדסער (צילום: באדיבות המקום)

*#