חדשות אוכל: איפה אוכלים פיצה ופסטה ב-18 שקלים?

אחרי קפה בחמישה שקלים הגיע תורו של המטבח האיטלקי המוזל. וגם: ביסטרו חדש בעמק חפר, בר אוכל בכיכר מסריק בתל אביב וממי אנחנו נפרדים השבוע?

רותם מימון וטלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון וטלי קושניר, עכבר העיר

עם כל הכבוד לחומרי גלם יקרים ומיוחדים רובנו עסוקים, בסופו של דבר, בכמה כסף נשאר לנו בארנק. זה נכון לקניות שאנחנו עושים וזה נכון למקומות הבילוי שלנו. בזמן שהמסעדות היוקרתיות רק מעלות מחירים, יותר ויותר מקומות מציעים ארוחות זולות (ולא רק עסקיות), בקונספט שנותן מקסימום ההנאה במינימום כסף. מלבד קופיקס שכולם מדברים עליו, גם פסטה בסטה, דרינק פוינט וגם המזנון האיטלקי בשוק לוינסקי עונים על הצורך הכי חם בתקופה האחרונה - החיסכון. באותה הרוח נפתחו לאחרונה גם ביסטרו כפרי בעמק חפר שיסגור את פינת הרעב בדרך לצפון, בר שכונתי שמשקיע דווקא בגזרת האוכל ובר כשר ברמת החי"ל שמשחק ארץ-עיר.מזנון איטלקי: התשובה הדרומית לפסטה בסטה אמיר יקותיאל משתלט על שוק לוינסקי. ליתר דיוק אפשר להגיד שיקותיאל משתלט על רחוב לוינסקי, כי בטווח של פחות ממאה מטרים מחזיק הבחור שלושה מקומות: הוותיק שבהם הוא בוטיק נקניק שמסתיר בחובו את הכריכים הכי שווים באזור ובקצה השני טוני ואסתר, בית הקפה שפתח לפני כשנה עם מעיין הרשקו. כעת חובק יקותיאל מזנון איטלקי שמצוי בדיוק באמצע הדרך בין שני המקומות, מקום קטן (20 מקומות ישיבה) שמגיש אוכל איטלקי פשוט, לא מתיימר וזול. כמה זול? אפשר להגיד שזו התשובה הלוינסקית לפסטה בסטה: פסטות טריות החל מ-18 שקלים לרוטב עגבניות או פסטו, כשאלה המורכבות יותר כמו ריקוטה וצנוברים או שמנת פטריות עולות כבר 26 שקלים. היקרה ביותר עם ארטישוק, פלפלים קלויים ושמן כמהין מגיעה ל-34 שקלים. מתפריט אנטיפסטי תמצאו לחם שום שהוא יותר פוקצ'ה שמנמנה עם סלסה עגבניות (12 שקלים), ארבע פוקצ'ינות עם עגבניות (24 שקלים) וצלחת אנטיפסטי גדולה ב-26 שקלים. עוד בתפריט: מחלקת פיצות שמתומחרת בטווח של 18-33 שקלים לפיצה אישית, וארוחות בוקר בגוון איטלקי ב-29 שקלים שכוללות ביצת עין על פוקצ'ה, סלט פסטה, מטבלים וקפה.

"אני מכור לאוכל איטלקי", אומר יקותיאל, "ואין באזור הדרום אף מקום לאכול את המטבח הזה". לפני שנתיים, עוד לפני שפתח את טוני ואסתר, חשב יקותיאל לפתוח בית אוכל איטלקי, אבל השותף דאז קיבל רגליים קרות ועזב. במהלך השנתיים לא הרפה יקותיאל מהחלום, אבל לא חשב שזה יהיה דווקא בלוינסקי, "חיפשתי בכל דרום תל אביב מקום, אבל דווקא כאן זה קרה. צוחקים עלי שאני משתלט על השוק". ומה העניין עם המחירים?"גיליתי שבשעות הערב קל יותר לאנשים להוציא 150 שקלים לאדם על ארוחה, אבל אם הם משלמים יותר מ-50 שקלים לצהריים הם מרגישים שעבדו עליהם. רציתי לתת את הפאנץ' כל הזמן - אוכל איכותי, חומרי גלם טריים וטובים ולא צריך להרוויח פי שלושה על כל מנה. מספיק להרוויח כמה שקלים, ואם באים מספיק אנשים זה מתקזז. מזנון איטלקי לא מתיימר להיות מסעדה, זהו בית לאוכל איטלקי ביתי שיכול לתת פייט גם בטעם וגם במחירים לחומוס ולפלאפל".מזנון איטלקי - לוינסקי 55, תל אביבבמחירים מצחיקים. פיצה של מזנון איטלקי (צילום: רותם מימון)ארצ'י: יש איפה לאכול בדרך לצפון המבורגרים, פיצות, גבינות ועוגות אפשר למצוא בקלות בעמק חפר. יומנגוס, פיצה שבתאי ויעקבס הן כבר מזמן תחנות חובה שמושכות גם אנשים מחוץ לעמק. אבל מי שחשקה נפשו בפסטה טובה או בקלמרי פריך וארוחה רומנטית, נאלץ להרחיק עד הרצליה או קיסריה. התמונה הזאת עומדת להשתנות עם ארצ'י - ביסטרו בר שנפתח במתחם ביתן אהרון ומציע מנות מושקעות ויפות, ואוכל שחורג מהגדרת המזון המהיר והבלייני לנוסעים צפונה או לתושבי העמק. מאחורי ארצ'י עומדים גפן גל ובן זוגה אדי: "בחמש השנים האחרונות הרגשתי צורך עז להקים מקום בעמק", אומר אדי, תושב האזור, "יש פה המון אופציות לאכול אבל אין מסעדה לצאת אליה". המחשבה הראשונית והרומנטית היתה למצוא בית בכפר ולהפוך אותו למסעדה קטנה ויפה. משזה לא צלח חיפשו השניים לופט, ומצאו אותו במתחם הקטן והבוטיקי. את החלל חילקה גפן לשני אזורי ישיבה ושילבה בין עץ חום ווילונות בד כבדים, פמוטים ותאורה עמומה, להשלמת מראה הביסטרו הכפרי.

הקו הקולינרי מציע מנות ביסטרו קלאסיות ומחלק את התפריט לשלוש מחלקות: טאפאס, ראשונות ועיקריות, כשהדגש כאן הוא על הבשר המתיישן במקום, הדגים ופירות הים. על התפריט והמטבח מנצח השף אלעד לוי, מי שהיה שף הרשת של קפה הלל ומקים הביסטרו ברמת אביב. "התפריט הוא שילוב בין מטבחים", אומר לוי, "יש כאן נגיעות ים תיכוניות עם קצת אסייתי ואיטלקי, וגם קלאסי צרפתי. הדגש כאן הוא על חומרי גלם איכותיים כמו דגה טרייה והבשר המיושן כאן". בין המנות שבתפריט הטאפאס אפשר למצוא סביצ'ה דג ים (29 שקלים), סשימי, שרימפס בשום, קרפצ'ו ויקיטורי, שקדי עגל על קרם שורשים ועוד. המנות הראשונות הולכות על מנות קלאסיות כמו כנפיים, קלמרי פריך או שרימפס בשמנת (34-69 שקלים) ולעיקריות: כבדים בציר בקר ומייפל עם ערמונים על פירה צרפתי, סינטה על קרם שום קונפי ומח עצם (109 שקלים) צלעות טלה (129 שקלים), פילה דניס על ריזוטו אסייתי, פסטות וגם המבורגר, שלצורך הכנתו משתמשים בשלושה סוגי בשרים. אדי, מאיפה השם ארצ'י?"המתחם נמצא בסמוך למושב ביתן אהרון, על שם אהרון פריימן, אחד התורמים הגדולים של האדמות באזור. השם שלו באנגלית היה ארצ'י בלייד וזאת מעין הצדעה לזכרו".ארצ'י - ביסטרו בר בכפר - מתחם ביתן אהרוןבאווירה רומנטית. ארצ'י - ביסטרו בר בכפר (צילום: רותם מימון) ארץעיר: חוויה כשרה ברמת החי"ל אורן בלנק, מוטי סולומון וקובי יצחק הם שלושה חברים, שנמאס להם ממיעוט מקומות הבילולי לאוכלוסיה הכשרה / חובשת כיפה.במקום להתמרמר הם קמו, עשו מעשה ופתחו את ארץעיר, פאב מסעדה מקומי וכשר ברמת החי"ל. "לפני כשנה יצאתי עם בחורה דתיה", מספר בלנק, "ולא היה לנו לאן לצאת". אז התחלנו לחשוב ברצינות על לפתוח מקום כמו ארץ עיר". לדברי בלנק, ארץעיר היא פאב ישראלי חברתי, כי גם הכשרות היא חלק מהישראליות כפי שהם רואים אותה. "חיפשנו להרים מקום שמדבר לכולם, לציבור החילוני ולציבור הכשר שרוצה לצאת כמו החילונים". גם השם ארץעיר נהגה בתור סמל נוסף לישראליות כייפית ולא כבדה שכל אחד יוכל להתחבר אליה, כהגדרתם. המיקום שנבחר ברמת החי"ל מגשר כם הוא בין קהל כשר במגיע ממקומות כמו רמת גן, פתח תקווה, גבעת שמואל, כפר סבא והסביבה שמחפשים את הבילוי בתל אביב, מבלי להסתבך עם תנועה ערה וחיפוש חניה. הקו הקולינרי במקום מגוון ומציע מבחר מנות החל מאדממה, דרך סביח ועד לסטייק אנטריקוט. על המטבח מופקד השף גיל גלר (לשעבר פרי הארץ) וכל המנות מוגשות בשלושה מסלולים: קטן, אישי וחלוקה, כלומר - אין חלוקה למנות ראשונות או עיקריות ספציפיות, הכל לפי טעמו של הסועד, בטווח מחירים שנע בין 18-90 שקלים. בנוסף יגישו במקום מבחר רחב של בירות ישראליותארץעיר - הברזל 34, רמת החי"לשלום קדוש מבשל עם עמותת שורשים

במסגרת הפרויקט "סבתא בישלה גורמה" של עמותת שורשים, בו חוברים ניצולי שואה לשפים ומבשלים, יארח השבוע השף שלום קדוש את איציק יעקבי, בן ה-84 במטבחו בשרתון פלאזה. יחד הם יבשלו מנה מבית אימו של יעקבי, עופיון בפפריקש עם סלט מלפפונים הונגרי. השף קדוש יבשל ורסיה משלו למנה ההונגרית המסורתית. קדוש מצטרף לרשימה ארוכה של שפים שנרתמו לפרויקט, בהם: דיוויד פרנקל, הילה אלפרט, מיקי שמו, אוראל קמחי, אביב משה ועוד. המנות של איציק יעקבי ושל שלום קדוש יימכרו ביום שישי, 18.10, בדוכן העמותה בשוק הנמל תל אביב.מבשל למטרה מצוינת. שלום קדוש (צילום: אנטולי מיכאלו)

מתתיהו: בר אוכל חדש בכיכר מסריק אחת הבעיות המוכרות לכל מי שאוהב לצאת לבר השכונתי היא שבשלב מסוים ממצים את האופציות הקולינריות שנעות בין פלטת ירקות, עלי גפן ממולאים ופיצה קטנה. זו גם היתה הבעיה של השף שרון סבח, מי שהיה שף במשך שנים במדזו ומקס ברנר ולאחרונה היה השף בפועל ושותף בשיין אנד שארפ. לכן החליט ללכת בקטן ולפתוח בר שכונתי שלדבריו יודע להגיש גם אוכל טוב, לא יומרני שהולך טוב עם השתייה ליד. הוא יצר תפריט שאולי אין בו ריזוטו ופולנטה עתירי כמהין, אבל בהחלט יש בו אוכל שמתאים כמו כפפה לדרינק: ארטישוק איטלקי ופלחי בטטה, פלפל חריף ועגבניות מיובשות (44 שקלים), קובה בשר בקר, טחינה שומרונית וסלט עגבניות פיקנטי (35 שקלים), קרואסנדויץ' -שלושה כריכי קרואסון לבחירה עם סלמון מעושן, גבינת עיזים ועגבניות מיובשות או חציל בלאדי וטחינה, טונה איולי צ'ילי ועגבנייה, אנשובי וקוביית עגבנייה או פפרוני, אורוגולה ובלסמי (37 שקלים), פוקאצ'ה איטלקית - פפרוני, חזה אווז, עגבנייה, בצל סגול, פלפל צ'ילי, טפנד זיתים ומוצרלה (52 שקלים), פוקאצ'ת אדמה- בטטה, ארטישוק איטלקי, פורטובלו, בצל סגול, עגבנייה, בזיליקום טרי וגבינת מוצרלה ( 49 שקלים), קרפצ'ו-סלמון מעושן, עירית, צנונית, צ'ילי גרוס, לימון ושמן זית (43 שקלים) ועוד. כדי להעמיק ולחזק את הקשר לשכונה השיקו במתתיהו מסלול האפי אוור משתלם במיוחד בכל ימות השבוע כשעל כל דרינק מקבלים גם מנה מהמטבח.מתתיהו - מסריק 16, תל אביבדרינק ונשנוש. מתתיהו (צילום: דוד חיון)דרינק פוינט מגיעה לחיפה עוד לפני שדובר על קפה ב-5 שקלים, כולם דיברו על יוקר האלכוהול בארץ. דרינק פוינט היתה מהראשונות שהציעה אלכוהול בזול, וכך ביצעה את אחד המהפכים הגדולים בתרבות השתייה. זו כנראה הסיבה שתוך פחות משנה מרגע הקמתה גדלה הרשת ופתחה 16 סניפים שמרוכזים בתל אביב, בת ים, ראשון לציון ואפילו נהריה. איך היא עשתה את זה? פשוט מאוד. בדרינק פוינט מאמינים שאם רוכשים את האלכוהול מהספקים בהנחה משמעותית, בשילוב הוצאות תפעול מינימאליות וזיכיונות, מקבלים מחיר שפוי מאוד לצרכן שמעוניין לשתות. "אני שמחה להביא את הבשורה לחיי הלילה של חיפה ולספק מותגי אלכוהול  מובחרים במחיר שווה לכל נפש", אומרת אירנה רסקינד, מבעלי הסניף החדש. "כעת החיפאים ושאר תושבי האזור לא יצטרכו לחשוב פעמיים אם לצאת לשתות. אנחנו מספקים את המיינסטרים של האלכוהול יחד עם את הנוחות והאווירה". וכשאנחנו מדברים על מחירים זולים אנחנו מתכוונים לוודקה, למשל או ויסקי, פידג' וטקילה ב-20 שקלים למשקה. בירה וקאווה ב-17 שקלים, באקטים של וודקה 70 שקלים לליטר, באקט של ויסקי וטקילה ב-90 שקלים לליטר ועוד.דרינק פוינט - מוריה 29, חיפהבואו חיפאים. דרינק פוינט (צילום: רועי לויתן)ונזכור את כולן על כל פתיחה חגיגית יש לזכור את אלו שסגרו דלתות בצער והפעם: אחרי כמעט שנתיים של פעילות בר היין בל ואנטואן סגר דלתות. בל ואנטואן שהוקם על ידי בעלי בר היין המצליח, ג'ונו, נוסד כבר יין בסגנון פריזאי בדגש גדול מאוד על מספר גבוה יחסית של יינות שניתן להזמין בכוס ועל תפריט שחורג מגבולות בר היין. חבל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ