אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: איפה אוכלים פיצה ופסטה ב-18 שקלים?

אחרי קפה בחמישה שקלים הגיע תורו של המטבח האיטלקי המוזל. וגם: ביסטרו חדש בעמק חפר, בר אוכל בכיכר מסריק בתל אביב וממי אנחנו נפרדים השבוע?

תגובות

עם כל הכבוד לחומרי גלם יקרים ומיוחדים רובנו עסוקים, בסופו של דבר, בכמה כסף נשאר לנו בארנק. זה נכון לקניות שאנחנו עושים וזה נכון למקומות הבילוי שלנו. בזמן שהמסעדות היוקרתיות רק מעלות מחירים, יותר ויותר מקומות מציעים ארוחות זולות (ולא רק עסקיות), בקונספט שנותן מקסימום ההנאה במינימום כסף. מלבד קופיקס שכולם מדברים עליו, גם פסטה בסטה, דרינק פוינט וגם המזנון האיטלקי בשוק לוינסקי עונים על הצורך הכי חם בתקופה האחרונה - החיסכון. באותה הרוח נפתחו לאחרונה גם ביסטרו כפרי בעמק חפר שיסגור את פינת הרעב בדרך לצפון, בר שכונתי שמשקיע דווקא בגזרת האוכל ובר כשר ברמת החי"ל שמשחק ארץ-עיר.מזנון איטלקי: התשובה הדרומית לפסטה בסטה אמיר יקותיאל משתלט על שוק לוינסקי. ליתר דיוק אפשר להגיד שיקותיאל משתלט על רחוב לוינסקי, כי בטווח של פחות ממאה מטרים מחזיק הבחור שלושה מקומות: הוותיק שבהם הוא בוטיק נקניק שמסתיר בחובו את הכריכים הכי שווים באזור ובקצה השני טוני ואסתר, בית הקפה שפתח לפני כשנה עם מעיין הרשקו. כעת חובק יקותיאל מזנון איטלקי שמצוי בדיוק באמצע הדרך בין שני המקומות, מקום קטן (20 מקומות ישיבה) שמגיש אוכל איטלקי פשוט, לא מתיימר וזול. כמה זול? אפשר להגיד שזו התשובה הלוינסקית לפסטה בסטה: פסטות טריות החל מ-18 שקלים לרוטב עגבניות או פסטו, כשאלה המורכבות יותר כמו ריקוטה וצנוברים או שמנת פטריות עולות כבר 26 שקלים. היקרה ביותר עם ארטישוק, פלפלים קלויים ושמן כמהין מגיעה ל-34 שקלים. מתפריט אנטיפסטי תמצאו לחם שום שהוא יותר פוקצ'ה שמנמנה עם סלסה עגבניות (12 שקלים), ארבע פוקצ'ינות עם עגבניות (24 שקלים) וצלחת אנטיפסטי גדולה ב-26 שקלים. עוד בתפריט: מחלקת פיצות שמתומחרת בטווח של 18-33 שקלים לפיצה אישית, וארוחות בוקר בגוון איטלקי ב-29 שקלים שכוללות ביצת עין על פוקצ'ה, סלט פסטה, מטבלים וקפה.

"אני מכור לאוכל איטלקי", אומר יקותיאל, "ואין באזור הדרום אף מקום לאכול את המטבח הזה". לפני שנתיים, עוד לפני שפתח את טוני ואסתר, חשב יקותיאל לפתוח בית אוכל איטלקי, אבל השותף דאז קיבל רגליים קרות ועזב. במהלך השנתיים לא הרפה יקותיאל מהחלום, אבל לא חשב שזה יהיה דווקא בלוינסקי, "חיפשתי בכל דרום תל אביב מקום, אבל דווקא כאן זה קרה. צוחקים עלי שאני משתלט על השוק". ומה העניין עם המחירים?"גיליתי שבשעות הערב קל יותר לאנשים להוציא 150 שקלים לאדם על ארוחה, אבל אם הם משלמים יותר מ-50 שקלים לצהריים הם מרגישים שעבדו עליהם. רציתי לתת את הפאנץ' כל הזמן - אוכל איכותי, חומרי גלם טריים וטובים ולא צריך להרוויח פי שלושה על כל מנה. מספיק להרוויח כמה שקלים, ואם באים מספיק אנשים זה מתקזז. מזנון איטלקי לא מתיימר להיות מסעדה, זהו בית לאוכל איטלקי ביתי שיכול לתת פייט גם בטעם וגם במחירים לחומוס ולפלאפל".מזנון איטלקי - לוינסקי 55, תל אביבבמחירים מצחיקים. פיצה של מזנון איטלקי (צילום: רותם מימון)ארצ'י: יש איפה לאכול בדרך לצפון המבורגרים, פיצות, גבינות ועוגות אפשר למצוא בקלות בעמק חפר. יומנגוס, פיצה שבתאי ויעקבס הן כבר מזמן תחנות חובה שמושכות גם אנשים מחוץ לעמק. אבל מי שחשקה נפשו בפסטה טובה או בקלמרי פריך וארוחה רומנטית, נאלץ להרחיק עד הרצליה או קיסריה. התמונה הזאת עומדת להשתנות עם ארצ'י - ביסטרו בר שנפתח במתחם ביתן אהרון ומציע מנות מושקעות ויפות, ואוכל שחורג מהגדרת המזון המהיר והבלייני לנוסעים צפונה או לתושבי העמק. מאחורי ארצ'י עומדים גפן גל ובן זוגה אדי: "בחמש השנים האחרונות הרגשתי צורך עז להקים מקום בעמק", אומר אדי, תושב האזור, "יש פה המון אופציות לאכול אבל אין מסעדה לצאת אליה". המחשבה הראשונית והרומנטית היתה למצוא בית בכפר ולהפוך אותו למסעדה קטנה ויפה. משזה לא צלח חיפשו השניים לופט, ומצאו אותו במתחם הקטן והבוטיקי. את החלל חילקה גפן לשני אזורי ישיבה ושילבה בין עץ חום ווילונות בד כבדים, פמוטים ותאורה עמומה, להשלמת מראה הביסטרו הכפרי.

במסגרת הפרויקט "סבתא בישלה גורמה" של עמותת שורשים, בו חוברים ניצולי שואה לשפים ומבשלים, יארח השבוע השף שלום קדוש את איציק יעקבי, בן ה-84 במטבחו בשרתון פלאזה. יחד הם יבשלו מנה מבית אימו של יעקבי, עופיון בפפריקש עם סלט מלפפונים הונגרי. השף קדוש יבשל ורסיה משלו למנה ההונגרית המסורתית. קדוש מצטרף לרשימה ארוכה של שפים שנרתמו לפרויקט, בהם: דיוויד פרנקל, הילה אלפרט, מיקי שמו, אוראל קמחי, אביב משה ועוד. המנות של איציק יעקבי ושל שלום קדוש יימכרו ביום שישי, 18.10, בדוכן העמותה בשוק הנמל תל אביב.מבשל למטרה מצוינת. שלום קדוש (צילום: אנטולי מיכאלו)

מתתיהו: בר אוכל חדש בכיכר מסריק אחת הבעיות המוכרות לכל מי שאוהב לצאת לבר השכונתי היא שבשלב מסוים ממצים את האופציות הקולינריות שנעות בין פלטת ירקות, עלי גפן ממולאים ופיצה קטנה. זו גם היתה הבעיה של השף שרון סבח, מי שהיה שף במשך שנים במדזו ומקס ברנר ולאחרונה היה השף בפועל ושותף בשיין אנד שארפ. לכן החליט ללכת בקטן ולפתוח בר שכונתי שלדבריו יודע להגיש גם אוכל טוב, לא יומרני שהולך טוב עם השתייה ליד. הוא יצר תפריט שאולי אין בו ריזוטו ופולנטה עתירי כמהין, אבל בהחלט יש בו אוכל שמתאים כמו כפפה לדרינק: ארטישוק איטלקי ופלחי בטטה, פלפל חריף ועגבניות מיובשות (44 שקלים), קובה בשר בקר, טחינה שומרונית וסלט עגבניות פיקנטי (35 שקלים), קרואסנדויץ' -שלושה כריכי קרואסון לבחירה עם סלמון מעושן, גבינת עיזים ועגבניות מיובשות או חציל בלאדי וטחינה, טונה איולי צ'ילי ועגבנייה, אנשובי וקוביית עגבנייה או פפרוני, אורוגולה ובלסמי (37 שקלים), פוקאצ'ה איטלקית - פפרוני, חזה אווז, עגבנייה, בצל סגול, פלפל צ'ילי, טפנד זיתים ומוצרלה (52 שקלים), פוקאצ'ת אדמה- בטטה, ארטישוק איטלקי, פורטובלו, בצל סגול, עגבנייה, בזיליקום טרי וגבינת מוצרלה ( 49 שקלים), קרפצ'ו-סלמון מעושן, עירית, צנונית, צ'ילי גרוס, לימון ושמן זית (43 שקלים) ועוד. כדי להעמיק ולחזק את הקשר לשכונה השיקו במתתיהו מסלול האפי אוור משתלם במיוחד בכל ימות השבוע כשעל כל דרינק מקבלים גם מנה מהמטבח.מתתיהו - מסריק 16, תל אביבדרינק ונשנוש. מתתיהו (צילום: דוד חיון)דרינק פוינט מגיעה לחיפה עוד לפני שדובר על קפה ב-5 שקלים, כולם דיברו על יוקר האלכוהול בארץ. דרינק פוינט היתה מהראשונות שהציעה אלכוהול בזול, וכך ביצעה את אחד המהפכים הגדולים בתרבות השתייה. זו כנראה הסיבה שתוך פחות משנה מרגע הקמתה גדלה הרשת ופתחה 16 סניפים שמרוכזים בתל אביב, בת ים, ראשון לציון ואפילו נהריה. איך היא עשתה את זה? פשוט מאוד. בדרינק פוינט מאמינים שאם רוכשים את האלכוהול מהספקים בהנחה משמעותית, בשילוב הוצאות תפעול מינימאליות וזיכיונות, מקבלים מחיר שפוי מאוד לצרכן שמעוניין לשתות. "אני שמחה להביא את הבשורה לחיי הלילה של חיפה ולספק מותגי אלכוהול  מובחרים במחיר שווה לכל נפש", אומרת אירנה רסקינד, מבעלי הסניף החדש. "כעת החיפאים ושאר תושבי האזור לא יצטרכו לחשוב פעמיים אם לצאת לשתות. אנחנו מספקים את המיינסטרים של האלכוהול יחד עם את הנוחות והאווירה". וכשאנחנו מדברים על מחירים זולים אנחנו מתכוונים לוודקה, למשל או ויסקי, פידג' וטקילה ב-20 שקלים למשקה. בירה וקאווה ב-17 שקלים, באקטים של וודקה 70 שקלים לליטר, באקט של ויסקי וטקילה ב-90 שקלים לליטר ועוד.דרינק פוינט - מוריה 29, חיפהבואו חיפאים. דרינק פוינט (צילום: רועי לויתן)ונזכור את כולן על כל פתיחה חגיגית יש לזכור את אלו שסגרו דלתות בצער והפעם: אחרי כמעט שנתיים של פעילות בר היין בל ואנטואן סגר דלתות. בל ואנטואן שהוקם על ידי בעלי בר היין המצליח, ג'ונו, נוסד כבר יין בסגנון פריזאי בדגש גדול מאוד על מספר גבוה יחסית של יינות שניתן להזמין בכוס ועל תפריט שחורג מגבולות בר היין. חבל.

*#