רותם מימון, עכבר העיר
רותם מימון, עכבר העיר

כשערד רייכל הגיעה לבאייה בברזיל היא תכננה טיול בן חמישה ימים במקום, אבל משהו באי גרם לה להתאהב בו וחמישה ימיםהפכו לשלוש שנים. בזמן הזה היא הספיקה לפתוח בית אוכל על קו המים שהיה לאתר עלייה לרגל לאירופאים וישראלים שחיפשו גיוון. משחזרה לארץ, החליטה להביא משהו מהקסם הזה לארץ. אז תגידו מזל טוב, כי שלשום הושק באופן רשמי  ערד, בר אוכל שמיישר קו עם מגמת הרסטו-ברים שנפוצה לאחרונה. "ערד הוא מקום לא מחייב", אומרת רייכל, "אתה יכול לבוא לפה לדרינק אחרי העבודה או להגיע לארוחת ערב שלמה".

כמקום שמשקיע בדרינקים שלו, נעזרה רייכל בשירותיו של המיקסולוג והקוקטייל מאסטר אריאל לייזגולד (223, קלמטה) שבנה תפריט קוקטיילים מרשים ומושקע. על הצד הקולינרי הופקד השף גד עזרן, שעלה ארצה מקזבלנקה לפני ארבעה חודשים אחרי שעבד והשתלם במטבחי מסעדות נחשבות בניו יורק, פריז וספרד. "כשהוא עלה לארץ הוא ניגש להמון מסעדות שפסלו אותו בטענה של איכויות יתר. למזלינו השותף שלי זיהה את האיכויות וסחבנו אותו ישר למטבח". רייכל מרעיפה שבחים על השף ומסמנת אותו כהבטחה גדולה בעולם הקולינריה הישראלית. עזרן יצר תפריט (עדיין בתהליכי גיבוש) שאינו מחויב למטבח ספציפי ומנצל את היכרות השף עם מטבחים רבים מרחבי העולם, כך שאפשר למצוא פה מנות מהמטבח האסייתי, הים תיכוני, הצרפתי וכן, גם הברזילאי. עזרן יצר בין היתר מיני קלאב אנטיפסטי (22 שקלים), פרנה חמה עם מטבלים (22 שקלים), שיפודי עוף בסאטה בוטנים (36 שקלים), צ'יפס בטטה (26 שקלים) סלט לבבות חסה ערבית עם אגוזי לוז, זוקיני קלוי, פרמזן בויניגרט סיזר (42 שקלים), סלט תאילנדי - עוף, פפאייה ירוקה, מלפפונים ובטונים בויניגרט צ'ילי וליים (42 שקלים), כריך קלמרי מטוגן עם בצלים מקורמלים ואיולי לימון (54 שקלים), בשר טלה קצוץ מתובל, חצילים, שום, טחינה וסלסלת עגבניות שרופות (48 שקלים), או בורגר ביתי עם רליש בצלים וצ'יפוטלה, ירקות בלחמניית סומסום וצ'יפס (58 שקלים). כרגע המקום פועל בשעות הערב בלבד, אך בשבועות הקרובים הוא עתיד להתפח גם אל שעות הצהריים.איך מחליפים את החוף הברזילאי באזור תעשייה של הרצליה?"נכון, אין פה חוף אבל יש לנו גינה ודק. זה מקום מבודד מהתעשייה והרעש וכשאתה פה אתה שוכח מהעיר, זו פינה יפה ושקטה כמו במושב. חלק מהקסם של המקום בברזיל היה הווייב ואני שמחה שהווייב כאן נשמר".אי אפשר להימנע מזה: את אחותו של עידן רייכל, מה הוא אומר על המקום?"עידן ביקר אצלי בחוף בהפסקה בין הופעות בדרום אמריקה ומאוד אהב. גם כאן הוא כבר הספיק לבקר כמה פעמים ולשמחתי המקום קולע לטעם שלו - גם מבחינת המוזיקה וגם מבחינת האוכל. הוא מת על המיני קלאב סנדוויץ'".ערד, רסטו בר - המדע 7, הרצליה פיתוחברזיל בהרצליה. ערדרסטו בר (צילום: אסף מור)להתראות TLV, שלום דרבי בר בליינים כבדים לא יוכלו שלא לתהות לאן נעלם אחד מאבות המזון של המועדונים בארץ, ה- TLV, בעיקר כשהם יגלו שבמקום נפתחה מגה מסעדת דגים. לעומתם, אלה שיבקשו למצוא מסעדת דגים בנמל תל אביב, בטווח מחירים שפוי יותר מזה של מול ים, ישמחו לגלות את הדרבי בר, שכבר מנצל את הקרבה לים ומציע חלון גדול ומרפסת שמשקיפים אל הים. מאחורי המסעדה עומדים אנשי העסקים והמסעדנים בני רוזן ורועי ליאון, שזוהי להם המסעדה הרביעית תחת אותו שם, אבל  מסתכלים על המקום כאל מסעדת הדגל של הרשת. לשם כך השקיעו כאן באדריכל ירון טל שהשתמש באלמנטים של עץ, רשתות דייגים, מרצפות מצוירות וחיפויי קירות מגוונים בהשקעה של כשישה  מיליון שקלים. הקו הקולינרי גובש על ידי צוות המסעדה אך ממשיך את האופי של כל מסעדות דרבי עם הרבה סלטים למרכז השולחן לצד תפריט שכל אחד יכול למצוא בו משהו שהוא אוהב, בדגש כמובן על דגים ופירות ים. גם הקרניבורים ישמחו למצוא במקום מנות בשריות  וכמובן שלא שוכחים את הצמחונים עם מנות פסטה. דרבי בר דגים פורט TLV - התערוכה 3, נמל תל אביבבית בנמל אאוט, לאביט אין השנים האחרונות היו שנים מלאות תהפוכות בעבור מתחם בית בנמל בנמל תל אביב. גל גדול ששטף את המקום וגרם לסגירתו, תחלופת שפים (והאחרונה בהם היא השפית עינב ברמן, אקס אסיף) ותחושה שהמקום לא מצליח להתרומם. כעת תסגר המסעדה במתחם והחל מה-15 באוקטובר יתפוס את מקומה הסניף החמישי של רשת בתי הקפה התל אביבית לאביט. בית הקפה ישתרע על שטח של 500 מ"ר, ובהתאם לכך ישמש כסניף הדגל של הרשת. הסניף החדש יעוצב על ידי המעצב רונן לוין (מעצב הבית של לאבאיט) באופן שימשיך את המראה הכללי של הרשת, דהיינו ניקיון ופשטות מחד ושקי הקפה המוכרים מאידך, בהשקעה של 2.5 מיליון שקלים. מרכז העיצוב מותאם לסיפור של המקום ולהטמעתו במתחם בית בנמל, לכן יחולו כאן כמה שינויים שיתאימו לרוח והקרבה לים באותה השפה של קום איל פו. "אני איש שאוהב לחבר את הקפה והקולינריה עם דברים מעניינים ומרגשים שיוצרים חוויה", אומר טל בודנשטיין, מייסד ובעלים של רשת לאביט, "העולם של קום איל פו מדבר בשפה שמאוד קרובה לעולם של לאביט. זה לא שתכננו לפתוח סניף בנמל תל אביב וזה הלוקיישן, רצינו ליצור סינרגיה עם המתחם שיש בו אמירה".

בודנשטיין מציין כי דווקא המותג התל אביבי עשוי להחזיר את התל אביבים עצמם אל הנמל, לאחר שהשתלטו עליו בעיקר תושבי חוץ. "מבלי לפגוע באף אחד – השתלטו על הנמל רשתות שלא מדברות לתל אביבים וכבר לא באים לשתות קפה נורמלי ואיכותי. קום איל פו הוא המקום הכי יפה בנמל ויש לו חלל גדול שאפשר לעשות ממנו הרבה, אז אנחנו רוצים להנגיש בחזרה את הנמל". לבודנשטיין תכניות רבות לחלל שמצד אחד ידבר את השפה, אבל גם יציע חידושים כמו בר קפה עם תשעה ברזי אספרסו וכן שולחן ענק בגודל של 20 מטרים במרכז החלל, למי שרוצה לעבוד עם לפטופ מול הים. גם הספורטאים מעניינים את בודנשטיין וכעת מתכננים כיצד לחבר בין הסניפים שבנמל תל אביב ובנמל יפו, בין אם בתחנת תדלוק או תחנת מנוחה עם מקום להניח את האופניים. "כבר זמן מה ישנה הרגשה של שינויים והתפתחויות במקום", הוא אומר, "השילוב של התנועה, הספורט והכושר שמחוברים אלינו באופן טבעי, הריחות של האוכל מתערבבים עם מליחות הים, ובעיקר האווירה המיוחדת, כל אלו שכנעו אותי להשקיע במקום ולהפוך אותו למוסד תל אביבי של אוכל בריא, מקומי וכמובן להביא לנמל ריחות של קפה אורגני טרי ומשובח מכל העולם".מגיעים גם לנמל תל אביב. לאביט (צילום: עמית ישראלי)חוסאם ונשאת עבאס ממשיכים לכבוש את עכו החיבור של השפים נשאת וחוסאם עבאס (מסעדות אלבאבור) עם עכו כנראה עושה טוב לכל הצדדים, כי אחרי הפתיחה המוצלחת של אלבאבור והים בעכו, כעת מהווה העיר תחנת המוצא למה שעתיד להיות הרשת הבאה (והמהירה יותר) של עבאס: קבבג'י, שנפתח זה מכבר בסמוך למסעדה. כבר מהשם (שפירושו איש הקבב) אפשר להבין שבמרכזו יעמוד הקבב המצוין של אלבאבור, כמו גם קבבים אחרים שיפנו אל כל המעוניינים בקבב בפיתה או בלאפה, מבלי לפתוח שולחן במסעדה, אך עדיין לשמור על איכות גבוהה וליהנות מהחומוס, הסלטים והחמוצים של עבאס. בין המנות בתפריט: שיפודי קבב מתובלים בעשבים וצנוברים או פיסטוק חלבי; קציצות קבב על מקל קינמון; וקבב חריף עם עגבניות בלאדי חרוכות ופלפל חריף; ושישליק פרגית (25 שקלים לפיתה, 30 שקלים ללאפה ו-45 שקלים למגש). קבבג'י עתיד להיות רשת מהירה בפריסה ארצית, אך הפתיחה בעכו אינה מקרית -  "על רקע הפריחה שחווה עכו והכמות הגדולה של תיירים מקומיים וזרים שפוקדים את העיר בכלל ואזור הטיילת בפרט, התעורר הצורך בפתיחת מקום נוסף שיציע לקהל אלטרנטיבה מהירה ומשתלמת", אומר עבאס. "Kababgi מתאימה למי שמבקשים ליהנות מארוחה זריזה על הדרך או בטייק אווי, במחירים שווים לכל נפש, מבלי להתפשר על טריות ואיכות המוצר".  קבבג'י - רח' ההגנה 16, טיילת עכותורת הקבב. חוסאם עבאס (צילום: דניאל בר און)טריפולי זה כאן: מסעדה חדשה בפתח תקווה פתח תקווה ממשיכה את רצף הפתיחות שלה: בכניסה לקרית מטלון שבעיר, נפתחה מסעדה חדשה בשם "שואשוקא וגאולה", מסעדה טריפוליטאית אותנטית. המקום מציע את התבשילים הביתיים המסורתיים של משפחת שואשי וליתר דיוק של גאולה, אם המשפחה. עזר כנגדה עומד בנה, אלי, ויחד הם מקפידים על אותן שיטות בישול עליהן גדלה גאולה והתוצאה היא מטבח ביתי מחמם ומנחם. כיאה למסעדה באזור חצי תעשייתי, המקום פועל בשעות הצהריים בלבד כיוון שהכל נעשה בעבודת יד, עד לטחינת התבלינים במקום בעלי ומכתש. ומה אפשר לאכול כאן? גאוות המקום היא במבחר תבשילי הקדירה, כמו טבחות, העשויות מקטניות ובשר שהתבשלו שעות ארוכות ברוטב פיקנטי, לדוגמה: טבחה בסאלק תבשיל עם עלי תרד (48 שקלים), טבחה כמוניה תבשיל מתובל בכמון (42 שקלים), טבחה בזילי עם אפונה, חריימה (45 שקלים), שקשוקה מרגז עם נקניקיות פיקנטיות שנטחנות ומיוצרות במקום (42 שקלים) וכמובן קוסקוס (18 שקלים) ומפרום (16 שקלים).  בקינוחים אפשר למצוא פה את הספרה, עוגת סולת עם תמרים, דבש ומי שושנים. בימי שישי מציעים לכם לקחת את כל אלה בטייק אווי, או לשבת במקום.  שואשוקא וגאולה - רחוב הסיבים 2, קריית מטלון, פתח תקווה

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ