טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המיזם שיקרב אתכם לארוחות גורמה

שבוע קולינרי יציע ארוחות גורמה מלאות במחירים משתלמים, חומוסיה חדשה בשוק לוינסקי, וממי אנחנו נפרדים השבוע?

תגובות

יוקר המחייה הולך וגובר ומצד שני נראה שגם יצר הנהנתנות שלנו אינו יודע סיפוק. במטרה לפגוש את שניהם באמצע משיקים את פרויקט DINNER IN THE CITY, מיזם שמציע ארוחות מלאות או ארוחת טעימות במסעדות המובילות בתל אביב במחירים משתלמים. מאחורי הפרויקט עומדת קבוצת "שף תאכל" שמרכזת כמה פעמים בשנה שבועות של ארוחות מוזלות במגוון מסעדות והפעם מחברת בין הסועדים לבין מסעדות שהחך הישראלי צריך לפגוש בהן ולא תמיד יכול להרשות לעצמו. DINNER IN THE CITY יתקיים החל מיום ראשון, 6.10 ולמשך שבועיים, עד ליום חמישי, 17.10 במהלכם יוכלו הסועדים ליהנות מארוחת מלאה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח או ארוחת טעימות בטווח מחירים שבין 139-199 שקלים לסועד. בין המסעדות שלוקחו חלק במיזם תוכלו למצוא את: מסעדות המזללה ובלו סקיי של מאיר אדוני, יפו תל אביב של חיים כהן, אלבה, התרנגול הכחול, קיוטו, מאראבו, אורי בורי, בלזק, הלנה בנמל, יקימונו, מסעדות רוקח 73, רוקח שוק ורוקח ים של השף איל לביא ועוד. בחברה טובה. המזללה (צילום: דן פרץ) גרגר הזהב: החומוס הגלילי מגיע לשוק לוינסקי בורקסים, גבינות, נקניקים, פיצוחים ותבלינים הם כולם מנת חלקו של שוק לוינסקי. אך היה אפשר לצפות משוק ותיק כל כך שהולך וצובר יותר ויותר בתי אוכל שיהיה בו גם מקום טוב לאכול חומוס. אז אחרי כמעט מאה שנות פעילות, מתחדש השוק בגרגר הזהב, חומוסייה חדשה שמביאה חומוס בסגנון גלילי לתל אביב. מאחורי הרעיון עומד תום ויסמן, שעד לא מזמן עבד כנגר ומדריך, ומוכר בקרב חבריו כבשלן חומוס איכותי. כשעבר לגור בשכונת שפירא החלו חבריו לנדנד לו שיתחיל לספק חומוס להמונים, באזור שסובל משממה חומוסית. בחיים כמו בחיים, בדיוק כשהחליט לעזוב את עבודתו, קיבל הצעה מחברו תושב השכונה לפתוח ביחד מקום של חומוס של. "אני מגיע מהצפון", אומר ויסמן, "ואני מכין חומוס גלילי שהוא שונה מהיפואי הן מבחינת הגרגרים, כמות הטחינה ושיטת הבישול". החומוס הגלילי מאופיין בדרך כלל בהיותו חומוס חמים וטרי, כזה שמוכן על המקום עם משוושה ומחלוטה - גרגרים חמים שמעורבבים עם לימון ושום ועם כמויות נדיבות של טחינה. גם הגרגר הגלילי קטן יותר ובבישולו נעשה רך עד מאוד, כך שהחומוס הגלילי קליל יותר ו"לא יציקה כמו היפואי", אומר ויסמן. גם בצורת ההגשה החומוס הגלילי אמנם מרובה מרכיבים אך הם אינם מרובדים כמו היפואי אלא מובחנים זה מזה בצלחת. מלבד החומוס הגלילי, בתפריט המצומצם של גרגר הזהב תמצאו גם צ'יפס כמו של פעם, חתוך ידנית, סלט ערבי קצוץ דק דק וכמובן לימונדה ובירות מהחבית. בגרגר הזהב הבינו כי השילוש הקדוש של חומוס - צ'יפס - סלט הוא חשוב, אבל מציעים גם מנות קטנות ועסקיות מיוחדות של: קטן-קטן-גדול (35 שקלים) וקטן-קטן-קטן (27 שקלים). למי שיוותר על השילוש וירצה חומוס לבד, מחיר צלחת קטנה הוא עשרה שקלים ומנה רגילה תעלה לכם 19 שקלים.תום, למה דווקא בלוינסקי?"כבר עכשיו ברור שלוינסקי בתנופה. לוינסקי הולך להיות רחוב ויטל הבא (הרחוב הראשי של פלורנטין). האזור מתחדש בהרבה חבר'ה צעירים ויחד איתם הרחוב מתמלא במסעדות ובתי קפה".גרגר הזהב - לוינסקי 30, תל אביב מביאים את הגליל לתל אביב. גרגר הזהב (צילום: באדיבות המקום)וורוד זה השחור חדש חודש אוקטובר הוא חודש המודעות לסרטן השד. לצד פרויקט "מנה בוורוד" של האגודה למלחמה בסרטן, הרימה פאולין שובל יחד עם עמותת "אחת מתשע" מיזם שנושא את השם "העוגייה הוורודה שלי". מיטב השף קונדיטורים המובילים בארץ נרתמו למטרה ויצרו עוגייה וורודה שתמכר לאורך כל החודש ברשתות ובקונדיטוריות המשתתפות בפרויקט, כאשר כל ההכנסות קודש לעמותת "אחת מתשע" שפועלת למען נשים חולות ובני משפחותיהן. "רצינו לעשות משהו פשוט, אבל שיהיה אפקטיבי", מספרת שובל. "פנינו במיוחד לשפים קונדיטורים שיש להם קונדיטוריות במטרה לעשות משהו שיגיע לכל בית ויהווה נושא לשיחה כשיושבים לקפה, כשהשאיפה שלנו היא להגביר את המודעות לבדיקה מוקדמת. זאת כבר לא מחלה של נשים מבוגרות, זאת מחלה שנוגעת לנשים בכל הגילאים ולכן חשוב לעודד מודעות. גילוי מוקדם באמת מציל חיים".בין הקונדיטורים המשתתפים: ערן שוורצברד; אורן בקר - אורן בקר בוטיק; מיקי שמו - קונדיטורית שמו; רביבה אפל - רביבה וסיליה; דודו אוטמזגין - קונדיטורית אוטמזגין; נעמה יצחק -אידלסון 10; רוסלה יונה - קונדיטורית ביסקוטי; אור אוחנה- לחמים; ליאת קול - loveat; עופר גל - לה סנטרל; ופסקל פרץ-רובין - מחברת ספרי בישול. 

רואים וורוד. משתתפי מיזם "העוגייה הוורודה שלי" (צילום: קארן גילרמן הראל)

לי זיתוני נדרסה למוות בשנת 2011, על ידי שני תיירים יהודים צרפתיים שנמלטו מהמדינה. עד היום מתנהל מאבק במטרה להעמידם לדין, שמנהלת עמותת "צדק בשבילי" שהקים בן זוגה של זיתוני, רועי פלד. העמותה מתקיימת מתרומות ולכן היא עורכת "ארוחת מלאכים" אירוע התרמה גדול ומיוחד במטרה לגייס כספים להמשך המאבק בדורסיה של לי. מבחר של שפים מובילים התגייסו למטרה, בהם אפשר למנות את שאול בן אדרת, שגב משה, גולן גורפינקל, אביב משה, אבי ביטון ושחר מאור. את הערב המיוחד תנחה השחקנית והדוגמנית גלית גוטמן ובמהלכו תתקיים הופעה אקוסטית של מרינה מקסימיליאן ואמיר דדון. הארוחה תתקיים בגלרייה מאירהוף ביום ראשון, 13.10, החל מהשעה 19:30 ועלות הארוחה הוא 1000 שקלים, שמהווים תרומה לעמותת "צדק בשבילי". ניתן להזמין מקומות בטלפון 073-7370809

ונזכור את כולן על כל פתיחה חגיגית צריך לזכור את אלה שסוגרות דלתות בצער רב והפעם שני מקומות שהיו חשובים כל אחד בתחומו ובמקומו: מפגש גשר הירקון שנסגרת בימים אלה אחרי עשרות שנים של פעילות לצד תחנת הדלק בסמוך לגשר הירקון ובמקומה ייפתח עוד סניף שלו ילו. המסעדה השנייה שסגרה דלתות בצער רב הין מסעדת הבשרים המשובחת פורטרהאוס שפעלה בסמוך לתל מונד והיתה מקום מפגשם של קרניבורים באזור לב השרון. השף יוסי אסרף שהשתלם בארצות הברית התמחה בבשרים ויצר את אחת ממנות הפורטרהאוס הטובות בארץ. חבל.

*#