חדשות אוכל: הקפה החברתי של שכונת שפירא

מיזם קואופרטיבי חדש קם בשכונה, הסתיו מגיע מוקדם למסעדת כתית, הפלישה האירית על שדרות רוטשילד ואיפה עושים מנוי על יין?

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון וטלי וקושניר, עכבר העיר

אם יש כמה דברים שנשארו בשטח מאז המחאה החברתית, אלה הם הקואופרטיבים שנכנסו לחיינו. בשנתיים האחרונות יצאו לדרך הקואופרטיב בר קיימא כקומפלקס טבעוני-חברתי, בר קואופרטיבי, קואופרטיב המנקות, הקואופרטיב האורגני ועוד. כולם נולדו במטרה אחת: להתאגד יחד על מנת ליצור אלטרנטיבה חברתית בעלת כוח והשפעה שתבוא רק מהתאגדות של אנשים מאותו אזור ומאותה אג'נדה. כעת מצטרפים אל החגיגה הזאת קואופרטיב הקפה של שכונת שפירא. הכל התחיל כאשר תמיר צדוק, אמן תושב השכונה, נפגש עם עמית קטינקה, מנהלת עמותת פרדס שפועלת בשכונה ובקריית שלום, ויחד החלו לגלגל את הרעיון של מה שחסר בשכונות האלה - בית קפה קטן וצנוע, שישמש אלטרנטיבה לרשתות הגדולות וייתן מענה חברתי ותרבותי לתושבי השכונות, הצעירים והוותיקים כאחד. כשבוע לאחר שהעלו את הרעיון כבר פרסמו קול קורא שהזמין אנשים להצטרף, לקנות מנייה ולהיות חבר בקפה. "בשתי השכונות אין בית קפה אחד לרפואה וקפה שפירא אמור להיות מקום המפגש והחיבור לקהילה, לתרבות ואוכל", אומר אביב צ'פניצקי, מחברי המיזם.אז למה להקים קואופרטיב ולא להביא משקיע שיפתח בית קפה עדכני בשכונה?"משקיע זה פתרון קל, אבל זה לא הרעיון.  אנחנו חושבים שאנשים יביאו את הכוח ורק האנשים יחזקו פה את הקהילה. אין מקום מפגש מרכזי בשכונה וכשכל אחד נותן מכספו הוא גם אחראי ומתייחס לזה אחרת. משקיע חיצוני לא יצליח לעשות את זה".על מנת להיות שותף בקפה שפירא יכול כל חבר לרכוש מניה ב-500 שקלים, כשעל מנת להקים את הקפה נדרשים 100 חברים לפחות. "הרעיון עומד לקרות ואנחנו מאוד מאמינים בו", אומר צ'פניצקי. כעת עומד הקואופרטיב על 50 חברים ומתחיל בפעילויות לגיוס חברים נוספים. החל ממוצאי שבת (21.9) ועד ליום שני (23.9) יפעילו החברים סוכה ברחוב חובות הלבבות 17 בשכונה ובה יקיימו הופעות, סדנאות למבוגרים ולילדים, סרטים ודוכנים במטרה להשמיע את קולם ולגייס על הדרך חברים נוספים. תמיד חלמתם להיות בעלי בית קפה? זאת ההזדמנות שלכם.קפה שפירא - שכונת שפירא, תל אביבשכונה חברתית. קפה שפירא (צילום: מיטל עמיר)DeVine.co.il: מנוי יין חודשי

יש לכם מנוי לחדר כושר ומנוי לאוזן השלישית, עכשיו הזמן לדאוג לחווית השתייה שלכם. הכירו את DeVine.co.il, אתר מקוון המציע לאוהבי יין שירות חדשני ונוח של מנוי יין, כלומר - ארגז יינות בוטיק שמגיע מדי חודשיים עד הבית.

המיזם הוא פרי יוזמתן של גלי פייגין ויעל אבידור, צמד יזמיות וחובבות יין, בעלות רקע בשיווק ופיתוח עסקי בתחום ההיי-טק אשר נתקלו במועדוני מנויי היין בארצות הברית, והחליטו לייבא את הקונספט לארץ. "כחובבות יין לא קטנות, אנחנו מכירות מקרוב את הרצון להתנסות ולהכיר יינות שונים ואת הקושי לבחור מבין השפע", הן אומרות. "מועדון היין פונה לקהל הגדול של חובבי היין שנבנה בארץ בשנים האחרונות - אלה שאוהבים לשתות אבל לא מעונינים לבלות שעות במחקר ונבירה בהמלצות, אלא פשוט לפתוח בקבוק וליהנות. זו הזדמנות פשוטה וקלה, עם הרבה בטחון וללא התחייבות, לטעום ולהתנסות במגוון יינות חדשים ולהרחיב את אופקיהם בעולם היין".לאחר ההרשמה לאתר (שניתנת לביטול בכל עת), יוכלו הלקוחות לבחור בין יינות אדומים או מיקס של אדומים ולבנים, כאשר ארגז מעוצב ובו שישה או תריסר בקבוקים יגיע מדי חודשיים עם שליח עד לביתם. הבקבוקים מלווים בתפריט יינות מהודר ובו הערות טעימה, המלצות אוכל נלווה ומידע על היקב. את יינות שאוהבים במיוחד ניתן לרכוש בחנות המקוונת שבאתר, ואם לא נהניתם מאחד הבקבוקים, מבטיחם לכם פיצוי במשלוח הבא.מחיר החבילה מגלם בתוכו הנחה של 15-30 אחוזי הנחה על מחירם הקמעונאי של הבקבוקים. ארגז בסיסי עם שישה בקבוקים יעלה 348 שקלים וארגז מלא של תריסר בקבוקים (כל סוג יין מגיע כפול) יעלה 696 שקלים, כולל משלוח. כמו כן ניתן לרכוש באתר בקבוקים נפרדים.להרשמה ולפרטים - www.devine.co.ilהפתעה בארגז. מארז לדוגמה של DeVine (צילום: גולי כהן)

האיריות כובשות את שדרות רוטשילד בשבוע אחד ובמרחק של פחות ממאה מטרים זה מזה נפתחו שני מגה ברים-מסעדות איריות בלב שדרות רוטשילד. בצד המערבי של שדרה נפתח הסניף התל אביבי הראשון של הטמפל בר (שמוכר מהסינמה סיטי) שהחל לפעול במקום בו פעלו המסעדות אנבל'ס והברוהאוס. זהו הסניף החמישי של רשת הברים האיריים שנפתח בהשקעה של 4.5 מיליון שקלים וממשיך את הקו של ארבעת הסניפים, אבל עם קריצה תל אביבית: לא רק את תאי ישיבה, אלא גם שולחנות אבירים למפגשים גדולים וכמובן מרפסת שצופה אל השדרה. התפריט של טמפל בר התל אביבי ישלב בין מנות קלאסיות מהמטבח האירי למנות חדשות, שנועדו לשתייה לצד בירה, שהיא כאמור חלק מחזון המקום לקידום תרבות השתייה בישראל.כמה עשרות מטרים מזרחה נפתח פטריק'ס, פאב אירי רחב ממדים שממוקם בין קקאו למקס ברנר והסושיאל קלאב. הפטריק'ס מציע 22 סוגי בירות קרות מהחבית עם דגש גדול מאוד על הטמפרטורה במזיגה, ועוד 30 סוגים נוספים בבקבוקים מכל העולם, וחוץ מזה מלווה אותן תפריט אלכוהול רב היקפים, אך גולת הכותרת היא דווקא התפריט המושקע שמושלם בימים אלה. פטריק'ס - רוטשילד 39, תל אביבטמפל בר - רוטשילד 11, תל אביבבאותו הפורמט, אבל עם שינויים. סניף של טמפל בר (צילום: יח"צ)מאיר אדוני מביא את הסתיו הסתיו הגיע אל מחוז פריגור שמוכר בזכות טריות הכמהין שבו, וכעת הוא בדרך לתל אביב. תפריטים עמוסי בכמהין מופיעים בארץ לרוב באמצע החורף, אבל השף מאיר אדוני מקדים ומציע בכתית החדשה תפריט מיוחד שינצל את איכויות הכמהין, ויוגש החל מהיום (17-28.9). "עכשיו מתחילה עונת הכמהין בפריגור", אומר אדוני "והצלחנו לשים ידינו על חומר גלם המדהים הזה כדי שנוכל לחגוג את תחילת העונה בתפריט טעימות נועז". ומה כל כך נועז בו? מנות כמו "בייבי" רביולי עוף וכמהין, עם קרם ארטישוק ירושלמי ותרד בר, או למשל סופלה ביצים, סרטנים וכמהין על "פראנץ טוסט" וניל ומייפל, אספרגוס לבן וגרגר נחלים. גם מנה של טרטר עגל תזכה בליווי של כמהין ופטריות מורל, קוניאק וחרדל דיז'ון, בציר עגל ויין אדום, חלמון שליו מעושן, ובריוש חמאת כמהין. בנוסף, תוכלו למצוא בתפריט מנה של נקניקיית ים וכמהין שתוגש במסגרת תפריט הטעימות ומנה של לחי עגל בבישול איטי עם כרישה, ג'ל פורט, כמהין שחורות וירוקים של סתיו. מחיר ארוחת הטעימות יעלה 480 שקלים ומחירה של כל מנה בנפרד יעמוד על 55 שקלים. איפה: כתית - נחלת בנימין 57, תל אביב מחכים לכם עם כמהין. כתית החדשה (צילום: דן פרץ)וולפנייטס יוצאת מחוץ לתל אביב רשת ההמבורגרים וולפנייטס היא השלישית בגודלה בתל אביב, אחרי מוזס ואגאדיר. הייחוד שלה וגם המוטו של בעליה היה לשמור על עצמה כרשת בוטיק תל אביבית עם שלושה סניפים בלבד. כעת, הסיפור אולי לא משתנה בהרבה, אבל לראשונה תגיע הרשת אל רמת גן וגבעתיים, בשליחויות. וולפנייטס הוקמה בשנת 2005 (ונקראה וולפגאנג) והביאה קונספט אחר לתחרות על ההמבורגר הטוב בעיר. "כולם עושים המבורגר, אבל זה לא הדבר היחידי שהם עושים", אומר גיא אדלר, מבעלי הרשת, "וולפנייטס עשו ועדיין עושים רק דבר אחד, המבורגר. המטרה שלנו היא להכין המבורגר איכותי כמו שהיית מצפה למצוא במסעדה, רק במחיר נוח. גורמה בשירות עצמי ומהיר, בלי עיגול פינות".  בתחילת השנה הצהירו בעלי הרשת כי מטרתם בשנה הקרובה היא לא לפתוח סניפים נוספים אלא להגיע ליותר אנשים, יותר מהר וכיוונו לכך שמערך השליחויות יחוזק ותחומי ההפצה יורחבו. "וולפנייטס הוא מותג תל אביבי שעבר בשיווק ויראלי, מפה לאוזן, ועד היום זה עדיין עובד ככה", ממסכם אדלר. וולפנייטס - להזמנת משלוחיםזה יכול להיות בדרך אליכם. וולפנייטס (צילום: אורן דאי)

סניף חדש לטוני וספה אין ספק שלטוני וספה יש חלק לא קטן בתרומה להפיכת הפיצה המרובעת ללהיט ולמושא לחיקויים. בשבוע שעבר נפתח הסניף הרביעי של הרשת במבנה היסטורי שעבר שיפוץ בפינת הרחובות אלנבי ורוטשילד, בדיוק בזמן לחגיגות יום ההולדת השישי של הרשת. לצד פיצות הדגל של טוני וספה, בסניף החדש ישולבו הפיצות החדשות שנוספו לקולקציית טוני וספה לאחרונה: פיצה צ'וריסוס, ארטישוק עם בצל, ופיצות טבעוניות עם פטריות ובצל, פרימוורה - קישואים, פטריות, עגבניות וארוגולה (ללא גבינה וביצים). גם המחיר כאן זהה 9.4 שקלים ל-100 גרם.טוני ווספה - אלנבי פינת רוטשילד, תל אביבונזכור את כולן על כל פתיחה משמחת יש לזכור את אלו שלא האריכו ימים. לאחרונה נסגר הבלגי, בית אוכל קטן שניסה להביא את בשורת הוופל של העיר ליאז' בבלגיה. הבלגי נפתח לפני מספר חודשים והיה התקווה לעורר מחדש את הוופל הבלגי, אבל כנראה שהטעם של ליאז' פחות הולם את טעמו של הקהל המקומי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ