טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הפוד פורן הופך למציאות

אירוע ראשון מסוגו מקבץ את קהילת הפודי'ז מהאינסטגרם אל הצלחת שלכם, מסעדות חדשות בפלורנטין, הפנינג טבעוני לכל המשפחה ושחיתות אחרונה לפני כיפור במסעדת הבאסטה

תגובות

כמעט כל משתמשי הרשתות החברתיות מכירים את המונח "פוד פורן": תמונות יפהפיות ומגרות של מאכלים, חומרי גלם, או מנות שונות. הבעיה היא שהריחות והטעמים נותרו רק במרחבי הרשת. כלומר, זאת היתה בעיה עד הSoFo - (Social Food) - יריד האוכל האינסטגרמי הראשון מסוגו, שיוצק חיים אל התמונות המפתות. "רק בישראל יש כ-10,000 איש שמעלים תמונות של אוכל שהם בישלו וכל תמונה כזאת מקבלת מאות לייקים ותגובות. זאת קהילת פודי'ז לא קטנה שאנחנו רוצים להקים לתחייה", אומר גיל אקרמן (בעל חברת קייטרינג), שיחד עם אריאל קדם ושרה ליברמן הגו את הרעיון והרימו אותו.

אז מה זה בעצם אומר? בתחילת שנת 2014 יתקיים יריד אוכל גדול ובו כ-12 בשלנים חובבים ושלושה בשלנים מקצועיים יציעו לקהל הרחב לטעום מהמטבח שלהם. לפני כן, כהכנה לאירוע הגדול, ייערכו מפגשים מצומצמים יותר בהם שלושה מבשלים מכינים ארוחת ערב לחמישים סועדים שנרשמו מראש, דרך דף הפייסבוק של האירוע. "זה באמת אירוע ראשון מסוגו. כבר יצרו איתנו קשר גורמים בברצלונה ובניו יורק במטרה להרים משהו דומה גם שם". מלבד הפן הקולינרי, יש הפעילות מעודדת גם את הצד החברתי: "חוץ מזה שאנחנו יוצרים ומאחדים קהילה שלמה של בשלנים, כל ההכנסות מהאירועים מוקדשות לעמותת הלב, שמסייעת לנוער בסיכון בדרום תל אביב", אומר אקרמן. "לכל ארוחה יצטרפו כמה ילדים מהעמותה ומאוד ישמח אותנו אם נצליח לעשות את החיבור בינם לבין שפים מוכרים ואולי לשלב אותם במטבחים של מסעדות בעיר". לרכישת כרטיס לאירוע ההשקה - לחצו כאןסלבדור - מסעדה צמחונית טבעונית חדשה בפלורנטין סלבדור אשר בנה את הבניין ברחוב ידידיה פרנקל 18 בתל אביב מבלי לדעת שכמה עשרות שנים אחר כך יקים נכדו, בועז אשר-רונן, מסעדה שתישא את שמו, באותו מקום. כילד גר בועז באותו הבניין וכשבגר פתח בו את אחת המסעדות הראשונות בעלת אוריינטציה צמחונית-טבעונית ובריאותית, שירל'ה. "אז הקדמנו את זמננו", אומר בועז, "לשירל'ה היו מגיעים מכל הארץ, כי לא היו הרבה מקומות שעשו אוכל טבעוני לפני שמונה שנים". אחרי שירל'ה פעלה במקום השלוחה הפלורנטינית של הבר היווני יאסו סלוניקי וכשנסגר, החליט בועז לחזור אל הבניין ולהמשיך עם אהבתו לאוכל בריא צמחוני-טבעוני יחד עם חנות בריאות וטבע. אמו של בועז נכנסה אל המטבח המשפחתי, אחרי שהתמחתה בחו"ל כרואו פוד שף והיא אמונה על מנת יום משתנה, שכוללת תבשיל על בסיס קטנית וירק ולצידו סלט גזר וסלק וטחינה. מעבר לזה התפריט בסלבדור מקיף את כל שעות היום, מארוחות בוקר צמחוניות או טבעוניות כמו פריטטת ירקות על בסיס חומוס ואורז מלא עם גבינה טבעונית, סלט ומטבלים או סופר מוזלי (אפשר גם עם חלב שקדים) שכולל צ'יה, שמן קוקוס וקקאו. בתפריט תמצאו גם מחלקה שלמה של כריכים טבעונים וצמחונים מבוססי טופו או גבינות, וסוללת סלטים מרשימה עם מנות כמו סלט חומוס וקינואה משביע. לעיקריות תמצאו פסטות אורגניות והמבורגרים צמחוניים וטבעוניים עם צ'יפס שורשים מסלק לבן ותפוח אדמה אורגני מהגליל. מי שמתגעגע לשירל'ה יוכל למצוא פה את אותן השקשוקות עם חצילים וטופו או מנה ראשונה של פטה פקאן. בערב לובש סלבדור מראה מהוגן יותר ויציע מנות טאפאס עם יין או בירה בזלת מהחבית. מלבד בית אוכל ישמש סלבדור גם כחנות טבע אורגנית עם בר שייקים טבעיים ובה יימכרו חומרי גלם מהמסעדה, כמו הגבינה הטבעונית והמטבלים וכן פסטות, סילאן, גוצ'יברי וטחינה. "הרעיון הוא להפוך עם הזמן למרכז של ידע בשכונה. אנשים יוכלו לקבל כאן מתכונים, ייעוץ ומידע". בנוסף, כצייר ואמן מתעתד בועז לארח בחלל המקום תערוכות מתחלפות. סלבדור - ידידיה פרנקל 18, תל אביבחדשים בשכונה. סלבדור (צילום: באדיבות המקום)בנץ - מזללת בשר דרום אמריקאית בפלורנטין כנראה שמשהו טוב עובר על פלורנטין. אם מצאנו אלטרנטיבה מצוינת לצמחונים טבעונים, עכשיו מגיע תורם של הקרניבורים, שימצאו את מנת הבשר שלהם במזללת הבשר הארגנטינאית, בנץ. מאחורי המקום עומדים האחים בן ומתן בזילר שבאים מבית ארגנטינאי, כך שהם מבינים בבשר. הרעיון הוא פשוט: בשר במרכז ורטבים שמכין בן במקום, במחירים שהולמים את השכונה, כלומר שפויים. בן, שאמון על המטבח, היה בעברו שף פרטי והתמחה בבשר וברטבים, כפי שניתן לראות במנות כמו: סלופי בן, הגרסה המקומית שלו לסלופי ג'ו (35 שקלים); סטייק אנטרקוט מעדרים ברמת הגולן עם צ'יפס (79 שקלים), המבורגר עם 20% שומן אנטריקוט בלחמנייה מתוקה ורוטב ברביקיו מקומי (32 שקלים ל-170 גרם, 37 שקלים ל-220 גרם), לחמון אנריקוט - לחם מתקתק עם צ'ימיצ'ורי ובלאק אנגוס חתוך דק עם בצל מקורמל (41 שקלים) וגם פאן קון קרנה כפי שסבתו היתה מכינה לאביו - פיתה עם בשר טלה, טחינה ועגבניות, צרובים על הפלנצ'ה (33 שקלים). לצד המזללה פתח בן בר קטן ואינטימי בו יוגשו אחרי החגים מנות ספיישל ואסאדו סטייל סטיקי ריבס אמריקאי, צ'וריסו ארגנטינאי, אמפנדות וצ'ורוס לקינוח.בנץ - פרנקל 4, תל אביב  תאוות בשררררים. בנץ (צילום: באדיבות המקום)

רגעים אחרונים של שחיתות. מסעדת הבסטה (צילום: מוטי מילרוד)

מבזקוני אוכל: הדברים הקטנים שבשולי החדשות • השף אריאל כהן, אקס פויקה וזיגל הגדול, חובר אל אנשי NG ונבחר לשף החדש של המקום.• סניף חדש לטוני וספה נפתח בשבוע שעבר במפגש הרחובות אלנבי ושדרות רוטשילד וינסה להתחרות בקיוסק של ג'פניקה.

*#