${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה נכנס אל הפיתות של אייל שני במזנון החדש?

המזנון השני של אייל שני ושחר סגל נפתח אמש ומציע מגוון מנות חדשות בפיתה, כמו גם מנה מעוררת מחלוקת של גלידה בפיתה שקשורה איכשהו לאסד

תגובות

הכל התחיל בינואר 2011. אחרי שהנקניקיות וההמבורגרים עברו מאוכל רחוב לטיפולי שף, בא שני והוסיף עוד פיתה למדורה. מה שעבד עד אז היטב בצפון אברקסס עמד למבחן הקהל הרחב ותל אביב התמסרה בהתאם. רבות דיברו בעד ונגד פיתות גורמה בחמישים שקלים, אבל אי אפשר להתעלם מהתור הקבוע מחוץ למזנון. עכשיו אפשר להגיד מזל טוב לצאצא החדש בקבוצה - המזנון השני, שנפתח אמש (יום ג') מול גן מאיר ברחוב קינג ג'ורג'. בזאת הסתיימה תקופה של שמועות וספקולציות באשר לקיומו של מזנון חדש ואם כן, מה השתנה שם (כן, יש גלידה בפיתה). המזנון השני יהיה בית האוכל החמישי של קבוצת שחר סגל-אייל שני ויצטרף אל הסלון, צפון אברקסס, פורט סעיד ואחיו הלא תאום המזנון כמובן.» המזנון 2 - לכל הפרטים "מזנון זה קונספט שאנחנו מאמינים שאנחנו מסוגלים להפיץ", אומר המסעדן והבעלים שחר סגל, "זה לקחת את הקסם של אייל ולשים אותו בפיתה. אבל הפיתה היא לא העניין כאן. היא כלי התחבורה אל הקהל, זו לא המהות. מה שמעניין הוא האוכל והאנשים שמכינים אותו. לפני חמש שנים הגענו למסקנה שאנחנו יכולים ליצור דברים כאלה יחד, בעשייה כנה, שהיא לא פשוטה, לא זולה ולא קלה, אבל היא בהחלט מוצר שאנחנו היינו רוצים לקנות". עושים דברים חדשים. מזנון 2 (צילום: רותם מימון)אז מעכשיו המזנון זו רשת?"ממש לא. אנחנו לא בולימיים בגדילה ואין לנו אג'נדה להיות ארומה. לכל מקום יש את הייחוד שלו. יש פה מנות חדשות, יש פה ניסיונות חדשים והמיקום הזה מול גן מאיר מאפשר לקחת את האוכל במגשים לגינה. אולי יהיו עוד שניים-שלושה מזנונים ואולי לא, אבל תמיד יש לנו תכניות עתידיות גם לכיוונים אחרים לגמרי"."כשמבשיל בי רעיון אני נעשה חרמן עליו עד שאני מגשים אותו" כשהמזנון נולד נעו הביקורות והמבקרים בין קריאות התפעלות לטענות כי מדובר בגימיק יקר ואופנתי שלא יחזיק טחינה בפיתה. "אני עושה מעשה אמת בחיים, לא גימיקים ולא אופנה", אומר אייל שני, "אני לא מחקה אף אחד. כשמבשיל בי רעיון אני נעשה חרמן עליו עד שאני מגשים אותו, והמזנון היה מה שרציתי. אני לא חושב על הצלחה, אלא על אושר". רבים ניסו לחקות אתכם, מעטים הצליחו. מה הסוד? למה דווקא אתם?"יש לי דבר אחד להגיד על זה: ידע עמוק ופנימי. באינטרנט תוכל למצוא ספר שאפשר להוריד ובו כל הידע של המזנון. יש שם הוראות איך תהיה כל זוית וכל פיתה ופיתה, אבל לא תוכל לעשות מזנון. אתה צריך את האדם, הסיפור וקבוצת תמיכה ולי יש פה קבוצת תמיכה של 200 איש כדי לעשות את זה. ומה שנראה לך כדוכן פיתות בלבד בפועל זו מסעדה מורכבת יותר מהסלון". אז איך נולד המזנון השני?"המזנון הוא היצירה היחידה שלנו שהפכה למתודיקה ומאותו הרגע היא ניתנת לשכפול. הבנו את זה כבר לפני שנה אבל לא עשינו את זה כי לא רצינו לשכפל אותה. הבנו שאפשר לעשות יצירה חדשה על בסיס השכפול, ותראה את המזנון השני, זה מקום עם תפריט ששונה ב-40 אחוזים מהראשון. לפעמים בשביל להכניס תוכנה חדשה אתה צריך חומרה חדשה".מורכבת יותר מהסלון. מזנון 2 (צילום: רותם מימון)"ניסיתי לפנות לאסד כדי להגיע לגלידה" בין פיתה עם תפוח אדמה ושמנת חמוצה לפיתה עם חלקי פנים שנולדו במזנון הראשון ונמצאים גם בשני, המקום החדש מאפשר לשני להתפרע, להמציא מנות מיוחדות ולהכניס מחלקה שלמה שבאבן גבירול עוד יחלמו עליה, מחלקת ים. גם כאן תיתקלו בשמות פיוטיים כמו "בית ספר לתוניסאים", "שווארמה של סרדינים נשואים" או "שיפוד ים אדום", אך גולת הכותרת היא חריימה. "יש כאן חריימה נהדר, קלמרי צלוי עם ירקות על הפלנצ'ה, מטיאס וסוג של פיש אנד צ'יפס. אלו דברים שיהיו רק כאן. אני לא מאמין בלייצר במקום אחד ולהוביל למקום אחר והכל מיוצר פה". חידוש נוסף של המקום שמגיע בהשראת גן מאיר הוא קלח תירס על מקל (16 שקלים) ובוז'ה - שורה של גלידה מסטיק שיושבת על פרפום בננות ומחירה 5 שקלים.אייל, מה הסיפור של הגלידה בפיתה?"ישבתי בבית הקפה הכי טוב בנוטו, סיציליה. הזמנתי גלידה ריקוטה ומה שהמלצר הביא לי היה ערימת לחם. אמרתי לו שהזמנתי גלידה, לא לחם והוא ענה שזו המנה ושלף גביע ריקוטה. הסתכלתי מסביב וראיתי שכולם מכניסים את הגלידה לתוך הלחמים. עשיתי כמוהם וטעמתי. זה היה איום ונורא, ירקתי את זה מהפה. מהייאוש נתתי ביס נוסף והפעם זה היה נפלא - אכלתי עוד ארבע מנות כאלה. אז נפל לי האסימון שאם זה טעים בלחמנייה זה יהיה טעים גם בפיתה. חזרתי לארץ ושכחתי מזה עד שביקרתי את גבי מריסטרטו (ספק חומרי גלם, ר"מ) וסיפרתי לו על המנה הזאת. הוא התחיל לבכות ואמר לי שהוא יכול להגשים לי את החלום. הוא לקח אותי לחדר והראה לי מכונת גלידה שאין יותר טובה ממנה, יש אותה רק בתשע גלידריות בעולם. התווכחנו על המחיר כי היא עולה 200 אלף שקל. הוא אמר לי "קח אותה ובעוד שנה נדבר". באותו זמן שמעתי על בית קפה בדמשק שמגיש גלידת בוז'ה, גלידת המסטיק הכי טובה בעולם. חשבתי איך אגיע לדמשק לטעום אותה. ניסיתי לפעול בעניין ואפילו לפנות לאסד, אבל הורידו אותי מהרעיון. שלושה שבועות התעסקתי בפיתוח של הגלידה שתהיה גלידת מסטיק מחלב, בלי חלבונים ובלי מייצבים. עשרה ימים של כישלון אחר כישלון של גלידה שאני מכין מדמעות של אלת המסטיק (שיח שמהשרף שלו מכינים גלידת מסטיק, ר"מ) ורק אתמול הבנתי – צריך תאית שסופחת מים. יצאה לי גלידה בטעם של מנזרים, של חלב טהור. הגלידה מוגשת על פרפום לוהט של בננות. היא נורא יקרה וכשחשבתי איך לתמחר אותה הבנתי שניתנה לי מתנה, אז אני צריך לתת אותה הלאה ולכן אני מוכר אותה בחמישה שקלים, כי זה מחיר הייצור של כל כדור. זה מחיר לכולם. זה למטרות אושר בלבד".קחו, מתנה. גלידה בפיתה (צילום: רותם מימון)ועכשיו, אחרי שפותחים מזנון יש תכניות לעתיד?"אני חושק בדברים והופך לעבד שלהם. זה הסיפור של החיים שלי. אני לא יכול לחשוב כרגע על עוד מזנון. כל הדם שלי פה. אבל יהיה גם את הסניף בפריז בעוד כחודשיים ששם אנחנו מנסים לתרגם את העיר לפיתה. אנחנו בתהליך חשיבה עמוק. אני בן אדם שמקדיש את עצמו למעשה אחד".

*#