${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: האחות המשתלמת של מסעדת מוסקט

השף חיים טיבי פותח את טיבי'ס, אירוח טבעוני גלילי בכדיתא, ברי הקריוקי ממשיכים לכבוש את הארץ, מה מחכה לכם בפסטיבל בירה במטה יהודה ומדוע סוגרת מסעדת 44 את שעריה?

תגובות

השנה הקולינרית האחרונה היתה שייכת לצפון. עם כל הכבוד לפתיחות חדשות ונוצצות בתל אביב ובירושלים, הדברים המעניינים באמת קרו בצפון ואליהם מצטרפת כעת טיבי'ס, מסעדתו החדשה של השף חיים טיבי (מוסקט) שמביאה מטבח מקומי מתחדש. אחרי שהתמקם במצפה הימים, פנו טיבי ושותפו רועי כהן לחוות ורד הגליל, שיפצו את המסעדה שקיימת במקום ועיצבו אותה עם שילוב של אבני בזלת ועץ עם אח שיפעל במהלך החורף, ודק עץ שמשקיף על חוות הסוסים הידועה של ורד הגליל מבחוץ. בניגוד למוסקט היוקרתית, טיבי'ס קמה כביסטרו כפרי עם תפריט שמכוון לכל המשפחה (מה שאומר בפועל רמת מחירים נמוכה יחסית) ומתמחה בבשרים שמגיעים מעדרים ברמת הגולן ובגליל, פסטות בעבודת יד וקונדיטוריה מקומית שתספק את המאפים, הלחמים והקינוחים של המסעדה. כיאה לביסטרו מקומי התפריט נע בין מנות כמו פטה כבד, פטריות צלויות בגריל עם ברווז מעושן, נקניקיות כפריות תוצרת המקום, ניוקי ערמונים וגם מנות כבדות יותר כמו טיבי'ס סטייק האוס מבשר שיושן כשלושה שבועות במקום, המבורגר מבשר בקר טרי, פורטרהאוס, צלעות טלה בגריל ועוד. בגזרת הקינוחים מגיש טיבי וופל אמריקאי, עוגת גבינה אפויה עם סבלה פיסטוק, פאדג' שוקולד וברנדי, פנקייקים ועוד.טיבי'ס - חוות ורד הגלילתתחדשו. טיבי'ס (צילום: יעל שביט)

בת הרים: אירוח גלילי-טבעוני בקדיתא

בואו נגיד את האמת: לשבת לאכול בסלון הביתי או בגינתו של אדם זר – זה מוזר. מצד שני, לפני 15 שנים חשבנו גם שלישון ביחידת הדיור של אדם זר (שהפכה עם הזמן לצימר), זה מוזר לא פחות. בפועל? זה הרבה יותר כיף ממה שאפשר לחשוב, בעיקר כשבאים עם הילדים. מור סגל פותחת את דלתות ביתה בעבור המטיילים באזור הר מירון, צפת והגליל ומארחת אותם לארוחות טבעוניות. לא מדובר במסעדה, שכן סגל היא בשלנית ביתית (עם רקע במסעדנות כמובן) שהחליטה לארח בביתה אנשים שמחפשים חוויה קצת אחרת בגליל. "אתה מטייל בצפון ובמקום ללכת למסעדה אתה בא אלי הביתה לארוחה טבעונית", אומרת סגל שפתחה את "בת הרים" - ארוחות טבעוניות ביתיות למשפחות, זוגות וקבוצות קטנות. "לא תמצא פה המבורגר צמחוני", היא מוסיפה, "בארוחות אין ניסיון לחקות מנות בשריות ולהלבישן בלבוש צמחוני-טבעוני. אני מגישה מנות טבעוניות עם חומרי גלם שלוקטו מהסביבה או נלקחו מגינת הבית, מנות שהן חגיגה של הטבע".

מור, איך נולד הרעיון?"כשעושים אוכל טעים בבית, בא לך שעוד אנשים ייהנו ממנו. זו לא מסעדה אלא אירוח ביתי, אז ההכנסות הן רק לכיסוי ההוצאות, אנחנו לא מכוונים לכמות אנשים מסוימת על מנת להרוויח, אלא עושים זאת מההנאה שבאירוח. יש נוף ויש אוויר ואם באים עם הילדים זה בכלל יותר כיף, כי הם יכולים להתרוצץ פה וזה מאפשר לחוות את הצפון מבחינה אותנטית".

הארוחה בבת הרים תעלה 120 שקלים לאדם והיא כולל מנות רבות, יין, לחם ומטבלים ורצוי להודיע על כך 24 שעות מראש. כל ארוחה נתפרת על פי רצונות הלקוחות ועל פי מה שיש כרגע בטבע ובסביבה, וכוללת מנות כמו: דלעת ערמונים ממולאת, גבינת קשיו, קציצות עדשים שחורות, פסטו עשבים קדיתאיים, פוקצ'ה דלורית וטחינה עם סומק ועוד. התפריט משתנה מיום ליום ומעונה לעונה. למטיילים בסביבה אפשר גם להזמין מראש סלסלת פיקניק שאפשר לאכול ביער או לקחת אל המעיינות.  

להזמנות - לחצו כאן או התקשרו - 054-5951654בואו לבקר. בת הרים (צילום: מור סגל)

מזל טוב: שילה חוגגת יום הולדת שמונה

שמונה שנים בחיים של מסעדה זה עניין לא מבוטל, על אחת כמה וכמה כשמדובר בתל אביב. שילה, מסעדתו של שרון כהן התחילה את דרכה כבר קטן עם אוכל טוב, ובשנתיים האחרונות הפכה להיות אחת ממסעדות הדגים ופירות הים המדוברות בעיר. בכל שנה בסוף אוגוסט מתקיימת במסעדה מסיבת יום הולדת שמשתלבת גם עם יום הולדתו של השף והבעלים הגאה. החגיגות יתפרסו על פני שבוע ימים שיתחילו כבר ביום ראשון הקרוב (25.8) ויימשכו עד לסוף החודש. "שילה הביאה משהו חדש לעיר. זה היה בין המקומות הראשונים שהביאו פיין דיינינג עם אווירה כזאת לעיר" מספר כהן. "מאז היא התקדמה מאוד קולינרית, בעיקר בזכות הקהל שמשך אותנו קדימה. כשפתחנו, צוות המסעדה מנה אותי, את אשתי, שתי טבחיות ומלצרית, והיום עובדים כאן 50-60 עובדים. המקום התבגר יחד איתנו: ממטבח קטנטן גדלנו למטבח גדול שמייצר הכל במקום. שילה התייצבה על מקום מושקע ומקצועי יותר".

אז מה מייחד את שילה היום?"כל יום קמים בבוקר וחושבים שזה לא מספיק טוב. אני שף שנמצא הרבה במטבח ובודק את כל המנות שיוצאות. שילה היא לא מסעדת שף, אלא מטבח שף. יש שפים שהם בפרונט, אני מופיע במטבח. הכי אולד סקול שיש וזה מוכיח את עצמו".

רק לפני שבועיים סיפרנו לכם על פלאג-אין, מתחם מוזיקלי וקולינרי שנפתח ברמת החי"ל והשבוע גילינו שממש כמו במזרח אסיה, מתרבים בארץ ברי הקריוקי שמשלבים מוזיקה ובילוי עם אוכל טוב. גם רחובות מתחדשת בבר הקריוקי MEon the Mic, שמסתמן כלהיט בקרב אנשי האזור. ב-MEon the Mic  אפשר למצוא חמישה חדרים בגדלים ובעיצובים שונים שכל אחד מהם מכוון לעיר אחרת בעולם, החל מלונדון עם חדר כוכבים בתחושת בית בריטי חם, ניו יורק ברוח הטיימס סקוור, סלוניקי באווירת הטברנה, ריו דה ז'נרו מביאה את הקרנבל וכמובן טוקיו, אם כל הקריוקי בעולם. עם הכניסה לכל חדר מקבלים האורחים אייפד ממנו הם יכולים לבחור את השירים, להזמין מלצר ולהציץ בתפריט, שגם הוא נבנה בצורה שתתמוך בבילוי: זה מתחיל עם פופקורן ענק עם תוספות מפתיעות (25 שקלים), ואחריו מערום צ'יפס עם מטבלים (45 שקלים למנה זוגית), נקניקים עם ברוסקטות (42 שקלים), פלטה לוהטת של סיגרים מגולגלים, טבעות בצל ואמפנדס (62 שקלים), נקניקיות עוף כבש עם כרוב כבוש (38 שקלים), פיצה מרגריטה עם תוספות (45 שקלים), מנת סביח בארבע מיני פיתות (34 שקלים) ועוד.

MEon the Mic - אלי הורוביץ 12, רחובותחממו את מיתרי הקול. MEon the Mic (צילום: יח"צ) יאמה: בר מסעדה על חוף הים שנייה לפני שחוזרים ללימודים והחופש הגדול מפנה עצמו לתקופת החגים, נפתח בשבוע שעבר "יאמה", משהו בין בר אוכל לפאב חדש ויוקרתי שהוקם על ידי קבוצת אנשי לילה ומסעדנות בקו הראשון על חוף הים של הרצליה. יאמה מציעה תפריט אלכוהול ארוך עם נוכחות יפה של קוקטיילים, אך מעבר לכך ניכרת כאן המחשבה על התפריט שמשלב בין הים לאלכוהול, עם מנות כמו: סביצ'ה של דג ים, בצל ספרדי, קשיו קלוי, קרם סלק, שמן זית ופטרוזיליה (41 שקלים), קרפצ'ו לוקוס עגבנייה קצוצה וקרם תמרים (42 שקלים), טורטייה בקר עם נתחי סינטה מוקפצים, צ'ימיצ'ורי, חסה, עגבנייה ובצל מטוגן (41 שקלים), טורטייה בלקנית עם גבינת פטה ופרוסות חצילים ופלפלים קלויים (36 שקלים).

יאמה - רמות ים 6 חוף השרון, הרצליהמול הגלים. יאמה בר (צילום: יח"צ) פסטיבל בירה כפרית יוצא לדרך

למי שחסרה קצת בירה בדם, ישמח לשמוע שפסטיבל הבירות של המבשלות הביתיות באיזור מטה יהודה חוזר לפעילות בסוף השבוע הבא. מטה יהודה הפך בשנים האחרונות לאזור עם הריכוז הגדול ביותר בארץ של מבשלות בירה, כחלק מתופעה רחבה יותר של יזמות קולינרית מקומית, שכוללת עשרות יקבי בוטיק ובשלניות ביתיות, מחלבות, בתי בד, מסעדות קטנות ועוד. אירוע הפתיחה המרכזי יתקיים ביום חמישי בערב, 29.8 ולמחרת ימשיך הפסטיבל במהלך היום בצומת שריגים-גבעת ישעיהו. המהלך האירוע יגישו בשלני הבירה עצמם לטעימה את מגוון הבירות שלהם, חלקן כאלה שיוצרו במיוחד לאירוע. בין המבשלות המארחות ישתתפו: מבשלת "פפו" ממושב צלפון, מבשלת Gal's ממושב אביעזר, מבשלת "השחר" ממבשרת ציון, מבשלת "אביר האלה" מצפרירים, מבשלת "שריגים", מבשלת "שמשון" מצרעה, מבשלת "מנו" ממושב מטע והמבשלות האורחות: דאנסינג קאמל, הנגב, טאקוונביר והבשורה.

כבכל שנה מוזמנים חובבי הבירה להגיע גם ישירות למבשלות עצמן, בחצרות הבתים, לחוויית מפגש בלתי אמצעי עם יזמי הבוטיק אוהבי הבירה, לטעום, לשוחח עם היצרנים, ללמוד מקרוב על תהליכי הייצור ולחוות מעט מעושר הטעמים שמציעות המבשלות. זו גם ההזדמנות להזמין מקומות ולבקר בבתי האוכל באזור, שנודעו כבר בבישול אותנטי כפרי, פשוט ומוצלח. לחיים. פסטיבל בירה במטה יהודה (צילום: ענבל רוז

ונזכור את כולן מדי שבוע אנחנו נפרדים ממסעדות, אבל הפעם מדובר בפרידה עצובה באופן אישי למדור. אמש הודיעה השפית אסנת הופמן ממסעדת 44 כי המסעדה תיסגר ב-28.8. בהודעה שפרסמה בדף הפייסבוק שלה כתבה אסנת: "לאחר שנתיים מאתגרות ומרגשות שבהן הגשמתי חלום אישי ומקצועי והקמתי מסעדה עצמאית וייחודית בנוף הקולינרי התל אביבי, קיבלתי החלטה קשה וכואבת לסגור את ארבעים וארבע ולהמשיך הלאה לאתגר הבא שיבוא. לאור השינויים בתנאים הכלכליים בשוק, החלטתי שאיני מוכנה להתפשר - לא על איכות חומרי הגלם, לא על רמת התמחור ללקוחות, ובאופן כללי גם לא על סוג החוויה שאני מציעה לאורחים שלי, ולכן בעוד עשרה ימים נפרד.  אני רוצה להודות לכל מי שלקח חלק במסע המדהים הזה - לצוות המופלא, לספקים המקצועיים, וכמובן ללקוחות הנאמנים וההרפתקנים ביותר ששפית יכולה לבקש לעצמה. היה לי לכבוד ולעונג לעבוד איתכם, להאכיל אתכם, ולשמוח איתכם. קיבלתי ונתתי המון ועכשיו הגיע זמן לצאת לדרך חדשה". מסעדת 44 תיסגר בסוף החודש ועד אז תוכלו להיפרד מממנה. עצוב.

*#