טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: איך מנצחים פינות מקוללות?

שני ברי אוכל חדשים ינסו להצליח איפה שאחרים נכשלו, מטבח לילי חדש בפסאז', סניף חדש מג'מס ביר פקטורי וממי אנחנו נפרדים השבוע? 

תגובות

מה משותף לגיליז, פי-2 ואייל שני? כולם התחילו בירושלים ועלו לתל אביב. כעת, מצטרף למועדון הזה גם 6 במאי, אחיו הקטן של ה-5 במאי, מחלוצי הברים בשוק מחנה יהודה. את 5 במאי הקימו גיל-עד אלון ואמיר ברונר לפני יותר משלוש שנים בקונספט של בר אוכל חלבי ודגים. "זה אחד המוסדות שבנו את סצנת הצעירים במחנה יהודה", אומר אלון, "וזה מהמקומות הראשונים שנפתחו בשוק בשעות הלילה". השוק הלך והתמלא ובעלי המקום עברו לתל אביב והחלו לחפש מיקום חדש שיהלום את צרכיהם ובמקביל בנו תפריט חדש שמתאים לעיר הגדולה אבל עדיין מבוסס על הרוח הירושלמית. "בירושלים תמיד אמרו לנו שאנחנו תל אביביים. היינו חלוצים, באנו לשוק נטוש בלילה ורק שמחנו שאנחנו שם". הלוקיישן התל אביבי שנבחר הוא מתחת לכיכר דיזינגוף, מקום בו פעלה עד לא מזמן מסעדת נאם נאם ולפניה סניף של לה צ'מפה, פינה שאפשר להכתיר כ"מקוללת", אבל לפי אלון, "אנחנו לא מפחדים מלוקיישן ובעיקר לא מכזה שהחליף כמה ידיים".

הכיוון שנבחר עבור המקום החדש מוצא המון נקודות השקה עם הבר הירושלמי: "6 במאי הוא מה שה-5 במאי רצה להיות בהתחלה, בר מסעדה עם קו קולינרי של מטבח מקומי וטרי שבו צעירים שמבשלים מה שצעירים אוהבים לאכול". בתפריט תמצאו מנות קטנות ליד האלכוהול ומנות ביניים, כולן עם טוויסט: סלט אורז פרא בציר דגים עם שרימפס, או מנה טבעונית של תרד מאודה עם שקדים יוגורט קשיו, בריוש BLT מקלות זוקיני דקים, במיה חמה על גבינת לבנה (34 שקלים),  והמבורגר מיני עם איולי, רוקט ואמנטל בלחמניה רכה (15 שקלים). "אנחנו עושים אוכל כיפי נגיש ומתומחר בהגינות", אומר אלון ומציין שמחירי כל המנות נעים בין 15-36 שקלים ובהתאמה גם האלכוהול נמכר במחירי רצפה.

6 במאי - כיכר דיזינגוף, תל אביבככה מנצחים פינה מקוללת. 6 במאי (צילום: רותם מימון)מלגו ומלבר: מביאים את יפו אל שדרות רוטשילד הפינה בקצה שדרות רוטשילד בואכה כיכר הבימה ראתה כבר הרבה, ואנחנו לא מדברים רק על הפגנות המחאה החברתית ועיר האוהלים ז"ל. החלל בקצה השדרה החליף לא מעט ידיים בשנים האחרונות (האחרונה היתה קפה אסקוט), וכעת יפתח שם בר דגים ופירות ים בשם מלגו ומלבר שמביא למרכז העיר כל טוב מנמל יפו. מלגו ומלבר נולד משיתוף פעולה של קבוצת אנשי לילה שרצתה ליצור מקום שיערבב את בילויי הלילה עם אוכל טוב. התפריט מוקדש ברובו לפירות ודגי ים טריים לפי מחלקות שונות: בקטגורית ה"ירקות" תמצאו מנות כמו סלט ירקות חיים ופיצוחים (24/36 שקלים בהתאם לגודל) או סלט כרובית (22/34 שקלים); מחלקת "דגים נאים" עם מנות כמו סשימי דג ופילה תפוז (27/39 שקלים) ומנת פירות ים חלוטים של קריסטל שרימפס, קלמרי סגול וראשי קלמרי עם פירות קיץ טריים, בזיליקום ונענע (64 שקלים); תחת "מנות פלנצ'ה" תמצאו מנות כמו סרדינים טריים ממולאים בשקדים ועשבי תיבול עם סלט עגבניות (29/42 שקלים) ופירות ים תיכון על קרם שעועית וחציל שרוף, עם במיה ובצל סגול (78 שקלים); מחלקת "מנות מהמחבת" עם סרטנים כחולים בחמאת צ'ילי ותפוז, טרגון וציר סרטנים (39/56 שקלים) ומנת שרימפס קריסטל בפלפלים (67 שקלים) ולבסוף מחלקת "מנות פריכות שאוכלים עם הידיים" עם מנות כמו ביסלי דגים של ספינת בילו - דגים פריכים ומצופים בגרמולטה (48 שקלים) ומיקס ים תיכון עם דגים קטנים ופריכים, שרימפס, קלמרי ורוטב ויניגרט עשבים לימוני (78/132 שקלים). אגב פירוש השם "מלגו ומלבר" הוא "מבפנים ומבחוץ" בארמית. במילים אחרות - חומר גלם מקומי שמקבל פרשנויות אסייתיות ודרום אמריקאיות. מלגו ומלבר - רוטשילד 142, תל אביביפו זה פה. מלגו ומלבר (צילום: דנה קרן)אוכל ובילויים: מטבח חדש בפסאז' לדן ארואץ יש קילומטרז' ארוך בעולם הקולינריה במטבחים של זבולון 10 ועזיזה. כעת הוא נכנס לפרויקט חדש שמשלב קולינריה במקום קצת לא צפוי, בפסאז', מתחם האנדרגראונד ברחוב אלנבי. "הרעיון הוא לשדך בין בר לאוכל ברמה גבוהה יותר, אוכל אמיתי ולא מתיימר, שמתאים למסיבות ולשעות לילה מאוחרות", אומר ארואץ, "אנחנו מנסים לתת פתרון טוב לשעות האלה ממקומות אחרים בעיר". התפריט כולל מנות בגודל ביניים שמאפשרות לנשנש תוך כדי הבילוי אבל גם לאכול ולשבוע מארוחת ערב מלאה, ומציע מנות כמו: תאנים צלויות בסוכר דקלים וגורגונזולה (31 שקלים); ברוסקטת ריקוטה מיובשת, חריף קצוץ ואורגנו טרי (39 שקלים); סנדוויץ' ירקות משוגע - מעל 10 סוגי ירקות ועשבים, פרוסים דק עם טחינה (45 שקלים); ומנות נוספות שמתבססות על חומרי גלם טריים ועונתיים. התפריט שואב השראה גם מערבים מיוחדים שמתקיימים במתחם, לדוגמה: ערב בסגנון הסרט Cry Baby שהתקיים בשבוע שעבר לווה בתפריט שמדמה דיינר אמריקאי עם מנות כמו פנקייקס, האש בראונס וצ'ילי סופ.

המטבח פעיל מדי יום במהלך שעות הפעילות של המתחם, החל מ-21:00,  מה שאומר שגם בשעה 4:00 לפנות בוקר אם המסיבה בעיצומה, יהיה לכם איפה לאכול.

הפסאז' - אלנבי 94, תל אביבכריך הזיה. סנדוויץ' ירקות משוגע (צילום: דור אבן חן)גאלה: גלידריה חדשה בתל אביב חם לכם, אתם מזיעים ודביקים ומחשבים את המסלול למזגן הקרוב ביותר. אם כל זה קורה לכם באזור רחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, אתם יכולים לכוון את עצמכם אל עבר גאלה, גלידרייה חדשה שפועל ברחוב בשבוע האחרון. מאחורי גאלה עומדת כלנית פרידמן, שלמדה את כל מה שהיא יודעת על גלידה בגלידריית הבוטיק אניטה. "נכנסתי לתחום הגלידות כשהייתי סטודנטית. התחלתי לעבוד באניטה ושם למדתי והתקדמתי, עד שהחלטתי שאני רוצה לפתוח מקום בעצמי". גאלה מציעה גלידה איטלקית אמיתי שמיוצרת מדי יום במקום מחומרי גלם איכותיים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים מה שמבטיח תוצרת חדשה מדי יום שתלויה בחומרי גלם עונתיים. בין הטעמים שמוצעים במקום תוכלו למצוא: גלידת ערמונים, גלידת קוקוס מעולה, גלידת שוקולד, שקדים וקרמל ומבחר גלידות סורבה שמותאמים לקהל טבעוני או כזה שנמנע מסוכר כמו סורבה שוקולד מריר או סורבה לימון ללא סוכר (14 שקלים לכדור, 42 שקלים לחצי ק"ג). מלבד זאת במקום יש גם מקפאי יוגורט שגם כן מוכנים במקום ומוצעים לצד מגוון תוספות וסירופים ללא הגבלה. בדיוק מה שהיינו צריכים לקיץ.

גאלה - קינג ג'ורג' 30, תל אביבתתחדשו: סניף חדש לג'מס ביר פקטורי שמה של מבשלת הבירה פתח תקווה כבר הולך לפניה. כעת ג'מס מפיצה את בשורת הבירה הטרייה ופותחים סניף נוסף בפרויקט ברנר 6 ברעננה ששם דגש על חווית האירוח ומזיגת הבירה. "עבדנו ארבע וחצי שנים בחלל של 700 מטר ורצינו לגעת באנשים באופן יותר אינטימי ושכונתי", אומר אחד הבעלים, דרור ארז, על ההחלטה לפתוח מקום נוסף. "תמצתנו את ג'מס בלב שכונת מגורים", הוא אומר בהתייחסו לעובדה שג'מס ברעננה יוכל לאכלס עד 50 איש בלבד. לצורך פתיחת המקום הביאו למקום מערכת מיוחדת למזיגת בירה מארצות הברית ששומרת על קירור הבירה הטרייה. הבירות מאוכסנות במקרר מיוחד שממנו הן עוברות לברז הבירה כשהן קרות כל הזמן ושומרות על איכותן הגבוהה. מבחינה קולינרית, בניגוד לפתח תקווה שם אפשר להתענג על ארוחת בשרים, ברעננה הלכו על קו המעדניה עם פניני - הסנדוויץ' האיטלקי החם עם בשרים מעושנים (בין 21-54 שקלים), דגים מעושנים (19-32 שקלים), צלחת בשרים מעושנים (64 שקלים) וירקות טריים שמשודכים אליהם ועוד.איך תושבי רעננה מקבלים את המקום החדש?"הקהילה מסביב יודעת להעריך בירה טובה. הרבה מהלקוחות שלנו בפתח תקווה הם מהאזור הזה ועכשיו אנחנו קרובים אליהם. אנחנו מקווים לפתוח עוד מקומות בערי לווין קטנות ומחפשים מקומות דומים".ג'מס ביר פקטורי - ברנר 6, רעננה מתקרבים לקהל. ג'מס ביר פקטורי - רעננה (צילום: באדיבות המקום)טורקיש דילייט: שוק האוכל של פאשה בחודשים האחרונים פועלת בימי שישי במסעדת פאשה אלטרנטיבה טורקית-כורדית-אורפאלית לשוקי האוכל של בסוף השבוע בתל אביב. המסעדה עורכת יריד אוכל בו חלק ניכר מהמסעדה הופך לשוק שמציע מנות נבחרות מהתפריט. בשנים האחרונות יותר ויותר לקוחות היו מצלצלים למסעדה בימי שישי ומבקשים לבוא לקחת טייק אווי, ו"משם לקחנו את זה צעד אחד קדימה ופתחנו את השוק", אומר משה גזית, מבעלי הפאשה. "התחלנו בקטן, עם כמה מנות מהתפריט ואז הלקוחות ביקשו מאיתנו להכין מנות מיוחדות שאינן בתפריט הקבוע. הבסיס הוא טורקי למרות ששברנו קצת ימינה ושמאלה". מה שהתחיל כטפטוף הפך למבול ומראש השנה יהפוך השוק לרחב במיוחד כשימנה קרוב למאה מנות. בשדרת האוכל הגדולה בכל יום שישי אפשר למצוא מנות כמו מדיאס חציל עם בשר או מדיאס קישואים, קבבים, ממולאים של ארטישוק, חצילים, בצל, עלי גפן וכרוב (6.9 שקלים) קציצות טלה במנגולד, פרגיות במילוי פיסטוק וקשיו, לחמעג'ון, סופריטו, קובות כמו נבלוסייה, קובה חמאד, קובה אורפאלי, חמוסטה, סמבוסק חומוס או תרד עם בשר (6.5-7 שקלים) וסלטים  כמו כבד קצוץ, חומוס, טחינה, פלפלים בשום קלוי ולימון, עדשים, חצילים ועוד (12 שקלים ל-250 גרם). פאשה - הארבעה 8, תל אביבעונג שבת. שוק האוכל של פאשה (צילום: שי בן אברהם)משנה מקום משנה מזל: יומנגס עוברת דירה האם היכל השחיתות יומנגס הגיע אל הנחלה? מסעדת ההמבורגרים עברה בסוף שבוע שעבר למקום חדש וגדול יותר בצומת רופין ונפרדה לשלום מהחלל בקלאנסווה ומשערוריית הבייקון והבירה שירדו מהתפריט לאחר לחצים של תושבי האיזור. "זאת היתה אחת מהסיבות שעברנו" אומר גל בכר, מבעלי יומנגס, "רצינו שלא יתערבו לנו בתפריט ושלא יגידו לנו מה לעשות". עם המעבר נמתחו שעות הפעילות של המסעדה והבייקון חזר לתפריט שנשלט על ידי המבורגרים אימתניים (עד 660 גרם, טוב ששאלתם) על סוגיו השונים: המבורגר מקסיקני עם חריפות מענגת (48-99 שקלים), המבורגר איטלקי עם גבינת פקורינו (51-109 שקלים), צרפתי עם כבד אווז ושמן פטריות כמהין (58-129 שקלים) וכמובן, המבורגר פיני עם בקר, חזה מולארד, קשיו ומזרקי מייפל טהור לשם השחיתות (64-144 שקלים). אם כל זה לא מספיק, ליד כל המבורגר מוגש גם צ'יפס, בשביל הכולסטרול. "בקרוב יהיו פה מנות ראשונות חדשות כמו כנפיים, אבל אנחנו שומרים על הקונספט שלנו כפי שהיה", אומר בכר. שיהיה בהצלחה.יומנגס - צומת רופיןיש דברים שלא משתנים. יומנגוס (צילום: נמרוד גליקמן)ונזכור את כולן אם מישהו חושב שהמיתון הכלכלי אינו נותן אותותיו במסעדנות ומתבלבל משפע הפתיחות, אולי כדאי לו לשים לב לארבע סגירות שהתרחשו לאחרונה: מסעדת השף בניולה שנפתחה לפני שנה וחצי, בהשקעה כלכלית גדולה על ידי השף קובי כץ סגרה זה מכבר דלתות. עם פתיחתה של בניולה, באזור שנראה כבר אז כבעייתי (שולי התחנה המרכזית הישנה), הורמו לא מעט גבות אך יחד עם זאת שפע הביקורות הטובות והאוכל המוצלח ניסו להביא תקווה לשינוי באזור, כנראה בלי הצלחה. שתי מסעדות שנפתחו לאחרונה גם סגרו את הדלתות בטרם צלחו את החצי שנה הראשונה שלהן – גראפה של המסעדן רוני כהן, שנפתחה במרץ האחרון וניסתה להביא אל תל אביב את הגרסה המקומית למסעדתו המצליחה מירושלים. גם בית הקפה פליקס שנפתח בסוף אפריל יחד גם גל הפתיחות שעבר על שוק הפשפשים עם תפריט שיצרה השפית עינב ברמן ושברה שיא כשנסגרה אחרי ארבעה שבועות בלבד של פעילות.אחרונה חביבה היא BLD מרמת אביב, שניסתה לעבור כמה וכמה מהפכים, הביאה שפים כמו לירן גרודה והפכה מדיינר למסעדה איטלקית, אך כל אלו לא סייעו לה להשאיר את הראש מעל המים.

*#