אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: האם קם מתחרה לבראסרי?

ביסטרו צרפתי הספיק ליצור באזז בפחות מחודש לפתיחתו, מסעדת טאפאס מעוררת את חיי הלילה בפריפריה ואיטלקיה בראשל"צ תשדרג חוויות קולינריות מצערות מהניינטיז - הכירו את המסעדות החדשות שלא חוששות מהעונה הקרה

תגובות

החורף כבר כאן בכל הכוח, אבל גם הטמפרטורות הנמוכות והרוחות המתחזקות לא מפחידים את המקומות החדשים שממשיכים להפתח כמו פטריות אחרי הגשם. למרות הפיתוי לכסות את האף בפוך ולמלא את הבטן בשוקו חם, כדאי להציץ החוצה ולהתרשם מכל הטוב, הפריך והריחני שמקיף אותנו. אז אם חשקה נפשכם בבילוי מחומם, בתל אביב או מחוצה לה, אנחנו פה כדי לספר לכם על איטלקיה חדשה ומבטיחה בראשון לציון, טאפאס זול בפרדס חנה-כרכור, מסעדה חדשה בניחוח חו"ל בלב שדרות רוטשילד וכריכים איכותיים בשינקין, שעושים מחווה לרשת הכריכים העולמית.

בקומת הקרקע של המכון הצרפתי נפתחת בשבועות אלה מסעדת Da da &da, מבעלי קבוצת הרובן וקפה הבימה, שרון כהן (שילה וקפה אירופה) ודוד טור (הברקספט). בהתאם לרוח הצרפתית השורה על הבניין, הצבעים השולטים במקום הם שחור ולבן קלאסיים עם השלמות הכרחיות של חיפויי עץ. המעדנייה נפתחת ב-7:00 ומנפקת כריכים ומאפים, כולם מיוצרים בקונדיטוריה, דוגמת כריך אנשובי עם ארטישוק וביצה קשה (16 שקלים), כריך גרבלקס (18 שקלים) ודניש אגוזים (12 שקלים). בתפריט המסעדה, שעדיין פועל במתכונת הרצה, מוגשות ארוחות בוקר יצירתיות, ומנות ביסטרו עסקיות בשעות הצהריים, ביניהן אפשר למצוא המבורגר בקר ושקדי טלה עם צ'יפס (59 שקלים); חצי עוף מהרוטיסרי עם תפוחי אדמה (55 שקלים) וצוואר חזיר עם פולנטה (65 שקלים). כל העסקיות כוללות גם מנה ראשונה דוגמת ארטישוקים מטוגנים או סלמון כבוש, ומנת לחם במחיר העיקרית. בקרוב ייפתח המקום גם לארוחת ערב, ובעתיד יהיה פתוח 24 שעות ביממה,  כדי לספק את גחמותיהן הקולינאריות של אורחי ותושבי השדרה מסביב לשעון.

Da da & da - שדרות רוטשילד 7, תל אביב

צרפתיה חדשה בשכונה. דהדה ודה (צילום: דרור אלמוג)

לפני כשנה נפתחה בפרדס חנה-כרכור מעדניה בשם המזווה, על ידי הצעירים המקומיים, דור כהן ואור דוייב. השניים הרגישו שקיים מחסור במקומות המשווקים מוצרים איכותיים משומרים בפריפריה. בחזונם ראו מעדניה בה נמכרים גבינות, נקניקים ומוצרים איטלקיים נוספים לצד יינות ואלכוהול של מיטב היבואנים כמו רסטרטו וטומין. תוך כדי עבודה החליטו השניים לייצר בשרים ונקניקים בעצמם, והחלו לייבש, לעשן, לכבוש ולצלות כתף בקר, צלעות בקר, פסטרמה וסלמי במטבח המעדניה - הכל מנתחי בשר שלמים וללא חומרים משמרים.אחרי שנה של פעילות מוצלחת, התבשלה ההחלטה לקדם את חיי הלילה המנומנמים במועצה המקומית. מדי יום חול ב-20:00 הופך המזווה לטאפאס בר ברצלונאי למהדרין. הקונספט פשוט להפליא: מבחר גדול של מנות טאפאס קטנות, בצלחות ועל ברוסקטות, נמכרות כשקיסם אחד או שניים נעוצים בהן. מנות עם קיסם אחד מתומחרות ב-5 שקלים, ואלו עם שני קיסמים ב-10 שקלים. התפריט משתנה מדי יום לפי המצאי במעדניה ומצב הרוח של השותפים. אם יתמזל מזלכם, תוכלו לטעום בייבי פארידות מעושנות על פירה בטטה מעושן; מוח עצם מעושן עם ביצת שליו בצלחת; סלט פטריות חמות עם פטריות פורטבלו, שמפיניון ויער עם מחית כמהין על ברוסקטה; או צלעות בקר עם טחינה גולמית, סילאן ורימון על ברוסקטה מעושנת.ליד האוכל נמזגות בירות מהחבית, וויסקי משובח ויינות מיקבי בוטיק מקומיים, כדי לשמור על האווירה השמחה והצעירה.

המזווה - המושב 42, פרדס חנה-כרכור

קונפסט פשוט, אוכל טוב. טאפאס במזווה (צילום: אור שחר)

הכריך החדש של שנקין

אחרי יותר מ-10 שנים בתחום המזון, החליט דימה שוסטר (קפה ג'ו ופיורי פסטה) לצאת לדרך עצמאית. אחרי שהתוודע לרשת Pret a manger הלונדונית, המציעה כריכים ארוזים ללא חומרים משמרים, החליט את הקונספט הזה הוא רוצה לייבא ארצה. כך נולד הסניף הראשון של אופן פרידג', אותו פתח יחד עם בת זוגו בריג'יט. מקררים פתוחים מציגים לראווה כריכים וסלטים בשירות עצמי, שמוכנים ומורכבים במקום, תוך שימוש בחומרי גלם שדימה בוחר בעצמו. "הכי חשובה לנו האיכות", מספר דימה. "לכן בחרנו את חומרי הגלם הכי טובים והכי איכותיים שאני מכיר". הלחמים נאפים במיוחד עבור המקום במאפיית לחם לחם ביבנה, הגבינות נרכשות ממחלבות גד, הבשרים מגיעים היישר מהמזווה בפרדס חנה-כרכור ואת הקפה לצד הכריכים משגרים מקפה דנסי. בהיצע אפשר למצוא כריך צלעות בקר (37 שקלים); חצי באגט עם סלמון מעושן, גבינה וירקות (25 שקלים); סלט בלקני (35 שקלים); סלט קפרזה אישי (23 שקלים) ועוד מבחר כריכים בשריים, חלביים, צמחוניים וטבעוניים שעוד משתנים מדי פעם, לפי ביקורות הלקוחות. בעתיד דימה מתכנן לפתוח רשת שתכלול כמה וכמה סניפים, תוך שמירה על סניף שנקין  כסניף הדגל שלה.

אופן פרידג' - שנקין 29, תל אביב

טריים וארוזים יום-יום. כריכים במקרר של אופן פרידג' (צילום: דימה שוסטר)

איטלקיה מפתיעה בראשל"צ

במתחם טיב טעם הגדול בראשון לציון קמה לפני שלושה שבועות מסעדה איטלקית חדשה, פוסטו פיגו שמה. כפי שמסתמן כרגע, יש סיכוי לא קטן שזה יהיה המקום שישכיח מכם חוויות עבר אומללות ממוסדות מסוג זה.הבעלים, דורון לוראן, עזב את הארץ בגיל 16 כדי ללמוד קונדיטוריה בצרפת, ועבד בה לאורך שנים במשרות שונות. לוראן התמחה כשף קונדיטור במסעדה עטורת כוכבי המישלן של אלן פסאר, ואף הספיק לפתוח מסעדה שזכתה בכוכב מישלן יחד עם בן דודו בעיר ארל. הוא חזר לארץ לפני שנתיים, פתח את מאפיית לחם ושות' התל אביבית, וכעת מוביל את האיטלקיה החדשה של ראשל"צ. "טיב טעם מייבאים בעצמם המון מוצרים מצוינים דרך חברת הייבוא שלהם, וחלק ניכר מהמוצרים מגיעים מאיטליה", מספר דורון. "המטרה שלנו היא להשתמש במוצרים האלה בדרך הטובה ביותר ולייצר אוכל פשוט וטעים במחירים מאוד שפויים".גאוות המקום הן הפיצות שמייצר דורון, שפיתח גם את בצק הפיצות של אייסברג וולקנו בנמל תל אביב, ונאפות בתנור גדול. במגוון תמצאו פיצת 'סלמי פפה' עם סלמי, פלפל אדום קלוי, מוצרלה, רוטב עגבניות, אורגנו טרי וצ'ילי (50 שקלים); פיצה 'ביאנקה פונגי' עם מוצרלה, מיקס פטריות ורוטב שמנת כמהין ופטרוזליה (50 שקלים) ופיצה טבעונית עם שמן זית, פטריות, ארטישוק, בצל, קונפי שום, רוקט, עגבניות שרי קלויות וגמבה (38 שקלים). חוץ מהפיצות, תמצאו תפריט מגוון של מנות איטלקיות, ובו פסטה פפרדלה 'דיאבולה' עם פרגית בגריל, זיתי קלמטה, צלפים, שום, ורוטב עגבניות (52 שקלים); לינגוויני פירות ים ברוטב שמן זית, שום, יין לבן וחמאה (70 שקלים) וריזוטו פטריות עם פטריות פורטבלה, יער, שמפניון וכמהין ברוטב שום, טימין ופרמזן (70 שקלים). תפריט הקינוחים ממשיך את הקו הקלאסי עם טירמיסו קלאסיקו (32 שקלים), אפוגטו אל קפה (26 שקלים) ופנקוטה תותים (32 שקלים).

פוסטו פיגו - פלוטיצקי 2, ראשון לציון

אוכל פשוט במחירים שפויים. פסטה בפוסטו פיגו (צילום: באדיבות המקום)

מסעדת גיליז המיתולוגית מחליפה כתובת פעם נוספת. אחרי המעבר מירושלים לנמל תל אביב לפני יותר מעשור, הבעלים גילי פפרמן מעתיק את המוסד אל רחוב החשמונאים. הלוקיישן החדש צפוי להיות קטן ופחות המוני, ויוגשו בו מנות נוסטלגיות מתקופת ירושלים, לצד המנות הקבועות בשבילן חוזרים הלקוחות שוב ושוב.

גיליז - החשמונאים 105, תל אביב  

*#