אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: היפנית מלונדון נחתה בישראל

חומרי גלם מיפן, שף עטור פרסים ואחות בכורה השוכנת בנכר - אם אתם מחובבי המטבח היפני, אתם חייבים להכיר את Dinings, הסניף הישראלי לסושי בר הכי חם בלונדון

תגובות

על פי השיח הקולינרי הנשמע במסדרונות העיר, מלון נורמן הוא הכוכב המנצנץ העכשווי. יש בו את השילוב הזוהר בין ניחוח חו"לי, עיצוב יוקרתי ולא פחות משלושה חללי אכילה: מסעדת נורמן, הבר היוקרתי ומסעדת הסושי דיינינגס, יציר כלאיים של איזקאיה ומטבח אירופאי מודרני. במטרופולין הניצבת בראש רשימת הערים עם הכי הרבה מסעדות סושי ביחס לאוכלוסיה, יחד עם טוקיו ולונדון, סושי בר חדש הוא לא דבר שמפר את האיזון הקיומי. אולם, כשמדובר באחות מיובאת ויוקרתית של מסעדת Dinings הלונדונית, הנחשבת לאחת המסעדות הטובות בלונדון, ונבחרה לאחת מ-5 היפניות הטובות בעיר על ידי מדריך זאגט היוקרתי, ישנו בהחלט מקום להתרגשות ערה.

הסניף הישראלי קטן ואינטימי, וכולל 26 מקומות ישיבה על בר סושי ארוך ועוד ובמרפסת הצמודה. לפני כחודש הגיע ארצה צוות שלם מהמסעדה הלונדונית, כולל השף הראשי מאסאקי סוגיסאקי, ואנשי שירות והדרכה, שיכשירו את הצוות המקומי.

 אינטימיות יפנית. מסעדת דיינינגס (צילום: סיון אלקיו)

סוגיסאקי דילג בעשור האחרון בין טוקיו ללונדון, במהלכן עבד במסעדות יפניות מובילות והוביל את הסושי בר הלונדוני שעליו ניצח, לזכייה בכמה פרסים יוקרתיים. התפריט הנורמני זהה ברובו לתפריט המוגש בלונדון, והוא מבוסס על מנות קטנות ומוקפדות, בסגנון האיזקאיה היפני, כלומר, אוכל קטן, טרי ובטיפול מינימלי שמוגש ליד האלכוהול שאותו שותים אחרי העבודה. המסעדה גם תייבא חומרי גלם ייחודים שלא קיימים בארץ, דוגמת חומץ YUSEN יפני כהה ועשיר יותר, המיועד לאורז הסושי, או אורז טאמאנישיקי בעל אחוז עמילן גבוה ואידיאלי לסושי. התפריט נאמן למטבח היפני המוסרתי, ומציע לצד הסושי גם קרפצ'יו סי באס בכמהין (89 שקלים), "שאבו שאבו" מסינטה בקר שיושנה 60 יום עם רוטב המבוסס על מחית שום יפנית (78 שקלים). בגזרת הסושי מציע התפריט בין היתר הנד רול של בטן טונה אדומה (92 שקלים), שרימפס קריסטל בטמפורה (65 שקלים), סלמון בבישול כפול בטריאקי כמהין (110 שקלים), ומנות ניגירי ייחודיות ומסורתיות. המחירים, בהתאם לתוכן ולעטיפה, לא זולים, ונעים סביב 80-120 שקלים למנות בשר, 50-60 למנות טמפורה ו-22-122 לסושי ובני משפחתו הקרובים דוגמת ניגירי.

DININGS - בניין רומנוב, נחמני 25, תל אביב

*#