טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הכוכבת הצועניה של שוק הפשפשים

ההשראה מבית סבתא, המנות בלקניות, המחירים הוגנים, והמתחם שבו היא שוכנת מסתמן כאחד ממגניבי העיר. הכירו את הצועניה החדשה בשכונה

תגובות

מתחם שוק הפשפשים ביפו זוכה לעדנה מחודשת בשנים האחרונות. הרנסנס התחיל בעבודות השיפוץ הנרחבות והושלם בכמות מאסיבית של מסעדות וברים שנפתחו במקום ומשווים לו אווירת חו"לית מגניבה. בחודשים הקרובים יעשה צעד נוסף לעבר מתחם מחודש, והשוק היווני הצמוד למתחם הפשפשים ישופץ גם הוא. רגע לפני כל הבלגן, הכירו את הסנונית המסעדתית הראשונה של המתחם, שנפתחה לאחרונה ומציעה לבאי השוק טעימה מחבל הבלקן.הצועניה היא הבייבי החדשה של המחזאי והבמאי ליאור גרטי, שרצה לפתוח מקום שבו יממש את אהבתו לאוכל ולאירוח באמצעות זכרונות האוכל מבית סבתו. המסעדה שוכנת בחלל עתיק וגבוה תקרה, ומציגה גרסא צעירה ועדכנית של מטבחי אזור הבלקן ובעיקר טורקיה, יוון ובולגריה. "הרגשתי שלאור הפריחה לה זוכה המטבח היווני בשנים האחרונות, הקהל המקומי ישמח לגלות ולחקור מעט יותר לעומק את הטעמים שאהבתי כל כך בילדותי", מספר גרטי. כשראה את השוק היווני המתחדש על סמטאותיו, הוא הבין שזהו המקום בו יגשים את חלומו.

סבתא הייתה גאה. מנות בלקניות בצועניה (צילום: בן יוסטר)

יחד עם השף ארז מדינה (שבעברו רפאל, רוקה ורק בשר) שיחזר גרטי את המתכונים הישנים שמושתתים בעיקר על מנות פשוטות ועזות טעם, וחומרי גלם שגדלים באזור, דוגמת שמן זית, ירקות טריים, גבינות ובשר צאן - כל אחד מהם מקבל פרשנות עכשווית. בין המנות ניתן למצוא דולמדס- עלי גפן ממולאים עם קרם חצילים שחור לצד יוגורט וטחינה (24 שקלים), בוריק פילו מטוגן ממלוא בתפוח אדמה, גבינה, תרד וביצה עלומה (21 שקלים), טונה מעושנת כבושה במלח, שמיר ולימון, עם סלט מללפונים (41 שקלים), סופלקי עוף צעיר במרינדה מוגש על פיתה יוונית, ירקות צלויים וציזיקי (40 שקלים) או תבשיל קצבים בעלי מנגולד, שום קונפי וסלסת פלפלים (47 שקלים). כיאה לטרנד הפושה בחלק ניכר ממסעדות העיר, הדגש הוא על מנות חלוקה בסגנון "פתיחת שולחן" ותמחור הוגן שינסה להתחרות על כיסם של בלייני האזור. כל הטוב הזה ארוז באווירה חברית ושמחה, כראוי לתרבות ממנה מגיעה ההשראה לאוכל.הצועניה - פנחס בן יאיר 3, השוק היווני, יפו

*#