טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מיזם האמנות האכילה של השף שגב

המסעדה שופצה ונצבעה בוידאו ארט שמשנה אותה כל כמה דקות, המנות משלבות בין אשליה אופטית לאמנות אכילה, והחלום הבא נמצא בכלל במיאמי - הכירו את מיזם האמנות החדש של השף שגב משה

תגובות

שגב משה הוא שף יצירתי. הוא שוכב בלילות ער, כך הוא מספר, מתהפך מצד לצד ומפנטז על המנה הבאה. תקופת נדודי השינה האחרונה הסתיימה בשיפוץ קונספטואלי מאסיבי של מסעדת השף ההרצליינית. חצי שנה עמל השף האנרגטי על הצעד החדש, ובסופו יצר את #SEGEVART, להגדרתו: "שפה קולינארית-אמנותית מקורית המכניסה את עולם העיצוב והאמנות לתוך המסעדה". אנחנו כמובן לא מסתפקים בהגדרות ומכוונים לפרקטיקה שתהיה מובנת גם לקורא ההדיוט, ולכן הלכנו לבדוק במה מדובר.

קודם כל, אפשר להירגע, שגב עדיין בתחום הבישולים ולא פנה לאמנות כהסבה מקצועית. המסעדה והמנות, לעומת זאת, עברו שינוי מקיף. חלל המסעדה עוצב ושופץ עלידי המעצב ירון טל, והפך בשינוי אדרת לחלל וידאו ארטי  שמוזן מעבודות וידיאו-ארט דיגיטלי של אמן הווידאו רן סלבין, המוקרנות על הקיר המרכזי ומציגות חומרי גלם קולינריים שעוברים טרנספורמציה בהילוך איטי.

מה אמיתי ומה לא? אטריות צבועות בסלק בשגב ארט (צילום: אנטולי מיכאלו)

הקיר האנכי צופה כולו מראות ויוצר אפקט מכפיל לחלל המסעדה. זה נחמד ומיוחד, אבל השוס שייך למנות עצמן. הן מעוצבות בהשראת האמנות המודרנית התלת-ממדית ומוגשות על שקפים עליהם מודפסות תמונות באפקט תל ממד. על התמונה עצמה ומסביב לה, מצולחתות המנות ומשתלבות עם ההדפסה. התוצאה הסופית היא צלחת עתירת אלמנטים שחלקם אכילים וחלקם אשליה אופטית המשלימה את המנה מבחינה רעיונית. כך למשל שוכנים זה לצד זה, סלילי צמר מצולמים באפקט תלת מימד, ולצידן אטריות שעועית שהושרו בסלק, נצבעו בסגול ובורדו והוקפצו עם פצפוצי וואסבי, ולצידן כלי נאה עם רוטב קרמלי חרפרף. מנה אחרת שמדגימה היטב את הקונספט היא "גרפיטי", צלחת ועליה הדפסת תלת ממד של ספריי ומתוכו "מרוסס" רוטב אמיתי של סלק ולבנה מוקצפת, המכוון אל עבר קלמרי לימוני צלוי על חציל קלוי.

הרוטב אכיל, מיכל הספריי לא, וכך גם מכונת הפסטה (צילום: יעל רייף)

יחד עם החלל ה"שבור" על ידי מראות ומתעורר לחיים על ידי מיצגי הוידאו ארט שמתאימים למוזיקת הצ'יל - לאונג' שברקע, מתקבלת חוויה אמנותית רבת רבדים, ובעברית, משהו לכתוב עליו הביתה. המחירים, אגב, ישארו זהים, כך שבשביל להרגיש ולחוות את כל הטוב והמעניין הזה, לא צריך לשבור את הכיס. זה, אגב, לא ההישג היחיד של השף שגב. בתקופה הקרובה ייפתח סניף בינלאומי ראשון לרשת מסעדות שגב במוזיאון האמנות "Art Basel" במיאמי.

שגב - שנקר 16, הרצליה פיתוח

*#