${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הבראנץ' המפנק של מאיר אדוני

השף והצילחות מציג ארוחת מאזטים חדשה עם נוף מרהיב, ניר צוק מבצע תפנית קולינרית, מאנטה ריי מגלים את סודות המלצרים, ומקסיקנית חדשה הגיעה לעיר - כל מה שצריך לדעת לפני שפותחים את הפה

תגובות

נראה שהחורף המבצבץ ובא עושה משהו טוב למסעדני הארץ. בתי אוכל מעניינים, מסעדות אתניות ודוכני מזון עולמי נפתחו לאחרונה, והשבוע התבשרנו על בראנץ' חדש שמשיק מאיר אדוני, תפריט קונספטואלי מסקרן במאנטה ריי, מסעדה מקסיקנית מבוססת טאקוס ועוד חדשות אוכל שעושות נעים בבטן.

» הדוכן הוונצואלי שיכין לכם ארפה» בופה הבראנץ' החדש של האחים» הפיצה של דה פפה חוזרת לעיר

מאיר אדוני מציג: בראנץ' עילי עם הנוף הכי יפה בעיר

למגוון הבראנצ'ים המפנקים שמתחרים על הרגע הכי טעים בסופ"ש, מצטרפת החל משישי הקרוב (12.12) מסעדת בלו סקיי, בניצוחו של מאיר אדוני. מנות מולקולריות לא תמצאו שם, אך עושר מרכיבים, חומרי גלם מעניינים ושילובים מרגשים, יהיו גם יהיו ויחממו את הבטן בצורה הכי מאיר אדונית שיש. 120 שקלים עולה הבראנץ' והוא כולל  מנה עיקרית ועשרה מאזטים שיוגשו למרכז השולחן, ביניהם מאזט דלעת ערמונים אפויה בדבש וזעפרן, צלחת הרינג, תפוחי עץ, סלרי, צימוקים וקארי, מאזט צזיקי יוגורט כבשים, זוקיני נא, גרנולה מלוחה, שום, נענע ועוד. בנוסף למאזטים,כל סועד יבחר לעצמו עיקרית מתוך מבחר הכולל שקשוקה משלוש ביצים, עגבניות מעושנות, צ'ילי, שום קונפי, אריסה, טחינה, אורגנו, גבינת טולום טורקית, מנת "זיכרונות מבריסל" המורכבת מוופל בלגי, שתי  ביצים עלומות, אבוקדו טרי, גבינת שמנת, רוקט, בצל, הולנדייז, צלפים, ו"בוקר בפריז" עם חביתת עין, קרפ שיפון במילוי פטריות, גבינת גאודה, תרד, כרישה ואגוזים ואופציות נוספות. הארוחה כוללת גם שתיה קלה וחמה, וישנה גם אופציה טבעונית לארוחה כולה. ויש גם בונוס לעיניים והלב: אל תפספסו את הנוף התל אביבי הפנורמי הנשקף מהמרפסת החיצונית של המסעדה וחושף את הים והעיר במלוא יופיים.בלו סקיי - מלון קרלטון תל אביבטעים בבטן, מפעים בעיניים ומחמם בלב. הבראנץ' החדש בבלו סקיי (צילום: שרית גופן)

פנקס המלצרים מעולם לא היה אטרקטיבי יותר (צילום: יח"צ)

» הכנאפה הסודי של הצפון» מגש המיטה שהפך לבראנץ' מפנק

המחירים נוחים, החריפות מאתגרת. אל טאקו (צילום: תומר רוטנברג)העופות של ניר צוק ניר צוק, האיש שהביא לחיינו את המטבח הצרפתי עם הטוויסט היפואי, עושה תפנית חדה ופונה לחיבה חדשה: עופות צלויים בגריל. בפינת הרחובות קינג ג'ורג' ודיזנגוף יפתח בשבועות הקרובים הרוטיסרי חדשה של צוק, ויציע לכל מי שיתעלף מהריח המפתה, מנות עוף שיסתובבו על מכשיר הרוטיסרי, כולן מעופות נקיים מאנטיביוטיקה, שיגיעו ממשק ארצי. חוץ מעוף שלם, שניתן יהיה להזמין גם מחולק, יציע התפריט גם חלקי עוף שונים, כריכים ובשרים נוספים שיסתובבו יחדיו. את האוכל אפשר יהיה לקחת בטייק אווי או לאכול בגינה הגדולה עם הבר המזמין.

גארדן - קינג ג'ורג' פינת דיזנגוף, תל אביבהידיים של ניר צוק. גם העוף. הכנות לגארדן החדשה (צילום: דודו אזולאי)

אחרי 19 שנות פעילות, מסעדת ארקדיה, מוסד ירושלמי וותיק בניצוחו של השף עזרא קדם נסגרת לשיפוצים והתחדשות קונספטואלית. בכל תקופת פעילות המסעדה, צמחו תחת שרביטו של קדם כמה מטובי השפים בישראל, דוגמת מאיר אדוני ורפי כהן. בתום השיפוץ, לקראת תחילת פברואר, תיפתח המסעדה מחדש ותציע תפריט שונה וכשר, שיתווסף לעיצוב המחודש.

ארקדיה - אגריפס 10, ירושליםהאם הפוקאצ'ות האלוהיות יעברו לתפריט החדש? (צילום: רותם מימון)

*#