${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוהבי הבורקס התאחדו: הכוכב החיפאי מגיע לפלורנטין

משהו טוב עובר על השפים בעיר: עומר מילר פוצח במסורת ארוחות בוקר, רושפלד עובר לירושלים ומיקה שרון וצחי בוקששתר חוזרים לבשל את מנות הדגל ששינו את פני הקולינריה המקומית. ויש גם בשורה לחובבי הפחמימות: הבורקס הוותיק מהצפון מגיע לתל אביב

תגובות

אחרי תקופה לא קלה, שכללה מפגשים כפויים עם יותר מדי מאכלים בעיטור גרעיני רימון, הגיע הזמן למעט בשורות קולינריות מסעירות באמת. לא ברור אם זוהי מנוחת החג הראויה או סתם פרץ יצירתיות פוסט חגי - מאז פתחה של התקופה המכונה בפי כל "חזרה לשגרה", נראה שעובר על עולם המסעדנות משהו טוב. ברשימת הבשורות המשמחות: בורקס העגלה המיתולוגי מחיפה מגיע לפלורנטין, מסעדות נוסטלגיות מקימות לתחייה את מנות הדגל, שף לוהט אינסטגרמית עורך ארוחות פרטיות מסעירות, עומר מילר מפתיע בארוחת בוקר חדשה, ופינת השמועות על יונתן רושפלד מבטיחה טובות וטעימות. עולם הקולינריה כמרקחה.

פחמימה מיתולוגית בעיר הגדולה אחרי כמעט 25 שנה של שליטה בסצנת הבורקס בקריות, נפתח בימים אלה הסניף התל אביבי הראשון של בורקס העגלה המיתולוגי. הסניף המרווח התמקם ברחוב פלורנטין במטרה לספק את כל חשקי הפחמימות של תושבי ובלייני המקום, ולכן הוא גם פתוח באמצע השבוע עד 5 בבוקר, ובסופ"ש במשך 24 שעות ביממה. למה דווקא בפלורנטין? כי השכונה הצבעונית הזכירה לדורון מזרחי, הבעלים, את עמק האלכוהול של צומת קריית אתא בשנות התשעים, שם נפתח הסניף הראשון. עכשיו הוא מתכנן להגיע למקומות נוספים בעיר ולחרב את הדיאטה לכל מכורי הפחמימות שמסתובבים אי שם.

תפריט הבורקסים שומר על המצאי המסורתי ומציע מיני ממכרים, דוגמת בורקס במילוי גבינה, גבינה עם זיתים, תפוחי אדמה, תרד, פטריות ושילוב של תפוחי אדמה ופטריות, (18 שקלים ליחידה), ויש גם נחמה לקרניבורים מתחילים: בורקס במילוי בשר (20 שקלים). גם הנאתם של הטבעונים לא נפקדת מהתפריט, ולהם מוקדשים בורקסים במילוי פטריות ותפוח אדמה (18 שקלים). ביצה קשה תייקר את העניין ב-2 שקלים. כדי להפוך את החוויה למושלמת, אפשר להגיע בערב ולצפות בטקס מתיחת וגלגול הבצק לכדי בורקסים פוטוגניים נטולי מרגרינה או שומן טראנס.

בורקס העגלה - פלורנטין 5, תל אביב.

אושר פחמימתי פריך במרחק נגיסה. בורקס גבינה בעגלה, פלורנטין (צילום: גיל גוטקין)

בשעה טובה וטעימה מסעדת שולחן של עומר מילר חוגגת שלוש שנים, וכחלק מחגיגות יום ההולדת הקולינריות, מצ'פר מילר מילר את התפריט הקבוע בארוחות בוקר, שישלבו בין קלאסיקות בוקר ישראליות מוכרות למנות חדשות ומפתיעות. בהשקה אינסטגרמית שמעוררת את בלוטות הטעם, מבטיח מילר שהארוחות המעוררות יכללו מבחר מאפים דוגמת לחם פרג, לחם שיפון, קרואסון ובריוש שיוגשו עם חמאה, ריקוטה טרייה וריבה שמיוצרת במקום. גם קרם החצילים, אחת ממנות הדגל הוותיקות של מילר, יככב בתפריט הבוקר על תקן מאזט חובה.  

שולחן - שדרות רוטשילד 73, תל אביב

פחמימות למכביר. ארוחת הבוקר של מסעדת שולחן (מתוך האינסטגרם של עומר מילר)

ברווז קולינרי ומסעותיו בחך הגולש

כל חובב נוסטלגיה או פודיסט מושבע, שמע בוודאי על מסעדות מיקה של השפית מיקה שרון והתרווד הוורוד של שף צחי בוקששתר, ובמילים אחרות: סוללות הדרך לקולינריה המתקדמת ומתוחכמת, שהשאירה הרחק מאחור את מוסדות ההקרמה למיניהן, והרגילו את החך הישראלי הצנוע למנות פיוז'ן מסקרנות. עם השנים הן נסגרו ונעלמו מהנוף המקומי, אך שמן מהווה עדיין אות ומופת לתעוזה. כעת, הרבה יותר מעשור לסגירתן, הן קמות לתחייה לתקופה קצרה כחלק מאירועי Dinner rush, מיזם פופ- אפ של מסעדות מיתולוגיות, אבל לא רק. האירוע, שייפתח ב- 17.11 וימשך כשישה שבועות, יפעל בחלל של קפה 48 , שנסגר החודש, ויארח כל מסעדה למשך שבוע.

לצד המיתולוגיות, יציגו את מרכולתן הקולינרית גם מסעדות מוכרות ונחשבות, שמגיעות לבקר בתל אביב לראשונה, דוגמת אל באבור, צ'אקרה הירושלמית ונוספות. מאחורי המיזם עומדת היזמית שיר אשל מחרובסקי, שהחליטה להביא ארצה את טרנד הפופ-אפ שנפוץ בעולם, אך עדיין לא ממש תפס אצלנו. כל מי שהתגעגע למסעדות המיתולוגיות וגם לפיר 23 של בן מחרובסקי, שעזבה אותנו ממש לא מזמן, יוכל לחזור ולאכול את מנות הדגל, שיזכו לקאמבק לאורך שבוע. "אני מגיע לתל אביב כדי לתת לאנשים את האוכל שלי, את החאפלה הערבית מהגליל", מספר חוסאם עבאס, שף מסעדת אל באבור, שיבשל בחלל הפופ-אפי החל מה- 24.11. "הרבה אנשים מגיעים מתל אביב עד אלינו כדי לאכול את האוכל שלנו, ובפעם הראשונה יש לי הזדמנות להגיע עד אליהם ולחסוך להם את הנסיעה". להתחייב על תפריט מסויים, עדיין מוקדם לעבאס, שמקפיד על שימוש בחומרי גלם עונתיים שנמצאים בשיאם, אך הוא מבטיח לבשל מטבח מקומי לצד קלאסיקות נצחיות של המסעדה. "יהיו סלטים חורפיים של חובזה, עולש בר ועכוב, לצד הקבב של אל באבור, וכמובן, צוואר כבש ממולא באורז", הוא מתחייב. על טהרת הקינוח יתפקד הכנאפה הנצחי של המסעדה, ללא ספק אחת ממנות הדגל המושחתות, שכל חובב מתוקים חייב לעצמו לפחות פעם בעונה.

Dinner rush – נחלת בנימין 48 תל אביב. טלפון להזמנות לשבוע אל באבור: 050-8724870

לא צריך לנסוע עד לצפון. הקבב של אל באבור בתוך סינייה עגבניות (צילום: בועז לביא)

מייקס פלייס מתחדש - מעוז התיירים, המטוגנים והמוזיקה האמריקאית, פותח סניף שישי, והפעם, במתחם הכי מהוגן בעיר, בלב רחוב הארבעה. החלל המוזיקלי-קולנרי שייפתח בעוד מספר שבועות ברחוב הארבעה 14, על חורבות מסעדת רוזה, מתוכנן להיות האח המודרני יותר של הסניף המיתולוגי בטיילת, ולשלב בין אופן הבילוי המייקס פלייסי המסורתי, הווה אומר, לגימת בירות כשברקע מוזיקה שמחה, לבין הנאות החך מכל מה שפריך, חם, מוקרם ומטוגן.

מייקס פלייס - לרשימת הסניפים המלאה 

הרושפלדיה - למרות הסתבכויותיו המילוליות והאינסטגרמיות, נראה שעל יונתן רושפלד עובר משהו טוב. רושפלד, שהמסעדה האחרונה שפתח, הרברט סמואל הרצליה, פונה לקהל שומרי הכשרות, הולך צעד אחד קדימה וחובר לאחים נקש לפתיחת מלון הרברט סמואל בירושלים, ובו מסעדת הרברט סמואל כשרה. הפתיחה מתוכננת לחודשים מאי-יוני 2015 בכיכר ציון, וכבר בימים אלה תר השף אחר עובדים. את תפקיד השף הראשי ייקח ככל הנראה תומר טל, בן טיפוחיו של רושפלד, שהרזומה המקצועי של כולל את הרברט סמואל , עלמה לאונג' וטאפאס אחד העם.

והנה עוד סיבה למסיבה: טאפאס, אחת מהמסעדות הוותיקות של רושפלד, חוגגת ב-3.11 מסיבת יום הולדת חמישית באירוע שמוגדר על פיו "מסיבת הפתעה". התכנית האמנותית כוללת את שיתוף הפעולה הכי מאסטר-שפי בעיר. מה שאומר שלמשך ערב אחד בלבד יבשלו יחדיו רושפלד, חיים כהן ואייל שני תפריט הטרוגני במיוחד, הכולל טלאים, כרוביות, קציצות דגים, לצד סירים גדושים, פלנצ׳ות לוהטות, טאפאסים, אלכוהול משמח ומוזיקה ספרדית ממיסה. בנוסף למצאי הבליסתי הגדול, כל שף יבשל מנת דגל. כהן יכין את קציצות הדגים של אמו לצד הכנאפה ממסעדת יפו-תל אביב, שני יהיה אחראי על הכרוביות והטלאים ורושפלד יגיש את המנות האהובות ביותר של טאפאס לאורך כל השנים. הפיסט הגדול יפתח את חודש החגיגות, שבמהלכו יוגש תפריט שהורכב במיוחד לציון המאורע, ויכלול ספיישלים וסדנאות שף שיעביר רושפלד. הלוואי שלנו היו חוגגים ככה יום הולדת חמש.

טאפאס אחד העם - אחד העם 27, תל אביב

מתוך תפריט יום הולדת 5. משהו טוב עובר על יונתן רושפלד (צילום: איליה מלינקוב)

*#