שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

חדשות אוכל: כשסושי טבעוני נוחת בהד סטארט

הסו שף של אייל שני פותח מסעדה חדשה ביפו, ננה שרייר תורמת את הלוקיישן לאירוע התרמה ידידותי לבעלי חיים ופרויקט סושי טבעוני לכד את עינינו בהד סטארט. חדשות טעימות במיוחד

יוליה ניקנקין, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
יוליה ניקנקין, עכבר העיר

נשארו ימים ספורים לחופש הגדול, שהפך מציפיה לחגיגה בלתי פוסקת לחודש לא כל כך שמח, בלשון המעטה. מזל שסצנת הקולינריה לא מפסיקה להתחדש ולספק לנו אירועים טעימים שמרעננים את השגרה: מסעדה חדשה נפתחת בחאן עתיק ביפו, ננוצ'קה מארגנת מסיבת התרמה לחווה הכי ידידותית בארץ ופרויקט סושי טבעוני מחפש את עזרתכם.   

פתיחתה של חאן מנולי

חאן מנולי הוא מבנה עתיק ביפו ששימש כאכסניה לאנשי העלייה הראשונה והשנייה, הקרוי על שם יוזם בנייתו הארמני שהאה מנוליאן, והפך בהמשך למרכז ציבורי של הקהילה היהודית בעיר. אלמלא פתיחתה של מסעדת חאן מנולי, לא היינו דגים את המידע הזה ממעמקי האינטרנט, וטוב שכך - שכן מלבד ציפיה למנות חדשות, הרווחנו שיעור קצר בהיסטוריה מקומית. השף והבעלים פליקס רוזנטל, בוגר המסעדות וינס ותמר, יועזר בר ייןהסלון של אייל שני וסנט ג'ון הלונדונית, צבר ניסיון רב בתחום המסעדנות לפני שהרגיש בשל לפתוח את המקום החדש יחד עם בת זוגו חן רוזנהק וסהר יהב (לשעבר מרפאל). המסעדה האינטימית מעוצבת בפשטות יפואית עם מטבח פתוח, ומבטיחה חווית אירוח שמחה ואוכל שישתנה בהתאם להיצע השוק. בראש התפריט יעמוד החומוס הביתי, שנכתש ברגע ההזמנה, ולצדו יוגשו מנות דוגמת סלט כתום של דלעות, גזרים ותפוחי אדמה, ראגו של פטריות יער בבישול ארוך, מעורבב לבבות, כבדים וטחול, ופלפלים ירוקים חריפים ממולאים בבשר סרדינים. בגזרת המשקאות, מבטיחים להגיש אלכוהול מהבוקר ועד הלילה, וחליטות מעשבי תיבול בגידול עצמי.     

» חאן מנולי - בית אשל 7, יפו

אינטימיות נוסח יפו. חאן מנולי (צילום: מתוך האינסטגרם של פליקס רוזנטל)

מסיבת התרמה בננוצ'קה

מאז שהמסעדנית ננה שריירהפכה לטבעונית, המסעדה הגרוזינית בבעלותה משמשת יעד קבוע לאירועים קולינריים ידידותיים על טהרת הצומח. בשלישי הקרוב (26.8), החל מ-20:00 תתקיים בננוצ'קה מסיבת התרמה לחוות השחרור של 269.

ארגון 269, שידוע בהפגנותיו הפרובוקטיביות, הקים את חוות המקלט הראשונה במושב כרם מהרל, שתפתח לציבור ב-26 לספטמבר. בחווה יקלטו חיות משק שננטשו וחיות מעבדה שניצלו מהתעללות ממסדית, ויוכלו להסתובב בתחומה בחופשיות בלי גדרות וכלובים. במקום יתקיימו סיורים מודרכים לילדים, שיאפשרו אינטרקציה עם בעלי החיים מתוך התחשבות ברצונותיהם ורווחתם.  

נרתמים למען החופש. הגדי הראשון בחוות השחרור (צילום: יואב בן דב)

במסיבה הננוצ'קאית צפויים להתארח אמנים, אנשי תקשורת ומובילי דעת קהל - כולם אוהבי בעלי חיים שתומכים בפעילות החווה. אסף אמדורסקי יתקלט, אלה דורון ומירי אלוני יעלו להופעות חיות ותתקיים הגרלה נושאת פרסים טעימים במיוחד: שוברים לארוחות במיטב המסעדות של קהילת האוכל הצמחונית-טבעונית, בהן קפה אנסטסיה, גרין שאק, זכאים, SEEDS, סלבדור; מקומות בסדנה "טבעוניות נהנות יותר" של הבלוגרית הטבעונית אורי שביט, וכרטיסים להופעות של אסף אמדורסקי. מחיר כרטיס הכניסה יתחיל ב-50 שקלים ויכלול כוס בירה או קאווה שיפתחו את הערב בשמחה.

טבעונות ברוח יפנית

מיקי סלע, מאסטר סושי בועז צאירי (סאקורה) ומנכ"ל רשת פרש קיטשן יורם פיינגולד חברו כדי להוציא לפועל את פרויקט הסושי-בר הטבעוני הראשון בתל אביב. השלושה נענו לאתגר של ליצור סושי ללא דגים או פירות ים, ועדיין מתעלה בטעמו על רולים סתמיים שמרגישים כמו תחליף לא מספק. התפריט היפני שיצרו, הוא צבעוני, מעניין ועושה שימוש בטופו, ירקות ואורז מלא, כשלכל מנה מותאם הרוטב שלה. כיוון שלא נעשה שימוש במרכיבים יקרים מהים, מחיר הסושי נגיש בהחלט, לכל מי שמחפש ארוחה זמינה ובריאה. כדי להגשים את החלום הם מחפשים את עזרת הקהל דרך הד סטארט ומבטיחים לפרגן לכל מי שמוכן להיות חלק מהקמת המסעדה. לתומכים מובטחים צ'ופרים נדיבים דוגמת ארוחה זוגית, רול סושי ותה קר, ואפילו כסא עם השם הפרטי. לאורך כל תהליך ההקמה יוצגו תמונות שבועיות עד הפתיחה החגיגית.

תחליפים יפניים מסקרנים. פרויקט סושי טבעוני (צילום: בועז צאירי)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ