אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: ארוחת הפופ אפ של זונדר

השבוע ממשיך לשמח את בלוטות הטעם, בזכות חיים כהן שמרענן תפריט, אוכל מנחם בתוך כיכר לחם ענקית, ארוחת טעימות בוואקום של זונדר, ועוד חדשות טעימות

תגובות

בכל כמה ימים מקבל מדור האוכל בשורה קולינרית משמחת. השבוע היו אלו לא פחות משש. בעקבותיהן החלו בלוטות הטעם והציפייה לעבוד שעות נוספות, וכפו עלינו המתנה לא פשוטה למנחמים הבאים: ארוחת וואקום אלכוהולית של זונדר, כוכב האינסטגרם ואיש הבישול המולקולרי, חידושים טעימים מבית היוצר של חיים כהן, אסיאתית ראשונה ביפו, שוק אוכל חדש בנווה אביבים, סניף חדש של מעוז ארוחות הבוקר מגיע לראשון לציון ועוד חדשות משמחות.

חצי כיכר, נחמה שלמה

בשקט בשקט בסמוך לבסטה הלוהטת, נפתח מקום חדש שנועד לספק שתי תאוות עיקריות: בשר ופחמימות. בשומר 1, יציר כלאיים בין סנדביצ'יה למזנון קטן, מכינים במטבח הקטן הפתוח מיני מאכלים שנדחסים בנעימים לתוך חלות קלויות ופריכות, חצאי כיכר לחם או מוגשים בצלחת - למי שבכל זאת מתעקש. יחד עם חמוצים שמוכנים במקום, חומוס שמקבל את הלימון והמלח שניה לפני שהוא נמרח על החלה, חריף רענן וטעים במיוחד ולימונדה ממכרת שמוסיפים לה מעט מי ורדים - מדובר בחוויה שאחראית לאפקט הידוע "ליטוף הבטן בהכנעה". חוץ מהמנות הבשריות ששולטות בתפריט, אפשר למצוא גם חצילים מטוגנים וקציצות עיג'ה לצמחונים. שאר המנות מעוררות חשק עז להפוך לפחות ליום אחד לפועלים, בזכות מצאי מזין שמחם היטב את הבטן: מעורב פועלים ירושלמי בחצי כיכר לחם עם טחינה, עמבה, מלפפון חמוץ ופלפל חריף (27 שקלים בלחם או 35 שקלים בצלחת), רוסטביף של פרה שמנה עם חסה, עגבניה ורוטב הבית (30 שקלים בתוך חלה או 38 שקלים בצלחת) וחזה עוף עם סלק ונענע, טחינה וירקות טריים (27 שקלים בתוך חלה או 35 שקלים בצלחת). עכשיו כל מה שנותר זה לחכות לגשם הרציני הראשון, ולהסתער.

השומר 1 - השומר 1, תל אביב

כל ההנאות שהגוף צריך בסתיו. מעורב פועלים ירושלמי בחצי כיכר (צילום: גיל גוטקין)

זונדר (אלכסנדר לחניש), הוא כוכב אינסטגרם בימים ובשלן מולקולרי בלילות - ואולי להיפך. חשבון האינסטגרם שלו מכיל לא פחות מ-18,000 עוקבים מכל העולם, והוא הולך וממצב עצמו כהסטון בלומנטל של הלבנט. כחלק מגל מיזמי הפופ אפ הקולינריים שתוקפים את ארצנו, חבר זונדר למותג הבירות "היינקין", לקיום ארוחת טעימות כשרה, שכל עיקרה הוא בישול בוואקום, ובלועזית  "Sous Vide". לאורך שלושת חודשי הפופ אפ הקולינרי, יהפוך חלל המעדנייה "גודיס" השוכנת בטשרניחובסקי למעבדה קולינרית, ולצידה, ממש מחוץ לחלון הגדול, יעמוד וואן מעוצב לעילא, ובתוכו זונדר העמל על הכנת המנות, ומסביבו סו שפים שמסייעים בהכנות.

טרטר קאריבי עם אננס בוואקום חול אגוזים וקציפת פינקולדה. גם את זה אוכלים במעבדה (צילום: זונדר)

ארוחת הטעימות, שמחירה 450 שקלים, כוללת 10 מנות, כל אחת מהן מורכבת מחומרי גלם שבושלו בוואקום, דוגמת גספצ'ו צנטריפוגלי עם עשבי תיבול וגרסיני קרם חציל שרוף; שטיחי סלק עם קציפת מנדרינות וטוויל תבלינים; לגו כבד אווז לצד לגו קרם קסיס ו"פאקינג" סלמון עם קרם גזר, ג'ינג'ר וחצילים תאילנדים בקרמל סויה, פירות ועוד. בין המנות מוגש מרענן חך מקורי: עלי נענע בסוכר ולימון שנטבלו בחנקן נוזלי והפכו ללימונענע מוצקה קפואה. הארוחות יתקיימו בימים רביעי וחמישי החל מ-19:30, ובשאר הימים תתפקד המעבדה הקולינרית כ"מעבדנייה" המוכרת את בירות המותג לצד שלל מוצרים מוואקמים שהוכנו מקום, דוגמת גזרים צבעוניים מבושלים עם ג'ינג' וזרעי כוסברה; סלקים באורגנו וחומץ תפוחים ותפוחי אדמה ראטה מבושלים במיונז, מלח אטלנטי ורוזמרין (32-39 שקלים). אם הממון אינו מצוי בידיכם, תמיד תוכלו להתנחם בדליקטסים המוואקמים של זונדר, שיזכירו לכם שגם שומר מבושל יכול להיות סקסי ומלא עזוז.

Heineken Sous Vide Lab  - טשרניחובסקי 5, תל אביב. להזמנת מקומות: booking@zoonder.net

זהירות, חנקן נוזלי, וואקום וצנטריפוגות. זונדר מבשל במעבדה (צילום: יעל רייף)

שוק האוכל הטורקי מתרחב שוק האוכל של ימי שישי במסעדת פאשה, הוא כבר מסורת קולינרית בת שנתיים. בעוד כשבועיים ייפתח בצפון העיר סניף נוסף למסעדה, שיפעל בקונספט שונה ויתפקד על תקן שוק אוכל שיתקיים בימי חמישי ושישי בצהריים בלבד. המצאי יכלול מנות טורקיות מסורתיות, כמיטב מסורת המסעדה, לצד אוכל מזרחי דוגמת פרגית במילוי פיסטוק וקשיו (15.90 שקלים ל-100 גרם),; קובה חמוסטה (8.90 ל-100 גרם); צלי בקר ברוטב ערמונים (14.90 שקלים ל-100 גרם); גבץ' רטטוי (8.90 ל-100 גרם), וגם 20 סוגי סלטים (14 שקלים ל-250 גרם), תבשילים ותוספות מגוונות, שיהוו סיבה מצוינת לנוח בשישי ולאגור כוחות לזלילה הגדולה.  

פאשה - אופנהיימר 13, נווה אביבים, תל אביבמי אמר שחייבים לבשל לשבת? שוק האוכל של פאשה (צילום באדיבות המקום)

יפו תל-אביב, מסעדת הדגל של של חיים כהן חוגגת בשעה טובה שלוש שנות פעילות עתירות מיני מחממים מהטאבון, ולרגל המאורע מרעננת את התפריט. המצאי החדש יכלול מנות דגל שקיימות מפתיחת המסעדה, לצד מנות חדשות ועונתיות, שמשלבות בין המטבח האירופי ליפו האותנטית. חוץ מהתפריט החדש יוצעו במהלך החודש גם מנות ספיישל משתנות בהתאם לחומרי הגלם שבנמצא, ומנות פסטה תוצרת בית. בין מנות התפריט חגיגת יום הולדת שלוש: מרק שעועית לימה וטורטליני כרישה, קלמרי וטליאטלה סגולים רוטב של סלקים צלויים מהטאבון וחצי תפוז דם, צוואר טלה וסופריטו ארטישוק ירושלמי, פילה לוקוס עם שומר צלוי, עגבניות, שמן זית ויין לבן.יפו תל-אביב - יגאל אלון 98, תל אביב

מנות דגל קלאסיות לצד ספיישלים עונתיים מתחלים. תבשיל צוואר טלה ביפו תל אביב (צילום: דניאל לילה)

» בצער רב ובגרון ניחר אנחנו נפרדים מקוסטיצה, בית המרזח של אמיר נוימן ויואב עלון, שנפתח רק לפני חודש בדיוק, וקיווה להביא חוויית בילוי שיכורה לעיר, בגיבוי אוכל מזרח אירופאי שמן ומזין. הסיבה הרשמית, מוסרים הבעלים, נעוצה במבנה שבו שכן המקום: "לאחר תקופת פעילות קצרה, נתקלנו בקוסטיצה במספר בעיות לוגיסטיות שנמצאות כעת בטיפול", הם מוסרים, "עד למציאת פתרונות, פעילות הקוסטיצה תושהה ואילו הקאסיטה שלצידה תמשיך לפעול כרגיל".

» מסעדה חדשה בעיר: במהלך החודש הבא תיפתח האסיאתית היפואית הראשונה. קוראים לה  JASIA והיא תשכון ברחוב לואי פסטר, סמוך לכנסיית סנט ג'ורג'. למקום החדש אחראים שני יזמים תושבי יפו, המתכננים לנצל את הקרבה לים ולהגיש דגה טרייה וירקות מהשוק, שיקחו חלק במטבח הפאן אסייתי. התפריט נבנה בימים אלה ויכלול בר סושי, מנות הודיות, תאילנדיות, ויקיטורי יפני, אך יזלוג אל עבר מוטיבים יפואים דוגמת קדאיף ושימוש בתבלינים מקומיים. במטבח ילהטט השף שלומי שלו, שמתמחה באוכל ויאנטמי ותאילנדי ועבד במסעדות בסייגון ובקוסומוי, ושף יובל חרותי שבישל בין השאר בשלו ביער ובקפה בזל. הבעלים מבטיחים מנות נגישות ומשתלמות מבחינה תמחורית, וגם אופציה טבעונית מגוונת שלא תקפח אף העדפה תזונתית.האסיאתית הראשונה ביפו. פנקייק בקר אסיאתי ב - JASIA (צילום: גדי יוהן)

» אחרי שהרגילו את תושבי תל אביב והרצליה לארוחות בוקר עשירות וסדורות במיוחד, פתחו אנשי הבנדיקט סניף נוסף, רביעי במספר, בראשון לציון. התפריט זהה לשאר סניפי הרשת, ומציע לצד ארוחות בוקר מגוונות מכל קצוות עולם (נו, כמעט), גם סלטי בוקר ומיני מתוקים שיעזרו לפתוח את היום עם אנרגיה סכרינית מעוררת במיוחד.

בנדיקט - משה בקר 14, ראשון לציון

בוקר טוב בכל שעות היממה. בנדיקט סניף ראשון לציון (צילום: יח"צ)

*#