${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מגש המיטה שהפך לבראנץ' מפנק

סופרמרקט שכל המוצרים בו נמכרים ב-5 שקלים, בראנץ' חדש בקלארו עם השראה מחדר המיטות, מחירים מקוצצים לכל מי שטרם עבר את גיל שלושים, ובית הפנקייק מגיע לנמל תל אביב - כל מה שטעים לדעת השבוע

תגובות

ממש עוד רגע קט נמצא עצמנו ספונים בביתנו תחת הפוך, בוהים בטלוויזיה ומחסלים מבלי משים חופן נאה של פחמימות - בדיוק כמו בקלישאות החורף הגנריות המשלבות בין השמנה להנאה רבתי. אבל עכשיו סתווי בחוץ, ונעים, וקרני השמש החמימות מושכות אותנו החוצה מן הבית, אל עבר עולם שכולו תפנוקים טעימים. זאת כנראה הסיבה להתחדשות בגזרת הקולינריה ולהתפתחות כמה גריינים סתוויים מפתים: בראנץ' "מגש מיטה" מפנק חדש בקלארו של שף רן שמואלי, מעדנייה חדשה בנווה צדק, מעוז הסלבס נפתח לעסקיות צהריים, בית הפנקייק המקורי מגיע לנמל תל אביב, רשת קופיקס פותחת רשת סופרים השומרת על קונספט ה- 5 שקלים, ועוד חדשות טעימות שיהפכו את השבוע להרבה יותר טעים.

פרסום ראשון: הבראנץ' החדש של קלארו

האגדה מספרת שרן שמואלי, השף והבעלים של מסעדת קלארו, פנטז כבר זמן מה להפוך את מגש הפינוקים שמגישים הרומנטיקנים לאהוב שנשאר במיטה, לארוחה שתוגש גם למי שאינו נאהב או נשאר במיטה. כך קרם הרעיון עור וגידים, והפך מחומר רומנטי למציאות אכילה בדמות בראנץ' חדש המוגש במקום במהלך הסופ"ש. בהתאם לרוח המקום, כל אחת ממנות הבראנץ' מגיעה עם טוויסט. טוסט השינקין והגאודה (48 שקלים) למשל, מוצא מהגדרתו המקורית, מצופה בקורנפלקס ומגיע פריך ומושחת. השקשוקה הירוקה (52 שקלים) מגיעה כתבשיל ירוק רב שכבות, שמעליו מונחת תלולית קרם תרד מנוקד בצנוברים, והשקשוקה התבשילית החריפה מגיעה עם קלמרי ושרימפס (78 שקלים). 

לא חייבים מיטה. מגש בראנץ' זוגי בקלארו (צילום באדיבות המקום)

בראש רשימת מנות הבוהוריים מככב מגש ארוחת הבוקר הזוגי (155 שקלים), הכולל רביעיית ביצים בסגנונות שונים (כולל ביצה רכה מלכותית), פורל ורוד כבוש, היצע נאה של מאפים דוגמת לחם תירס, פרעצל, בריוש חמאתי, פוקצ'ה מקמח מלא, ומאפין, גבינת צאן בעלי גפן, גבינת שמנת, ריבה, יוגורט עם גרנולה, זיתים מתובלים, סלט ירקות שוק עם כרובית, צנוניות, קולרבי ושאר הירקות המקובלים, משקאות ועציץ בזיליקום רענן לתיבול. מגש ארוחת הבוקר מוגש בין השעות 8:00- 12:00, ושאר מנות הבראנץ' מוגשות עד 15:30.

קלארו - דוד אלעזר 30, תל אביב

אחרי שמחינו, נאבקנו, נאנקנו, התרגזנו ואז בלית ברירה השלמנו עם מחירי המזון הגבוהים במדינה, הגיע רשת קופיקס עם בשורה חדשה ומלאת תקווה: בחודש אפריל הקרוב צפוי להיפתח בתל אביב הסופרמרקט הראשון שבו יימכרו כל המוצרים ב-5 שקלים, ובהמשך עתידים להיפתח 20 סניפים נוספים. ליוזמה המבורכת אחראי יזם קופיקס, אבי כץ, שממשיך בהרגלו ומוזיל עבורנו את החיים במדינה. סניפי "סופר קופיקס" ימוקמו במרכזי ערים ויהוו סופר שכונתי לכל דבר, עם 600 מוצרי משק בית, ויגובו בבתי הקפה של הרשת, שימוקמו בכניסה ויציעו קצת פחמימות וקפאין להשלמת החוויה.

הנחת הצעירים הגדולה יוצאת לדרך

לפני כחצי שנה התחדשה מסעדת על המים הותיקה בשף הצעיר חביב משה, זוכה תחרות סאן פלגרינו 2013 לשף הצעיר הטוב ביותר. משה שדרג את המקום עם תפריט חדש וצבעוני, המורכב מדגה, כיאה למיקומה על קו המים, ובר סושי עם שילובים יצירתיים. לרגל פתיחת שנת הלימודים האקדמית, מציעה המסעדה "מבצע צעירים", שעלול לגרום בקלות לאלו שחצו את גילאי שלושים לקנא קנאה עזה. במהלך כל השבוע פרט לימי שישי, יזכה כל מציג תעודת זהות שמוכיחה שהוא עדיין צעיר, כלומר נמצא אי שם על סקאלת הגילאים 18-30, ל-50% הנחה על מרבית מנות התפריט, כולל תפריט הסושי, האלכוהול והיינות. בתפריט המוזל אפשר למצוא רביולי לחי עגל, ריזוטו שרימפס וחזה אווז מעושן ועוד. ההנחה תינתן בין השעות 17:00-20:00 בהצגת תעודת זהות ובהזמנת מקום מראש.על המים - חוף השרון, הרצליה

|העולם שייך לצעירים, וגם הסושי המוזל. סושי בעל המים  (צילום: סטודיו דרור כץ)

סנדוויץ' בר יפואי-ניו יורקי נוחת בשוק הפשפשים

עמוס חיון, השף שמאחורי כריסטופר, ששכן ליד כיכר השעון, החליט לשנות פאזה ולהפוך את המקום לסנדוויץ' בר צעיר באווירה משוחררת. "אחרי הפרידה מבן הזוג (שעל שמו היה המקום הקודם) והמלחמה שעברה עלינו בקיץ, החלטתי שאני חייב לעשות איזשהו שינוי", מספר חיון, "לשנות את הקארמה ולפתוח דף חדש ושנה חדשה". התוצאה היא שילוב של סנדוויץ' בר, מעדנייה ובית קפה, בהשראת המקומות שחיון אהב לבקר ולסעוד בהם באזור מעונות הסטונדטים שביוניון סקוור בניו יורק, שם התגורר שנים. התפריט היפואי-ניו יורקי כולל מגוון רחב של כ-20 סנדוויצ'ים מתחלפים בשני גדלים ומחירים (25 ו-35 שקלים) שיוגשו עד הצהריים, לצד מרקים מתחלפים וסלטים. לצד הפחמימות יגיע צ'יפס בסגנון נאצ'וס, והמקום יציע גם עסקיות שכוללות בנוסף לסנדוויץ' גם שתייה קלה ומרק ב-46 שקלים. בשעות הבוקר יוגשו גם מאפים תוצרת בית ו-3 ארוחות בוקר בהשראה אמריקאית,  שכוללות סטייק אנד אגז או פרנץ' טוסט עם חמאת בוטנים, ריבה, מייפל וסלט פירות, קפה או מיץ (39 שקלים). חיון גם מבטיח ספיישלים מתחלפים ועונתיים דוגמת ברד פודינג מנחם וחורפי או כריך חג ההודיה שמוגש בימים אלה ומזכיר את הכריכים שמכינים לאחר ארוחת החג עם הודו מהתנור, רוטב חמוציות והמילוי המתובל המסורתי.דלי מרקט - בית אשל 13, שוק הפשפשים, יפו

ניו יורק פינת יפו. סנדוויץ' מקסיקני בדלי מרקט (צילום: יח"צ)

צרפת הפריכה פינת נווה צדק

אחרי שחטאים מתוקים עזב את משכנו בנווה צדק ועבר לרמת השרון, נותר אזור שבזי עם פחות פחמימות פריכות ודברים להשמין מהם בחן. לפני כמה ימים שבה רוח הקולינריה למקום, בזכות E'PICERIE, מעדנייה חדשה שנפתחה בבניין בן 100 שנה ששופץ, קולף וחודש. סיגל טאיטו, חצי מצמד השותפים במקום, מספרת שמשמעות השם בצרפתית היא מכולת. "שיפצנו את הבניין כדי לתת לו לחזור למקום אליו הוא שייך", מספרת טאיטו, "ולהכניס אליו את כל מה שאנחנו אוהבים לקנות הביתה ומתרגשים ממנו: יינות מהארץ, מריוחה בספרד ומדרום צרפת, פסטות מאיטליה, אורז משובח לריזוטו, מוצרי דגים של אורטיז, גבינות מקומיות ומיובאות מהולנד, צרפת ואיטליה, תבלינים טריים, עוגות, לחמים טריים ועוד מוצרים שבחרנו מהולנד, אוסטרליה ועוד מדינות". חוץ ממוצרי אוכל, ישלימו את חווית הקניה גם עציצי יקינטון שאליהם יצורף השיר המוכר, כלי הגשה ומוצרי טקסטיל דוגמת כריות ומפיות רקומות. במקום מכינים גם סנדוויצ'ים ממוצרי המעדנייה, ביניהם חצי בגט גבינת טולום עם רוקט, אגוזי לוז, עגבניות מיובשות, שמן זית ומלח אטלנטי או כריך מלחם מלא עם פיקורינו עם שמן כמהין, רוקט ומלפפון. מחירי הכריכים נעים בין 15-30 שקלים, בהתאם לגודל ולמרכיבים. בקרוב, מבטיחה טאיטו, תגיע גם מכונת קפה איכותית, ובעתיד יש גם תוכניות לייבא עצמאית מוצרים שקשה להשיג בלבנט.E’PICERIE FINE -  שבזי 34 נווה צדק, תל אביבכל טעמי העולם הגיעו לנווה צדק. E'PICERIE (צילום: ארי טאיטו)

» הפיצריה החדשה של ערן שרויטמן: אחרי שנפרד לאחרונה מקבוצת אונמי-טפאו, צפוי השף ערן שרויטמן לפתוח פיצריה חדשה, "בית העם", שמה. הפרטים עדיין מעורפלים, אך על פי הרזומה המשובח של שרויטמן, הכולל את מסעדת אורקה המיתולוגית, שהכניסה לחיינו את המונח העילי "רביולי חלמון ביצה", משהו פחמימתי טוב עומד לקרות לקולינריה המקומית.כל הרזומה של שרויטמן בתוך בצק אחד. רמזים ראשונים לפיצריה החדשה (צילום מסך מתוך דף הפייסבוק של שרויטמן)

» בראנץ' בצ'יקטי: בעוד כשבועיים יתחילו להגיש בבר היין הקולינרי האיטלקי צ'יקטי, ארוחות בראנץ' מפנקות על טהרת נקניקים, קרואסונים, ביצים וגבינות משובחות. התפריט הסופי טרם גובש וכך גם המחירים, אך בהתאם לרוח המקום, האיטלקיות תורגש בכל ביס, ואת הראש ישמחו קוקטיילים יצירתיים שירקח אבי קאשי, מבעלי המקום. הבראנץ' יוגש בינתיים רק בשישי בבוקר, אך בהמשך צפוי להתרחב גם לשבתות.

צ'יקטי - יהודה הלוי 58 פינת מזא"ה, תל אביב

» פנקייק בנמל: ביום ראשון יפתח בנמל תל אביב בית הפנקייק המקורי ויגבה את מתחם הנמל באופציה אכילה שתעשה נעים בבטן לכל המשפחה. התפריט הקלאסי ישאר כשהיה, אך יגובה בשילובים פנקייקיים מקוריים נוספים, כולל אופציות מלוחות, לצד ארוחות בוקר, צהריים וערב. בית הפנקייק המקורי - התערוכה 3, תל אביב

» פטיסרי צרפתי במתחם נגה: אל מתחם נגה המתעורר והמתחדש, עומד להצטרף בחודש הבא שחקן חדש ומבטיח בתחום המתוקים. אורבן בייקרי שמו, ובראשו עומד הקונדיטור הצעיר אופיר לוי, שמתכנן להביא למתחם השוקק את מנת הסוכר והפחמימות לה זקוקים המבלים. על פי דף הפייסבוק של המקום, המצאי העתידי יכלול מיני מפתים דוגמת מקרונים בטעמים שונים, פחזניות בקרמל, מאפי שמרים נוטפי חמאה ועוגות אלגנטיות.אורבן פטיסרי - נחמה 9, שכונת נגה, תל אביב

» עסקיות באבושדיד: הקיטשן לאונג' התל אביבי שמופיע תדיר באינסטגרם של היפים והמפורסמים, פותח את שעריו לארוחות צהריים. עסקיות הצהריים יוגשו בימים א'-ה' בין השעות 11:30-16:00 ויכללו מנה ראשונה, עיקרית ומשקה, במחיר המנה העיקרית (79-98 שקלים), ובתפריט יככבו בין היתר פילה בורי; ריזוטו דלעת ולימון כבוש; מחשי (כרוב וקישוא ממולאים); קלמרי עם ירקות ירוקים צרובים, קרם שעועית בובס ורוטב טחינה לבנה; שרימפס במיה במיץ עגבניות ודג ים על ריזוטו דלעת ולימון כבוש.

אבושדיד - לבונטין 16, תל אביב

עכשיו גם אתם תוכלו להשוויץ באינסטגרם. אבושדיד (צילום: בועז לביא)

*#