טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: החינקלי והצ'יבורקי פושטים על עיר הבירה

משהו טוב קורה למטבח הגאורגי, והוא ממשיך להתפשט עם בר אוכל חדש שמכיר לחך הישראלי לא רק את נפלאות הבצק, אלא גם תבשילי בשר אותנטיים. אנשי השרון והמרכז יכולים להתנחם באיטלקית חדשה עם בצקים מושקעים ויין שמכינים בחצר האחורית

תגובות

רק לפני כמה שעות עוד היינו מכורבלים תחת שמיכת פוך ומעבירים את יום השבת הגשום והרומנטי מול הטלוויזיה, מעל הסירים ותוך נשנוש עקבי של דברים העונים להגדרה "מנחמים". והנה שבוע חדש מתחיל, ומזג האוויר הוא אותו מזג האוויר - מה שאומר שימים בסימן פחמימות הולכים להתרגש עלינו לטובה. מדור האוכל רגיש וקשוב, וכדי לעזור לכל חושק לספק את תאוות הפחמימות שלו, כיתת רגליו, יצא אל השטח וגילה נסתרות פריכות, חמימות ומעוררות תקווה. בתפריט: כיסונים גיאורגים ותבשילים אותנטיים שמחממים את הקור הירושלמי או בצקים איטלקיים מנחמים עם יין ביתי בהוד השרון. לא משנה איזה מרקם או אזור חיוג תבחרו, הימים הקרובים הולכים להיות טעימים.

צי'בורקי, חינקלי ובלינצ'ס גיאורגיים בבירה

לנוף הקולינרי המתעורר של ירושלים הצטרף לאחרונה שחקן חדש ומסקרן בדמות בר על טהרת האוכל הגאורגי. מאחורי הבר עומד טנגו שביט, שלפני שש שנים זנח את עסקי החשמל ופתח את החצ'פוריה בשוק מחנה יהודה, שהפכה די מהר למקום עליה לרגל לכל חובבי הבצקים הגאורגים. אחרי שגרם ללא מעט הרחבות היקפים, החליט להתרחב ופתח מקום שנותן לכל העסק הבצקי הזה טוויסט בשרי. למרות שינוי הקונספט, שביט מבטיח לשמור על האווירה השמחה והמחירים ההוגנים. בתפריט ייקחו חלק מגוון רחב של פחמימות מסוגים שונים, דוגמת כיסוי חינקלי מאודים ממולאים בבשר (6 יחידות ב-35 שקלים), כיסון צ'יבורקי מטוגן, ממולא גם הוא בבשר (2 יחידות ב-27 שקלים) או בלינצ'ס מטוגן וממולא, איך לא, בבשר (5 יחידות ב-38 שקלים).

נסו להגיד לו לא. חינקלי ממולא בשר בחינקלי בר (צילום באדיבות המקום)

בנוסף אליהם יוגשו גם מיני מחממים גיאורגיים מסורתיים דוגמת תבשיל של צלעות עם רימונים ובצל, שעונה לשם חלאייה (36 שקלים עם לחם).  את כל האוכל הזה אפשר יהיה להוריד עם גזוז מקומי על בסיס טרגון, שכמו שאר האלכוהול במקום נמכר בזוגות של 1+1 במשך כל שעות הפעילות. בקרוב, גם אפשר יהיה לרכוש במקום את כל הכיסונים במצב קפוא, לחגיגה גיאורגית פרטית בבית, עם כל הילולת הבצק שעושה טוב לבטן ולנשמה.חינקלי בר - שלומציון המלכה 1, ירושליםכך נראה תבשיל בשר גיאורגי מסורתי. חלאייה בחינקלי בר (צילום באדיבות המקום)

לא תשמעו מאיתנו מילה על זה שאזור השרון מתפתח קולינרית יפה מאוד, ומתחיל להבריק עם יותר ויותר אופציות שוות. אנחנו יודעים את זה כבר מזמן, אבל לאחרונה הפציע תקווה חדשה בעיר, והיא פריכה והולכת נהדר עם מזג אוויר סגרירי. הקונספט של האיטלקית החדשה בעיר, נונו, הוא חזרה למקורות, אג'נדה שגיבשו יקי בונה ודובב לוינסון, שהיה הבעלים של מסעדת צל תמר, אחרי עבודת מחקר שהשניים ביצעו באיטליה. אחרי שדגמו מה שדגמו ולמדו מה שלמדו, ביקשו השניים לפתוח מקום שכל כולו יתרכז בייצור עצמי של המזונות ומכירתם במצבם הטרי ביותר. את הפסטה, למשל, מכינים במקום, והיין נמכר ישר מהחבית שמייצר במיוחד עבור המסעדה אחיו של לוינסון, היינן עדו לוינסון ביקב אחורי וקטן שנמצא במקום. הגלידה היא גם תוצרת בית והיא נמכרת גם באוטו הגלידה של נונו שיסתובב בעיר.

נונו - ז'בוטינסקי 2, הוד השרון

את הכל מכינים כאן מאפס, וגם היין מיושן בחצר האחורית (צילום: טל ציפורן)

על המטבח אמון השף דוד אלדן, שהיה השף של ננוצ'קה בשבע השנים האחרונות - עד המעבר של המסעדה לטבעונות. עיצוב החלל הגדול מתרחק מהקיטש האיטלקי על עבר התעשייתי והמודרני, וכולל גם בר גדול אל מול המטבח הפתוח ושני תנורי עץ גדולים לפיצה שהגיעו מאיטליה. בין המנות במסעדה יוגש ניוקי תרד וגורגונזולה (48 שקלים), פיצה סיציליאנית עם מוצרלה, פרמז'ן, גאודה, דלעת חריפה, סרדינים כבושים, פלפל חריף ומרווה (52 שקלים) וקנלוני ראגו עגל עם מוצרלה, עגבניות ופרמז'ן (48 שקלים). יין הבית יימכר במחיר ידידותי של 98 שקלים לקראף של ליטר ובקרוב תגיע חבית נוספת שתציג יינות מתחלפים של יקבים צעירים ב-72 שקלים לקראף. נונו - ז'בוטינסקי 2, הוד השרוןמסע שהתחיל באיטליה ונגמר בהוד השרון. נונו בהוד השרון (צילום: טל ציפורן)

*#