טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חשיפה ראשונה: אסף גרניט נפרד ממסעדת מונא

קבוצת מחניודה ובראשה אסף גרניט, מוכרת את חלקה במסעדת מונא הירושלמית לשף מושיקו גמליאלי. שאר מסעדות הקבוצה ימשיכו לפעול כרגיל, עם פזילה מסקרנת לעבר פריז

תגובות

שבוע מותח עובר על עולם המסעדנות. אחרי מהפכי טוטו וחזרתו של ירון שלו לעמדת השף, אסף גרניט, שעומד בראש קבוצת מחנה יהודה, שבבעלותה מסעדות מחניודה, הסדנא, טלבייה, יודל'ה ומונא - מודיע על צעד קולינרי מפתיע. לפני דקות אחדות סיפר לעכבר העיר על כוונתו למכור את חלקה של הקבוצת מחניודה במסעדת מונא, לשף מושיקו גמליאלי, שהיה בין מקימי המקום, ועומד בראש המסעדה כשף. לצידו ייכנסו כשתופים במקום איתמר נבון, הסו שף של מסעדת מונא, ושותף נוסף שמגיע מתחום ההייטק. גמליאלי, שיעבור לעמדת הסולו במסעדה, יישמור על הקונספט הקיים וימשיך להפעיל את המקום במתכונתו הנוכחית הן מבחינת העיצוב והן מבחינת האופי הקולינרי הצרפתי.

"זהו צעד מרגש עבורנו", מספר גרניט, כי זאת הפעם הראשונה שאנחנו לוקחים שף צעיר, מגדלים אותו ומשחררים אותו לחופשי באמון מוחלט. תמיד חרטנו על דגל הקבוצה את התחום האנושי ואת ההתנהגות כלפי השותפים בה, ואנחנו מראים שאפשר לעשות אוכל ממקום שמח וחיובי ולא רק כלכלי, ושאפשר לעשות שותפויות ולהיפרד ממקום של אמון ותמיכה".

הייתה בהחלטה הזאת תחושת מיצוי או שיקולים כלכליים? "אני הייתי שף במסעדת אדום הרבה שנים, והגיע יום שבו רציתי את הדרך שלי לבד, וככה הקמתי את מחניודה. מבחינתי הפרידה הזאת היא צעד שהגיע בגלל שמושיקו נצא גם הוא בשלב הקרייריסטי והגיע לבגרות אישית ומקצועית, ולכן הוא מוכן לזה. מושיקו ואני מאוד קרובים, והיה מאוד ברור שהבן אדם צריך את זה. כשיש הרבה כישרון במקום אחד, זה המקום להגיד 'יאללה, שיהיה בהצלחה'. מונא היא מסעדה מוצלחת ומצליחה. מושיקו בנה אותה והיה איתנו שם מהיום הראשון. הצעד הזה נובע מתוך אמונה שאנחנו מביעים במושיקו, ואנחנו עומדים מאחוריו במאה אחוז. בתקופה הקרובה אנחנו נהיה שם איתו ונעזור וניתן את העצות שלנו".

"אפשר להיפרד ממקום של אמון ותמיכה". גרניט ומושיקו מבשלים בצוותא (צילום: בועז לביא)מהו מבחינתך הצעד הבא?"אנחנו בסוג התפוצצות באירופה ומקבלים הצעות מעניינות מפריז ועובדים במקביל על פרויקטים מעניינים. יש לנו גם רעיון להקים מלון בוטיק בירושלים, וזה משהו שאנחנו חולמים עליו כבר הרבה זמן. גם אירופה מאוד מעניינת אותי, וביחוד פריז, כי יש לנו מה להגיד".

אז אפשר להתחיל לצפות למחניודה בגרסה צרפתית עילית?"יש כרגע כמה פרויטים מעניינים שקשורים לאירופה, אבל לגבי הסגנון,אם בלונדון מחניודה תורגמה לתרבות ולאופי הלונדוני, אם פריז תקרה זאת תהיה הגרסה הצרפתית המגניבה".The Palomar - איך מחניודה הלונדונית של אסף גרניט?

מושיקו גמליאלי ביקש למסור: "זהו צעד גדול עבורי. מונא היתה באחריותי מהיום הראשון, החל מבניית התפריט גיבוש הקונספט ויצירת הצוות. השינוי הגדול הזה פוגש אותי במקום של יצירה ורצון לעשות את הדברים בדרך שלי. איפשהו במהלך ההתפרשות שלנו לעבר אירופה, היו מחשבות על מעבר לחו"ל בעקבות המסעדה, אבל אני באידאולוגיה שלי העדפתי להישאר בארץ. היום אני מרגיש שהגיע הרגע להתנתק כדי לעבוד על פרויקטים אישים שלי חוץ מהמונא, ויש לי צוות מדהים מאחורי. אני אוהב את קבוצת מחניודה ורוצה להודות להם על התמיכה, ההכוונה והאמון".

הגיע הרגע להתנתק כדי לעבוד על פרויקטים אישים שלי . מסעדת מונא (צילום: אמיל סלמן)

*#