טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הפיצה של דה פפה חוזרת לעיר

מסעדת בלזק נסגרת, אך השף יוצא לדרך בשרית חדשה וטעימה לא פחות. וגם: דה פפה פותח מחדש את הפיצריה הנפוליטנית שלו, והפעם עם טוויסט, ואיך מתכוונת אורי שביט לחזק את המהפכה הטבעונית?

תגובות

אחרי השבוע החורפי שהבריח אותנו אל מעמקי שמיכות הפוך והצמיד אותנו למפזרי החום, הגיע הזמן לקצת בשורות מנחמות ומרעננות, אך השבוע חדשות האוכל מרגישות עצמן חצויות: מצד אחד כולנו שמחנו כשהתבשרנו שג'וזפה, המוכר כפפה, ומתפקד כאחד מאנשי הפיצה האהובים בתל אביב, חזר ארצה ופותח את פיצריית דה פפה מחדש. מצד שני התעצבנו בכל ליבנו לגלות על סגירתו של מוסד קולינרי אשדודי ידוע - מסעדת בלזק. מצד שלישי, שמחנו שוב כשנודע לנו ששף המסעדה, נתי שפריר, מתכנן המשך טעים לא פחות. אז ברגשות מעורבים, קבלו חדשות אוכל מעוררות תקווה.

סופו של בלזק, תחילתו של פרסקו

אחרי 15 שנות פעילות ומלחמה אחת שהתרחשה ממש לא מזמן וטרפה את הקלפים, מודיעה מסעדת בלזק האשדודית על סגירה. "אחד הדברים שעייפו אותי באשדוד הוא חוסר היציבות בעבודה", מסביר שף המקום נתי שפריר, "יום אחד מגיע למסעדה רק זוג אחד, ולמחרת עשרים איש. קשה לתפקיד ככה ולהחזיק צוות. הסגירה קשורה גם לתהליך שאני עובר עם עצמי. כבר לא בא לי מפות לבנות וכוסות יין על השולחן. אלא משהו יותר צעיר וקליל". המסעדה תסגור את דלתותיה בפעם האחרונה, בסוף דצמבר, ועד אז מתוכננים במסעדה ערבי פרידה מיוחדים, שיהוו ההזדמנות אחרונה לטעום את מנות הדגל של בלזק לצד ספיישלים משתנים, בפעם האחרונה.

אחרי הסגירה יעבור שפריר לבשל במסעדת פרסקו הרומנית של חנן אברמוביץ' ברחובות, השייכת לבעלי הקצביה והמעדניה "קרל ברג", ונראה שהשינוי והשחרור מכס הבעלים עושה לו רק טוב. "מרגש אותי פוטנציאל הבשרים האדיר שיהיה לי. אם קודם הייתי צריך להתרוצץ בין קצבים באשדוד ואפילו באשקלון, פה מפעל הבשר של הבעלים יעמוד לרשות המסעדה - מה שיבטיח המון נתחים מובחרים ומיושנים. במרץ יעבור שפריר לבשל בסניף החדש של פרסקו שיפתח במתחם שרונה מרקט, ויכלול גם את קצביית הבשרים "קרל ברג", שבה יימכרו נקניקים וגבינות ממבחר מחלבות בוטיק ישראליות. החידוש בסניף התל אביבי הוא הסנדוויצ'יה, שבה יגיש שפריר את הכריכים שהוא בעצמו היה שמח לאכול, דוגמת זנב שור, מוח על הפלאצ'ה, גרבלקס ביתי וגם רטבים ששפריר יכין בעצמו. לצד האוכל יוגשו בירות "אחוזת בית", ובמקום מובטחת אווירה שמחה וטעימה, שתעשה נעים בבטן לא רק לחובבי הבשרים.

בלזק - האשל 11, אשדוד

בואו לטעום את מנות הדגל רגע לפני הסגירה. קלמארי בבלזק (צילום: גיל גוטקין)

הטבעונות כיזמות

מכירים את זה שאתם מגיעים למסעדה, מחפשים אופציה טבעונית ראויה, וכל מה שאתם מוצאים זה פסטה ברוטב עגבניות או סלט ירקות כפרי? לאורי שביט, אושיית הטבעונות ובעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר", נמאס מהעובדה שאוכל טבעוני מוגדר במסעדות רבות כברירת מחדל, והיא החליטה לעשות מעשה. בשלב ראשון היא חברה ליועץ השיווקי דודי שרון, טבעוני גם הוא, ויחד הם יצאו במהלך מקיף לקידום השינויים הטבעוניים בעסקי המזון. המטרה: להנגיש את עושר המזון הטבעוני לכל תפריט. האמצעים: כל בעלי המסעדות, הרשתות, בתי הקפה, חברות הקייטרינג ויצרני המזון שמתכננים לבצע שינויים או תוספות טבעוניות בתפריט, מוזמנים להציע את עצמם כמועמדים בתחרות של שביט ושרון. בסיום התחרות ייבחרו חמישה עסקים שיתחייבו לשינויים משמעותיים בתפריט, כך שיכלול יותר מנות טבעוניות, ובתמורה יזכו בחבילת הטבות חינמית לחלוטין, הכוללת ייעוץ קולינרי במטרה להכיר לצוות המטבח אופציות טבעוניות מגוונות וטעימות, וייעוץ שיווקי וקידום ברשתות החברתיות למשך חצי שנה עד שנה. מועמדות אפשר להגיש עד ל-15.12 באתר התחרות: http://dudisharon.co.il/veganגם למסעדות "רגילות" מגיע לגלות את העושר הטבעוני. אורי שביט (צילום: יקיר פולק)

ספרד פינת לבונטין

אוכל ספרדי הוא לא רק טאפאס, ומסעדה חדשה שנפתחה לאחרונה בלבונטין מתכוונת לחזק את הטענה הזו, ועל הדרך להוכיח שאוכל ספרדי מגיע גם במנות גדולות, כתבשילים מנחמים ומשביעים, וכל מה שגורם לבטן לנחמה גדולה. אשר חביבי, שפתח את המסעדה ומבשל בה, מגיע בכלל מעולם הצילום והעיתונות. לפני כמה שנים הסב עצמו לעבר עולם הבישול, ואחרי שלוש שנים במטבח של מסעדת האנוי, החליט לפתוח את פפו, המסעדה החדשה שלו. "מקום משלי היה סוג של חלום שעכשיו אני סוף סוף מגשים", הוא מספר. "אמא שלי מגיעה מברצלונה, ורציתי להראות שיש עוד סוגים של אוכל ספרדי מלבד הטאפאס, ושאפשר להקים מקום עם אוכל ספרדי זול, טעים ופשוט". בתפריט אמנם לא נפקד מקומן של כמה טאפאסים מפתים דוגמת פאטאטס בראבס או פלפלי פדרון קלויים (22 שקלים), אך עיקר התפריט נע סביב תבשילים אקזוטיים דוגמת האביצ'ואלה בלנקה, תבשיל של נתחי בקר ברוטב עגנביות ושעועית לבנה עם ביצה קשה ומח עצם (49 שקלים) וגם סלטים ספרדיים דוגמת לה לארנג'ה, שמכיל אשכוליות אדומות, שום, סלרי פפריקה וכמון (20 שקלים). ספרדיות בדרך כלל מתכתבת עם שמחה, וליד האוכל תוגש בירת סאן מיגל, וגם סנגריה אדומה שמכינים במקום. כרגע המסעדה פתוחה באמצע השבוע ובשישי רק בשעות הצהריים, אבל בעתיד מתוכננת הרחבה של הפעילות לשעות הערב המאוחרות. המשמעות: הרבה יותר שמחה ואלכוהול.פפו - לבונטין 13, תל אביב

*#