חדשות אוכל: בראנץ' הבופה החדש של האחים

הרבה בשורות טעימות נחתו עלינו השבוע: דה באן פותחים סניף חדש עם קונספט שונה, מקום טבעוני סודי הושק מתחת לרחוב הכי מפויח בעיר, ואחרי התהפוכות הרבות, טוטו נפתחת מחדש. היכונו לתחילתה של העונה הטעימה

גיל גוטקין, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גיל גוטקין, עכבר העיר

בזמן שהזירה הפוליטית רוגשת ורוחשת מסביבנו, ובכל רגע נתון מגיעה ידיעה חדשותית טרייה, זה בדיוק הזמן לקצת חדשות מהסוג האחר והטעים הרבה יותר: מסעדה טבעונית חדשה ומסקרנת נפתחה בחלק המפויח של העיר, בראנץ' חדש עם אלכוהוליות נוסד באחים, אחות קטנה וסינית "נולדה" למסעדת דה באן, ומעדניה מפונפנת חדשה תעזור לתושבי השרון שכוח את זה שבעוד ארבעה חודשים נצעד בעל כורחנו שוב אל הקלפי. בינתיים אפשר לאכול.

» חנוכה 2014 - כל המתכונים, הפעילויות והטיולים» חנוכה 2014 - כל האירועים

האחים מאכילים את העם

אל מגוון ארוחות הבוקר העשיר של תל אביב, מצטרפת ארוחת בופה חדשה שתתחרה על המקום בבטן שמתעוררת רעבה. הבראנץ', שיעלה 75 שקלים לאדם ויוגש בימי שישי, יכלול מאכלי ירקות דוגמת אנטיפסטי של שומר, בטטה, קישוא, ברוקולי ושעועית ירוקה או קרפצ'יו חציל עם פיסטוקים, פטה המאירי, זעתר טרי, גרידת לימון ושמן זית, לצד מיני מאפים וחלות של מאפיית ויזניץ', גבינות מסוגים שונים, דגים כבושים ומבחר מאכלי בוקר מסורתיים. ובמעשית: שקשוקה אדומה של פלפל אדום עגבניות ופפריקה מעושנת או עיג'ה - חביתת ירק של עלים ירוקים, קישואים ותפוחי אדמה. המחיר כולל גם קפה בסיום הארוחה, לימונדה ותה קר במילוי חוזר, וקינוחים דוגמת מילקי תוצרת בית, מלבי ופירות טריים. בקרוב, כך מבטיחים לנו, הבראנץ' יגיע גם אל ימי שבת. שמרו נפשותיכם מלהתמכר.

האחים - אבן גבירול 12, תל אביבמה עוד אפשר לבקש? ובסוף יש גם קינוח: מילקי תוצרת בית (צילום: טל סיוון)

המעבר הטבעוני הסודי בפסאז' במתחם מועדון הפסאז', ללא ספק האזור המגניב ביותר באלנבי, נפתחה מסעדת "מעבר", וריאציה טבעונית למסעדת פועלים שפועלת בשעות הצהריים ומנפיקה מנות בריאות וזלות. מעבר הוקמה על ידי מיכל אוגד ורועי הרצוג, שבישל במטבחיו של אייל שני. "עוד לפני שהכרנו, כל אחד מאיתנו רצה לפתוח מקום משלו אחרי שנים בעסקי המטבח והבר", מספרת אוגד. "החיבור נוצר בעקבות הרצון להפעיל את החלל של הפסאז' גם בשעות היום, והמוטיבציה שלנו היא לעשות טוב לאנשים ולעולם. לכן גם החלטנו שהמקום יהיה טבעוני וחשוב לנו שיהיה טעים, כיפי ולא יקר". מרכז התפריט הוא מנות "הר צהריים" שונות, שמורכבות משילוב של קטניות עם ירקות ועשבי תיבול, על ברוסקטה מלחם מחמצת עם טחינה, לצד כוסית מרק ובטטה אפויה. הר חרמון, למשל, היא מנה של אורז בסמטי לבן, אורז מלא, ירקות ועשבי תיבול, עם טחינה, לבה ירוקה של קישואים ועשבים. בצד מגיע מרק מינסטרונה לבן. הר גלבוע יגיע עם אורז אדום, אורז שחור, פריקה, ירקות ועשבי תיבול עם טחינה, לבה של בטטות ועגבניות, ובצידה נזיד עדשים. חוץ ממנות ההר מציע המקום גם מסבחה של עדשים שחורות, ופסטה ברוטב עגבניות, שום ופלפל חריף עם טחינה, ופסטו משתנה. בימי שישי מוגש חומוס שמוכן במקום. מחיר כל המנות אחיד ועומד על 29 שקלים, ואת האוכל אפשר יהיה להוריד עם מים ורודים בתוספת אשכולית, לימון ומיץ רימונים או קפוצ'ינו עם חלב שקדים שמיכל מייצרת במקום. בימים הקרובים יצטרף למגוון ההרים גם תפריט ארוחות בוקר, טבעוני גם הוא, שיוגש עד שעה 12:30. איך אומרים הדודים מפולניה? הר ברכה!מעבר - אלנבי 94, תל אביבהרים מדגנים וקטניות ואגם בטטה בצד. מנה טבעונית במעבר (צילום: טליה קדוש)

המעדנייה הצרפתית של פאולין שובל

פאולין שובל, הבשלנית האירופאית ממאסטר שף, החליטה להביא את הטעמים שהיא אוהבת ומכירה מילדותה לשרון, ובימים אלה פותחת  מעדניית דליקטסים חדשה בכניסה ליישוב כוכב יאיר. "אין עוד עסקים כאלה באזור, וזה משהו שהציבור פה מאוד צמא לו", מספרת שובל, "וככה גם אני נשארת קרובה לבית, בלי נסיעות ארוכות לתל אביב". במעדנייה ימכרו גבינות ונקניקים מקומיים לצד כאלה שיובאו מחו"ל, מוצרים תוצרת בית דוגמת עוגיות ומאפים, רטבים, סלטים ביתיים, ריבות וממרחים, תערובות גרנולה שמיוצרות במקום, וגם אוכל מוכן שאפשר להזמין מראש. המקום מציע גם תפריט רחב של מוצרים ומאפים ללא גלוטן, וגם הנמנעים מסוכר יצליחו למצוא לעצמם מעדנים לקחת הביתה. הרעבים במיוחד מוזמנים לשבת לאכול במקום ולהרכיב לעצמם כריכים ממוצרי המעדנייה או להתפנק על פלטות של גבינות ונקניקים.המעדנייה הצרפתית - צומת כוכב יאיר

גם אנחנו רוצים כזה אצלנו במקרר. דליקטסים במעדנייה הצרפתית (צילום: פאולין שובל)

דה באן עוברת לסין

אם גם אתם מוצאים עצמכם מפנטזים על הלחמניות האווריריות השמיימיות של דה באן, תשמחו לדעת שממש בקרוב יפתחו האחים שי ואיל קיצ'ס, הבעלים, מסעדה נוספת שתתמקד במטבח הסיני העשיר. אחרי סיור ומחקר מקיפים בדרום סין, שעבר דרך המחוזות גוואנדון, יונאן וסצ'ואן והגיע גם אל צפון ויאטנם, חזרו האחים עם אוצר של מתכונים, שאותו יבשלו במיקום החדש תוך שימוש בניסיון שצברו בדה באן. הדגש בבאן החדש יהיה על אוכל סיני אמיתי מחומרי גלם טריים ומחירים הוגנים, תוך שמירה על אווירת קז'ואל הנהוגה במסעדה האחות. החלל, לעומת זאת, יהיה גדול יותר ומרווח. המיקום המדויק ותאריך הפתיחה עדיין נשמרים בסוד, הבאנים מבטיחים שממש בקרוב יחשפו הפרטים והמיקום, שיהיה ב-נ.צ מסויים בדרום העיר.

לא רק באן. גם את זה תמצאו בבאן החדשה (צילום: אייל קיצ'ס)

חדשות הטוטו

אחרי כמה וכמה תהפוכות שעברה מסעדת טוטו בשנה האחרונה, ובאחרונה שבהן חזר ירון שלו לעמדת השף הראשי של המסעדה, הודיע השף השב בחשבון האינסטגרם שלו על פתיחתה הרשמית של המסעדה לאחר שיפוץ קונספטואלי ובניית תפריט חדש. בשלב זה מסעדה תפתח לארוחות ערב בלבד ביום ד' ה- 10.12, בין השעות 18:00-24:00, ובהמשך תפתח ככל הנראה גם לארוחות צהריים. עכשיו רק נשאר לגלות לאיזה כיוון הולך התפריט והאם מנות הדגל הקלאסיות המזוהות עם שלו, יחזרו לביתן הקולינרי.

טוטו - ברקוביץ' 4, מגדל המוזיאון, תל אביב

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ