אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הדוכן הוונצואלי שיכין לכם ארפה

זוכרים את הארפה התירסית המגרה ממאסטר שף, זאת שממש רציתם להכין רק לא ידעתם איך, ומהיכן משיגים את הקמח המיוחד? אז היא נחתה בשוק הכרמל, מגרה וחמימה מתמיד, ואיתה חדשות אוכל נוגדות דיאטה

תגובות

מכירים את זה שאתם ממש מתים לאיזה נשנוש שיסעיר לכם את החך, אבל לא מוצאים את עצמכם בנבכי המקרר וגם לא אחרי פשיטה מאסיבית על ארונות המטבח? אז ככה, רק בתוספת מזג אוויר חורפי שמפעיל את בלוטות הטעם והתיאבון על עוצמה מלאה. תוסיפו לזה תאוות פחמימות שנמצאת בכל אחד מאיתנו בילט אין, והרי לכם מתכון בטוח למה שתצטערו עליו בעוד חודשיים שלושה. אבל עכשיו אנחנו בהווה, ואם לרפד קצת את אזור המותניים, אז רק בסטייל, כלומר, באמצעות ארפות ונצואליות שזכורות לכולנו ממאסטר שף, טאבון ענקי שיפיק קלצונה וסירי דגים ברוטב עגבניות חריפות, או ארוחת בשרים מעושנים. ויש גם לוקיישן דנדש למסעדה לאואזיס, עם מרפסת רחבה ואווירה חדשה.

דוכן ארפה ואוכל ונצואלי מגיע לשוק

בשקט בשקט, ובאמון מוחלט במרכולתו, התמקם לו דוכן אוכל חדש בשוק הכרמל, צמוד לבר אוכל הוותיק יותר, שמנפיק כבר שנים קבבים ריחנים. שני הבחורים הצעירים שאחראיים על הדוכן, עלו לפני שבע שנים מוונצואלה ופתחו את הדוכן אחרי שהריצו דוכן קטן יותר בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר, והחליטו שהגיע הזמן להתרחב. בדוכן השוקק מכינים מנות רחוב מסורתיות מוונצואלה, שמבוססות כולן על בצק מיוחד מקמח תירס. במרכז התפריט מככבת הארפה, סוג של פיתה עבה וחמימה שמכינים על המקום, שנצרבת על הפלנצ'ה ומקבלת לתוכה מגוון מילויים דוגמת גווקאמולי, תבשיל בשר בקר ופלפלים בבישול ארוך, חזה עוף, או תבשיל שעועית שחורה לצמחונים, גבינה מגוררת וגימור של עגבניות ובזיליקום. מי שיוותר על הבשר והגבינות, יקבל מנה טבעונית למהדרין.

כל נפלאות התירס במנה אחת. ארפה בדוכן הוונצואלי (צילום: גיל גוטקין)

חוץ מהארפה יש גם פנקייק עבה מתירס, מגולגל וממולא גבינה, גם הוא מוכן על הפלנצ'ה, ואמפדנס גדולים ומיוחדים שעשויים מבצק הארפה, ממולאים על המקום ועוברים לטיגון בשמן עמוק. מי שמורגל באלו העשויים מקמח חיטה, יופתע מהמרקם המיוחד. כל המנות עולות 20 שקלים, וכולן נטולות גלוטן לחלוטין. על דלפק הבר שמקיף את הדוכן ממתינים פלפל חלפיניו מוחמץ חריף ועוקצני ורוטב צ'ימיצ'ורי מתקתק שמוכן במקום, וחוץ משתייה קלה, מכינים במקום גם סנגרייה קלילה עם תפוחים, שעוזרת להוריד את האוכל. בקרוב, מבטיחים הבעלים, יהיה בדוכן גם קינוח ונצואלי מסורתי, נטול גלוטן גם הוא.

לא חייבים לרייר מול הטלוויזיה. ארפה עם בשר בבישול ארוך (צילום: גיל גוטקין)

הדוכן הוונצואלי - הכרמל 38 פינת שפ"ר, תל אביבהטאבון הוורסטילי שיאכיל את ההיפסטרים

במתחם הבלייני של בית הכנסת הגדול, צמוד להר סיני, בר ההיפסטרים, בחלל שאיכלס עד לא מזמן בית דפוס, יפתח בקרוב בר מסעדה חדש בשם הטאבון. אורי להב, הבעלים של הר סיני, חבר אל השף תומר אגאי, שהיה הסו שף של חיים כהן ביפו תל אביב בשלוש השנים האחרונות, וכאן ויופקד על המטבח. מאחורי הקלעים כהן גם עוזר ומייעץ לשניים בבניית התפריט, שיתרכז בתוצריו של טאבון ענק שיובא מאיטליה וזהה לזה שיש במסעדת יפו תל אביב. מטבחו של הטאבון ישאב השראה מטאבוניירות שהשניים פגשו בדרום איטליה, ובמילים אחרות, בתי אוכל שמקיימים מטבח שלם ומגוון סביב ובתוך הטאבון. "אנחנו פותחים באזור שהוא סוג של הכלאה בין בליינות לקולינריה", מספר אגאי, "והסביבה הזו היא שתיצור את הדי.אנ.איי של המקום החדש שלנו. אין מאחורינו משקיע עשיר או אוליגרך גדול, וזה יהיה מקום שאנשים כמונו, שאוהבים אוכל - חולמים לפתוח לעצמם. האוכל שלנו לא מחשיב את עצמו יותר מדי, שואב את ההשראה שלו מכל אגן הים התיכון ולא רק מאיטליה, ויהיה טעים, נגיש וכיפי". התכנון של אגאי ולהב הוא שאפשר יהיה לעבור במקום ולקחת מנת פיצה, קלצונה או גירוס יווני, לשבת לארוחה רצינית יותר או לבלות בהר סיני הסמוך ולהזמין מנות מהתפריט. חוץ מפחמימות, ישמש הטאבון גם לבישול תבשילים שינוחו כל הלילה בחום שלו, נוסח תבשיל לחי בקר או סיר דגים ברוטב עגבניות חריפות ושעועית ירוקה, מנות נשנושים קטנות שירדו טוב עם האלכוהול דוגמת דגים כבושים, קובנייה משייטל ונקניקים של השרקוטייר שי ויטקובסקי.

ההשראה מדרום איטליה, והטעמים באים טוב עם משקפי קרן וקרדיגן מהוגן. הטאבון בהר סיני (צילום: אורי להב)

הטאבון - הר סיני 2, תל אביב

תפריט חדש במעדניית מרינדו הסניף התל אביבי של מעדניית מרינדו עבר לאחרונה מתיחת פנים, ומגיש תפריט צהריים וערב חדש, המתבסס על היצע הבשרים של המעדנייה, שמגיעים הישר מרמת הגולן. את התפריט שיעשה נעים לקרניבורים, בנה השף אריאל כהן, שברזומה המקצועי שלו פויקה (שכבר נסגרה) ומסעדת NG .ארוחות הצהריים תכלול מנה עיקרית דוגמת שייטל מפולפל עם חרדל, מלפפון חמוץ, עגבניה בצל וחסה, סטייק סינטה עם חרדל ועוף בפפריקה ספרדית עם קרם חצילים, אורגנו וגמבה קלויה, שתוגש עם ארבעה מזטים ושתייה קלה (39-59 שקלים). בערב יוגשו מנות דוגמת קרפצ׳יו פיקנטי עם לימון, שמן זית בלסמי ופרמז'ן, פטה כבד טלה מוגש עם באגט וצ׳אטני תפוחים, ספייריבס טלה מעושן ברוטב מנטה לימון וסטייקים בגדלים שונים. את החגיגה הבשרית אפשר לשמח בלגימת יינות מיקב מאור, שיימכרו במחירי המעדנייה לצד ובירה בזלת מהחבית.

עכשיו גם כארוחת ערב לקרניבורים מתמחים. שייטל טלה מזוגג במרינדו (צילום: יח"צ)

מרינדו - אחד העם 58, תל אביב

אואזיס מתרחבת ועוברת דירה

מי שעבר בימים האחרונים ליד משכנה של אואזיס, ונבהל למראה המקום הסגור והנעול, אל פחד. המסעדה הצבעונית של השפית רימה אולברה כאן כדי להישאר, ולאחרונה אף התחדשה בבית חדש ומרווח הרבה יותר. החלל החדש, ברחוב מונטיפיורי, כולל גם מרפסת חיצונית עם מקומות ישיבה וגינת פרחים, והוא כפול בגודלו מהמקום הקודם הקטנטן. התפריט, שהתחדש והוחלף גם הוא, יכלול כמה מנות בודדות שיישארו מהתפריט הישן, דוגמת סלט הזוקיני א-לא רומא או פיטריות הפורצ'יני המזויפות, אבל רובו יורכב ממנות חדשות שיתחלפו מדי פעם, בהתאם לעונה ולמצאי - בדיוק לפי הנוהל שהונהג בתפריט הקודם. "אני רוצה שהסועדים שאוכלים את האוכל שלי, יחוו את התשוקה לחיים שאני חווה כשאני יוצרת אותו", מספרת אולברה לקראת הפתיחה המחודשת. מסיבות השקת המשכן החדש, שיחל לפעול ב-27.11, יערכו באותו תאריך ממש, ויכללו חגיגת בית פתוח עם  מנות שיורכבו מחומרי גלם שאולברה אוספה ממסעותיה ביפן ואיטליה, לצד קוקטיילים ושאר משמחי אווירה.

רימה אולברה מאתגרת את חוקי המטבח באואזיס (צילום: תמר מצפי)

אואזיס - מונטיפיורי 17, תל אביב

*#