טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גיבור מקומי: סניף חדש להירו ראמן של אהרוני

ציר עוף מנחם, איטריות רכות, אצות מהים וטעמים מרחוק. מנת הראמן היפנית שכבשה את מתחמי האוכל בשנים האחרונות מקבלת מסעדה משלה במרכז תל אביב - הירו ראמן חדש של השף ישראל אהרוני

תגובות

יותר מ- 30 שנה עברו מאז שהשף ישראל אהרוני פתח את המסעדה הסינית הראשונה שלו בשדרות רוטשילד בתל אביב - ין יאנג ולימד את כולנו להתמכר למטבח האסיאתי שהפך לחלק מתרבות הקולינריה היומיומית שלנו בבית ובחוץ. כעת, כשנתיים אחרי שפתח את הדוכן הירו ראמן בשרונה, הגיע הזמן למסעדה של ממש שכולה כבוד למנה היפנית המנחמת - הירו ראמן בלבונטין סמוך לגן החשמל בתל אביב.

» הראמן של אהרוני מגיע למרכז תל אביב
» בר האוכל החדש והמסקרן של בית תאילנדי
» מה מחכה לכם בשוק רוטשילד אלנבי?
» המתחם שמביא את אמריקה לתל אביב
» ארוחת הבוקר החדשה של שוק צפון

ניתן לומר בביטחון שמשהו טוב עבר על מיומנות החך הישראלי בשנים האחרונות. אם פעם אגרול סיני מדף אורז או בננה מטוגנת היו שיא התחכום, היום הקהל כבר מנוסה יותר ובעיקר יודע לאמץ טעמים עם הרבה יותר תעוזה והפתעה. אחת הדוגמאות למנה שכזאת היא הראמן היפני. לטובת אלה מכם שלא הספיקו לנסות - מדובר במרק אטריות, לרב על בסיס ציר עוף או בקר, עם טעמים עשירים, מרקמים מעניינים ותוספות משתנות כמו ביצה קשה, נבטים, אצות נורי, נתחי בשר או טופו ועוד.עולם שלם בקערה. הירו ראמן בשרונה מרקט (צילום: שי אוחיון)בימים אלה עובד אהרוני על הסניף השני של הירו ראמן שממוקם ברחוב לבונטין בתל אביב. המקום החדש הוא כבר יותר מסעדה מדוכן כך שתוכלו ליהנות מחווית ישיבה מסודרת וקצת רשמית יותר מהשלוחה המקורית במרקט. גם בתחום האוכל הרחיבו את האפשרויות והתפריט יכיל מגוון גדול יותר של מנות שיציגו שימוש בחומרי גלם שלא קיימים בשרונה כמו כמו בשר חזיר וברווז. בגזרת המשקאות תמצאו בר של ממש עם מקום של כבוד למשקה הסאקה, שמוגש כאן על שלל סוגיו לצד קוקטיילים יחודיים שיתאימו לטעמים היפנים. את קערת המרק ושאר התפריט תוכלו לקחת איתכם בטייק אווי שיציעו שם כבר מהפתיחה, ועם הזמן גם ליהנות משרות משלוחים. החלוץ האסיאתי. השף ישראל אהרוני (צילום: חיים יוסף)מאז פתיחתו של הירו ראמן בשרונה, עברה המנה גלגול או שניים ושפים ומסעדנים נוספים החליטו להתעסק במנה הנכספת ולתת לה פרשנות אישית כמו יובל בן נריה, שמציע ראמן מצוין בשלל גרסאות במיאזקי בשוק צפון ודוכן מן טן טן שנפתח שבוע שעבר בשוק אלנבי רוטשילד, שמציע גם הוא גרסה אותנטית במיוחד של המנה. מי מכם ששולט בפלטת הטעמים יודע שהמנה של אהרוני בדוכן אמנם נושאת עימה את הניחוח היפני, אך ציר העוף שרוקחים שם הוא עדין יחסית, ומתקבל על החך של רב הסועדים שמחליטים לנסות אותו לראשונה די בקלות. במקום החדש לעומת זאת, כבר נפגוש עומקים אחרים וגרסאות מתקדמות למרק המיוחד. הפתיחה צפויה בשבועות הקרובים. 

הירו ראמן - לבונטין תל אביב 

*#