עושים שוק בצרפתית: מחניודה פותחת מקום חדש בפריז

עכשיו זה רשמי – אחרי שכבשה את ירושלים ולימדה גם את הבריטים לאכול פולנטה בצנצנת, הגיע הזמן של קבוצת מחניודה ואסף גרניט לדפוק על הסירים של הצרפתים. כל הפרטים על המקום החדש

חן בן יוסף, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף גרניט
מכוון הכי גבוה. אסף גרניטצילום: דן פרץ
חן בן יוסף, עכבר העיר

קבוצת מחניודה של אסף גרניט ושותפיו לא מתכוונת לעצור. אחרי שפתחו מיני אימפריה בירושלים והתחילו לסמן טריטוריה גם בלונדון, בחודשים הקרובים עתידה הקבוצה להשיק מקום חדש בפריז, ולנסות לעשות את זה גם בזירה הקולינרית המתוחכמת של הצרפת. 

» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» איפה אוכלים בפתח תקוה?
» אוהבים המבורגרים? כל ההמלצות
» הקרב על החומוס הטוב ביותר

בחודשים האחרונים בדקה הקבוצה מספר אפשרויות להתרחבות נוספת, ולבסוף הוחלט ללכת על הבירה הצרפתית. השפים חברו לקבוצת מסעדנים מקומית וידועה בשם Experimental Cocktail Group שאחראית על עסקים בערים רבות כמו ניו יורק, לונדון, איביזה ועוד. גרסת השנסון של מחניודה עתידה להיפתח בסוף חודש אפריל בלוקיישן מרכזי ברובע הראשון של העיר, בפינת רחובות (האירונית) אלג'יר פינת הר תבור (עברתנו בשבילכם). החלל של המקום החדש יכיל כ-80 מקומות ישיבה, עם בר קוקטיילים גבוה, חדר פרטי לאירועים ואווירה חגיגית שתנסה להתכתב עם הלוקיישן המקורי והשמח במרכז השוק. הסגנון של האוכל ישען על המקורות הירושלמים מבחינת חומרי הגלם וההשראות, אך בצורה מותאמת יותר לחך הצרפתי ועם טיפה יותר תעוזה מאחיותיו הבריטיות הרציניות. ידוע שהשף גרניט מציב בראש הפרויקטים הבינלאומיים שלו שפים צעירים שגדלו והתפתחו במטבחים הלוהטים של מחניודה אך הפעם נבחר למשימה דן יושע, שהצטרף למשפחה רק לאחרונה אחרי שלקח חלק בנבחרתו של אסף גרניט בריאליטי משחקי השף.

מסעדת מחניודה ירושלים
שם הכל התחיל. מסעדת מחניודהצילום: אמיל סלמן

כמעט 8 שנים עברו מאז פתחו אסף גרניט ואורי נבון את מסעדת מחניודה בירושלים. נגיעת השפים המקצועיים שהביאו את הדיוק לתוך הווייב הירושלמי, הפכה את המסעדה לאחד היעדים הקולנרים המבוקשים בארץ כשהיא מציעה נוסחה מנצחת של אוכל ללא פשרות עם אווירה שמחה ברוח השוק הסמוך. עם השנים צמחה הקבוצה, הקימה מקומות נוספים בירושלים וכאמור גם בלונדון, עם הפאלומר שזכתה לשבחים ותארים והברברי שנפתחה לפני שנה.

מחניודה היא לא היחידה שמנסה לעשות את זה השנה במימדים בינלאומיים – אחרי שכבר הכיר לפריזאים את הפיתות שלו ופתח השנה גם סניף בוינה עתיד אייל שני להשיק בקרוב גם מזנון בניו יורק, שם גם צפוי גם מאיר אדוני לפתוח את החדשה שלו נור בשבועות הקרובים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ