בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוף תקופה

אחרי יותר משנתיים פעילות, מסעדת "עלה גפן" נסגרת

בהודעה שפירסם השף עומר עילואן בפייסבוק, הוא מתאר את המסעדה כ"חלום שנגוז" אבל שומר על אופטימיות: "כשאלוהים סוגר דלת אחת - הוא פותח עשר אחרות"

24תגובות
מסעדת "עלה גפן" בצומת קרית אתא
רמי שלוש

הבִיצה הקולינרית עוד לא הספיקה להתאושש מהסגירה הפתאומית לכאורה של מסעדת "כּוּלא" לפני שלושה חודשים וכבר אנחנו נתבשרים על סגירה של נוספת, של מסעדת "עלה גפן", אף היא יקירת אנשי האוכל וממוקמת בחיפה רבתי. "עלה גפן", שנפתחה בתחילת שנת 2015 בצומת קרית אתא, זכתה להכרה ושבחים רבים, בין השאר, בהיותה בין המסעדות הבולטות לקחת את המטבח הערבי המסורתי ולשלב בו טכניקות והגשה של בישול עילי ומודרני. השף, עומר עילואן, שמזוהה בעיקר עם השילוב הייחודי הזה, הודיע על הסגירה בעמוד הפייסבוק הפרטי שלו ובמסגרת ההודעה תיאר את המסעדה כ"חלום שנגוז". אלפי הלייקים, מאות התגובות ועשרות השיתופים להודעה, הם כנראה עדות, ולוּ חלקית, להשפעה שהייתה למסעדה, ועדיין ישנה, על נוף הקולינריה המקומית.

עוד סיפר עילואן לעוקביו בפייסבוק, כי המסעדה צפויה להסגר עד סוף השבוע הקרוב, מטעמים שאינם קשורים אליו, לטבחים או לעובדי המטבח, אלא בעקבות החלטה של הבעלים, שמצידם החליטו להעביר את המסעדה ליזם אחר, שיפתח "מסעדה בסגנון אחר" במקומה. לפי עילואן, ההחלטה בדבר הסגירה עומדת בסתירה לכך שהמסעדה "מצליחה ובעלת שם מצוין", כפי שמתארה. רק מאוחר יותר, בשיחה אישית, הוא מפרט על הסיבות שבעטיין נסגרה המסעדה, וכי בכותבו "מסעדה בסגנון אחר" התכוון למעשה למסעדה כשרה שתחליף את "עלה גפן". עילואן עצמו אומנם נזהר משימוש בצמד המילים "כפייה דתית" אך משמעותן היא כזו שמורגשת בין השורות, כשהוא מודה כי אפשר בהחלט שהיו מאפשרים לו להמשיך ולהפעיל את המסעדה אילו היה מכשיר אותה, אבל בחר שלא. "אני לא מאמין במנות שאינן באות ממני ומעולמי, ולא ראיתי את עצמי עושה מנות שלא נוצרו מדם לבי", הוא מסביר. "להפוך את 'עלה גפן' לכשרה משמע שהמסעדה לא תכלול מנות שכל כך מזוהות איתה, ושהפכו אותה למה שהיא, כמו כיסוני השושברק, על מילוי הבשר ורוטב היוגורט או הפאייה הגלילית שיש בה פירות ים עם חמאה על מצע ריזוטו מפריקי. עלה גפן כשרה בעצם תפסיק להיות 'עלה גפן' ולכן אין לי ברירה אלא להפרד ממנה".

פאייה גלילית בעלה גפן: ריזוטו מפריקי, שרימפס, קלמרי, אפונה ירוקה וירקות שורש
אנטולי מיכאלו

בהמשך, מוסיף עילואן כי המסעדה הכשרה שצפויה להחליף את מסעדתו תצטרף לשורה של שיפודיות וסושיות כשרות שנפתחו במתחם קרית אתא באחרונה, "שהופך למתחם דתי יותר במובהק, ועובר איזשהו תהליך של הדתה", לדבריו, אולי כדי להתאים לאוכלוסייה שמבקרת בו, וברובה דתית. למרות זאת, עילואן מעיד כי לצד מבקרים שהיו נכנסים למסעדה מפעם לפעם, מציצים ומיד יוצאים כמות שנכנסו ("כי התבאסו שהיא לא כשרה"), בכל זאת - רק מסעדתו לבדה, הייתה מושכת מדי חודש בין 3,500 ל-5,000 מבקרים. "וחשוב לציין, אלו לא מבקרים מזדמנים אלא לקוחות חוזרים וחברים, כאלה שמכירים את המסעדה ובאו במיוחד אליה", הוא מבהיר. "לכן כל כך חבל לי שהיא נסגרת, כלומר - היא ממשיכה, אבל לא בשמה, בסגנון אחר, ובלעדיי".

למרות הסגירה הפתאומית למדי, שהותירה את עילואן עם טעם מר בפה, הוא מעדיף דווקא להביט על חצי הכוס המלאה ולשמור על אופטימיות. "קשה לי לעכל את כמות האהבה שקיבלתי ממכרים ומחברים ששמעו על הסגירה. אנשים ממש מחבקים אותי, מציעים לי לפתוח מסעדות חדשות בכל מיני מקומות, קיבלתי הצעה משיקאגו אפילו - אמרו לי 'קח את הילדים, עלה על מטוס ובוא' ומה לא. רק שלשום קיבלתי ארבע שיחות שונות מחו"ל", הוא מעיד. "כרגע אני רוצה בעיקר לנוח, לאגור כוחות ולהיות עם הילדים. מי יודע - אולי בעתיד אמצא משקיע ואפתח מסעדה חדשה, אולי אפילו כמה מסעדות. אני גם לא שולל להיכנס להיכנס למסעדה אחרת; בתל אביב, חיפה, ירושלים, בשיקאגו אפילו, מבחינתי הכל פתוח. כשאלוהים סוג דלת אחת - הוא פותח עשר אחרות", מסכם עילואן ומידה לא מבוטלת של אופטימיות בקולו.

עבור מי שלא ביקר במסעדה ורוצה, או מי שביקר בה ורוצה לבוא להיפרד, "עלה גפן" תפעל במתכונתה הנוכחית, מחצות היום ועד אחרון הסועדים, עד סוף השבוע הקרוב.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו