בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי שלוש שנות פעילות מסעדת "בינדלה" נסגרת

מסעדת השף המדוברת של משפחת בינדלה השוויצרית נסגרת. הסיבה: סכסוך עם בעלי הנכס בו פעלה המסעדה

7תגובות
דודו בכר

רק ברבעון הראשון של השנה ובכל זאת – שנת 2017 לא מסתמנת כקלה יותר מקודמתה, שהייתה בין השנים הקשות שידע ענף המסעדנות בארץ. אחרי גל סגירות של מסעדות, וביניהן מסעדות ותיקות ומוערכות, אם היו אלו "המזללה" ו"כתית" של השף מאיר אדוני בתל אביב, "יהלומה בנמל" בראשות השפית יהלומה לוי, מסעדת "כּוּלא" של השף עודד חצבני בחיפה ועד "עלה גפן" בצומת קריית אתא, שרק באחרונה השף עומר עילוואן הודיע על סגירה. כעת, מודיעים בעליה השוויצרים של מסעדת "בינדלה" על סגירה, שצפויה להיכנס לתוקף החל מסוף החודש.

מסעדת בינדלה היא מסעדה איטלקית השייכת למשפחת בינדלה (Bindella) השוויצרית, והיא אחת מני 40 מסעדות השייכות למשפחה, אולם המסעדה ברחוב מונטיפיורי בתל אביב היא היחידה והראשונה מחוץ לגבולות שוויץ. חלק מפעילותה הבינלאומית של משפחת בינדלה נוגעת גם בייצור יין, גראפה ושמן זית באיטליה, אולם דווקא האהבה לתל אביב, אורחותיה ואנשיה היא שהובילה להחלטה העסקית של כריס בינדלה, דור רביעי למשפחת המסעדנים, לפתוח סניף ראשון של המסעדה מחוץ לאירופה.

דודו בכר

בשלוש שנות פעילותה, הנהיגו את מטבח המסעדה האיטלקית-יוקרתית שני שפים בעלי שם – הראשון הוא רועי סופר, והשני יורם ניצן (לשעבר השף של מסעדת "מול ים") שפעל בה בשנה האחרונה. שניהם הצעידו את המסעדה קדימה, בגבולות סוגת האוכל האיטלקי על שלל גווניו ואזוריו, אבל כל אחד בסגנונו הייחודי. חרף כל מה שנראה לעין כנוסחה מנצחת להצלחה לטענת בעלי המסעדה, סכסוך עם בעלי הנכס בו פועלת בינדלה הוא כזה שהוביל בסופו של דבר להודעה על סגירתה. "לצערנו, בעקבות סכסוך עם בעלי הנכס בו פועלת המסעדה אין באפשרותנו להמשיך ולהפעיל את בינדלה", הודיע כריס בינדלה ובתוך כך הודה לקהל הלקוחות שביקר במסעדה לאורך השנים, וכן לצוות  העובדים.   

"מאז הגעתה לארץ של מסעדת בינדלה נפלה בחלקנו הזכות לארח קהל מדהים, לעבוד עם צוות מהטובים שאפשר לחלום עליהם וליהנות מהריגוש והסיפוק שבלבנות מותג מצליח בתל אביב שזוכה להכרה ברמה הבינ״ל", כך בינדלה. עוד הוא אמר בהקשר זה, כי הוא רואה בישראל ובתל אביב בפרט בית שני לו, ובכוונתו להמשיך ולפעול בשוק המקומי על אף הסגירה, והעלה את האפשרות של יוזמות עסקיות חדשות בעתיד.

"איננו מאמינים שמילים אלו יוצאות מאתנו ובנסיבות הקיימות לא ניתן לנו אפילו הזמן לעכל את הבשורה המרה", כתב בינדלה והוסיף: "למרות זאת, אנחנו לא מתכוונים לעשות את זה בלי ההזדמנות להודות לכולכם על ההשתתפות בגידול הבייבי שלנו". לסיום, הזמין בינדלה בשם כל המסעדה את כל מי שחפץ להיפרד ממנה ולהתארח בה – מהיום ועד הסגירה (ה-31 במרץ), במהלך תקופה זו יופעלו המסעדה והבר במתכונת רגילה.

בינדלה, מונטיפיורי 27, תל אביב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו