מסעדה חלבית מסקרנת נפתחה באשקלון

אחרי 17 שנה בסצנת הקולינריה במרכז החליטה השפית רינת מור-שמילוביץ' לחזור לשורשים. התוצאה - מסעדה חלבית באשקלון שמגישה גם מנות דגים, גם אוכל טבעוני ובעיקר אוכל מחוץ למסגרת

טל לוין, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מסעדת פושטק באשקלון
מטבח מפנק שפונה לכולם. פושטק באשקלוןצילום: טל גונצרוב
טל לוין, עכבר העיר

כשרינת מור-שמילוביץ' החליטה שזה השלב להקים משפחה, היא הבינה שהחיים בתל אביב הסואנת כבר לא מתאימים לה. כמו הרבה ישראלים היא רצתה להיות קרובה יותר למשפחה, והחלה לתכנן את החיים שלה באשקלון. אבל מה עושה שפית בעיר שמספר המסעדות בה קטן יחסית? התשובה כמובן, פותחת מסעדה משלה. "אני בתחום כבר 17 שנה", מספרת מור-שמילוביץ', שפתחה לפני כמה שבועות את "פושטק" מסעדה חלבית כשרה באשקלון. "עבדתי באורנה ואלה, אונמי וכסו-שפית של אבי ביטון. כשרציתי להתקרב להורים אמרתי לעצמי – 'ננסה שנתיים לחיות באשקלון ואחר כך נחליט'. התוצאה היא שהתאהבתי שוב בעיר".

» החדשה והמרעננת של אשקלון
» הבלקנית החדשה של רחוב העליה
» בר הברוסקטות שחייבים להכיר
» איפה אוכלים באזור הבורסה?

ההתאהבות יצרה כאמור מקום אוכל חדש, שמגיש גם מנות צמחוניות וגם מנות דגים. "החלטתי להביא שינוי לעיר", מסבירה מור שמילוביץ', שפתחה את המקום יחד עם שותפה טל גונצ'רוב. "הפרודוקטים וחומרי הגלם פה ברמה גבוה, אחנו עושים אוכל מחוץ למסגרת, מעניין יותר, חי יותר. אשקלון מאוד גדלה, התרעננה ואנשים פה יותר ויותר מתעניינים באוכל טוב. אנחנו רוצים לתת להם חוויה קולינרית אחרת – משהו שונה מההרגל לצרוך כמות בלי איכות".

בתפריט של פושטק תמצאו פתיחים דוגמת גרבלקס סלק – פרוסות דקות של סלמון כבוש בסלק וזרעי תבלין עם בצל סגול, צלפים, שמנת חמוצה ועירית (45 שקלים) ; עלי גפן עבודת יד ממולאים באורז, צנוברים, אוכמניות ותערובת עשבי תיבול, מוגשים על יוגורט וסלסלת עגבניות (45 שקלים) ; או פטריות ולבנה – פטריות צלויות עם שום קונפי מוגש עם לבנה, צנוברים ומיקרו רוקט (45 שקלים). לעיקריות אפשר לבחור בין ערוק – קציצות ירק עיראקיות מוגשות עם סלט הבית, טחינה ושקדים קלויים (52 שקלים) ; ריזוטו עם פטריות, שמנת, בזיליקום ופרמז'ן (65 שקלים) או מוסר ים במעטפה עם עגבניות, קישואים, כוסברה, פלפלים קלויים, זיתי קלמטה, שקדים צלויים – בתנור (78 שקלים) ועוד.

פושטק אשקלון
תוצאה של התאהבות בעיר. פושטק באשקלוןצילום: טל גונצרוב

תמצאו פה גם תפריט ארוחות בוקר שנראה מבטיח – עם ארוחה טבעונית שכוללת מקושקשת טופו, בצל ומנגולד, עם סלט, ממרחים וסלסלת לחמים (52 שקלים); ביצה בקן עם שתי ביצים קלועות בלחם בריוש בליווי סלט שובב (54 שקלים); ושקשוקה קצת אחרת – שתי ביצים ברוטב עגבניות, לימון כבוש, מנגולד, זיתים, טחינה וסלסלת לחמים (54 שקלים).

המסעדה פועלת כל יום (חוץ משבת) מ-8:00 עד 22:00, ובימי שישי עד שעה לפני כניסת שבת. במקום גם שירות משלוחים וטייק-אווי שפועל מ-11:00 עד 21:00. המקום קטן יחסית, אך אם תרצו לערוך פה גם אירועים עד 20 איש. אנחנו כבר בדרך לאשקלון.

פושטק – בית פרנק, הרצל 5, אשקלון 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ