טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בחוף של טרפטוני: המסעדה החדשה של יפו

עיצוב מעודן ומושקע, נוף של ים תיכון, בריזה מעוררת תיאבון ואווירה של חופשה מקומית – פאראקאלו, מסעדה חדשה מול חוף הים של יפו, מביאה לנו את כל מה שטוב בתרבות היוונית

תגובות
ניחוחות מעבר לים. מסעדת פאראקאלו
אביעד בר

הפריחה הקולינרית לא עוצרת לרגע ולסצנת מסעדות הקיץ השוקקות מצטרפת שחקנית חיזוק חדשה – תכירו את פאראקאלו, מסעדה יוונית חדשה בסמוך לחוף הים הציורי של יפו. פאראקאלו (בבקשה ביוונית) מציעה חוויה קלילה ושמחה של אוכל מגוון בסגנון ים תיכוני, אווירה משוחררת ומוזיקה בקצב יווני להשלמת הוויב. 

» כל הפרטים על פאראקאלו בחוף יפו
» מה אוכלים בק-פה האנוי בכיכר רבין?
» המסעדות שיעשו לנו את הקיץ הקרוב
» יצאנו לנסות את ארוחת הבוקר של קליפסו

המסעדה החדשה שייכת להני ונלי גרבלי, זוג נשוי מיפו  שהתאהב לאורך השנים בתרבות העשירה של יוון, והחליט לתרגם את חווית הטברנה לבילוי מקומי בעיר הולדתם. הני גרבלי רוקח  במסעדה החדשה מנות מחומרי גלם פשוטים ואיכותיים, כיאה למטבח יווני אמיתי שמתבסס בעיקר על שמן זית עשיר, עשבי תיבול ריחניים והמון דגים ופירות ים טריים. המנות לא נושאות עימן תחכום מיוחד ומשרתות נאמנה את אופיו הקלאסי של המטבח הים התיכוני.

בתפריט תמצאו מבחר מאזטים קרים קלאסיים לפתיחת שולחן, כמו צלחת מנצחת של דגים כבושים עם מטיאס, מקרל טונה בכבישה ביתית, איקרה וצנונית; וכמובן ציזיקי מחוזק בנגיעות שמיר. בגזרת המאזטים יש גם כמה אופציות חמות ולא מורכבות במיוחד כמו קלמרי צרובים על הפלאנצ'ה עם בצל סגול וטימין; וסלט פלפלים קלויים עם חריף, גבינת פטה וביצת עין. אחרי שיפתח לכם התיאבון ויגמר לכם הדרינק הראשון תוכלו להתענג גם על העיקריות שמציעים כאן בהן סופלקי פרגית או קבב; גירוס פרגית על פיתה ועגבניות צלויות; מנת מעורב של פירות ים ברוטב חמצמץ ומנה מפנקת של דג שלם בקראסט של שומר, עם צ'יפס וסלט עגבניות.

בלי הרבה קישוטים. גירוס פרגית של מסעדת פאראקאלו
עידן גור

המסעדה הקיצית פתוחה בכל ימות השבוע מ-9:00 בבוקר עד חצות, על כן לא עוצרת רק בתפריט האוכל הרגיל ומציעה גם מבחר של סלטים, מאפים וארוחות בוקר שיעזרו לכם לפתוח את היום בשיא הסטייל כשהים הכחול ברקע. ניתן ליהנות מבוקר דייגים עם ביצה קשה, דגים מעושנים, איקרה וסלט יווני, או מנת בוקר אפוי שכוללת מאפה גבינות ותרד עם ציזיקי, זיתים וסלט. לכל אלה מצטרפים לאורך כל היום גם מספר קינוחים ותפריט אלכוהול עשיר עם מבחר קוקטיילים מרעננים, עם או בלי האוזו האהוב.

ארוחה באווירה של חופשה. מאזטים של פאראקאלו
עידן גור

העיצוב הולך יד ביד עם הסגנון המשוחרר, עם רהיטי גן אקלקטיים, צבעי כחול לבן, צמחייה מטפסת וקרמיקת וינטג' בעבודת יד שמעבירה תחושה אותנטית. על קירות המסעדה, בפנים ובחוץ, מככבים גם ציורי קיר ייחודיים של אמן הרחוב אלנה מ- Brothers of light , שמוסיפים להרגשה האורבנית ולאנרגיות המרעננות. תמזגו לנו צ'ייסר אוזו אנחנו בדרך. 

פאראקאלו - נחום גולדמן 6, תל אביב יפו – לפרטים ושעות פעילות

*#