בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קליפסו: אז מה אוכלים במסעדת החוף של עומר מילר?

רמז: לא תמצאו כאן רק שניצלונים וצ'יפס. כן תמצאו את ההמבורגר המפורסם של "סוסו אנד סאנס" והמבורגר נוסף שהפך לרב מכר מפתיע

24תגובות
פיצה בקליפסו
מתן כץ עבור AvirA.tlv

אחרי שנה וחצי של הכנות, נפתחה לאחרונה "קליפסו", מסעדת החוף של עומר מילר ושותפיו בחוף פרישמן. את החזון לפתיחתה של המסעדה החדשה ואת ההשראה לה כבר שטח מילר בראיונות רבים והוא מחדד שוב: "בתל אביב יש חוף ים מדהים, מקומות כאלה בעולם הם אטרקציה ויש בהם מסעדות טובות שאפשר לשבת בהן בכיף, ליהנות מהשקיעה עם דרינק ואוכל טוב. פה, משך שנים, זה חסר. השאיפה שלנו הייתה להביא לחוף הים חוויה כיפית של בילוי, ישיבה נינוחה, מוסיקה מעולה אבל קודם כל גם חוויה קולינרית. לא עוד פשרות בכל הנוגע לאוכל חופים", הוא צוחק.

בתפריט ההרצה שלל מאזטים כיפיים, מנות מוקפדות של דגים נאים, בשרים וביניהם גם ההמבורגר האגדי בלחמניה המחורצת שמוכרת לחלקכם מה"סוסו אנד סאנס", דוכן ההמבורגרים של מילר שחנך באחרונה סניף נוסף, או בכלל מחשבון האינסטגרם שלו. המחירים בתפריט של הקליפסו נוחים למדי, באופן מפתיע. כך למשל, מגש שכולל שמונה מאזטים עולה 78 שקלים בלבד. "אני לא אתן לך את הנאום של כל מסעדן על כמה שיקר אבל בקצרה, אכן, השכירות וחומרי הגלם יקרים, מסי העירייה יקרים ולפתוח מקום בחוף הים מסתמן כדבר מאוד יקר. אבל את הלקוח זה לא מעניין ולא צריך לעניין. אני והשותפים של שואפים ומתאמצים להציע עסקה שהיא משתלמת, מחירים שיהיו סבירים כמה שרק אפשר, גם אם זה אומר להקטין קצת את המנות. צריך להבין, זה ממש מתסכל אותנו באופן אישי שקורעים את הלקוח במחיר ואנחנו משתדלים ונמשיך להשתדל ולעשות הכל כדי להציע אוכל שמספק תמורה שווה למחיר".

סלט מלפפונים על לבנה וסומק, סלט ניסואז עם דג נא וביצה רכה ופיתות בקליפסו
מתן כץ עבור AvirA.tlv

החלל של קליפסו הוא עצום (כ-1000 מקומות ישיבה) ומתחלק לכמה מתחמים. ישנה מסעדה סגורה וממוזגת במבנה עגול שחלונות ענק שקופים בה משקיפים לעבר הים. בחוץ, על מתחם דק עץ, שולחנות וכסאות לצד פינות זולה מפנקות של ספות רכות. חלק הארי הוא מאות כסאות ושולחנות על שפת החול ממש. האוכל בקליפסו אכן מוקפד וטעים מאוד. ניכר כי חומרי הגלם פה איכותיים, אין קיצורי דרך והמטבח לוקח את עצמו ברצינות. השירות לבבי ומשתדל אבל עודנו חורק חריקות של הרצה. הצוות מפצה על כך בחיוכים, גוד וייבס ואינסוף צ'ייסרים חינמים, שלא מפסיקים לזרום לשולחן שלנו.

"מסעדה רגילה זוכה לתקופת החסד שלה, לנהל הרצה סגורה נורמלית כפי שהיא רואה לנכון, לשלוט בקצב ובמי שייכנס, פה לא הייתה לנו את הפריבילגיה הזאת", אומר מילר. "אני יושב על חוף הים, העירייה מחייבת אותי להגיש אוכל משך כל שעות היום, החל משמונה בבוקר והבאזז סביב המסעדה הביא לפה מאות אנשים בשבת האחרונה, משעות הבוקר ועד הלילה, כך שאנחנו הולכים ומשתכללים יחד עם הקהל שלנו וזה טוב. זה מאתגר ומייעל. אני נמצא פה הרבה שעות מדי יום ואני רואה סביבי אנשים מאושרים, נהנים מול הגלים, מול השקיעה. בדיוק זו הייתה המטרה", הוא מסכם ומחייך.

אז מה אוכלים פה וכמה זה עולה לנו?

בתפריט ההרצה הזמני של החוף שעוד עתיד להשתנות, מגש מאזטים שכולל גוואקמולי, טחינה גרגירים, צזיקי, בייבי עלי גפן, זיתים ושיפקה, איקרה, קרם חצילים ולאבנה ודג הרינג במחיר פיקס של 78 שקלים. אם תרצו לשדרג את המצאי הזה בעוד ארבעה מאזטים שישמחו את חובבי הדגה, יצטרפו לשולחן גם סרדינים כבושים, טטאקי טונה, סלמון קרם פרש וסביצ'ה דניס, כשהמחיר עבור 12 צלוחיות הוא 112 שקלים. עוד בתפריט קובה עגל, בצל, סומק וטחינה לימונית (38 שקלים), חומוס, פטרוזיליה וביצה רכה (28 שקלים), צ'יפס תפוחי אדמה ובטטה עם שום ופטרוזיליה (28 שקלים), סלט ניסואז עם דג כבוש וביצה רכה (46 שקלים), סלט מלפפונים בלאדי על לבנה וסומק (32 שקלים), טרטר דגים נאים עם אננס טרי וצ'ילי (62 שקלים) או חצי אבוקדו ממולא דג נא, עשבי תיבול וחזרת לבנה (62 שקלים).

צ'יפס וצ'יפס בטטה בקליפסו
מתן כץ עבור AvirA.tlv

בנוסף, תמצאו פה המבורגר הבקר שמגיע עם רוטב הבית ומוגש עם צ'יפס (62 שקלים) והוא בדיוק אותו ההמבורגר מהסוסו אנד סאנס ("הוא חייב לבוא איתי לכל מקום, כנראה  עד הקבר" מעיד מילר בשבחו של ההמבורגר); והמבורגר נוסף, המבורגר סלמון עם אבוקדו טרי וקרם חלפיניו (62 שקלים) שבשלושת השבועות של ההרצה הפך למנה הנמכרת ביותר במקום, במפתיע. "אף אחד לא ציפה שהמבורגר סלמון יהיה המנה המדוברת ביותר בחוף", מודה מילר, "אבל כשחושבים על זה, הוא אופציה קלילה ובריאה להמבורגר הבקר, שהרבה יותר מתאימה לחוף ים, ויחד עם האבוקדו שהעולם נגנב עליו, וקרם החלפיניו – זו המנה הכי נמכרת שלנו, שעקפה אפילו את הצ'יפס בסיבוב". אלו ואפילו עוד, תמצאו גם קלמארי שלם על הפלנצ'ה, קרם שרי ומרווה (62 שקלים), טי-בון טלה מקומי, תרד ערבי, לבנה וסומק (98 שקלים) ומנות אחרות.

המבורגר סלמון בקליפסו
AvirA.tlv

במסעדה התפריט רחב מעט יותר והמנות בו מרובות מרכיבים, ביניהן טרטר דג ים, אננס טרי, עשבי תבלין ובוטנים חריפים (58 שקלים), סלט ערבי עם לוקוס נא, פיתה מטוגנת, יוגורט עיזים וסומק (60 שקלים), פורל כבוש בערק ולימון כבוש, טוסט חמאה, ביצה רכה (52 שקלים), ברבוניות בציפוי פריך, איולי, רסק עגבניות טריות (107 שקלים), טארט סרטנים וכרישה מקורמלת (102 שקלים), שיפוד שרימפס קריסטל, צזיקי יווני, זרעי עגבנייה (129 שקלים), טרטר פילה בקר ואננס מעושן (62 שקלים), טטאקי בשר, סלט עשבים, ויניגרט נאם פלא (72 שקלים), אסדו מעושן, טחינה לימונית, סלט עגבניות (74 שקלים), שניצלונים לילדים (48 שקלים), רוסטביף שפיץ שייטל עם סלסלת דובדבנים טריים מקיבוץ אורטל (65 שקלים) ועוד.

בקוקטיילים תמצאו הנסי מאי תאי, או קוקטייל אחר בשם "קוקו שאנל" על בסיס טקילה, אננס וצ'ילי, בלוודיר שפריץ ובולדוג אנגלי מבוסס ג'ין (48-52  שקלים). בגזרת היין הלכו פה על יינות יקב תבור כמו שרדונה, גוורצטרמינר, רוזה וקברנה בתמחור הנעים של 36 שקלים לכוס ו- 140 שקלים לבקבוק, צעד ראוי להערכה.

כריך חביתה עם פרוסות מלפפונים בקליפסו
מתן כץ עבור AvirA.tlv

כל יום, בין השעות 8-12 מוגשות בקליפסו גם צלוחיות קטנות של בוקר, סלטים רגועים ומנות בוקר מובנות כמו מגש ישראלי של 3 ביצים לבחירה, מבחר גבינות, לחם וסלט קצוץ (56 שקלים), בריוש שמן זית עם סלמון מעושן, תרד, הולנדז וביצים עלומות (58 שקלים), מחבת שקשוקה, טחינה, לחם וסלט קצוץ (52 שקלים), כריך חביתה מקושקשת, גבינת שמנת ומלפפונים טריים (42 שקלים), מוזלי גרנולה, יוגורט צאן, פירות טריים ודבש (36 שקלים) ופנקייקס עם טופי, בננות וקצפת (58 שקלים).

קליפסו. חוף פרישמן, תל אביב. שעות פעילות: בתקופת ההרצה כל יום החל מ-8:00-22:00. המסעדה פתוחה כרגע מדי ערב החל מהשעה 20:00. אין טלפון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו