בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה חשב מבקר הניו יורק טיימס על המסעדה החדשה של מאיר אדוני?

עם ציון של שני כוכבים (שמשמעותם מסעדה טובה מאוד) ועם מנה בלתי נשכחת של קוסקוס, מבקר האוכל של הניו יורק טיימס, פיט וולס, מחכה כבר למסעדה הבאה של מאיר אדוני

22תגובות
מסעדת נור בניו יורק
Paul Wagtouicz

לא מעט גבות הורמו כשהשף מאיר אדוני פתח באפריל האחרון את מסעדתו "נור" בניו יורק. מכל עבר נשמעו קריאות בסגנון "לא כל מה שמצליח בישראל יעשה את זה בניו יורק" ו"יופי שהחליט שמסעדתו הלא כשרה היחידה תהיה מחוץ לגבולות ישראל". עכשיו, עם תורים ארוכים, רשימות המתנה בנות שבועות והתעלפות מצד גורדון רמזי, אפשר להגיד שמאיר אדוני עולה על הסוס.

אם צריך הוכחה נוספת, הביקורת של הניו יורק טיימס סיפקה אותה, כשהעניקה למסעדה ציון שני כוכבים (מתוך ארבעה), שמשמעו – מסעדה טובה מאוד. המבקר לא חסך בביקורתו על המקום, אך בשורה התחתונה קבע: ל"נור" יש את הניצוץ.

תומר אפלבאום

"הפעלת מסעדה חדשה בניו יורק דורשת קצת יותר מחצי משרה", עוקץ פיט וולס מבקר העיתון לגבי מעלליו של השף אדוני אחרי שסקר את עיסוקיו השונים, אך ממשיך מיד במחמאה: "ובכל זאת לנור אין את עייפות והמכניות של מטבח המנוהל בשלט רחוק, נהפוך הוא – הצלחות מלאות אנרגיה. לפעמים קצת יותר מדי". לטעמו של המבקר, מינון הרטבים צריך להתמתן, ויש גם הגזמות בתחום הקציפות והקישוטים בכל מנה, עד שאלה מעיבים על העניין עצמו. בהמשך מציין המבקר כי נראה שהמנות סובלות מהיפראקטיביות כללית שנובעת כנראה מהרצון להרשים, עד כדי סחרחורת. וולס מציין כי דווקא כשהצלחות היו "שקטות יותר" הן התעלו לגבהים מדהימים ממש, כמו למשל בתבשיל פירות הים או הדגים ברוטב מרוקאי. גם על סלסלת הלחמים שהגיעה מהגרסה הניו יורקית של מאפיית "לחמים" חלק שבחים, והמליץ להזמין את כל לחמי המסעדה, אפילו בערב אחד.

אחרי שטעם את הטרטר הפלסטיני שהיה טעים אך לא התעלה לגבהים שאליהם התיימר, הגיע המבקר אל מנת הקוסקוס שהכריז עליה: "הקוסקוס המשובח ביותר שאכלתי אי פעם במסעדה. הוא מתוק, מיוחד ומתובל נהדר". אחרי ההתפעמות הזאת חתם את הביקורת בתקווה כי אדוני שהצהיר כבר כי הוא רוצה לפתוח מסעדה נוספת בניו יורק יפתח מסעדה צפון אפריקאית המתבססת על קוסקוס: "באופן אנוכי, אני ממש מקווה שזו תהיה מסעדה צפון אפריקאית.. אם הוא יכול להשתמש במרכיבים המלהיבים כמו אלה בנור, ולשמור על רמת המחירים הזאת, זה יהיה הישג אמיתי". גם בביקורת שפורסמה לאחרונה במגזין "טיים אאוט", שם קיבלה המסעדה ארבעה כוכבים, צוינה מנת הקוסקוס ככזאת ששווה הגעה במיוחד.

אחרי שסיים לבדוק את האוכל פנה המבקר לתת את דעתו על השירות ("משפחתי, מתלהב וידעני") ועל המקום: "למרבה הפלא, הבר הוא שקט יחסית, ולא מקום רע לאכול אם אתה רוצה לנהל שיחה". דווקא מעיצוב המקום המבקר אינו נופל. נקודה שחורה קיבלה המסעדה על נגישות בעייתית, גם בכניסה וגם אל חדרי השירותים. את הביקורת חתמה הגדרה מוזרה שקשה להבין ממנה אם מדובר בעלבון או במחמאה: לדברי וולס "המסעדה מזכירה קופסת נעליים, והסאונד בה נשמע כמו מסיבת קוקטייל בדירת סטודיו לאחר סיבוב שלישי של מרטיני". אנחנו היינו מסתפקים בזה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו