בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שנתיים אחרי שנפתחה בהשקעה גדולה מסעדת פושון נסגרת

"פושון" הייתה הסניף הראשון בישראל של המותג הפריזאי, לו עשרות סניפים בעולם, מצרפת עד יפן. כאן, צפויה להסגר המסעדה בתל אביב, אולם הדוכן בשרונה מרקט יישאר

59תגובות
שרון היינריך

עם פתיחת שרונה מרקט, התהדר המקום באחד השמות הצרפתיים החשובים בתחום האוכל - "פושון". ב-1886 נפתחה בפריז המעדנייה של פושון וכעבור תשע שנים התווספה אליה הפטיסרי שבזכות מקרוניה יצא שם המקום למרחוק. בגרסתה הישראלית נועדה "פושון" להיות מעין יציר כלאיים שמשלב גם בין מסעדה לפטיסרי שמציעה מנעד רחב שנע בין דליקטסים ומאפים, ריבות וממרחים, תה ויינות כשבחוד החנית נמנים בוודאי המקרונים הצבעוניים, הפרלינים וקינוחי הוויטרינה. למרות הציפיות הגבוהות והתורים הארוכים בשרונה מרקט בתל אביב עם הפתיחה של הסניף המקומי, רק שנתיים מאז, המקום התרוקן מתורים, פעילותו הצטמצמה וכעת, אחרי חרושת שמועות ערה, אושרה הידיעה בדבר הסגירה.  

הסגירה של "פושון" בשרונה מצטרפת לסגירה נוספת באותו המתחם עצמו, של המסעדה ובר היין היוקרתי "ז'אז'ו", שאף בפתיחתו הושקעו מיליונים רבים ובימים אלה נפתח במקומו וויסקי בר-מוזיאון. בשני המקרים, יש שמסבירים את הסגירה בשל אי התאמת המקום לפרופיל הלקוחות, אם ברמת היוקרה ואם (ואולי במיוחד) בהעדר הכשרות בה, כשקהל גדול המגיע לאזור דורש דווקא את הכשרות. אם אכן כך הדבר, יש בכוחו להסביר את הסיבה בעטייה בר הוויסקי בר-מוזיאון במתחם שרונה הוא דווקא זה שמתרחב, כשלצד הוויסקי יש מטבח כשר. לדעת גורמים בענף הקו הסגנוני של "פושון" לא הצליח לבדל את עצמו בנוף המקומי וכי הקהל בישראל התקשה לשלם על מקרון כ-5 שקל.

כפי שדווח לראשונה בעיתון "כלכליסט", זכייני המותג "פושון" בארץ, פייר בסנינו, שמחזיק גם בזכיון "ברגר קינג" בישראל, יחד עם שותפיו צביקה קרובי ורוני ליש, בעלי רשת "לגעת באוכל", החליטו לבצע מיקור חוץ והעבירו בתחילת אוגוסט את ייצור המאפים של פושון למפעל מאפים חיצוני בראשון לציון. עוד דווח, כי בשיאו העסיק המפעל שמונה עובדים, ולאחרונה עבדו בו 6 עובדים שפוטרו עם סגירתו.

פושון בשרונה מרקט
לם וליץ סטודיו

חרף סגירת המסעדה, מותג פושון צפוי להמשיך לפעול בארץ, אומנם בתצורה שונה: כדוכנים קטנים בקניונים. נכון להיום, הדוכן החלוץ שנפתח בתוך השרונה מרקט עוד פועל (ולא צפוי להיסגר) ואליו הצטרף דוכן נוסף בקומת הקרקע של קניון עזריאלי ראשונים בראשון לציון.  

איליה מלניקוב


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו