בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שבוע אחרי פושון: גם הפטיסרי מזארין נסגרה

אחרי 12 שנות פעילות בהרצליה, בית הקפה והפטיסרי "מזארין" שהקים השף-קונדיטור אלון גולדמן סוגר גם הוא שערים, והוא לא היחיד

19תגובות
מזארין
אביעד הרמן

שבוע קשה לקרואסונים ולמקרונים: ארבעה ימים בלבד אחרי סגירתו הלא מאוד מפתיעה של המותג הפריזאי "פושון" בשרונה מרקט, בסוף השבוע נסגרה גם הפטיסרי הוותיקה "מזארין" אחרי 12 שנות פעילות.

"מזארין" הוקמה בשנת 2005 על ידי השף קונדיטור אלון גולדמן בהרצליה. גולדמן שהחל את דרכו במטבח של מסעדת קרן בגיל 19 בלבד, המשיך משם למקומות נחשבים בצרפת ובניו יורק, כמו הפטיסרי לאדורה ומסעדתו של השף ברנאר לואזו וכשחזר ארצה בגיל 28 החליט לפתוח קונדיטוריה קטנה בניחוח פריזאי על שם הרחוב בו התגורר בפריז, בדיוק מה שהיה חסר אז באזור התעשייה של הרצליה. העיצוב, הוויטרינה וכמובן המתוקים עשו את שלהם ומהר מאוד גדלה מזארין, ופתחה עוד שני סניפים בתל אביב שבשיאם היה קשה למצוא מקום לארוחת בוקר שם. המקרונים והקרואסונים של גולדמן, כמו גם עוגות הוויטרינה התקבלו באותה תקופה בחום, ובמדורי האוכל של העשור הראשון בשנות ה-2000 הוכרז על טרנד הפטיסרי שכובש את ישראל. אקלרים נפוצו לכל עבר משל היינו בסן ז'רמן, אולם כעבור מספר שנים מועט החלו להישמע קשיים מאחורי הקלעים ומזארין סגרה את שני סניפיה התל אביבים והתמקדה בסניף הבכור ההרצליאני, ששמר על מעמדו גם כבית קפה. לא הרבה זמן אחר כך עזב גולדמן את מזארין ומכר את חלקו בה, אך כאמור זו החזיקה מעמד כחמש שנים נוספות אחר כך ובסוף השבוע נסגרה סופית.

השף קונדיטור אלון גולדמן
אביעד הרמן

שנת 2017 ממשיכה במסע הקטל הקולינרי ההמוני שלה ומדי שבוע, אנו מתבשרים על שם נוסף שסוגר דלתות בשקט. מזארין ופושון מצטרפות אל בתי אוכל נוספים שנסגרו לאחרונה, כמו מסעדת השף "אל עאשי" של סלאח כורדי, ממשתתפיו הבולטים של ריאליטי הבישול "משחקי השף". המסעדה שנפתחה בשוק הפשפשים באוגוסט 2016 נסגרה בדיוק שנה אחרי פתיחתה וזאת לאחר שספגה מטר של ביקורות בעייתיות, על אף הציפיות הגבוהות מכורדי. "עברתי שנה מאוד קשה", אמר כורדי בסרטון שהעלה לעמוד הפייסבוק שלו. "ניסיתי להביא משהו מאוד ייחודי ועל זה יעידו כל מי שהיה פה במקום. אחרי שנה של מאבק לא פשוט, להילחם יום יום על המקום שלך ובביקורת שקיבלת, בין הטוב לרע, בין הדברים הנפלאים לדברים הקשים שנכתבו, קשה, קשה ביותר. כלכלית אני לא יכול לספוג את זה יותר".

סלאח כורדי
אפיק גבאי

גם המסעדה ובר היין היוקרתיים "ז'אז'ו" במתחם שרונה שהושקעו מיליונים רבים בפתיחתם סגרה דלתות והפכה לבר ויסקי כשר. עוד נסגרו לאחרונה: המסעדה "טוטומה" של השפית דליה אלחדף, על אף ביקורות משובחות רבות באמתחתה, סגרה דלתות באמצע השבוע שעבר, אחרי שנתיים של פעילות. מסעדת השף "לוקה ולינו" התל אביבית שפתחו בעליה של מסעדת "טופולינו" הירושלמית המוערכת, הצליחה לשרוד פחות משנת פעילות אחת עד שסגרה דלתות לאחר חילוקי דעות בין השותפים במסעדה. כמה ימים אחר כך גם מסעדת "סרדיניה" מכיכר קדומים ביפו סגרה דלתות אחרי חמש שנות פעילות. מוקדם יותר נסגרה המסעדה המקסיקנית "לוס ברנינג", אחרי שהחליפה שני מיקומים ולא הצליחה להאריך ימים.

מי שחשב שסגירת המסעדות שמורה לאזור המצומצם שבין הרצליה לתל אביב, עשוי להתבדות. בתחילת הקיץ נסגרה אחת המסעדות הוותיקות באזור מודיעין-מכבים-רעות: "דיאבלו". אחרי 11 שנות פעילות בסמוך לפארק המים של רעות, נסגרה המסעדה ובמקומה תיפתח מסעדת בשרים מבית היוצר של המסעדות המודיעיניות פדריק ופפינו. "היינו מסעדה טובה ואיכותית אבל לא הצלחנו להביא אותה להצלחה באופן גורף או יציב", אמר השף והבעלים יורם אוליאל בראיון לידיעות תקשורת, "החברה הצעירים עם הכוחות מצליחים להרים עסקים לתפארת". במהשך נסגר גם בית האוכל של השף אבירם חיוקה - "חיוקה בפיתה" שפעל מספר חודשים בלבד בירושלים. בסוף חודש אוגוסט ייסגר אחד מבתי האוכל הייחודיים והמוערכים ברחובות "החמארה", אחרי ארבע שנות פעילות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו